ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2008 Αγαπητο φιλοι γεια σας και παλι. Οι καλοκαιρινες διακοπες τελειωσαν και με την επιστροφη πισω με περιμενε ο Αγιος Βασιλης λιγο νωριτερα φετος.Για την ακριβεια με περιμενε ενα ed80...Ειχα ακουσει τοσα πολλα για αυτο το εργαλειο και με εφαγε και η περιεργεια για τα αποχρωματικα γενικοτερα.Ετσι αποφασισα να το παρω.Το αγορασα στην "κομπλε" εκδοση του με την θηκη μεταφορας του,τον ερευνητη 9χ50,ενα διαγωνιο,δυο προσοφθαλμια,dovetail,δακτυλιους στηριξης και ανταπτορα για 2 ιντσες.Το εβγαλα απο το κουτι και σας παραθετω τα πρωτα συμπερασματα. Η θηκη. Ειναι ολα τα λεφτα.Τελεια.Ακομη και το κουμπωμα της ειναι μαλακο και ακριβες (!!!).Το φινιρισμα απο ολα τα εξαρτηματα ειναι σε πολυ υψηλα επιπεδα.Μολις εβγαλα το διαγωνιο διαπιστωσα οτι ηταν τεραστιος και πολυ βαρυς (δυο ατικ χαλαρα) αυτο με εκανε αμεσως να σκεφτω τον εστιαστη...Κατι τοσο βαρυ θελει σιγουρα και ενα εστιαστη στιβαροτατο.Η ευχαριστη εκπληξη δεν αργησε να ερθει.Ο εστιαστης ηταν οντως στιβαροτατος.Εβαλα αμεσως τροχο και την atik και κουμπωσαν γαντι ! Και οχι μονο ο εστιαστης τα σηκωνε χαλαροτατα ! Καμια σχεση με το λατρευτο μου gso οπου ο εστιαστης σχεδον κρεμεται απο το βαρος (οσο και αν σφιγγω τις βιδες της εστιασης...).Τελειο. Με ξετρελανε. Ολος ο εξοπλισμος επανω και ο εστιαστης χαλαροτατος.Μελετησα τον οπτικο σωληνα εξονυχιστικα.Δεν βρηκα ουτε ενα σημειο που να με χαλασε στο παραμικρο!!! (Η heq 5 pro σε καποια σημεια απο το κουτι ακομη εδειχνε ενα φινιρισμα πιο προχειρο).Ολα αποπνεουν μια αισθηση ποιοτητας,αψογου φινιρισματος,και στιβαροτητας.Φυσικα δεν προλαβα ακομη για πρωτο φως.Μολις δοθει η ευκαιρια θα σημαδεψω τον αγαπημενο μου Vega.Να στε καλα φιλοι μου. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Efstathios Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2008 Μεγιές! Είναι εξαιρετικό τηλεσκόπιο. starrynights.blog
seti Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2008 καλoριζικo Στελιο,πρεπει να σ'αγαπαει πολυ o Aγιοs Bασιληs!!!!
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2008 Καλορίζικο και να χαίρεσαι για πολύ καιρό! Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
Alexander Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2008 Καλορίζικο κι Καλές παρατηρήσεις / αστροφωτογραφίες !Θα μπει σε βάση(αν ναι ποια?) ή θα είναι οδηγητικό ? Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2008 Στέλιο, καλορίζικο και απο εμένα. Ο δικός μου Αγιος ήταν λίγο πιό τσιγκούνης απο τον δικό σου, καθώς στις 8/8 μου έφερε την απλή έκδοση αλλα δεν βαριέσαι..........Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω, για αυτό το καθ όλα εξαιρετικό εργαλείο, είναι για τον εστιαστή, ο οποίος ήταν πραγματικά "χαλαρότατος", με αποτέλεσμα στα μεγάλα ύψη να γλιστράει ανεξέλεγκτα προς τα έξω και να χάνω την εστίαση. Το πρόβλημα (αν το έχεις και εσύ) λύνεται ευκολότατα, σφίγγοντας ομοιόμορφα τις 4 β'ιδες που βρίσκονται κάτω απο τον άξονα ελέγχου του εστιαστή, τόσο όσο να μην σου συμβαίνει το κακό. ΦιλικάΔημήτρης Δημήτρης
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2008 Στέλιο καλορίζικο και καλό πρώτο φως! Δυστυχώς ο crayford της Synta δεν είναι τόσο στιβαρός... Ειδικά όταν είσαι κοντά στο ζενίθ το πρόβλημα "παραγίνεται" αισθητό.Αυτό που είπε ο Δημήτρης βοηθά, αλλά πιο ριζική και ουσιαστική λύση είναι αυτή:http://www.andysshotglass.com/100EDdrawtube.htmlΝάσαι καλά και καλή συνέχεια!Φιλικά,Ηλίας.
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2008 Αγαπητοι φιλοι ευχαριστω για τα καλα σας λογια.Εχει γινει ομως μια παρεξηγηση... Οταν ειπα οτι ο εστιαστης ειναι χαλαροτατος ενοουσα οτι ειναι ανετος σε σχεση με τον εξοπλισμο που του φορτωσα.Οτι δηλαδη συμπεριφερεται ανετα και χαλαρα στο φορτιο του.Οχι οτι ειναι χαλαρος οτι δεν κλειδωνει σωστα κλπ.Ειναι στιβαροτατος.Φυσικα ολοι εχουμε ενα σημειο αναφορας.Ισως καποιοι απο εσας να εχουν ερθει σε επαφη με εστιαστες πολυ πιο στιβαρους.Εγω με αυτους που ειχα μεχρι τωρα, ο συγκεκριμενος ειναι πολυ πιο αψογος και στιβαρος.Ελπιζω να διευκρινησα το θεματακι.Δικο μου το λαθος και η διατυπωση "χαλαροτατος". Φιλε alexander.Tο τηλεσκοπιο θα μπει στην HEQ5 PRO και θα χρησιμοποιηθει σαν φωτογραφικο κατα κυριο λογο.Σκοπος μου ειναι τεραστια πεδια και στοχοι με χαμηλους χρονους εκθεσης οπου θα χρησιμοποιησω την 400d.Δεν σκοπευω να οδηγησω με αυτο παρα μονο αν βρω καταληλο πεδιο οπου να μπει και barlow στην οδηγηση.Ο κυριος λογος αγορας του ειναι ενα πιο βελτιωμενο image scale για την atik 16ic.Eπισης επειδη θελω να αρχισω να παρατηρω κιολας (να δω ποτε θα το κανω αυτο...) ηθελα κατι αξιολογο.Ευχαριστω και παλι για τα καλα σας λογια. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2008 Μεγιες στελαρα και απο εμενα το ed ειναι super εγω το εχω λατρεψει. Εκανες παρα πολυ καλη επιλογη να εισαι σιγουρος γι'αυτο.Καθαρους ουρανους ευχομαι και καλο χειμωνα. http://pegasusastro.com/
spartiatis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2008 Φιλαράκι Στέλιο ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ το μικρό μωρό σου Πολύ χαίρωμαι που το γέμισες και αυτό το κενό σημείο χε...χε... Αξιοσημείωτο επείσης είναι και μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι και οι δυό μας, κάτοχοι του 200/800 f4, και 400 d, αποφασίσαμε την ίδια χρονική στιγμή να αποκτήσουμε και το ed 80 .Αυτό το λέω γιατί σε 2 μέρες θα το έχω και γω το μωράκι. Τα λέμε γειά ....... Παναγιώτης. http://nikolakakosfotos.webs.com/apps/photos/
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2008 Αγαπητοι φιλοι πρωτο φως αποψε για το νεο οργανο μου.Και τι φως...Σηκωσα το συστημα στον αγαπημενο μου Vega και κοιταξα απο το finderscope...Ακομη και απο εκει μεσα καταλαβα οτι κατι θα παει πολυ καλα.Εβαλα τον 20mm ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΑ !!! Τι να πω ρε παιδια...Απλα τελειο.Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι το υποβαθρο ηταν σκοτεινο πολυ σκοτεινο.Εκατονταδες αστερακια συνοδευαν τον Vega.Δεν ηταν απλα μονος του εκει.Ενα δυνατο αστρο.Αλλα γυρω του γινοταν ο χαμος ! Το προσοφθαλμιο μου εδεινε μεγαλο πεδιο χορταστικο.Αν και 20mm.To λεω γιατι ειχα το meade το 25mm τοσο καιρο.Αυτο αν και μικροτερο μου εδωσε την εντυπωση και την αισθηση οτι εβλεπα κατι πολυ μεγαλυτερο.Γενικα η εικονα ηταν υπεροχη.Σειρα ειχε ο albireo...Ενα νυχτερινο κοσμημα.Δυο διαμαντακια στον ουρανο.Ετσι τα ειδα.Πεντακαθαρα μικρα και πολυ λαμπερα.Σε αυτο το σημειο βγηκαν εξω οι τροχοι τα φιλτρα και οι καμερες...Για να μην πω πολλα θα γραψω τα συμπερασματα.1)Η ατικ επιτελους εκανε ενα focus του θανατα !!! 2)το image scale βελτιωθηκε αισθητα.3)το background λογο του καλυτερου focus και του contrast ηταν σκοτεινοτερο (s/n ratio) ακομη και σε μικρες εκθεσεις.4)τα αστρα ηταν σημειακα και επιτελους ολοστρογγυλα5)το gso με την μεγαλυτερη εστιακη του οδηγησε πολυ καλυτερα ενα τηλεσκοπιο με μικροτερη εστιακη6)το 200 f4 oπου και αν το γυρισα εβρισκε ΠΑΝΤΑ οδηγητικο αστρο με 0,2 sec εκθεση.Με λιγα λογια οτι υπολογισα επαληθευτηκε.Η αγορα ηταν 100% επιτυχημενη.Το ed80 εκανε οτι ακριβως υπεθεσα οτι θα κανει.Τον εστιαστη επιτηδες δεν τον εσφιξα με την βιδα απο κατω.Αποτελεσμα κοιτωντας το Focus asist εκτος απο διαταραχες του seeing ηταν μονιμα στα ιδια επιπεδα. Αγαπητε Παναγιωτη τιποτα δεν ειναι τυχαιο...Μεγαλο σχολειο το gso αλλα ηρθε η ωρα να παμε παρακατω. Αυτα φιλοι μου.Μολις καταληξω σε στοχο θα σας ανεβασω και τις πρωτες μου φωτο.Να στε ολοι καλα. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
ASTROC Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2008 Αγαπητέ Στέλιο. Καλορίζικο το μωρό σου.Εύχομαι να το χαρείς για πολύ πολύ καιρό και να μας χαρίσεις πολλές και υπέροχες αστροφωτογραφίες.Φιλικά.Χρήστος. http//www.ethaleia.gr/ , http//astrochania.blogspot.gr/
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2008 Nα σαι καλα Χρηστο.Θα κανω οτι μπορω...Να σαι σιγουρος φιλε.(και μερικα βιολια ακομη) "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2008 Τι νυχτα η αποψινη φιλοι μου...Εστησα το ΕD80 και περιμενα τον Δια.Μεχρι τωρα τον ειχα δει μονο μεσα απο το etx70 και απο το skylux 70/700.Tι να σας πω...Αυτο που ειδα με τον 20mm με εστειλε αδιαβαστο !!! Ο Διας ελαμπε,ηταν πεντακαθαρος διεκρινα ανετοτατα και με τεραστια οξυτητα της γραμμες που τον περιβαλουν,και η Ιο με τον Γανηδη διπλα του...Παραμηλουσα !!! Υπεροχο θεαμα υπεροχο συναισθημα...Μολις στανιαρισα εβγαλα τον 5mm.Τα ιδια και απαραλαχτα.Ανετοτατα και με την ιδια σχεδον ποιοτητα τα προηγουμενα.Δεν ιδρωσε το αυτακι του ed80.Παρατηρουσα ενα πεντακαθαρο ειδωλο με ολες του τις λεπτομερειες.Σειρα ειχε ο barlow της meade μαζι με τον 5 mm.Eκει ειδα ενα τεραστιο ειδωλο και αρκετη λεπτομερεια.Αλλα η ποιοτητα και η φωτεινοτητα ειχαν πεσει αισθητα.Η υπεραπολαυση ηταν με τον 5mm.H πλακα ειναι οτι την ωρα που για πρωτη φορα εβλεπα με το ed80 τον Δια γινοταν και διπλη διαβαση την οποια ειχα την τυχη να παρακολουθησω.Αν δεν ειχα διαβασει το post εδω μεσα ουτε θα καταλαβαινα τιποτα.Η διαβαση ηταν τελεια.Εβγαλα και την atik και προλαβα να πιασω την σκια του Γανημηδη.Τι νυχτα ρε παιδες...Τελικα οτι πληρωσεις παιρνεις...Να στε ολοι καλα και καθαρους ουρανους. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Gliko_Dakri Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2008 Εγω με αυτους που ειχα μεχρι τωρα, ο συγκεκριμενος ειναι πολυ πιο αψογος και στιβαρος. Καλορίζικο και από μένα (μιας και κάνω post )Για τα παραπάνω σχόλια σου.. το μόνο που έχω να κάνω είναι να συμφωνήσω.Στο Skywatcher μου των 120mm ...έβαλα τον άσπρο εστιαστή crayford του ED 120mm καιπραγματικά είναι πολύ καλός (είναι άλλο πράγμα). ***Μια ερώτηση μικρή,... τα προσοφθάλμια στην φωτογραφία τι μάρκα είναι? Έλπις
sheliak Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2008 καλοριζικο! Το ed80, είναι όντως ένα ολοκληρωμένο τηλεσκόπιο, για τα λεφτά του μια πολύ καλή επιλογή..στην παρατήρηση όμως πέρα απο κάποιους φωτεινους στόχους, δεν παύει να είναι ένα 80άρι διοπτρίκο.
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2008 Η αναβαθμιση του εστιαστη νομιζω οτι επιβαλεται.Εκτος της βελτιωσης της αισθησης,αυξανεται κατακορυφα και η αντισταση στην κυλιση.Θελει μονο προσοχη ωστε η διαδικασια να γινει αργα, και πολυ προσεκτικα.Μια καλη λυση ειναι συνεχως βρεγμενο ντουκοχαρτο (1000αρι!!!), πανω σε μεταλλικο "τακο", και μικρες ομοιομορφες κινησεις.Το μυστικο ειναι η κινηση να ειναι απολυτως παραλληλη με το επιπεδο της πατουρας του εστιαστη, και σε γωνια 45 μοιρων, σε σχεση με τον διαμηκη αξονα του τηλεσκοπιου.Αυτα ισχυουν και για τους φθηνιαρικους crayford που εγκαθιστανται στα Κινεζικα Νευτωνια.Γενικοτερα, προκειται για εξαιρετικο τηλεσκοπιο παντως .Ειδικα εκει που εχει παει η τιμη του...299€........απιστευτο!!!!!!! (να φανταστειτε, το ειχα παρει 470€)
raxxla Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2008 Στέλιο, καλορίζικο και καλοτάξιδο και στην ύπαιθρο!Το μικρό τερατάκι της Synta θα σου χαρίσει αξέχαστες ώρες παρατήρησης και φωτογράφησης.Ως κάτοχος του μεγαλύτερου αδερφού του μπορώ να σου πω πως ταιριάζει απόλυτα στο 'φωτογραφικό' ταπεραμέντο σου!Εξέτασε μόνο το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να αλλάξεις το visual back σε κάποιο καλύτερης ποιότητας με compression ring (π.χ. της Hands On Optics ή της Baader) ώστε να αποφύγεις πιθανή ολίσθηση ή γρατζούνισμα των 2" βαρελιών, κατά τα άλλα βγες να το χαρείς! Ηλίας Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2008 Καλορίζκο και καθαρούς ουρανούς. Το έχω εδώ 1,5 μήνα και δηλώνω ερωτευμένος με τον σωλήνα αυτό. Κάνει "πράγματα" που η διάμετρός του "δεν το επιτρέπει". Αγοράστηκε καταρχήν ως φωτογραφικό όργανο (υπάρχει 8'' νευτώνειο για παρατήρηση και λίγο φωτό) και κατά δεύτερον ως grab n go λύση για διακοπές κλπ "γρήγορες" και με λίγο χώρο εξορμήσεις. Το πήρα μαζί μου στην Νάξο (Αυγουστιάτικες διακοπές) και έμεινα έκπληκτος. Σε σκοτεινό ουρανού έδεινε ρέστα τόσο με 10mm όσο και 32mm 2''. Φωτογραφικά Σελήνη (έκλειψη). Όλα αυτά πάνω σε ΑΖ3 (καλή και εύκολη-ελαφριά) η οποία είναι καλή για παρατήρηση αλλά φωτογραφικά μόνο Σελήνη και μόνο όταν δεν φυσά. Ανυπομονώ να το δοκιμάσω πάνω στην EQ6. Από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει (όντως 299€...+2'' διαγώνιο+red dot finder + 32mm 2'' + AZ3 με μτφ = 450€). Άντε να δούμε φωτογραφικά αποτελέσματα. Φιλικά Βασίλης Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
filiatra Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2008 Στέλιο καλορίζικο κ από μένα.Καλές φώτο. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2008 Αγαπητε Φιλιατρα.Να εισαι καλα και ευχαριστω πολυ.Αυτην τη στιγμη που σου γραφω το ed80 ειναι σε κατασταση σοκ μιας και ειμαι επανω ταρατσα και το εχω χωσει στα πολυ βαθια...Εχω περιεργεια να δω που θα φτασει...Τα καρε ειναι τεραστια ετσι προλαβαινω να σου απαντησω κιολας.Και παλι ευχαριστω. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα