Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Ενδιαφέρομαι για super plossl προσοφθαλμιο 40 mm 1.25". Παρατήρησα ότι τα περισσότερα προσοφθάλμια αυτής της κατηγορίας έχουν φαινόμενο οπτικό πεδίο κοντά στις 40-45 μοίρες σε αντίθεση με τα υπόλοιπα της ίδιας σειράς και εταιρείας αλλά μικρότερης εστιακής απόστασης, των οποίων το FOV κυμαίνεται στις 50-52 μοίρες. Ωστόσο διαπίστωσα ότι το SkyWatcher SP στην εστιακή απόσταση των 40 mm δίνει FOV 52 μοίρες. Πρόκειται για κάποιο λάθος; Διότι αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε το συγκεκριμένο προσοφθάλμιο δίνει το μεγαλύτερο πραγματικό πεδίο ξεπερνώντας ακόμη και ακριβότερα όπως π.χ. το Televue...
Δημοσιεύτηκε
Ενδιαφέρομαι για super plossl προσοφθαλμιο 40 mm 1.25".

Τι να το κάνεις αφού έχεις, δεν θα βρεις καλύτερο σε 1.25"

Παρατήρησα ότι τα περισσότερα προσοφθάλμια αυτής της κατηγορίας έχουν φαινόμενο οπτικό πεδίο κοντά στις 40-45 μοίρες σε αντίθεση με τα υπόλοιπα της ίδιας σειράς και εταιρείας αλλά μικρότερης εστιακής απόστασης, των οποίων το FOV κυμαίνεται στις 50-52 μοίρες.

Φυσικά υπάρχει όριο του Field Stop στα 1,25" για τα μεγάλα mm.

Ωστόσο διαπίστωσα ότι το SkyWatcher SP στην εστιακή απόσταση των 40 mm δίνει FOV 52 μοίρες. Πρόκειται για κάποιο λάθος; Διότι αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε το συγκεκριμένο προσοφθάλμιο δίνει το μεγαλύτερο πραγματικό πεδίο ξεπερνώντας ακόμη και ακριβότερα όπως π.χ. το Televue...

Τα 1,25" κάπου εκεί σταματάνε στα 40mm, ακόμα & ο Hyperion Asphεric 36mm σαν 1,25" είναι 55 μοιρών περίπου, μόνο σαν 2" είναι 72 μοιρών.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε

Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή το προσοφθάλμιο με τη μεγαλύτερη εστιακή απόσταση στη συλλογή μου είναι το 26άρι της Meade. Απλά θέλω να πετύχω το μέγιστο δυνατό FOV για το ETX-125...

ΥΓ:Τα προσφθάλμια που μου στείλατε μια χαρά ήταν - με κάλυψαν πλήρως!

Δημοσιεύτηκε

Ωχ! Συγνώμη μπέρδεψα τον Αχιλλέα.

Μόμιζα ότι είχες τον 40mm.

Μέλος Συλλόγων:

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

Δημοσιεύτηκε

Καλύτερα πάρε ένα Reducer f/6,3 θα μεγαλώσει το πεδίο σου & οι προσοφθάμιοί σου θα γίνουν από .... σε .....

6,4 ----- 10,2

9,7 ----- 15,4

20 ----- 31,7

26 ----- 41,3

Μέλος Συλλόγων:

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

Δημοσιεύτηκε
Καλύτερα πάρε ένα Reducer f/6,3 θα μεγαλώσει το πεδίο σου & οι προσοφθάμιοί σου θα γίνουν από .... σε .....

6,4 ----- 10,2

9,7 ----- 15,4

20 ----- 31,7

26 ----- 41,3

Όντως ο μειωτής αποτελεί καλή ιδέα. Δεν θα έχω όμως απώλεια στην ποιότητα των ειδώλων μου λόγω της παρεμβολής επιπλέον οπτικών?

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης