roryt Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2008 Οποιος ξέρει, ας δωσει καμιά ιδεα, να γλιτώσω τα πειράματα (και κανενα φραγκο). Θελω να βαλω μοτερ στον εστιαστή του refractor μου (WO MZ 80II triplet ED). Ειναι WO Crayford με 1:10, σαν αυτον που η JMI εχει σαν "επιλογή 3" για τον Motofocus. Aλλά δεν θελω το μοτερ να συνδεθεί στον microfocuser, αλλά ειτε κατεθείαν στον αξονα ειτε στο μεγαλο knob. Επισης θελω -με οποιοδηποτε τροπο- να μπορω να μηλήσω στον focuser μεσω υπολογιστή (ascom πχ). Εχω δυο δυνατοτητες: 1) ενα DC μοτερ ελεγχόμενο απο τον controller της βασης μου , που εχει δυνατοτητα ελέγχου focuser (με κολλητήρι και πατεντα) και "μιλαει" LX200. Αυτο θα ειτανε το ιδανικό, αλλα που βρίσκω το μοτερ και πως το προσαρμόζω; 2) Καποιο ετοιμο (πχ JMI Motofocus) πιθανων με συνδιασμο κάποιου ascom compliant contoller (πχ lazyfocus). Για λόγους κόστους και ευκολιας, ποροσανατολιζομουν ειτε να "πατενταρω" τον accufocus της Orion και να τον οδηγήσω απο τον controller της βασης, είτε να τον δουλεψω με ascom με το FCUSB. Αλλα μου ειπανε οτι προσαρμοζεται μονο στους Crayford της Orion. Το εχει δοκιμασει κανεις; Οποιαδήποτε άλλη ιδεα ευπρόσδεκτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα