Jump to content

Σχετικά με βάρος μηχανής και τύπο μπαταριών


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

Είμαι κάτοχος ενός Meade ETX70-AT. Θέλω να ξεκινήσω σιγά σιγά στην αστροφωτογράφηση. Θα χρησιμοποιήσω μαζί με τηλεσκόπιο μια φωτογραφική μηχανή Zenit 122 (ρώσικη). Θα ήθελα να μάθω κατά πόσο μπορεί να αντέξει το μοτέρ του τηλεσκοπίου το επιπλέον βάρος που θα προσαρτήσω (μηχανή, Τ2, αντάπτορα), έτσι ώστε να μην έχω πρόβλημα.

 

Τέλος, ίσως μια "αφελής" ερώτηση. Το τηλεσκόπιο μπορεί να πάρει 6μπαταρίες AA 1.5V είτε μια μπαταρία 9V. Τι θα μου προτείνατε (τι μπορεί να κρατήσει περισσότερο)?

 

Ευχαριστώ.

 

Πέτρος.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Βασικά με αυτό το τηλεσκόπιο και χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω θα κάνεις άδικο κόπο...

1. Έχεις πολύ μικρή διάμετρο

2. Έχεις αλταζιμουθιακή στήριξη και έτσι θα έχεις περιστροφή πεδίου σε μεγάλες εκθέσεις (ακόμα και άν πετύχεις την παρακολούθηση του στόχου πράγμα εύκολο για το ρομποτικό σου, επειδή δεν έχεις ισημερινή παρακολούθηση και ο άξονάς σου δεν συμπίπτει με τον άξονα της γής, το είδολό σου θα περιστρέφεται γύρω απο τον εαυτό του).

 

Ακόμα όμως και αν το επιχηρίσεις για πιο εύκολους στόχους, όπως σελήνη κλπ θεωρώ πως θα τα αντέξει λίγα παραπάνω γραμμάρια...

Η Ζενίτ δεν είναι δα και τόσο βαρια... :cheesy:

The Truth Is Out There... 8-[ 8-[ 8-[
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ένας 400mm τηλεφακός είναι καλύτερος από το ETX-70. Μπορεί και να στρεβλώσει το πίσω μέρος του με τόσο πλαστικό που έχει αν κρεμάσεις τη βαριά Zenit. Με τόσο μικρή εστιακή απόσταση ούτε στη σελήνη δεν θα πάρεις είδωλο αξιοπρεπών διαστάσεων. Από την άλλη η Zenit είναι από τις χειρότερες επιλογές για αστροφωτογράφιση. Βαρειά, με κραδασμούς ο καθρέφτης της και περιορισμένη γκάμα ταχυτήτων (από το Β πάει στο 1/30 του δευρερολέπτου κατευθείαν.) Ο συνδυασμός τηλεσκοπίου και μηχανής που έχεις δεν είναι κατάλληλος για ουσιαστική αστροφωτογράφιση. Το μόνο αξιόλογο που μπορείς να κάνεις είναι να στήσεις το τηλεσκόπιο σαν ισημερινό με τη βοήθεια μιας ισημερινής σφήνας και να στερεώσεις με κάποιο τρόπο τη μηχανή επάνω του για να χρησιμοποιώντας το σαν πλατφόρμα για να κάνεις παράλληλη φωτογράφιση (piggyback).
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης