Αργύρης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2008 Για προσοφθάλμια 300 ευρώ πάρε Ηyperion Zoom 8-24, πάρε και ένα Barlow Celestron Ultima 2x (αποχρωματικός) για να κατεβαίνει ο προσοφθάλμιος στα 4-24 και είσαι κομπλέ!! Θα με θυμηθείς! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
koulosb Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2008 Τι θα λεγατε και για το R200SS σε συγκριση με το VC200L? ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
sheliak Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2008 Το r200ss το απεκτησα σχετικα προσφατα, στην παρατηρηση μεχρι τωρα με εχει αφησει ικανοποιημενο, σχετικα με φωτογραφηση δεν εχω γνωμη ακομα δεν το εχω δοκιμασει (να δω ποτε θα γινει αυτο...). Παντως ειναι εντελως διαφορετικη περιπτωση...δεν θα στο προτεινα στην φαση που εισαι τωρα. Ειναι πιο πολυ φωτογραφικο τηλεσκοπιο ειναι γρηγορο και εχει αρκετες δυσκολιες (ευαισθητο στις διαταρεχες του seeing, ευαισθητο στο collimation, δυσκολια στην εστιαση, απαιτητικο σχετικα με τα προσοφθαλμια). Ειναι απλα λιγο περιεργο. Το vc200l απο την αλλη ειναι λιγο πιο φιλικο ας πουμε..αλλα και αυτο εχει τις παραξενιες του οπως ολα στην τελικη.. Κοιτα πιστευω οτι καλυτερα ειναι να δεις ποια κατευθυνση ειναι αυτη που σε ενδιαφερει περισσοτερο, και μετα να κανεις την επιλογη αυτη. Πρεπει να ξερεις τι θελεις περισσοτερο, γιατι ας πουμε παρατηρηση κανεις και με ενα διοπτρικο (πχ το καινουριιο TS ED 127 triplet που εχει και πολυ καλη τιμη ) ή ας πουμε το r200ss αλλα συμβιβαζεσαι με αυτο που μπορει να σου δωσει στην παρατηρηση ωστε να ''κερδισεις''αυτο που θα σου δωσει στην φωτογραφηση?? Επιλογες υπαρχουν πολλες, απλα αυτες αρχιζουν και γινονται παρα πολλες και ισως οχι επαρκεις οταν θελουμε ενα τηλεσκοπιο που θα το κρατησουμε για χρονια, και να το χρησιμοποιουμε και για φωτογραφηση και για παρατηρηση. Αν πας ετσι πρεπει να ξερεις οτι καπου θα πρεπει να συμβιβαστεις. Ενα sc μπορει να συνδιασει και να ισοζυγιασει κατα εναν τροπο την παρατηρηση με την φωτογραφηση, περισσοτερο απο καποια αλλη επιλογη..και στο κατω κατω αγοραζεις και ενα ed80 μετα απο λιγο καιρο και εισαι καλυμμενος.. Ελπιζω να μην σε μπερδεψα γιατι τα ειπα λιγο περιεργα, ειναι αληθεια...ας πει και κανενας αλλος την γνωμη του ομως... Εχεις καποιο τηλεσκοπιο τωρα? Αν οχι μπορεις να δεις με καποια απο αυτα που σκεφτεσαι να αγορασεις σε καποια απο τις ομαδικες αστροεξορμησεις που γινονται.
koulosb Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2008 Εχεις δικιο....Βασικα κι εγω οταν μπηκα στη σκεψη να παρω τηλεσκοπιο πριν 2 χρονια ειχα στο νου μου να παρω ενα 6'' πανω σε ισημερινη....Αλλα τοτε ηταν λιγα τα λεφτα που διεθετα.....Ετσι αποφασισα να πνιξω λιγο τις σκεψεις μου και να κανω υπομονη για να αποκτησω ενα πιο ολοκληρωμενο τηλεσκοπιο....Κατι που θα μου δωσει πολλα....δε θα με κουραζει στις μετακινησεις και θα μπορω να κανω αστροφωτογραφιση με το ιδιο οταν το αποφασισω.Πιστευω οτι εχω καταληξει πλεον στο VC200L με την HEQ5. ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2008 Και τα δυο τηλεσκοπια που προτεινουν τα παιδια ειναι πολυ καλα. Ο σωληνας του Vixen νομιζω ειναι λιιιγοοο πιο καλος αλλα ο καθενας εχει τα δικα του χαρακτηριστικα (επιστρωσεις). Τωρα ως κατοχος του Meade LX200 8" θα σου ελεγα οτι η στηριξη φουρκετας ειναι υπεροχη! To compact design που εχει σε κανει να το τοποθετησεις πολυ ευκολα και το τηλεσκοπιο δεν πιανει καθολου χωρο (για να καταλαβεις το εχω κατω απο το γραφειο μου στο υψος το τηλεσκοπιο. Η βαση ειναι μαζεμενη και ευκολη στο ανοιγμα). Αυτα και ελπιζω να βοηθησα! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
koulosb Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2008 Βοηθεια το λες αυτο.....!!!!! Παλι μας μπερδεψες..... Δηλαδη τωρα εχουμε και το LX 200 να σκεφτουμε.... ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
koulosb Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2008 Παντως το LX 200 ειναι ακριβο για μενα, για το LX 90 το σκεφτομουνα.... ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
babgia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2008 Δυστηχώς με ένα τηλεσκόπιο δεν μπορούμε να κάνουμαι τα πάντα.Αποφάσισε τι θέλεις για να σε καλύψει 70% περίπου & τα άλλα τα βρίσκεις στη πορεία.Εγώ ξεκίνησα με 230€ έχω φθάσει στα 4300€ & ακόμα σύστημα για σοβαρή φωτογραφία δεν έχω.Εξαρτάται όμως αυτό & από το που επενδύεις & προς τα που έχεις βλέψεις. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
babgia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2008 ................................Τωρα ως κατοχος του Meade LX200 8" θα σου ελεγα οτι η στηριξη φουρκετας ειναι υπεροχη!To compact design που εχει σε κανει να το τοποθετησεις πολυ ευκολα και το τηλεσκοπιο δεν πιανει καθολου χωρο (για να καταλαβεις το εχω κατω απο το γραφειο μου στο υψος το τηλεσκοπιο. Η βαση ειναι μαζεμενη και ευκολη στο ανοιγμα). Αυτα και ελπιζω να βοηθησα! Η περίπτωση τα πουλάω όλα & ξανά από την αρχή.Για αυτό υπομονή, πήγαινε σε κάποια συγκέτρωση δες από διάφορα & κρίνε τι σου κάνει. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
koulosb Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Βασικα θελω κατι που να κανει σοβαρη παρατηρηση να ειναι ευκολο στη μεταφορα και στη χρηση γιατι καθε βδομαδα πηγαινω στο χωριο μου και θελω να το εχω παρεα, και στο θεμα της αστροφωτογραφισης το θελω απλα για να βγαζω μερικους στοχους και να βλεπω τα χρωματα που δεν πιανει το ανθρωπινο ματι...... δε θελω τελειοτητα στη φωτογραφια .....ουτε να ανταγωνιστω αλλους φωτογραφους....Η φωτογραφια θα ειναι για εξτρα παρατηρηση καποιου στοχου που εχω δει προηγουμενα....Εχω και dslr οποτε δε θα μπω σε καινουργια εξοδα. Παρακαλω για να τελειωνει και το θεμα στο μυαλο μου γιατι με εχει τρελανει.Τι προτεινετε ?το VIXEN VC200L με HEQ5 Pro ή το MEADE LX90 8''Και τα δυο εχουν τα ιδια λεφτα και ειναι μεσα στο μπατζετ μου.... ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
arcadian Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Βασικα θελω κατι που να κανει σοβαρη παρατηρηση να ειναι ευκολο στη μεταφορα και στη χρηση γιατι καθε βδομαδα πηγαινω στο χωριο μου και θελω να το εχω παρεα, koulosb, σου εχω στειλει προσωπικο μηνυμα - πμ? το εχεις δει? Φιλικα, Νικος
koulosb Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Arcadian τωρα ειδα το πμ....Το χωριο ειναι τα Τσιταλια, ειναι κοντα στο Λεωνιδιο.....Οσο για την προταση σου θα σε ειδοποιησω μολις βγαλω ακρη με το ποιο τηλεσκοπιο θελω....Ευχαριστω ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
sheliak Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 VIXEN VC200L με HEQ5 Pro ή eq6 syntrek (εστω λιγο ακριβοτερη).
koulosb Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Αν παρω την EQ6 χωρις GoTo ποσα θελει μετα για να της βαλω.....Με περνει να την παρω χωρις αυτη τη στιγμη.... ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
babgia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Αν παρω την EQ6 χωρις GoTo ποσα θελει μετα για να της βαλω.....Με περνει να την παρω χωρις αυτη τη στιγμη....Περίπου 350€. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
koulosb Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 EQ6 χωρις GoTo εχει 1094 ευρω......Και για να βαλω μετα GoTo θελω αλλα 350....Δηλαδη η EQ6 με GoTo ποσο εχει....? ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
babgia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 1400€ Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
koulosb Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Και αλλη μια ερωτησουλα γιατι σας επριξα......Η EQ6 η διαφορα της απο την HEQ5 ειναι απλα οτι σηκωνει περισσοτερο βαρος?Γιατι εγω μονο αυτο βλεπω......εχει πιο χοντρα ποδια ενω ολα τα αλλα μου φαινονται ιδια....Οποτε για ενα τηλεσκοπιο σαν το VC200L που ζυγιζει μονο 6 Kg γιατι να παρω την EQ6? ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Οποτε για ενα τηλεσκοπιο σαν το VC200L που ζυγιζει μονο 6 Kg γιατι να παρω την EQ6? Γιατί πολύ απλά είναι η τέλεια αγορά! Αν αργότερα θελήσεις ένα πιό βαρύ σωλήνα δεν θα σε σταματήσει η μικρότερη HEQ5. Αν βέβαια η διαφορά τιμής δεν είναι το πρόβλημα Αυτό σου το λέω γιατί έχω την ΗΕQ5 & VMC200...που είναι επίσης μια καταπληκτική αγορά! Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
koulosb Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Ενταξει παιδια, βασικα κατεληξα στο Vixen απλα ηθελα να μαθω και τις διαφορες των στηριξεων.Θα προτιμησω τελικα την HEQ5 Pro γιατι θελω και GoTo και γιατι δε μενουν λεφτα για την EQ6....Ευχαριστω για τις απαντησεις σας..... ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 koulosb, δεν ενοουσα να παρεις κατι σαν το δικο μου βρε. Και το LX90 καλο ειναι. Ολα καλα ειναι. Εγω ηθελα κοντο σωληνα αλλα τουλαχιστον 8" οποτε στραφηκα στα SCT. Απλα αυτο το πληρωνεις. Αλλα και με ενα αποχρωματικο πχ το ED-80 κανεις υπεροχα πραγματα για φωτογραφια απλα να εχεις παντα και σκοτεινο ουρανο. Απλα μην τρελαινεσαι, κανε ωριμα την αγορα σου και μην στενοχωριεσαι. Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
lunar Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2008 για δες και εδω http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=95889#95889 Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα