Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Στέλιο και εμένα μου αρέσει και ασχολούμαι με την μελέτγη της Ιστορίας. Πρέπει να ρποσέχουμε όμως και κάποιες λεπτομέρειες.

Σαν παράδειγμα σου αναφέρω ότι επίπ Πτολεμαίων η Αίγυπτος "δοιοικούνταν" από Ελληνική δυναστεία όπότε δεν θα ήμουν και τόσο βέβαιος για την αντικειμενικότητα της δήλωσης περί Ηφαίστου. Ακόμη και βγάζαμε έξω τις πολιτικές σκοπιμότητες πάλι δεν θα ήμουν σίγουρος για την μέθοδο που ακολουθήθηκε για να καταλήξουμε σε αυτό το συμπέρασμα. Άλλωστε ούτε ο Πλάτωνας (Τιμαίος-Κριτίας -αν θυμάμαι καλά) αναφέρει κάτι τέτοιο. Ηταν γνώστο ότι ταξίδεψε και εντρύφησε στο ιερατείο της Αιγύπτου. Ο ίδιος λέει ότι οι ιερείς της Αιγύπτου θεωρούσαν τους Αιγύπτιους παλαιότερους.

Περεταίρω στον Ηρόδοτο διαβάζουμε την άποψη ότι η Ελληνική θρησκεία ξεκίνησε από αιγυπτιακές επιροές με μια απαγμένη αιγύπτεια ιέρεια που επωλήθη στην Ήπειρο όπου ξεκίνησε το πρώτο ιερό του Δία στη Δωδώνη....

Δημοσιεύτηκε
Παντως απο τα μεχρι τωρα δεδομενα ο Ηλιος ειναι σημαντικοτερος απο τον Δια(χωρις να αμφισβητω την αξια του στην Δημιουργια).Μπορει αργοτερα να ανακαλυψουμε κατι σημαντικοτερο αλλα μεχρι τωρα νομιζω οτι ισχυουν αυτα που μπορουμε να αποδειξουμε,για να μην αρχισουμε τα μπορει.Σιγουρα ολοι οι πολιτισμοι εχουν να προσφερουν κατι και αυτο το κατι μπορει να ειναι μικρο η μεγαλο αλλα σημαντικο.Τιποτα δεν ειναι κτημα ενος ανθρωπου ,ενος πολιτισμου ,ολα πρεπει να τα μοιραζομαστε.
Η κατανοηση των αρχων της κοσμογονιας και του αεναου ταξειδιου μας στο πνευματικο κοσμο επιβαλλει την ταυτοχρονη υλικη και πνευματικη εξελιξη του ανθρωπου.ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης