Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοι φιλοι.

Ειμαι επανω και φωτογραφιζω.

Μεχρι να κατεβει ενα πενταλεπτο καρε ειχα στρεψει το βλεμα μου προς τον πολικο και σκεπτομουν διαφορα.Τοτε καποιο σωμα μπηκε στην ατμοσφαιρα και φλεγομενο αφησε πισω του μια πανεμορφη πρασινη ουρα.Ηταν τελειο.Τιποτα το παραξενο μεχρι εδω.Εχω ξαναδει κατι παρομοιο τοσες νυχτες στην ταρατσα.Ποτε ομως κατι τοσο φωτεινο και ομορφο.Το παραξενο ειναι μετα την εξαφανιση του και το τελος της λαμψης εμεινε στον ουρανο ενας ευδιακριτος και αρκετα φωτεινος καπνος για περιπου 15-20 δευτερολεπτα.Τον παρατηρουσα πεντακαθαρα παροτι το σημειο ηταν πανω απο το σημειο που η πολη σηκωνει την φωτορυπανση της.Θα ηθελα την γνωμη σας για τον αν αυτο ειναι φυσιολογικο σε παρομοιες καταστασεις ή οχι.

"ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"

Ορφικα κειμενα.[/b]

Δημοσιεύτηκε

Προσωπικά δεν εχω δει ποτέ κάτι τέτοιο, αλλα απ'ότι διάβασα πρόσφατα στο Astronomy, γίνεται, και μάλιστα είχε δημισιευμένες 1-2 φώτο με τέτοια ίχνη!

Θα βρω το άρθρο και θα αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή.

Δημοσιεύτηκε
Tην νυχτα των περσειδων ειδα κατι τετοιο,και θυμαμαι χαρακτηριστικα τον εντυπωσιακο καπνο που αφησε!!!!!!!

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Εντός Αττικής-τίγκα στα φώτα- το εχω δει πολλές φορές αυτό το φαινόμενο, τίποτε το περίεργο

Υγ: ο τίτλος του τοπικ είναι ψιλό-παραπλανητικός: όταν τον διάβασα νόμιζα ότι αναφέρεται σε ιστορία σαν και την πρόσφατη στην Κρήτη!

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε

Aπο τις απαντησεις σας φιλοι μου καταλαβα οτι δεν προκειται για κατι το παραξενο,αλλα για κατι που συμβαινει.

Οι απαντησεις σας με καλυψαν πληρως μιας και δεν γνωριζα για το θεμα.

Αγαπητε canopus αν εβαζα σαν θεμα του τοπικ "ασπρος καπνος μετεωρος για 20 δευτερολεπτα μετα απο τεραστια λαμψη πανω απο την Δραμα" θα σε καλυπτα μηπως ? Στειλε μου το κινητο σου να σε παιρνω τηλ πριν κανω post.

sorry για την παραπλανηση canopus.

"ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"

Ορφικα κειμενα.[/b]

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητε canopus αν εβαζα σαν θεμα του τοπικ "ασπρος καπνος μετεωρος για 20 δευτερολεπτα μετα απο τεραστια λαμψη πανω απο την Δραμα" θα σε καλυπτα μηπως ? Στειλε μου το κινητο σου να σε παιρνω τηλ πριν κανω post.

sorry για την παραπλανηση canopus.

Γίνεσαι ερειστικός και προκλητικός χωρίς λόγο. Θα μπορούσες κάλλιστα να γράψεις "Ορατά υπολείμματα στον ουρανό από μετέωρο" ή κάτι τέτοιο. Όπως και να έχει, δεν είναι λόγος αυτός να απαντάς με τόση αγένεια. 35 είσαι ή 14??

Σκόρπιες σκέψεις:

Δημοσιεύτηκε
Το συγκεκριμμένο αντικείμενο το παρατηρήσαμε και εμείς χθες από την περιοχή του καμμένου δάσους της Λέσβου. Προσωπικά μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η πράσινη ουρά για την οποία δεν ξέρω απο τι προείλθε. Στη συνέχεια πάντως πρόλαβα και έστρεψα το dob όπου είδα τον καπνό που ήταν ορατός και από τον ερευνητή αλλά πολύ περισσότερο από το προσοφθάλμιο για πάνω από ένα λεπτό.

Φιλικά Σταύρος :)

TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63.

Δημοσιεύτηκε
Τι εγινε ρε Παιδια....απο που ερχονται ολα αυτα!!! :twisted: :twisted:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Προσωπικά μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η πράσινη ουρά για την οποία δεν ξέρω απο τι προείλθε.

χαλκός ίσως; Άμα θυμάμαι καλά ο χαλκός όταν καίγεται-οξείδωνεται παράγει πράσινες φλόγες

Από Ερεσσό είσαι; :cheesy: :D

Σκόρπιες σκέψεις:

Δημοσιεύτηκε

Πραγματι Βολιωτη ηταν πολυ εντυπωσιακο θεαμα.Εχει τυχει να δω παρομοια αντικειμενα να καιγονται κατα την εισοδο στην ατμοσφαιρα,αλλα αυτο ηταν με διαφορα το ωραιοτερο.

Μακαρι καθε νυχτα να βλεπαμε τετοια θεαματα.

Ορφικα κειμενα.[/b]

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα,

Μολις πριν 40 λεπτα λεπτα ειδα ενα τετοιο αντικειμενο!! :mrgreen: (16,09,08 11:50~)

Αν και ειδα απο μακρια...συν οτι δεν διήρκησε πολλη ωρα μονο 1-2 δευτερα. Ηταν αρκετα φωτεινο...περιπου μεγεθους 0 με 1 !!

Ηταν χρυσο-προσινο-πορτοκαλι !!! Αυτο ομως που μου φανηκε πολυ περιεργο ηταν οτι δεν επεσε απλα σαν ενας διαττοντας, κανοντας μια "γραμμη στον ουρανο", αλλα σαν να αναβοσβησε 1-2 φορες (?) :-k (θα μπορουσε να ηταν συννεφα μπραστα)

Οταν το ειδα αμεσος σκεφτικα το αντικειμενο στην Κρητη-Ροδο αλλα...καμια σχεση, πιο πολυ πρεπει να εμοιαζε με αυτο που ειδες Στελιο.

Εντομεταξυ στην περιοχη που επεσε φωτογραφιζα ενα συννεφο που εδινε παρα παρα πολλες αστραπες και κεραυνους, βασικα εκανα εκθεσεις 6"-10"sec αλλα δυστυχως σε καμια φωτογραφια δεν ηταν μεσα :cry: μαλλον δεν θα το "εγραψε"...αλλα θα τις ξανακοιταξω!!!

Αντε και στα επομενα....χρυσοπρασινα αντικειμενα!!!! :cheesy: :cheesy: \:D/ \:D/

Εδω ειναι ενα animation με τις φωτογραφιες που τραβηξα χθες :mrgreen:

Thunders over Thesprotia

Ειναι 640χ480 avi (χωρις συμπιεση, για καποιο λογο το PC δεν ηθελε να μου το συμπιεση σε divx xvid) μονο 199mb.

Εχει 200 φωτογραφιες απο τις χθεσινες αστραπες και κεραυνους!!!!!

Δυστυχως ο διαττοντας δεν φαινεται...αλλα αν θελει κανεις να τον ψαξει, επεσε στο κενο που υπαρχει στα συννεφα πανω απο το χωριο που βρισκεται στα αριστερα - ακριβος μετα το πρωτο πλοιο, περιπου.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης