Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν, πηγαίνουμε στο βουνό με σκοπό να κάνουμε φωτογράφηση με οδήγηση. Θέλουμε λοιπόν ρεύμα για την ισημερινή στήριξη αλλά και για το laptop διότι δεν κρατάει πάνω από 2-2,5 ώρες.

Δεδομένου ότι έχουμε powertank 17Ah, μπορούμε να βάλουμε πάνω του εκτός από την ισημερινή και το laptop; Δεν μπορούμε όμως να βάλουμε απ' ευθείας το laptop στα 12V έτσι; Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον μετασχηματιστή του αλλά και έναν inverter που μετατρέπει τα 12V σε 220V AC.

Αυτό κάνει;

Ή μήπως δεν έχει αρκετή ισχύ για να σηκώσει το laptop; Αυτό τότε;

Θα χρειαστούμε όμως και ένα πολύμπριζο 12V για να μας δώσει τουλάχιστον 2 εξόδους. Εντωμεταξύ αυτοί οι inverters έχουν εξόδους για το φις το αμερικάνικο; Θέλουμε άλλον έναν μετατροπέα;

Τι λέτε για όλη τη σκέψη; Κάνω κάτι λάθος;

Δημοσιεύτηκε

Kαι τα δυο κανουν (ισως μαλιστα το δευτερο να ειναι υπερβολικο) εγω εχω αυτο και ειναι αρκετα καλο. Ποσο ρευμα θελει το laptop που εχεις? Σε ποια ταση λειτουργει?

Το θεμα παντως ειναι οτι με ενα powertunk των 17ah δεδομενου οτι ο υπολογιστης σου θα θελει καπου στα 5Α και η βαση καπου στα 2Α αν τα τροφοδοτησεις με το powertunk και τα δυο, θα εχεις μια αυτονομια καπου στις 2,5 ωρες (ισως και λιγοτερο). Ειναι λιγα τα 17Αh..και εγω ακριβως αυτο το θεμα προπαθω να λυσω.. Καλη λυση ειναι αγορα μιας μπαταριας αυτοκινητου.. 52ah ή ακομα και 60Αh (εγω θα επιλεξω την δευτερη) μαζι με εναν καλο φορτιστη για να φορτιζεις σωστα την μπαταρια.

Δημοσιεύτηκε

Αν βάλω αυτό;

Νομίζω πως είναι καλύτερη λύση, δεν χρησιμοποιώ μετά τον μετασχηματιστή του laptop ούτε μετατροπές από συνεχές σε εναλασσόμενο και να χάνω ενέργεια. Θα παίξει έτσι;

Δημοσιεύτηκε
Εχω μολις παραλαβει ενα τετοιο. Θα σου απαντήσω σε λιγες μερες (ισως και σήμερα) οταν βρω ενα βυσμα που να κάνει για το λαπτοπ μου. Το μονο πιθανο προβλημα σε αυτες τις λύσεις ειναι να εχεις βραχυκύκλωμα μεταξύ των διαφόρων συσκευών (λάπτοπ, καμερα, DSLR, κλπ) αν δεν εχουν κοινή γείωση - θέλει προσοχή.
Δημοσιεύτηκε
Αν βάλω αυτό;

Νομίζω πως είναι καλύτερη λύση, δεν χρησιμοποιώ μετά τον μετασχηματιστή του laptop ούτε μετατροπές από συνεχές σε εναλασσόμενο και να χάνω ενέργεια. Θα παίξει έτσι;

Αυτά είναι για ρεύμα μέχρι 1Α & από 1,5 V έως 12V.

Εάν το Notebook θέλει μεγαλύτερη τάση (που θα θέλει) τι να το κάνεις;

Μόνο για την μηχανή κάνει ή την CCD.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε
Άρα είναι Inverter. Τα μεγάλα Notebook (με 17" οθόνη) έχουν κατανάλωση μέχρι 100W. Με αυτό μπορεί να τροφοδοτίσει ένα τέτοιο μέχρι 24Χ3,3=80W περίπου.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε

Αυτό ρε παιδιά το τελευταίο που είπα δίνει στην έξοδο από 15-24V, ρυθμίζεται με διακοπτάκι απ' ό,τι κατάλαβα. Το laptop μου είναι ένα μικρούλι με 13,3" οθόνη και αν θυμάμαι καλά ζητάει 18V.

Οπότε; Λογικά δεν θα κάνει δουλειά; Το θέμα είναι πόση αυτονομία θα έχω μαζί με την ισημερινή.

Δημοσιεύτηκε
Δες στο laptop απο κατω ποσο ρευμα θελει και σε τι ακριβως ταση λειτουργει για να μπορεσεις να κανεις εναν υπολογισμο σχετικα με την αυτονομια
  • 3 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Εχω μολις παραλαβει ενα τετοιο. Θα σου απαντήσω σε λιγες μερες (ισως και σήμερα) οταν βρω ενα βυσμα που να κάνει για το λαπτοπ μου. Το μονο πιθανο προβλημα σε αυτες τις λύσεις ειναι να εχεις βραχυκύκλωμα μεταξύ των διαφόρων συσκευών (λάπτοπ, καμερα, DSLR, κλπ) αν δεν εχουν κοινή γείωση - θέλει προσοχή.

Λίγο καθυστερημένη απαντηση (:) :-note :-note ) αλλα και εγω τωρα το δοκίμασα.

Και ναι, δουλευει μια χαρα (αυτην την στιγμή τροφοδοτεί το λάπτοπ απο οπου γραφω αυτα).

Προσοχή, εμενα μου τραβαει απο το τανκ 5Α για τροφοδοσία λαπτοπ+φορτιση μπαταριας

και καπου 1.6Α μονο το λαπτοπ, οποτε προσοχη για το ποσο κραταει το τανκ.

Αν τιθεται θεμα συμφερει να βγαζεις την μπαταρια του λαπτοπ να μην φορτίζει.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης