vroxh Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2008 Οι δυο πρωτες photos της σεληνης απο εμενα και τον Alexander..Ανοιγω νεο θεμα για να μας δωσετε συμβουλες για τις επομενες που ερχονται...Καμερα: Olympus E-410Οι φωτογραφιες ειναι πολυ λιγο επεξεργασμενες και σχετικα βιαστικα..(οχι photoshop αλλα στο iphoto που δεν εχει και μεγαλες δυνατοτητες επεξεργασιας)=][Παρακαλω μην πειτε αγοραστε το ταδε και το ταδε- αλλα πως μπορουμε να βελτιωθουμε με αυτα που ηδη εχουμε] Με το δικο μου 6" skywatcher πανω σε EQ3-2 Μεσα απο το 10" dob skywatcher του Αλεξ... No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!16/5/09
Ath. Kouloumvakos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2008 Χρησιμοποίησες κάποιο τηλεσκοπιο?Νομίζω ότι η Olympus E-410 βγάζει video. Εγώ θα σου πρότεινα να τραβήξεις βιντεοκλίπ και μετά με το registax να κάνεις stack τις εικόνες για αρχή. Θα δεις μεγάλη διαφορά. http://athkouloumvakos.weebly.com/
vroxh Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2008 Η πρωτη με 6" skywatcher σε eq3-2Η δευτερη φοτο ειναι με 10" dob skywatcher No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!16/5/09
Efstathios Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2008 Βίντεο. με το 6ιντσο στην eq3-2, κατόπιν μετατροπή του βίντεο σε avi, επεξεργασία με registax και Photoshop. starrynights.blog
vroxh Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2008 ok stay tuned...Θα το προσπαθησω την επομενη φορα... No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!16/5/09
costas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2008 Πρόσφατα αγόρασα και εγώ την ίδια μηχανή, αλλά είμαι εντελώς άσχετος με αστροφωτογράφηση, μπορείς να μου πεις τί επιπλέον εξοπλισμό χρησιμοποίησες για να βγάλεις φωτογραφίες με την Olympus E-410. Poets say science takes away from the beauty of the stars - mere globs of gas atoms. I too can see the stars on a desert night, and feel them. But do I see less or more? Richard P. Feynman
Alexander Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2008 Χαίρετε κι από εμένα. Λοιπόν στην πρώτη εικόνα με τον κρατήρα Κοπέρνικο χρησιμοποίησε την κάμερα προσαρμοσμένη πάνω στο τηλεσκόπιο [6" skywatcher πανω σε EQ3-2] μέσω ενός T-ring που ύστερα από πολύ ψάξιμο βρήκε το κατάλληλο για την συγκεκριμένη κάμερα. Ακόμη στη βάση του τηλεσκοπίου είχε ένα μοτέρ για να αντισταθμίζει την κίνηση της γης.Αν έχεις τηλεσκόπιο το πιο σημαντικό που θα χρειαστείς είναι το T-ring κι θα μπορείς να βγάζεις παρόμοιες φωτο. Τα υπόλοιπα απλώς θα καλυτερέψουν την ποιότητα της, π.χ. δεν θα βγαίνει καθόλου κουνημένη.Ελπίζω να βοήθησα Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Ath. Kouloumvakos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2008 Αρχικά όταν παίρνεις videaki δεν είναι απαραίτητο να έχεις κάνει τέλεια ευθυγράμμιση οπότε μην δώσεις και μεγάλη βαρύτητα. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι το focus. Επίσης ένα φίλτρο ΙR cut θα βοηθήσει στο contrast. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά... registax http://athkouloumvakos.weebly.com/
Efstathios Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2008 Παίζει ρόλο και η ευθυγράμμιση. Άν το βίντεο είναι μεγάλο τότε ο στόχος θα φέυγει λίγο από το πεδίο ενώ στο πρώτο Frame θα βλέπεις έναν κρατήρα στο τελευταίο frame δεν θα είναι εκεί. Έτσι στο registax θα κάνεις aligment με σημεία στο κέντρο κυρίως και γύρω δεν θα στα βγάζει καλά. Οπότε όσο καλύτερη ευθυγράμμιση τόσο το καλύτερο. starrynights.blog
costas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2008 Καλημέρα Alexander. Μπορείς να μου πεις ποιό T-ring είναι κατάλληλο για την συγκεκριμένη κάμερα; Poets say science takes away from the beauty of the stars - mere globs of gas atoms. I too can see the stars on a desert night, and feel them. But do I see less or more? Richard P. Feynman
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2008 Αγαπητή Βροχή και Αλέξανδρε, Με τον τρόπο που φωτογραφίζετε μέχρι τώρα, τα πιό σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξετε είναι:1) Η εστίαση. Η απόλυτη εστίαση παίζει τεράστιο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και επιτυγχάνεται μόνο με πολλές δοκιμές αλλά και με την εμπειρία.2) Η στήριξη. Αν το σύστημα τηλεσκοπίου-μηχανής δονείται έστω και λίγο με κάθε απαλό άγγιγμα, (ακόμα και με το «κλίκ» της μηχανής), τότε η εικόνα θα είναι λίγο ή περισσότερο θολή (χωρίς καλή λεπτομέρεια), ακριβώς όπως συμβαίνει και με την πρόχειρη εστίαση.3) Η κλίμακα φωτογράφησης. Αν ο σκοπός σας είναι η όσο πιό λεπτομερής φωτογράφηση, τότε πρέπει να αυξήσετε τη «μεγέθυνση» με έναν Barlow ανάμεσα σε μηχανή και τηλεσκόπιο (ή με ένα φωτογραφικό teleconverter). Βέβαια, η μεγαλύτερη κλίμακα φωτογράφησης θα απαιτήσει ακόμα προσεκτικότερη εστίαση και ακόμη σταθερότερη στήριξη. Διορθώστε και τον τίτλο της πρώτης φωτογραφίας. Ο κρατήρας δεν είναι ο Copernicus αλλά ο Tycho (εξίσου εντυπωσιακός και με πολλές "ακτίνες" όπως ο πρώτος). "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2008 Και στη 2η φωτο ειναι ο Proclus και πισω του η Mare Crisium . Η πρωτη ειναι πολυ φωτεινη .Προσεξτε τις ρυθμισεις οταν κανετε τη ληψη . Η δευτερη ειναι ωραια .Κανατε καλη αρχη !! Συνεχιστε με υπομονη ωτσε να αποκτησετε κι αλλη εμπειρια και να μπορειτε να κρινετε μονοι σας .Παντα ειναι και θεμα γουστου , το τελικο αποτελεσμα . Συνεχιστε δυνατα !!! Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
vroxh Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2008 οκ παιδια..αλλα η μηχανη μου δεν τραβαει βιντεο...Ο δακτυλιος ειναι t-ring four thirds της vixen..Αυτες τις μερες θα προσπαθησω να τραβηξω κατι καλυτερο και θα ανεβασω νεες φοτος! No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!16/5/09
planetman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2008 Καλή αρχή κάνατε. Αλλά δεν κατάλαβα, τις τραβήξατε σε prime focus; Βγάλατε δηλαδή τον φακό της μηχανής; Το μυστικό είναι στην καλή εστίαση, βάλτε χαμηλό ISO και κάντε δοκιμές. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
vroxh Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2008 Ναι με prime focus ειναι..Το ISO το ειχα 100 ή 200 δεν θυμαμαι στις συγκεκριμενες..Και σημερα ηρθαν κατι συννεφα... No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!16/5/09
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2008 Το τι ISO είχες φαίνεται στο exif μαζί με όλα τα στοιχεία της λήψης. Για να μη βγαίνει κουνημένη η φωτό πρέπει να πάρεις το τηλεχειριστήριο της Olympus 25 ευρώ κοστίζει. Επίσης να εστιάζεις από το μόνιτορ σε κάποιο άστρο κάνονταζ ψηφιακό ζουμ ώστε να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερη εστίαση και εν συνεχεία να καδράρεις τη Σελήνη. Επίσης έχε τον καθρέφτη κλειδωμένο επάνω. Μπορείς να έχεις την ταχύτητα σε Τ (μόνο αν έχεις το τηλεχειριστήριο) και να χρησιμοποιήσεις τη μέθοδο της μαύρης κάρτας όπως γίνεται και στις φιλμάτες μηχανές. Τέλος μπορείς να κάνεις και προσοφθάλμια προβολή για ακόμα μεγαλύτερες μεγεθύνσεις στη Σελήνη. Όχι να μην βγάλεις βίντεο καλύτερα η παλιομοδίτικη μέθοδος της μιας φωτό! Καλή συνέχεια στις προσπάθειές σου. Ίδια μηχανή έχω και εγώ Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
BOMBER Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2008 Nα ρωτησω κατι. Η μηχανη εχει image stabilator.....???? Eαν εχει εισαι τυχερη. Σε περιπτωση που η βαση κινειται κατα την ωρα της φωτογραφησης θα εχεις σταθερη φωτογραφια. Σε πληροφορω οτι δεν εχω μηχανισμο κινησης στην βαση μου και ομως οι φωτογραφιες βγαινουν παρα πολυ σταθερες επειδη η καμερα εχει IS. Πχ φωτογραφιες σαν αυτην ειναι τραβηγμενη χωρις μηχανισμο κινησης στην βαση, afocal, και οχι με dslr αλλα με compact μηχανη που ειχε IS. Απλα μαθε την μηχανη σου σε τι δυνατοτητες παιζει απο πλευρας ΙSO και ταχυτητας και κανε συνδυασμους.
Achilleas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2008 Για αποφυγη κραδασμών μπορεις να χρησιμοποιείς και τη χρονοκαθυστέρηση λήψης... Και επίσης το iPhoto έχει πολλές παραμέτρους επεξεργασίας, αν όμως έχεις βάλει την τελευταία έκδοση...Χαιρομαι που έχουμε mac users εδω! Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
BOMBER Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2009 Συμφωνω απολυτα στο θεμα της μιας φωτο και οχι στο βιντεο. Χρησιμοποιησε το χρονομετρο της μηχανης. Θα σε βοηθηση σιγουρα. Εαν δε εχεις κινηση στην βαση δες πως κινειται ο στοχος σου. Φτιαξε τα στοιχεια της μηχανης (ΙSO, ταχυτητα, κλπ). Βαλε τον στοχο σε τετοιο σημειο ωστε οταν τελειωσει το χρονομετρο της μηχανης ο στοχος να φθανει στο κεντρο της οθονης της μηχανης. Βαλε το χρονομετρο σε λειτουργια. Παρε τα χερια σου απο το τηλεσκοπιο ωστε στο διαστημα χρονομετρησης να απαλειφθουν οι κραδασμοι στο μικροτερο βαθμο. Εαν η μηχανη εχει IS (image stabilator) τοτε και αερα να εχει, η φωτο βγαινει σταθερη. Απο κει και περα ενα προγραμμα επεξεργασιας οπως το REGISTAX 4.0 φτιαχνει πολυ δυνατες φωτογραφιες. Δες παραδειγμα τις δικες σας πως εγιναν με μια προχειρη επεξεργασια με το REGISTAX. Παντως η σεληνη ενδεικνυτε για λεπτομερη φωτογραφηση και παρατηρηση. Ειναι θαυμασιος στοχος και μπορει να δειξει παρα πολλα ειδη στοχων. Προχειρος καθαρισμος με registax.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα