Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

ποιο θα διαλεγατε και γιατι?

1)Celestron C8-SGT XLT

2)Meade LXD-75 SC 8"

3)Meade LX90-ACF 8"

Σκεφτομαι μετα απο 2 χρονια ψαξιματος και διαβασματος να αγορασω ενα απο τα παραπανω.

Εχω ξεκοκαλισει το φορουμ και εχω διαβασει αρκετα βιβλια αυτα τα δυο χρονια και επειδη ενδιαφερομαι για μια επενδυση που θα με ανταμοιψει αρκετα, για χρονια, και με στοχο να μπορω καποια στιγμη να κανω και αστροφωτογραφιση, πιστευω οτι αυτα πληρουν τις προυποθεσεις.

Ειμαι απο περιοχη που εχει καθαρους ουρανους, Τριπολη, και θελω να μετακινουμε ευκολα και στο χωριο μου που εχει πιο σκοτεινο ουρανο.

Ευχαριστω

''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Δημοσιεύτηκε

Βαση στηριξεων και μονο προσωπικα θα διαλεγα το 3)Meade LX90-ACF 8".

Tα αλλα δυο δεν νομιζω οτι εχουν και τοσο αξιολογες στηριξεις.

Υ.Γ. Να προτεινω ομως ενα αλλο set-up στην ιδια λογικη?

Δημοσιεύτηκε
Βαση στιριξεων και μονο προσωπικα θα διαλεγα το 3)Meade LX90-ACF 8".

Tα αλλα δυο δεν νομιζω οτι εχουν και τοσο αξιολογες στηριξεις.

Υ.Γ. Να προτεινω ομως ενα αλλο set-up στην ιδια λογικη?

Άλλος προδότης που προτείνει διχάλα. :D :D :D

Ενώ έχει EQ6.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε
Μπα οχι δεν προτεινω διχαλα, αντι για γερμανικη..απλα απο αυτες τις τρεις βασεις θα προτιμουσα την διχαλα..ετσι κι'αλλιως την δικια μου προταση δεν την ειπα ακομα... :-note
Δημοσιεύτηκε

συμφωνο και εγω με τον sheliak θα διαλεγα το Meade LX90-ACF 8" ! η lxd-75 ειναι πανω κατω ιδια με την mon2.

δηλαδη οχι κατι το ιδιαιτερο. απο αποψη σταθεροτητας δεν λεει και πολλα

και για φωτογραφησει μια απο τα ιδια. τσαμπα λεφτα (δικη μου αποψη)!!

για δες λιγακι και αυτο!μεγαλο τηλεσκοπιο με την eq6 αρκετα δυνατη προσφορα!

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=590

meade sn6 f/5_BRESSER

mount:skywatcher eq6

Δημοσιεύτηκε

Τοτε να προτεινω και εγω αυτο που σκεφτομαι.

Εκτος απο Meade LX90-ACF 8" σαν πακετο, καλη επιλογη για βαση ειναι μια eq6 pro, και σαν σωληνας οποιοσδηποτε απο αυτους που αναφερεις εαν θελεις να κινηθεις στις επιλογες που αναφερεις ή ενα VC200L της vixen που θα σε διευκολινει και καπως περισσοτερο στην φωτογραφηση αφου εχει και λιγο μικροτερη εστιακη αποσταση (f/9 ). Παντως σκεψου και την επιλογη VC200L και eq6, δεν ειναι και ασχημη.

Δημοσιεύτηκε
Περιμενω την προταση σου sheliak , μονο μη ξεφυγουμε οικονομικα παιδια.... :D
''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Δημοσιεύτηκε

δηλαδη αναμεσα σε Meade LX90-ACF 8" και Vixen VC200L το VIXEN?

και απο προσοφθαλμια για αρχη?

το VIXEN ειναι αληθεια οτι φοραει μονο τα δικα του?

Και κατι ακομα....σε θεμα μεταφορας ποια ειναι πιο ευκολη η βαση του LX90 ή η EQ6?

Δημοσιεύτηκε

EQ6 pro με vc200l μιλωντας παντα για SC (ή modified sc). Το vc200l ειναι πολυ καλο τηλεσκοπιο (με καλη μεταπωλητικη αξια). Σαν καινουριο το συνολο θα σου στοιχησει καπου στα 3100 μαζι με παιχνιδακια (κανα προσοφθαλμιο για αρχη,τροφοδοτικο,focal reducer για να στο κανει f/6.4 ). Με αυτα και με την προυποθεση οτι το προσοφθαλμιο για αρχη ειναι zoom για να γλυτωσεις και λιγα χρηματα για αρχη, μπορεις να ασχοληθεις για αρκετο καιρο..

Απο την αλλη αν εχεις φωτογραφηκη, μπορεις με αυτο το set-up να ξεκινησεις την φωτογραφηση αμεσως. Στην αρχη θα περιοριστεις σε καπως μικρους χρονους χωρις το focal reducer και καπως μεγαλυτερους με το focal reducer και αν αργοτερα θες να τους αυξησεις μπορεις με ενα μικρο κοστος να βαλεις στο παιχνιδι και ενα μικρο διοπτρικο και την οδηγηση.

Το προχωρισα πολυ ομως.. :D

Δημοσιεύτηκε

Τα 3100 ειναι πολλα αυτη τη στιγμη ...... υπολογιζα μαζι με κανα προσοφθαλμιο να μη περασω τα 2500.

Το celestron εχει 1800 και με προσοφθαλμια και focal reduser θα πηγαινα στα 2500....

Το VC200L μπαινει σε EQ5 ή θα εχω προβλημα?

Για να παρω το Vixen θα πρεπει να παω σε EQ5 και χωρις GoTo.....

Το Celestron αν και χειροτερο ειναι πιο κοντα στα λεφτα μου και μου αφηνει περιθωρια να αγορασω και πολλα extra....

Σορρυ που αργω αλλα βλεπω και τον βαζελο ταυτοχρονα που σπαει καρδιες παλι σημερα.....!!!!!!!

Δημοσιεύτηκε

O αγγελος εχει δικιο..η υπομονη ειναι απαραιτητη το εχω καταλαβει αυτο καλα τοσο καιρο...

Κοιτα πραγματι ξεφευγει, γνωμη μου ομως ειναι να περιμενεις αν μπορεις βεβαια, γιατι καλο ειναι να κανεις αγορες χωρις μεγαλους συμβιβασμους οποτε αυτο ειναι δυνατο. Μπορεις αν θες για αρχη να δεις μια eq6 syntrek, με την οποια θα γλυτωσεις καπου στα 300 ευρω χανοντας απλα την επιλογη του go to με την δυνατοτητα να ανβασθμιστεις σε αυτο αργοτερα με αυτα τα επιπλεον 300 ευρω.

Γενικα ολες οι επιλογες που αναφερεις θα κανουν την δουλεια τους. Απλα με αυτη που προτεινω δεν θα κανεις κανενα συμβιβασμο ισως θα βολευτεις λιγο περισσοτερο με το f/9 και θα εχεις και μια στιβαροτερη βαση.

Δεν ξερω βεβαια αν καποιος προτεινει κατι αλλο.

Δημοσιεύτηκε

Οποτε εχουμε και λεμε.....

Αν απορριψουμε το celestron μενει :

1)Meade LX90 8'' 2299 euro

2)Vixen VC200L + HEQ5 SKYSCAN PRO 2299 euro

3)Vixen VMC200L + HEQ5 SKYSCAN PRO 2160 euro

Το VC200L τι διαφορες εχει απο το VMC200L?

Τελικα τα Vixen φορανε μονο δικα τους προσοφθαλμια ή θα μπορω να βαλω και τους υπεριωνες που σκεφτομουνα να αγορασω...?

Σκεφτομαι επισης αν καταληξω στο Vixen να παρω την HEQ5 χωρις GoTo για να μου μεινει κανα φραγκο (μιας και δε μπορω να ξεπερασω τα 2500 ευρω).

Δημοσιεύτηκε

Μπα οχι δεν φορανε μονο τα δικα τους προσοφθαλμια...μπορεις να βαλεις οποιοδηποτε προφθαλμιο (ακομα και χειροβομβιδες.. :-note -ασχετο σχολιο- ).

Ο Αγγελος εχει την Heq5 με το vixen και πρεπει να ειναι ευχαριστημενος με και με αυτο το set-up (Αγγελε δικιο δεν εχω? :D ).

Και εγω με την eq6 παντως ετσι πηγα. Ξεκινησα,με syntrek και μετα αναβαθμιστηκα σε go to. Μια χαρα βολευεσαι και ετσι, και δεν καλομαθαινεις με την μια με το Go-to καλο ειναι αυτο...

Παντως για να μην παρεξηγηθω το celestron και αυτο εχει πολυ καλο οπτικο σωληνα οπως και το meade (το οποιο οπως αν το παρεις σαν πακετο με την διχαλα κρυβει καποια extra εξοδα που θα φανουν αργοτερα στην φωτογραφηση) απλα προσωπικα με οσα εχω δει τοσο καιρο θα επελεγα το vixen και σαν βαση την eq6 αντε και την Heq5.

Δημοσιεύτηκε

Ναι απλα θελω κατι που να μου μεινει......

Τελικα ποιες ειναι οι διαφορες του VMC200L και του VC200L?

Ασχολουμαι και με τοπογραφικα και δε θα εχω τοσο προβλημα χωρις το GoTo.

Δημοσιεύτηκε

Τελικα θα προσανατολιστω στο Vixen με HEQ5 Pro.....

Τι προσοφθαλμια προτεινεται να παρω?....αυτη τη στιγμη θα μου μεινουν καπου στα 300 ευρω αλλα σιγουρα αργοτερα θα εξοικονομισω κι αλλα οποτε ακουω τις προτασεις σας......!!!!

Επισης θελω να ευχαριστησω ολα τα παιδια που μου απαντησαν.....

Για αλλα τηλεσκοπια ξεκινησα και σε αλλο κατεληξα.....ηταν καθοριστικη η γνωμη σας.... :D

Δημοσιεύτηκε

Παρε ενα προσοφθαλμιο Ζοοm 8-24 ειναι φθηνο σχετικα εχει διαφορες μαρκες ο πιο διαδεδομενος και καλος ειναι ο hyperion zoom υπαρχει σε καθε αστρονομικη τσαντα που θα συναντησεις με λιγα λογια ειναι must.

http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1252

Δημοσιεύτηκε

Με 40 ευρω παραπανω περνω 2 υπεριωνες των 68 μοιρων......

Μηπως ειναι καλητερη αγορα?

Δημοσιεύτηκε

Πολυ ωραιο τηλεσκοπιο και το orion optics και μαλιστα απ'οτι εχω καταλαβει ειναι σχεδιασμενο ετσι ωστε να επιτρεπει την κυκλοφορια του αερα μεσα στον σωληνα, σωστα? Και ειναι και 10-ιντσο..

Αλλα ξεφευγει λιγο στην τιμη..

Δημοσιεύτηκε
Ναι οντως ξεφευγει.....θα πρεπει να κατεβω σε ιντσες για orion..!!!!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης