Jump to content

γιατι εξαφανιστικε το θεμα:Αποχωρώ απο το ASTROVOX


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειναι μια καλη αρχη να γινει μια συζητηση με αφορμη το θεμα του Δημητρη και οχι να το περασουμε λες και ο ανθρωπος εξαφανιστηκε

 

 

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το θέμα διαγράφτηκε διότι παραβίαζε αρκετούς από τους κανονισμούς του site. Για να μην πει κανείς ότι κρύβονται κάποια στοιχεία, ορίστε τα πράγματα που δημοσίευσε ο Δημήτρης Κουτρούμπας ως "αποδείξεις" για την αυθεντικότητα της φωτό του.

 

Θα δείτε τέσσερα αρχεία (Project 1 έως 4) που παρουσιάζουν σύμφωνα με το Δημήτρη Κουτρούμπα τις λήψεις του (τα συμπεράσματα δικά σας).

 

Επίσης θα δείτε και ένα κολλάζ (Untitled-1.jpg) όπου φαίνονται τα εξής:

 

Ο Δίας σε μια παλιά φωτό της NASA, o Δίας που δημοσίευσε ο Δημήτρης Κουτρούμπας και ο Δίας από τρίτο φωτογράφο που αποτυπώνει την ατμοσφαιρική κατάσταση του Δία την ίδια εποχή που υποτίθεται ότι ο Δημήτρης Κουτρούμπας πήρε τη φωτό. Επίσης, (τα συμπεράσματα δικά σας).

 

 

ΥΓ: Επειδή δε διεκδικώ δάφνες αστροφωτογράφου, να πω ότι κορυφαίοι αστροφωτογράφοι της χώρας, τους οποίους συμβουλεύτηκα, ήταν κάθετοι ως προς το θέμα της αντιγραφής το οποίο θεωρούσαν ότι βγάζει μάτια κι όλας.

 

Untitled-1.thumb.jpg.63bb24247975875da5f227922a7380fb.jpg

"Κολλάζ"

 

Project4.jpg.99f6a5653aea9f35694c527afc74eca2.jpg

"Απόδειξη 4"

 

Project3.jpg.a5c561712e9bc61b65328d4637e2fc14.jpg

"Απόδειξη 3"

 

Project2.jpg.4d8d4356c956659e35645ac60f5bcff2.jpg

"Απόδειξη 2"

 

Project1.jpg.21d0f76f70e4e069e88b276d0916b2f3.jpg

"Απόδειξη 1"

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

φίλε lunar με συγχωρεις που βαζω έδω την απαντηση μου στο θεμα του Δημητρη ,,αλλα προσπαθησα να απαντησω και ειναι΄΄ κλειδωμενη΄΄ η απαντηση...

 

Λοιπον επειδη δεν μου αρεσει να μου αφαιρούν το λογο εστω και γραπτο αν διαγραφει κι αυτο το θεμα ...αποχωρω και εγω απο το site..προς θεου !!!

 

 

Δημήτρη ,επειδη τυχαίνει να ειμαστε απο την ίδια πολη ,και γνωρίζω και τι άνθρωπος είσα,ι σε στηρίζω σαν ανθρωπος πρωτα,και προτείνω στους διαχειριστες και στα λοιπα μέλη ,να μην γίνεται το Αστροβοξ ''δικαστήριο΄΄...

(επειδη τοχω νιώσει και εγώ καποιες φορές)

Ας μην ειμαστε τοσο αυστηροι,καταλαβαινω οτι υπαρχουν κανονες

που όλοι σεβόμαστε ..αλλα αποκει και πέρα αν υπαρχει καλη διαθεση

ολα θα ειναι ενταξει.

Η διαγραφή όμως ,καποιου ατόμου που είχε συμμετασχει σε forum ,αποψεις ,φωτοφραφίες κτλ νομίζω οτι είναι άδικη,ότι και να έγινε...

θα μπορουσε να έχει συμβει στον καθένα μας

,και το θέμα ειναι οτι δεν εχουμε καποιο ώφελος οικονομικο ή αλλο,για να υπαρχει κίνητρο ΄΄πονηριάς΄΄,ολοι σαυτο το χώρο μπορουμε ελευθερα να εκφρασουμε αποψεις ,να συμβουλευτουμε καποιους πιο εμπειρους και να συμετασχουμε ανιδιοτελώς..

Καταρχήν Δημήτρησου προτέινω να μη πουλησεις τον εξοπλισμο σου..απεσειρε την αγγελια σου και συνεχισε να κανεις αυτο που αγαπας

και παρακαλώ πολυ τους υπεύθυνους να λύσουν την παρεξηγηση...

 

Συγνώμη όσους κουρασα ,απλα θεωρω αδικια να βγαζουμε καποιους ανθρώπους ''εκτος'' γιατι ειναι πολυ κακο συναισθημα να σε διωχνουν....

 

θα μπορουσε να συμβει στον καθενα μας..

 

τα λάθη ειναι για να μαθαινουμε απο αυτα ....

 

Δημήτρη ειλικρινα στενοχωρηθηκα...

 

Πασχαλης

[/u]

:-({|= . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE. :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για την ιστορία να πω ότι είχα επικοινωνήσει με το Δημήτρη και του είπα αν κάνουμε λάθος, ας μου στείλεις τις αυθεντικές λήψεις. Και μου είπε ότι θα μου τις στείλει την ίδια ημέρα κι όλας. Τρεις ημέρες μετά, δεν είχα λάβει κάτι.

 

Δημήτρη ειλικρινα στενοχωρηθηκα...

 

Πασχάλη, εγώ να δεις πόσο στενοχωρήθηκα. Εκτός κι αν νομίζει κανείς ότι μου είναι ευχάριστες αποφάσεις για συμπολίτες μου που έχω γνωρίσει και από κοντά :(

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συγνώμη για το ύφος μου... αλλα προσπαθουσα να βοηθησω να λυθει η παρεξηγηση και δεν μπορουσα να τοποθετησω Post
:-({|= . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE. :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

θα ηθελα να εχει την δυνατοτητα να αμυνθει και ο Δημητρης να πει την γνωμη του ανετα χωρις να τον εξαφανιζουμε.

 

Και εγω προσπαθησα να γραψω στο ποστ του Δημητρη αλλα απαγορευετε και γι αυτο ανοιξα αυτο

 

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Προσπάθησα να γράψω στο ποστ του Δημήτρη άλλα είναι αδύνατον. Γιατί? Πιστεύω ότι πολλοί εκφράστηκαν από άκομψα έως πολύ σκληρά απέναντι στον Δημήτρη στον άνθρωπο αυτό που δεν τον γνωρίζω προσωπικά αλλά αντιλαμβάνομαι ότι έχει ένα χόμπι όπως όλοι μας και τίποτα περισσότερο. Τι θα μπορούσε να κερδίσει δηλαδή από αυτή την ενέργεια?Χρήμα? Καταξίωση? Δημήτρη μην πουλάς τον εξοπλισμό σου. Συνέχισε αυτό που με τόση αγάπη κάνεις και μην αποχωρείς.
http//www.ethaleia.gr/ , http//astrochania.blogspot.gr/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Με τον Δημήτρη το θέμα δεν είναι προσωπικό! Μακάρι ο άνθρωπος να συνεχίσει να κάνει αστροφωτογράφηση και να παρατηρεί και να είναι πάντα καλά! Το site αυτό όμως έχει κανόνες οι οποίοι και παραβιάστηκαν και γι'αυτό πήραμε κάποιες αποφάσεις όπως έχει γίνει και πολλές φορές στο παρελθόν. Από εκεί και πέρα δε σημαίνει ότι επειδή κάποιος δεν μπορεί να γράφει πια στο AstroVox ήρθε και το τέλος του κόσμου. Δεν τελειώνει εκεί η ζωή. Ούτε εμείς ως moderators κάναμε κάποιο προσβλητικό σχόλιο για το Δημήτρη ή τον γελιοποιήσαμε δημόσια, κάθε άλλο. Το προσωπικό επίπεδο είναι άλλο θέμα και εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με το Δημήτρη. Ομως ως admin έπρεπε να κάνω αυτό που λένε οι κανόνες του site και που έχω κάνει και στο παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλά παιδιά στο κείμενο που διάβασα το πρωί ο άνθρωπος είπε που έκανε το λάθοε & γιατί άργησε να απαντήση.

Τελικά εμείς οι ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ θα τον κρεμάσουμε;

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επειδή πιστεύω ακράδαντα πως όλοι δικαιούνται να τοποθετηθούν/απολογηθούν και ειδικά όταν θίγεται η τιμή και η αξιοπρέπειά τους -δικαίως ή αδίκως- , θα κάνω κόπυ πέηστ αποσπάσματα του κειμένου του κ. Κουτρουμπα.

Ο λόγος που ανεβάζω αποσπάσματα κι όχι ολόληρο το κείμενο, είναι γιατί σε κάποια κομμάτια υπάρχει παραβίαση κανόνων. Οπου τελίτσες, λείπει παράγραφος ή παράγραφοι.

 

".........................................................................................

 

Το εύλογο διάστημα χρόνου που έπρεπε να μου είχε δοθεί δεν μου δόθηκε. Είμαι ένας άνθρωπος 35 ετών που έχω στην Πάτρα ένα κέντρο υγείας που έχει άλλους 3 ανθρώπους υπό την προστασία του σε μια περίοδο εξαντλητικής εργασίας 14 -16 ωρών και με οικογένεια με μικρό παιδί και όπως είναι φυσικό το φόρουμ ήταν η τελευταία θέση διάθεσης χρόνου , πόσο πολύ περισσότερο σε αυτό το θέμα που έπρεπε κατά το Astrovox να απαντήσω μέσα σε χρόνο ρεκόρ όπως προανέφερα. Από την τρίτη λοιπόν που έγινε το θέμα μόλις σήμερα είδα ότι διαγράφτηκα χωρίς καμία άλλη ενημέρωση και το είδα όταν προσπαθούσα να μπω στο φόρουμ και δεν γινόταν. Παρόλα αυτά όπως θα δείτε στα email που ακολουθουν την τρίτη το βράδυ προσπάθησα να στείλω στοιχεία αλλά δυστυχώς είχα πρόβλημα με το email μου.

Το χειρότερο όλων και αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν ότι δεν πείρα απάντηση στο ερώτημα γιατί να κάνω κάτι παραπλανητικό , και πιο το όφελος αυτής της ενέργειας μου. Ούτε βραβεία θα αποκόμιζα , ούτε κάποιου άλλου τύπου όφελος , γιατί λοιπόν να έχει κάποιο δόλο η ενέργεια μου αυτή. Το χόμπι μου κάνω όπως και οι ποιο πολλοί από δω με ανιδιοτέλεια και αγάπη προσφέροντας στον εαυτό μας ηρεμία , ξεκούραση και χαρά. Πιθανών να έχω κάνει κάποιο λάθος που όντος υπάρχει αλλά θα σας δείξω ότι δεν είχε δόλο και ούτε κάποια άλλη σκοπιμότητα , που δεν καταλαβαίνω και βέβαια ποια μπορεί να ήταν. Άλλωστε τόσο καιρό ( 1 χρόνο τώρα ) που είμαι στο φόρουμ δεν νομίζω να έκανα κάτι που να έβλαψε το Astrovox. Δέχτηκα βεβαία και την καυστική επίθεση και μερικών από το φόρουμ ζητώντας βέβαια αυτοί ως αλάθητοι Πάπες «την κεφαλι μου επί πινακη» την διαγραφή μου δηλαδή. Αυτό δεν με ενόχλησε γιατί επίθεση είχα ξαναδεχτεί από μερικούς πριν από 8 μήνες όταν μετέφρασα κάποιο αγγλικό κείμενο στα ελληνικά με αντικείμενο τη ευθυγράμμιση τηλεσκοπίου , που και αυτό το έκανα ίσως με τα λάθη του με σκοπό να βοηθήσω κάποιους. Τώρα γιατί υπάρχουν μερικοί κυρίως μικρης ηλικίας που νομίζουν ότι το φόρουμ είναι τσιφλίκι τους δεν με νοιάζει και ούτε με απασχολεί. Άλλωστε σας είπα ότι προσωπικά αποχωρώ ούτος η άλλος όπως και αρκετοί άλλοι. Σκοπός μου είναι μόνο να καυτηριάσω και να «συμβουλέψω» σε παρόμοιες ή σε τέτοιου είδους προβλήματα να υπάρχει μια μεγαλύτερη σύνεση και συγκαταβατικότητα γιατί ουδείς αλάθητος , και αυτό κυρίως για παιδιά που αγαπούν το χόμπι αυτό και εάν με την πρώτη ευκαιρία τους απομακρύνουν τους κόβουν μερικοί την χαρά. Αυτά είχα να σας πω , συγγνώμη εάν σας κούρασα και ελπίζω να μην χτυπώ του κουφού την πόρτα. θα ήθελα επίσης να σας πω ότι για την επεξεργασία χρησιμοποιώ τουλάχιστον 14 προγράμματα και όχι μόνο αλλά γενικά για την φωτογραφεία που είναι χόμπι μου εδώ και 8 χρόνια. ( Photoshop, serif photo plus 6, gimp, click art image photo software 950000, FMRWK photo suite 2SE, Microsoft picture 9, xtreme photo designer, digital photo image editing clone, ACD pro 2.5 photo, photo collection of digital photo image software, Memory Mixer digital photo software, Registax , iris , deep sky stacker).

Τέλος θα ήθελα να σας πω ότι για όποιους ενδιαφέρονται πουλώ κάποια πράγματα του εξοπλισμού μου γιατί μαζεύτηκαν πολλά.(είναι όλα σε άριστη κατάσταση. Υπάρχουν και φωτώ).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 

Προχωρώ λοιπόν στα στοιχεία.

 

.............................................................................................

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ASTROVOX ΕΔΩΣΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΛΟΓΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

τ

ο μήνυμά σας δεν έφτασε σε μερικούς ή σε όλους τους παραλήπτες στους οποίους απευθυνόταν.

 

Θέμα: FW: ΔΙΑΣ

Αποστολή: 4/11/2008 1:18 πμ

 

Δεν ήταν δυνατή η επαφή με τους παρακάτω παραλήπτες:

 

'contact2008@astrovox.gr' στις 4/11/2008 1:18 πμ

550 5.7.1 <'contact2008@astrovox.gr'>... Relaying denied. Proper authentication required.

 

'dimkphysiotherapist@yahoo.gr' στις 4/11/2008 1:18 πμ

550 5.7.1 ... Relaying denied. Proper authentication required.

 

2Ο Η ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΔΙΑ

 

Οι φωτογραφίες είναι με την σειρά που επεξεργάστηκαν και στη οποία τελική έκανα προσομοίωση με φωτογραφίες του Δία προγραμμάτων για καλύτερο αποτέλεσμα. Εκεί είναι και το λάθος μια και όντος οι φωτώ αυτές είναι παλιότερες(φένεται και σε φώτο που μου έστειλε ο Astrovox και παραθέτω) και οι προσομοίωση άλλαξε την εικόνα με παλιότερη του Δια. Πράγμα εσφαλμένο που δεν πέρασε από το μυαλό μου και ακόμη χειρότερο ότι εάν πέρναγε θα ήταν χαζό να τις κατεβάσω και πιστεύω ότι καταλαβαίνετε το γιατί.

 

3Ο ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

Η Ανδρομέδα δεν κατάλαβα γιατί κόπηκε. Κάποιοι είπαν ότι έχει γίνει με κόψιμο και τοποθέτηση σε φόντο άλλο, κάποιοι άλλοι ότι έγινε με λάσο κλώνος και τοποθέτηση. Πρώτων αυτό δεν έγινε ούτε κατά διάνοια, δεύτερο το θέμα είναι , μια επεξεργασία φωτογραφίας έχει όρια και κανόνες; όλοι οι άλλοι δηλαδή κατεβάζεται πρωτότυπες φωτογραφίες δεν τις επεξεργάζεστε με τον τρόπο του ο καθένας ; Σας παραθέτω λοιπόν και την αρχική έως την τελική της επεξεργασία δικές μου φωτώ αλλά και φωτογραφίες άλλων από το φόρουμ και ζήτω συγγνώμη που τις χρησιμοποίησα οι οποίες με την ηδεία δική μου επεξεργασία δείχνουν ίδιο αποτέλεσμα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κοιτάξτε είμαστε μεγάλα παιδιά και πρέπει να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας.

Νομίζω ότι σωστά ενήργησε o moderator του astrovox, έτσι ώστε να καταλάβει ο καθένας ότι υπάρχει μια σοβαρότητα και δεν είναι παιδική χαρά.

Αλοιώς ο καθένας μας θα έβαζε ότι ήθελε από όπου ήθελε λίγο ή πολύ παραλαγμένο και αντε να βρείς άκρη.

Οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε στο Forum δεν είναι άντε να καμαρώσω τι καλές φωτογραφίες έβγαλα. Για μένα είναι κυρίως να δώ πώς λειτουργούν οι συσκευές και πόσο καλά συνδυάζονται μεταξύ τους. Όταν βλέπω λοιπόν μια απίθανη φωτογραφία της Ανδρομέδας που ο συντάκτης ισχυρίζεται ότι το πήρε με το DSI της MEADE καταλαβαίνω ότι ότι το συγκεκριμένο όργανο, (που είναι ένα πολύ μέτριο έως κακό CCD , δεν είναι μυστικό εξάλλου η MEADE ποτέ δεν κατάφερε να βγάλει ένα αξιόλογο CCD) είναι Super και βγάζει τόσο καταπληκτικές φωτογραφίες και έφυγα να το αγοράσω αφού κάνει μόνο 1000 Euro και ρίχνει στα αυτιά στην STL της Sbig που κάνει 8000.

Τέλος επίσης θέλω να πω, ότι έχοντας πείρα 15 χρόνια σε αστροφοτογράφηση αισθάνομαι ότι κάποιος υποτιμά την νοημοσύνη μου παρουσιάζοντας αυτές τις φωτογραφίες πόσο δε μάλλον με τον εξοπλισμό που διαθέτει….

Γιώργος Νικολιδάκης

Γιώργος Νικολιδάκης

Μέλος ΕΑΕ.

We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.

http://geonik.homeip.net

http://astronomia.org.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητοί φίλοι, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Οι απόψεις υπάρχουν, οι εικόνες υπάρχουν... Δεν ωφελεί άλλο αυτή η συζήτηση γι'αυτό και το θέμα κλειδώνεται. Επαναλαμβάνω, δεν κρίνουμε ανθρώπους, ούτε έχουμε προσωπικά με κανέναν. Οι κανόνες όμως είναι κανόνες, υπήρχε παραβίαση, το θέμα είναι αρκετά απλό. Αν κάποιος έχει οτιδήποτε να πει για το θέμα, ας μου στείλει ένα πμ ή ένα e-mail.

 

Σας παραθέτω, τέλος, και την άποψη του Αντώνη Αγιομαμίτη σχετικά με τις φωτό, πιστεύω είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

 

 

Αγαπητε Ανδρεα,

 

Σχετικα με τις προσφατες συζητησεις στο ΑστροΒοξ γυρω απο τον Δια και

τον γαλαξια της Ανδρομεδας, ΔΕΝ υπαρχει καμια αμφιβολια κατα την αποψη μου οτι υπαρχει σοβαροτατο προβλημα οπως παρουσιαζονται τα πραγματα απο τον Δημητρη και μπορω να το αποδειξω με τον ποιο κατηγοριματικο τροπο.

 

***** Εικονα του Δια *****

 

Αν κανεις ενα ζοομ στην συγκεκριμενη φωτο (400%), θα δεις οτι ο τυπος

εχει κανει ενα gaussian blur στο χειλος του Δια και τον οποιο πηρε

αρχικα απο καπου. Ας παρουμε τα πραγματα ποιο αναλυτικα:

 

(1) στην εικονα, η διαμετρος του Δια ειναι 135 πιξελ

(2) τον Αυγουστο (οπως μας γραφει), ο Διας ειχε φαιν. διαμετρο 45.31"

(15 Αυγουστου)

(3) το 'Celestron SC 8" , focal reduser celestron f/6' ....

- στην πραγματικοτητα ειναι f/6.3 .... οποτε μιλαμε για Celestron

SC 8" με εστιακη 50.4" (8 x 10 x 0.63) η 1270.8μμ (βλ. 50.4 x 25.2)

(4) η Meade Deep Sky Imager εχει πιξελ με διαστασεις 9.6μ x 7.5μ (πηγη:

http://www.meade.com/dsi/overview.html)

 

Οποτε εχουμε και λεμε ....

 

(Α) αναλυση (image scale) Celestron SC 8" + f/6.3 + Meade Deep Sky

Imager = 206.25 x 9.6 / 1271 = 1.56"/πιξελ (πρωτος αξονας της καμερας)

αναλυση (image scale) Celestron SC 8" + f/6.3 + Meade Deep Sky

Imager = 206.25 x 7.5 / 1271 = 1.22"/πιξελ (πρωτος αξονας της καμερας)

 

(Β) με φαιν. διαμετρο για τον Δια 45.31" (βλ (2) ποιο πανω), μιλαμε για

ενα ειδωλλο 29 πιξελ (=45.31/1.56) επι 37 πιξελ (=45.31/1.22)

 

(Γ) το ειδωλλο του τυπου ειναι 135 πιξελ ....

 

(Δ) αν προχωρησε με μεγεθυνση (πχ. 4x), γιατι την αρχικη χρηση του

μειωτη της Celestron και οχι barlow;

 

(Ε) δεν υπαχει ΚΑΜΙΑ αμφιβολια οτι το αποτελεσμα ΔΕΝ ειναι γνησιο ...

μπορει να μας προσφερει ο φιλος το βιντεακι; Η λεπτομερια που διαθετει

με βαση την χρηση μειωτη (Celestron/f6.3) και μεγεθυνση (oversampling

400%) δεν οδηγει σε τετοια ποιοτητα με τιποτα. Και διαθετω το νεο μου

τηλεσκοπιο που ελαβα σημερα αν μπορει να αποδειξει το αντιθετο!

 

***** Εικονα της Ανδρομεδας (Μ31) *****

 

(1) η περιγραφη του κανει κουβεντα για χρηση "S/W 150/750 διοπτρικό

f/5,meade DSI" ... οποτε εχουμε και λεμε ...

 

(2) η Meade Deep Sky Imager εχει πιξελ με διαστασεις 9.6μ x 7.5μ (πηγη:

http://www.meade.com/dsi/overview.html)

(3) αναλυση (image scale) S/W 150/750 + Meade Deep Sky Imager = 206.25 x

9.6 / 750 = 2.64"/πιξελ (πρωτος αξονας της καμερας)

αναλυση (image scale) S/W 150/750 + Meade Deep Sky Imager = 206.25 x

7.5 / 750 = 2.06"/πιξελ (δευτερος αξονας της καμερας)

(4) αισθητηρας της Meade Deep Sky Imager ειναι 510 x 492 πιξελ (ιδια

πηγη με (2)

..... πεδιο καλλυψης = 1346.4" x 1013.5" (οπου 510 x 2.64" =

1346.4" και 492 x 2.06" = 1013.5")

..... πεδιο καλλυψης σε λεπτα = 22.44' x 16.89' (οπου

1346.4"/60 = 22.4' και 1013.5"/60 = 16.89')

..... πεδιο καλλυψης σε μοιρες = 0.374° x 0.282°

 

(5) ο γαλαξιας της Ανδρομεδας ειναι περιπου 3° x 2° .... οποτε ο

συνδυασμος "S/W 150/750 διοπτρικό f/5,meade DSI" απαιτει ενα μωσαικο με

56 κομματια για την παραγωγη του και οχι "20x300LIGHT" (βλ. 20 εκθεσεις

τον 5 λεπτων) αλλα τουλαχιστον "56x20x300LIGHT".

 

Εγω με το Tak FSQ (βλ. μικροτερη εστιακη (530μμ) και οποτε μεγαλυτερο

πεδιο) σε συνδυασμο με *** πολυ *** μεγαλυτερη καμερα (ST-10XME) και θα χρειαστω μωσαικο με περιπου 8 κομματια.

 

Λυπαμαι παρα πολυ να βλεπω τετοιες παραπλανησεις στον χωρο μας και

ευχομαι αυτο το περιστατικο να ειναι μεμονωμένο.

 

Καθαρους ουρανους σε ολους.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης