Jump to content

Ath. Kouloumvakos

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    70
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από Ath. Kouloumvakos

  1. Kalispera se olous... Enas filos o Strikis Iakovos endeiaferetai episis gia amesi agora enos PST Ha' ... File Artman prospathisa na sou steilo pm alla to exeis apenergopoiisei ... An iparxei kaneis pou na mporei na ton voithisei as tou stilei ena mail sto jdstrikis@hotmail.com i as ton parei ena til sto 6998470769 Xronia polla kai igeia se olous mas Thanasis
  2. Το επιβεβαιώνω και εγώ από πάτρα. Ήταν πολύ φωτεινός. Συμφωνώ με τα λεγόμενα του PHANTOM για την ώρα, την διάρκεια, την τροχιά και το χρώμα και επίσης είδαμε σε κάποια στιγμή να σπάει σε δυο κομμάτια όταν ήταν πολύ κοντά στη δύση του. Περίπου 2,5 μοίρες από τον ορίζοντα χάθηκε.
  3. Βασικά το θέμα του Chandrasekhar με τις 1,4 ή 3,2 ηλιακές μάζες προκύπτει όταν ο αστέρας έχει εξαντλήσει τα καύσιμά του και διαμορφώνεται το τελικό στάδιο της ζωής του. Το όριο αυτό δεν έχει καμία σχέση με το μέγεθος του αστέρα (σε μάζες) που μπορεί να υπάρξει στην πρώτη φάση της ζωής του αφού έχουν παρατηρηθεί και αστέρες με μάζα πολύ μεγαλύτερη από 15Μ(Η). Το όριο μάζας που τίθεται για την σταθερότητα ενός αστέρα και είναι το ανώτερο θεωρητικό για την ύπαρξη του αστέρα είναι το όριο Eddington και είναι περίπου 130Μ(Η) http://en.wikipedia.org/wiki/Eddington_luminosity http://www.daviddarling.info/encyclopedia/E/Eddington_limit.html
  4. Δεν πρεπει να είναι κραδασμοί... Νομίζω ότι το κούνημα αυτό πρέπει να προέρχεται από πήδημα στα γραναζάκια είτε από σκόνη είτε από την πολύ χρήση να έχουν φαγωθεί... Μήπως δεν έχεις ζυγίσει καλά το τηλεσκόπιο και σου ζορίζεται η βάση?
  5. Ath. Kouloumvakos

    Messier Marathon 2009

    Μπράβο draculas είναι πάρα πολύ καλό Score. Κρίμα πάντως για την αρχή σου γιατί στην Κασσιόπη και στον Περσέα είναι σχετικά εύκολα τα Μ αλλά δεν πειράζει.
  6. Ath. Kouloumvakos

    Messier Marathon 2009

    Χτες πήγαμε τελικά για τον Messier Marathon μόνο που προσπαθήσαμε να τον κάνουμε φωτογραφικά και όχι οπτικά. Τελικά την πατήσαμε! Το χρονικό των λαθών μας για να μην τα κάνετε και εσείς: 1) Ξεκινήσαμε αργά με αποτέλεσμα να στήνουμε στά σκοτάδια! 2) Κάναμε 3 φορές πολική αλλά και πάλι είχαμε drift στα αστέρια που μάλλον οφείλονταν στο λάθος ζύγισμα. 3) 4 φορές Star Align για το go to! 4) Χάσαμε τα πρώτα Messier και κυνηγούσαμε τα υπόλοιπα. 5) Κάτι συννεφάκια κάλυψαν τον ουρανό εδώ κ εκεί οπότε χρειάστηκε να αρχίσουμε να φωτογραφίζουμε ανακατωμένα. 6) Κατά τις 1 η υγρασία είχε γίνει ένα με το τηλεσκόπιο μας. 7) Στις 1.30 μας τα κλάταραν και οι μπαταρίες μας. Μετά το χάος! Tips: Καλύτερα θα είναι πριν κάνετε φωτογραφικό Messier Marathon να κάνετε οπτικό τουλάχιστον μια φορά. Όσον αφορά τον φωτογραφικό καλύτερα να έχετε στήσει και Testάρει τον εξοπλισμό σας από χτες...(να μείνετε δυο βράδια! ). Φροντίστε να έχετε κάνει άψογη πολική και αν το Goto δεν σας δουλεύει απόλυτα σωστά τότε παρατήστε το και βρείτε τους στόχους σας στο manual. Το πιο δύσκολο πιστεύω είναι το καδράρισμα αλλά και στο κέντρο να μην είναι το Messier δεν πειράζει θα κάνετε crop... Μην κρατάτε εσείς τις σημειώσεις δώστε τις σε άλλον! Τέλος φροντίστε να έχετε άφθονο... ΡΕΥΜΑ! Συμπέρασμα: Η εμπειρία ήταν απίστευτη παρ όλες τις ατυχίες. Έτσι και αλλιώς από τα λάθη μας μαθαίνουμε πάντα. Επίσης η καλή παρέα είναι απαραίτητη και η βοήθειά της είναι ανεκτίμητη γιατί η ομαδική δουλειά είναι η σημαντικότερη από οτιδήποτε άλλο. Τους ευχαριστώ που όλοι μαζί το παλέψαμε χτές το βράδυ. Τέλος είναι σίγουρο ότι θα το επαναλάβουμε και άλλες πολλέεεες φορές! Τελικό σκορ 27/110 (70 πριν μας τελειώσει η μπαταρία) Βest shot και από τις λίγες χωρις Trail: Sombrero spiral Galaxy
  7. Ath. Kouloumvakos

    Messier Marathon 2009

    Thanks Draculas, Και εγώ αύριο θ το δοκιμάσω για πρώτη φορά, το πιο πιθανό καιρού επιτρέποντος, οπότε θα σου πω το πόσο με βοήθησε κι αν θέλει κάποια διόρθωση από προσωπική πλέον εμπειρία. Ίσως στον προτεινόμενο εξοπλισμό ν ξέχασα να γράψω μπόλικο ζεστό καφέ γιατί με τέτοιο κρύο τόσες ώρες δεν θα την παλέψουμε!! Καλή δύναμη σε όσους το επιχειρήσουν!
  8. Αστρονομική Εταιρία Πάτρας "Ωρίων" Αθανάσιος Κουλουμβάκος Μιχάλης Μπακώσης Canon 350D Καλές Γιορτές
  9. Αστρονομική Εταιρία Πάτρας "Ωρίων" Αθανάσιος Κουλουμβάκος Μιχάλης Μπακώσης Canon 350D
  10. Αστρονομική Εταιρία Πάτρας "Ωρίων" Αθανάσιος Κουλουμβάκος Μιχάλης Μπακώσης Canon 350D
  11. Αρχικά όταν παίρνεις videaki δεν είναι απαραίτητο να έχεις κάνει τέλεια ευθυγράμμιση οπότε μην δώσεις και μεγάλη βαρύτητα. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι το focus. Επίσης ένα φίλτρο ΙR cut θα βοηθήσει στο contrast. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά... registax
  12. Χρησιμοποίησες κάποιο τηλεσκοπιο? Νομίζω ότι η Olympus E-410 βγάζει video. Εγώ θα σου πρότεινα να τραβήξεις βιντεοκλίπ και μετά με το registax να κάνεις stack τις εικόνες για αρχή. Θα δεις μεγάλη διαφορά.
  13. Συγχαρητήρια αποτύχατε! Αυτή είναι η φράση που χαρακτηρίζει πλήρως την άθλια διοργάνωση του συνεδρίου αυτού. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πόση προσπάθεια χρειάστηκε για αυτή την μεγαλειώδη αποτυχία του συγκεκριμένου συνεδρίου το οποίο δεν μπόρεσε να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες των συνέδρων του. Λυπάμαι για δυο πράγματα. Πρώτον για την ανικανότητα του συνεδρίου να καλύψει βασικές πτυχές τις διαστημικής και του ρόλου που έχει ή θα πρέπει να έχει η χώρα μας στη πορεία εξερεύνησης του διαστήματος. Δεύτερον στην κάκιστη «εκπροσώπηση» της χώρας μας στα διεθνή διαστημικά δρώμενα μέσω αυτού του συνεδρίου, η οποία οφείλεται απλά στην αποτυχία του. Ωστόσο αν σκεφτούμε απλά και μόνο ότι ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου ουδεμία σχέση έχει με το αντικείμενο του διαστήματος δεν χρειάζεται να ¨σπαζοκεφαλιάζουμε ¨ για να καταλάβουμε τι πήγε στραβά! Τέλος ελπίζω στο μέλλον να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά μια τέτοια παρωδία κακοδιαχείρισης πόρων και οι χορηγίες που γίνονται για την προώθηση των επιστημών να πιάνουν τόπο… P.S. Οι υπουργοί οι οποίοι παρευρέθησαν την πρώτη μέρα και όχι μόνο αυτοί θα πρέπει κάποια μέρα να ξεφύγουν από την φυσαλίδα της άγνοιας που τους περιβάλει και να συνειδητοποιήσουν ότι η επιστήμη δεν χρειάζεται δείγματα γκλαμουριάς και μεγαλοπρεπείας αλλά χρειάζεται πραγματική στήριξη στους μικρούς δομικούς λίθους της οι οποίοι είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά!
  14. Σε ευχαριστώ πολύ Τηλέμαχε! Εγώ θα σου αφιερώσω το ''κραξιμο'' που θα φάνε απο μενα οι διοργανωτές αυτής της αποτυχίας που διοργανώσανε!
  15. Canon eos350D, Skywatcher 80ED, HEQ5 Εκθεση 4sec , Iso 400
  16. Παρ'όλα τα σύννεφα που πήγαν να μας χαλάσουν τη βραδιά λιγα λεπτά ήταν αρκετά!
  17. Σε ευχαριστώ ourania. Προσεχώς θέλω να κάνω την ίδια σύνθεση και για άλλες χρονολογίες.
  18. Ath. Kouloumvakos

    Μ81, Μ82

    Βασικά δεν νομίζω ότι στη φωτογραφία βλέπουμε το Μ81 κ 82 Εμένα μου φαίνεται πως είναι o Sculptor Galaxy (NGC 253) και απο κάτω είναι κάποιο cluster πιθανόν NGC
  19. Ath. Kouloumvakos

    Holmes 7/12/2007

    Thanks Παιδιά θα προσπαθήσω στο μέλλον και για πολύ καλύτερες αρκεί να αρχίσω να δουλεύω λιγάκι με τα flat k dark frames γιατί η foto είναι τίγκα στο θόρυβο (αν κ δεν φαίνεται εδώ) Αντρέα ελπίζω να μας κάνει καλό καιρό να κάνουμε καμιά δουλειά... χαχα
  20. Ath. Kouloumvakos

    Μ42 Orion Nebula

    Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά. Μιας και είναι οι πρώτες μου προσπάθειες μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω. Αντρέα όντως οι χρόνοι έκθεσης είναι πολύ μικροί για να φαίνεται τόσο πολύ το νεφέλωμα αλλά φωτογράφησα με 800 κ 1600 iso. έχω πάνω στη βάση και ένα 4inch τηλεσκόπιο με σταυρόνημα και θέλω την επόμενη φορά να το δοκιμάσω!!! Όσον αφορά την διαβάθμιση τις φωτεινότητας το κέντρο στις μισές εικόνες ήταν ''καμένο'' αλλά με λιγο fotoshop το σκοτείνιασα για να φαίνονται οι λεπτομέριες. Τηλέμαχε ελπίζω να έρθω σύντομα με τον εξοπλισμό μου να κάνουμε και κανα messier marathon (xa xa ) Special Thanks Skywalker(Για τον μοναδικό του τρόπο που μας έκανε πολική) quenti (Για την υπομονή του και την βοήθειά του στο στήσιμο της βάσης...) Μπακώση Μιχάλη(Για την βοήθειά του στο στήσιμο της βάσης...)
  21. Ath. Kouloumvakos

    Μ42 Orion Nebula

    Skywatcher ED80, ΗΕQ5, Canon EOS 350D, . Πρώτες προσπάθειες φωτογράφησης με τον παραπάνω εξοπλισμό. Stacking 6 εικόνων στο ΙmageJ εκθέσεων έως 50 sec, και επεξεργασία στο Photoshop.
  22. Ath. Kouloumvakos

    Holmes 7/12/2007

    Skywatcher ED80, ΗΕQ5, Canon EOS 350D. Πρώτες προσπάθειες φωτογράφησης με τον παραπάνω εξοπλισμό. Stacking στο ΙmageJ μερικών μικρών εκθέσεων έως 50 sec, και επεξεργασία στο Photoshop.
  23. Σύνθεση εικόνων ενός έτους από την κάμερα MDI Continuum του SOHO, για μία εργασία που είχα κάνει. Ανάλυση 1024Χ1024. Προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την ηλιακή δραστηριότητα σε αυτή την περίοδο του ενδεκαετούς ηλιακού κύκλου.
  24. Ath. Kouloumvakos

    Andromeda Galaxy (M31) & συνοδοί

    Αυτή πάρθηκε με τη Vixen Sphinx, ο φακός είναι ο 70-300.
  25. Ath. Kouloumvakos

    North America Nebula

    Με την HEQ5 φίλε Κωστάκη. Θα το προσθέσω στα σχόλια των φωτό.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης