Jump to content

Stellarvue 102ED και WO focal reducer III 0.8 συνδυάζονται;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με αφορμή τη φωτογραφία μου με id = 7853

 

http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=7853

 

και το πως αποτυπώνονται τα άστρα με τη χρήση του εν λόγω reducer ανοίγω αυτό το θέμα μήπως και κάποιοι πιο σχετικοί με διαφωτίσουν σχετικά με αυτό.

Πιό συγκεκριμένα στα άκρα του πεδίου τα άστρα παρουσιάζουν ελλειψοειδή μορφή αλλά ορισμένα από αυτά και τετράγωνη!

 

Σε εισαγωγικά παραθέτω αποσπάσματα από το σχόλιο του Νίκου Κατσαμάκα

για το συγκεκριμένο πρόβλημα, που μου δημιούργησε και αρκετή ανησυχία, ώστε να τα σχολιάσω.

 

"... Το πρόβλημα που παρατηρείται φυσικά και δεν είναι κόμη. Είναι εμφανές πως, αφού τα άστρα στο άκρο του πεδίου δεν είναι σημεία αλλά μάλλον ελλείψεις, το πεδίο δεν είναι επίπεδο. Είτε δεν έχεις βάλει σωστά το field flattener ... "

 

Από ότι διάβασα η απόσταση του ccd της Canon από το επίπεδο που κουμπώνουν οι φακοί είναι περίπου 45.5 mm και 10 mm περίπου το T ring μας κάνουν ~ 56mm η ενδεδειγμένη δηλαδή απόσταση που

προτείνει και η William Optics για το συγκεκριμένο FR/FF.

 

"είτε δεν είναι τόσο καλής ποιότητας,..."

 

νομίζω ότι η ποιότητα είναι αρκετά καλή από ορισμένες κριτικές που διάβασα,

 

"είτε δεν είναι κατάλληλος για το τηλεσκόπιό σου, ... "

 

αυτό με ανησυχεί ιδιαίτερα αλλά δεν γνωρίζω πως εξακριβώνεται...

 

"είτε χωρίς αυτόν το τηλεσκόπιό σου θα έχει ακόμα χειρότερα άστρα."

 

πράγματι χωρίς αυτόν στά άκρα του πεδίου τα άστρα παρουσιάζουν παρόμοια ελλειψοειδή μορφή δεν μπορώ να πω ότι είναι χειρότερα ...

 

"Παρεπιπτόντως, στους φωτογραφικούς φακούς (τα διοπτρικά τηλεσκόπια ουσιαστικά αυτό είναι) τα ελαττώματα του φακού φαίνονται εντονότερα στα ανοιχτά διαφράγματα, δηλαδή στους μικρούς εστιακούς λόγους.

Αν λοιπόν το πεδίο δεν είναι flat, ένας μειωτής εστιακού λόγου θα χειροτερέψει την κατάσταση και θα δουλέψει ενάντια σε ένα field flattener αν χρησιμοποιηθούν μαζί."

Αυτό μου φαίνεται ότι συμβαίνει και στο δικό μου σύστημα...

Παρατήρησα όμως και μερικά άστρα ότι παρουσιάζονται όχι σαν ελλείψεις αλλά περίπου σαν τετράγωνα, ή κάτι τέτοιο, φαίνεται καλύτερα στο μικρότερο από το ζεύγος των άστρων λίγο πάνω από το κέντρο και δεξιά.

 

Παρόμοιο πρόβλημα βρήκα ότι είχε κάποιος με τον ίδιο reducer αλλά με το ED80 Skywatcher, όποιος ένδιαφέρεται και έχει το κουράγιο μπορεί να το δει εδώ.

 

http://stargazerslounge.com/index.php?topic=31416.0

 

Του λένε ότι αν έχει πρόβλημα από τη μία πλευρά του πεδίου πιθανόν το τηλεσκόπιο ή ο εστιαστής να χρειάζεται ευθυγράμμιση!

Παρεπιμπτόντως μήπως επειδή ο εστιαστής στο δικό μου περιστρέφεται αυτό δημιουργεί πρόβλημα; Και αν χρειάζεται ευθυγράμμιση πως επιτυγχάνεται αυτή, γιατί από ότι ξέρω τα refractors δεν χρειάζονται.

 

Επίσης του προτείνουν το CCD Inspector (μάλλον χρειάζομαι αυτό το πρόγραμμα).

 

Ευχαριστώ,

 

Θωμάς.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Να πω μια γνώμη

 

Υπάρχουν 2 WO FF 0.8x. Υποθέτω έχεις τον FF 0.8x I ? .

Υπάρχει και ο FF 0.8x III, τον οποίο έχω, και όταν εκανα καποια ερευνα πριν τον αγοράσω, η διαφορά στην τιμή αποδιδόταν στο μεγαλύτερο γυαλί, που ισοδυναμούσε με μεγαλύτερο περιθώριο αισθητήρα χωρίς τέτοια προβλήματα ή vingetting. Υποψιάζομαι δηλαδή αν δοκιμάσεις καποιο μικρότερο αισθητήρα να μη δεις τετοια προβλήματα, και να είναι απλα λόγω του μεγάλου πεδίου καλύπτει η Canon.

Αν πάλι έχεις τον III, τότε άκυρα τα παραπάνω και καλώς ψάχνεσαι αλλου..

IK Observing System
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

... Αν πάλι έχεις τον III, τότε άκυρα τα παραπάνω και καλώς ψάχνεσαι αλλου..

 

Όντως είναι ο FR III 0.8 , ευχαριστώ.

 

Θωμάς. :)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Στο Cloudynights βρήκα αυτό (προτείνοντα κάποιες ιδέες σχετικά με την απόσταση του FR από το τσιπ, αλλά και κάποια links σχετικά, αν και ο τύπος κατ' αρχήν έχει πρόβλημα field rotation και δε φταίει ο FR III 0.8 ) :

 

http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/2753475/page/10/view/collapsed/sb/5/o/all/fpart/1

 

Μακάρι να φταίει αυτό, γιατί με λίγο (...) κόπο διορθώνεται.

 

Τώρα, γενικότερα, η καμπυλότητα του πεδίου διαφέρει από τηλεσκόπιο σε τηλεσκόπιο (κυρίως στα διοπτρικά), οπότε τέλεια διόρθωση μπορεί να κάνει για συγκεκριμένο ΟΤΑ μόνο συγκεκριμένος field flattener. Η WO λέει πως ο FR III 0.8 ταιριάζει καλύτερα στα Megrez 80, 90, 110. Μήπως να φταίει ότι αυτά τα τηλεσκόπια είναι πιο γρήγορα από το SV102; Δεν ξέρω. Μια ερώτηση στη Stellavue για το ποιός είναι ο καταλληλότερος FR/FF, ποιον προτείνουν αυτοί, ίσως βοηθήσει.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Με πρόλαβε ο Νίκος παραπάνω, αλλά +1 σε αυτό που λέει: 9 στις 10 φορές το πρόβλημα που περιγράφεις λύνεται παίζοντας με την απόσταση του FR από τον αισθητήρα της κάμερας.

Νάσαι καλά Θωμά και καλή χρονιά!

Φιλικά,

Ηλίας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Στο Cloudynights βρήκα αυτό (προτείνοντα κάποιες ιδέες σχετικά με την απόσταση του FR από το τσιπ,...

 

Με πρόλαβε ο Νίκος παραπάνω, αλλά +1 σε αυτό που λέει: 9 στις 10 φορές το πρόβλημα που περιγράφεις λύνεται παίζοντας με την απόσταση του FR από τον αισθητήρα της κάμερας.

 

Μακάρι νά'ναι αυτό το πρόβλημα και όχι κάτι που δεν διορθώνεται. Άλλωστε αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μου ανέφεραν ο Σταμάτης (Sheliak) και ο Ηλίας (raxxla) όταν σχολίασαν τη φωτογραφία.

 

Μια ερώτηση στη Stellavue για το ποιός είναι ο καταλληλότερος FR/FF, ποιον προτείνουν αυτοί, ίσως βοηθήσει.

 

H stellarvue επισήμως προτείνει τον Televue RFL-4087 reducer/flattener

εδώ: http://stellarvue.com/sv102ed.html

 

και υποστηρίζει ότι η παρακάτω φωτο της ανδρομέδας τραβήχτηκε με τον συγκεκριμένο συνδυασμό. SV102ED + Televue FR/FF

 

http://www.stellarvue.com/sv102edpic.html

 

Πάντως για να μην συζητάμε στον αέρα θα κάνω κάποιες δοκιμές παίζοντας με την απόσταση από τον αισθητήρα και θα σας ενημερώσω.

 

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και καλή χρονιά!

 

Θωμάς

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε updorile,

μου κάνει εντύπωση αυτό που κάνετε αρκετοί αστρόφιλοι.Δηλαδή:

Πρώτα πηγαίνετε και ακουμπάτε κολλαριστά και ζεστά τα χρήματα σας σε αντιπροσώπους σε Ευρώπη και Αμερική.Στην συνέχεια όταν εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα,αντί να ενοχλήσετε πρώτα τον αντιπρόσωπο και στην συνέχεια ακόμη και την ίδια κατασκευάστρια εταιρία, θέτετε ερωτήματα σε φόρουμ και περιμένετε απαντήσεις απο σχετικούς ή απο άσχετους που θεωρούν όι ίδιοι ότι είναι σχετικοί, επειδή διάβασαν 5-10 άρθρα σχετικά με το αντικείμενο, την στιγμή που η διοπτρία είναι ολόκληρη επιστήμη.

Άν θέλεις την γνώμη μου:

1)Ζήτα απο τον αντιπρόσωπο που αγόρασες το τηλεσκόπιο σου, να σου λύσει το πρόβλημα.

2)Άν δεν μπορεί αυτός, στείλε email στην κατασκευάστρια εταιρία αναφέροντας πλήρως το setup που χρησιμοποίησες και το αποτέλεσμα.

Δηλαδή, κύριοι έχω αυτό το τηλεσκόπιο,έβαλα αυτό το field flattener ή ότι άλλο και έχω αυτό το προβληματικό αποτέλεσμα(δείξε την φωτογραφία)

Πείτε μου τι να κάνω.

Άν δεν σου απαντήσουν, ξαναστείλε email με θέμα FRAUD TELESCOPE OR NOT = SV102-ED 102mm F7 ED Doublet

και ενημέρωσε τους ότι θα κάνεις αναφορά σε ελληνικά και άλλα αστροφόρουμ για το πώς αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη εταιρία τους πελάτες της άν δεν σου λύσουν το πρόβλημα.

Να δούμε μετά, αν θα σου λύσουν το πρόβλημα αμέσως ή όχι.

Αστροφιλικά,

Φιλικά, Νίκος
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Νίκο καλημέρα, έχω δυο ερωτήσεις.. και αφού ξέρεις πέντε πράγματα παραπάνω, ελπίζω να μου τις λύσεις...

 

1)Η διοπτρια ποια επιστήμη είναι??

 

2) Επειδή έτυχε να απαντήσω στον Θωμά προτείνοντας κάτι το οποίο πιθανότερο είναι να ήταν και η πρώτη συμβουλή του επιστήμονα αντιπρωσοπου η κατασκευαστή, αυτό με εντάσσει στους απλά σχετικούς ή στους άσχετους που θεωρούν οι ίδιοι ότι είναι σχετικοί, επειδή διάβασαν 5-10 άρθρα σχετικά με το αντικείμενο, την στιγμή που η διοπτρία είναι ολόκληρη επιστήμη?

 

 

Υ.Γ. επειδή πολλοί αντιπρόσωποι είτε δεν έχουν την διάθεση να βοηθήσουν είτε δεν γνωρίζουν να βοηθήσουν, προσωπικά με έχει βοηθήσει πολλές φορές αυτό το forum με τις απαντήσεις που μου δίνουν οι σχετικοί ή οι άσχετοι που θεωρούν οι ίδιοι ότι είναι σχετικοί, επειδή διάβασαν 5-10 άρθρα σχετικά με το αντικείμενο, δίνοντας μου μια πρώτη εικόνα για τα όποια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζω

 

Στο όνομα της αστροφιλικοτητας πάντα...! :D

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητέ Νίκο, καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σου, επέτρεψέ μου όπως να εξηγήσω κάποια πράγματα και κάπου να εκφράσω τις αντιρρήσεις μου.

 

- Όσον αφορά την αγορά FR/FF για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο η ενδεδειγμένη λύση θα ήταν να ακολουθήσω την πρόταση της κατασκευάστριας εταιρίας STELLARVUE η οποία προτείνει

τον Televue RFL-4087 όπως προανέφερα. Σταθμίζοντας τις επιλογές που είχα από τη μία το κόστος αγοράς, ο χρόνος που απαιτείτο για την όλη διαδικασία, αγορά μέσω Internet, προτίμησα την αγορά από Ελλάδα και αποδέχτηκα το ρίσκο ελπίζοντας ότι το συγκεκριμένο εξάρτημα θα συνεργάζεται με το τηλεσκόπιό μου. Εδώ μπορείς να μου προσάψεις κακή εκτίμηση και βιαστική επιλογή πιθανόν αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς έτσι λειτουργώ και φυσικά το γνωρίζω.

 

- Προφανώς θα ενοχλήσω τον αντιπρόσωπο που αγόρασα το FR/FF ή και την κατασκευάστρια εταιρία του τηλεσκοπίου αυτό όμως αφού κάνω ότι μπορώ από την πλευρά μου και διαπιστώσω ότι υπάρχει πρόβλημα δηλ. έχω κάνει τις απαραίτητες δοκιμές και μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν συνεργάζεται αρμονικά με το τηλεσκόπιο.

Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί πρέπει αυτό να γίνει πρώτα και μετά να θέσω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω στο forum.

 

- Δεν το βρίσκω κακό κάποιος να εκφράζει την άποψή του για ένα θέμα χωρίς να είναι ειδήμων σε αυτό, άλλωστε forum για την ερασιτεχνική αστρονομία είναι αυτό και προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία των μελών δεν είναι επιστήμονες αστρονόμοι.

- Νομίζω ότι οι απόψεις όλων, εφόσον είναι καλοπροαίρετες, είναι σεβαστές σχετικών ή άσχετων με το θέμα και ο καθένας μπορεί να τις κρίνει και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

 

Φιλικά, Θωμάς.

 

Υ.Γ. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα να εκφράσεις την άποψή σου για το συγκεκριμένο πρόβλημα ακόμη κι αν δεν είσαι ειδικός και παρόλο που μπορεί να μην συμφωνείς με τον τρόπο που τέθηκε το θέμα. :)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

...περιμένετε απαντήσεις απο σχετικούς ή απο άσχετους που θεωρούν όι ίδιοι ότι είναι σχετικοί, επειδή διάβασαν 5-10 άρθρα σχετικά με το αντικείμενο, την στιγμή που η διοπτρία είναι ολόκληρη επιστήμη.

 

Λοιπόν, αυτό ήταν χοντρό και άδικο. Κατ'αρχήν δεν υπάρχει επιστήμη με όνομα διοπτρία. Ή μήπως η ιδιότητα του εμπορικού αντιπροσώπου αυτομάτως δίνει γνώσεις οπτικής (αυτό είναι το πραγματικό όνομα της επιστήμης που ψάχνουμε...) επιπέδου πανεπιστημίου και τους κάνει τους ίδιους να θεωρούν ότι είναι σχετικοί επειδή εισάγουν κινέζικα διοπτρικά τηλεσκόπια; Δεύτερον, χαρακτηριζόμαστε άσχετοι χωρίς να μας λένε και πού είπαμε κάτι το άσχετο (γιατί δεν είπαμε). Τρίτον, η συμβουλή που προτείνεται είναι η ίδια άσχετη: "πες στη Stellavue να σου λύσουν το πρόβλημα ανάσκελα και αν δεν το κάνουν βγες στα φόρα να πεις ότι η Stellavue είναι απατεώνες και τα προϊόντα τους μούφα". Θα γελάνε όλα τα μέλη όλων των φόρα και τελικά ο FF/FR θα συνεχίσει να μη δίνει άστρα της προκοπής .

 

Κανονικά πρέπει να ζητηθεί μία συγνώμη, αν και έχω μάθει να μην περιμένω πολλά.

 

Υ.Γ.: Και δε διαβάσαμε απλά 5-10 αθράκια. Είχαμε ολόκληρο ξεχωριστό μάθημα στο πανεπιστήμιο.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σταμάτη καλησπέρα,

δεν έγραψα πουθενά ότι γνωρίζω πέντε πράγματα παραπάνω αναφερόμενος στην διοπτρία,όπως επίσης δεν έκανα προσωπική αναφορά σε κανέναν απο το astrovox όπως κάνεις εσύ πρός εμένα με όλες αυτές τις

ερωτήσεις και με τον τρόπο που τις κάνεις.Αν διαβάσεις πιο προσεκτικά το σχόλιο μου,θα δείς ότι αναφέρομαι σε τακτική που ακολουθούν αστρόφιλοι σε Ευρώπη και Αμερική και σε φόρουμ,(γενικά και αόριστα) γιατί τα φόρουμ σε Ευρώπη και Αμερική είναι πολλά.Όπως και οι απαντήσεις που δίνονται είναι πολλές.

Καθώς επίσης δεν κακοχαρακτήρισα αυτή την τακτική αλλά έγραψα ότι μου κάνει εντύπωση.

Σχετικά με το άν θα ενταχθείς στους σχετικούς ή τους άσχετους, αυτό προσωπικά δεν με αφορά.

Δεν κατέκρινα κάτι,απλά έγραψα αυτό που μου έκανε εντύπωση.Και η επιθετικότητα σε ένα φόρουμ δημόσιας συζήτησης, δεν νομίζω ότι είναι και ότι καλύτερο.

 

Νίκο δεν έκανα καμμία αναφορά στο πρόσωπο σου όπως και στο επίπεδο των γνώσεων σου.Και όπως επίσης δεν θεωρώ ότι είμαι σχετικός επειδή εισάγω κινέζικα τηλεσκόπια όπως μου προσάπτεις.

 

Φίλε updorile,

Δεν βρίσκω κάτι κακό σε όλα αυτά που γράφεις, απλά όπως έγραψα και στην αρχή του πρώτου μου σχόλιου, "μου κάνει εντύπωση αυτό που κάνετε αρκετοί αστρόφιλοι." Νομίζω ότι έχω κάθε δικαίωμα να μου κάνει εντύπωση κάτι. Δεν κατέκρινα κάτι, απλά έγραψα αυτό που μου έκανε εντύπωση.

 

 

Σε ότι αφορά την γνώμη μου, επειδή με ξαναρωτάς, θα παραμείνω σε αυτό που έγραψα απο την αρχή.

Επικοινώνησε με τον αντιπρόσωπο ή την κατασκευάστρια εταιρία για να σου λύσουν αμέσως το πρόβλημα.

Φιλικά, Νίκος
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Νίκο με το θάρρος το λέω αλλά εδώ θα πρέπει να καταθέσεις την άποψη σου για το θέμα που βασανίζει τον Θωμά. Η άρνησή σου ίσως χαρακτηριστεί, από κάποιον κακοπροαίρετο, ότι πηγάζει από το γεγονός ότι το τηλεσκόπιο δεν αγοράστηκε από εσένα (ίδιο με το 4'' δύο στοιχείων που έχεις αλλά με άλλη φίρμα). Εγώ πιστεύω ότι συμμετέχεις ως αστρόφιλος και όχι ως επιχειρηματίας. Η άρνηση ανήκει σε επιχειρηματία ενώ η βοήθεια σε αστρόφιλο.

 

Φιλικά

 

Βασίλης

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

 

Arthur C. Clarke

 

 

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Βασίλη σε ευχαριστώ για τον προστατευτικό χαρακτήρα που έχει το σχόλιο σου, αλλά με αυτή την λογική θα μπορούσε να κατηγορήσει κανείς ότι τα αρνητικά σχόλια και οι επιθέσεις σε δημόσιες συζητήσεις υποκινούνται απο υπαλλήλους ή φίλους άλλων αντιπροσώπων,κάτι το οποίο βέβαια δεν έχει καμμιά υπόσταση.Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει όποιες υποθέσεις θέλει.
Φιλικά, Νίκος
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Νίκο συγνώμη αλλά για να μην παίζουμε με τις λέξεις, όταν σου κάτι σου προκαλεί κάποια "εντύπωση" συνήθως αυτή συνοδεύεται με ένα συναισθηματικό φορτίο. Κάτι σου κάνει θετική, αρνητική ή "οτιδήποτε άλλο" εντύπωση. Στα γραφόμενά σου είναι σαφές ότι η εντύπωση που είχες δεν ήταν ουδέτερη αλλά αρνητική.

Αν όπως λες δεν σου αρέσει η επιθετικότητα σε ένα δημόσιο forum όπως αυτή που εκφράζουν άμεσα κάποια μέλη παραπάνω - κατά τη γνώμη μου ως ένα βαθμό δικαιολογημένα - οφείλεις να αποφύγεις την έμμεση επιθετικότητα και απαξίωση που εκφράζεις εσύ ο ίδιος όταν απευθυνόμενος στο Σταμάτη λες: "Σχετικά με το άν θα ενταχθείς στους σχετικούς ή τους άσχετους, αυτό προσωπικά δεν με αφορά".

Αν γνωρίζεις και επιθυμείς να προσθέσεις κάτι επι της ουσίας στο πρόβλημα του Θωμά, κάντο και είναι παραπάνω από καλοδεχούμενο. Από την άλλη όμως η σειρά ενεργειών που προτείνεις δεν έχει νόημα: σε ποιον από τους δύο κατασκευαστές να απευθυνθεί; Ούτε η Stellarvue προτείνει το FR της William Optics, ούτε η WO εγγυάται τη λειτουργία του συγκεκριμένου FR με σωλήνες της SV. Σε τι ακριβώς θα πατήσει ο Θωμάς για να αρχίσει να φωνάζει "απάτη";

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μια φραση μονο με ενοχλησε και τιποτα παραπανω..(τιποτα το κακοπροαιρετο..)

 

Θωμα παντως ελπιζω να βρεις την λυση..!! Και συγνωμη αν σου χαλασα το θεμα..

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μία διευκρίνηση σχετική με το σχόλιο του Νίκου Τσάκαλου "... Πρώτα πηγαίνετε και ακουμπάτε κολλαριστά και ζεστά τα χρήματα σας σε αντιπροσώπους σε Ευρώπη και Αμερική..."

 

Για το Stellarvue 102ED το οποίο πράγματι αγόρασα από το εξωτερικό καθότι δεν υπάρχει έλληνας αντιπρόσωπος, αν και αυτό εννοείται δεν είναι δεσμευτικό, δεν μετανιώνω ούτε για ένα ευρώ από τα χρήματα που έδωσα για να το αγοράσω παρόλο που ταλαιπωρήθηκα αρκετά μέχρι να το αποκτήσω. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή του και πιστεύω ότι αξίζει τα χρήματά του.

Όσον αφορά τα άλλα 2 τηλεσκόπια που έχω 1 Meade ETX 105 και 1 Megrez 72 καθώς και μία βάση ΗΕQ5 PRO όπως και πολλά αξεσουάρ με συνολική αξία πολλαπλάσια της αξίας του Stellarvue όλα αγοράστηκαν από τους έλληνες αντιπροσώπους.

Για την ακρίβεια το μόνο πράγμα που έχω αποκτήσει από το εξωτερικό είναι το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο.

 

Σταμάτη μη ζητάς συγγνώμη από τη στιγμή που κάτι σε ενόχλησε σωστά εξέφρασες την αποψή σου καθώς το ίδιο κάναμε και όλοι οι υπόλοιποι.

 

Θωμάς.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Νομίζω ότι η συζήτηση έχει αρχίσει να παίρνει κατά πολύ άλλη τροπή.

Και βέβαια είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει τις αγορές του απο όπου νομίζει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα.Λέγοντας "Πρώτα πηγαίνετε και ακουμπάτε κολλαριστά και ζεστά τα χρήματα σας σε αντιπροσώπους σε Ευρώπη και Αμερική..." ήθελα να δώσω την βαρύτητα του να αγοράζει κάτι κάποιος απο Ευρώπη όπου συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, και στην συνέχεια να μην ενοχλεί για τις υπηρεσίες μετα την πώληση, δηλαδή το after sales service.

Όλη η αναφορά μου είχε να κάνει με το ότι θεωρώ αδιανόητο το να πληρώνει κάποιος και να μην ζητά τεχνική υποστήριξη που υποχρεωτικά θα πρέπει να του παρέχεται.

Βέβαια, αυτά τα θεωρώ εγώ γιατί στο παρελθόν την πάτησα με την Celestron.

Πρίν απο 4 χρόνια όταν είχα αποφασίσει να χρησιμοποιήσω την θύρα autoguiding στην CG 5,αγόρασα το star 2000 της Starlight,το οποίο όμως δεν συνεργαζόταν.Ο δε Terry Platt της Starlight μου απάντησε

ότι δεν γνωρίζει άν είναι συμβατό με τις στηρίξεις της Celestron, οι δε τεχνικοί της Celestron μου απάντησαν ότι δεν έχουν δοκιμάσει αυτή την στήριξη με κάποιο autoguider παρ'όλο που στο εγχειρίδιο γινόταν περίτρανη αναφορά περί αυτόματης οδήγησης.Εγώ όμως είχα αγοράσει ήδη

και την στήριξη και το Star 2000 και τελικά δεν είχα αυτόματη οδήγηση.Την λύση την βρήκα μόνος μου, αλλά απο τότε κυνηγάω τις υπηρεσίες μετά την πώληση. Και να είστε σίγουροι,ότι με την συγκεκριμένη

απειλή που ο Νίκος ανέφερε ότι θα γελάσουν σε όλα τα φόρουμ, εταιρίες που θεωρούν τα μυνήματα σας SPAM, με αυτό τον τίτλο θα ανοίξουν σίγουρα το μύνημα σας ακόμη και άν είναι άλλο το θέμα που γράφετε μέσα.

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω να απαντώ, άν κάποιοι παρεξηγήθηκαν,θα πρότεινα να μην παρεξηγούνται τόσο εύκολα, άν κάποιοι παρεξηγήθηκαν με αυτά που έγραψα και τα θεώρησαν προσωπικά,δεν είχα σκοπό να βάλλω κατά κανενός,και πολύ περισσότερο

να προσβάλλω προσωπικά κανένα ,παρ'όλο που αυτό έγινε πρός το πρόσωπο μου απο άλλους συζητητές.

Βλέπω ότι δεν έχει σύννεφα οπότε θα πρέπει να αρχίσω να ετοιμάζω τον εξοπλισμό μου για αστροφωτογράφιση.

Καλή συνέχεια σε όλους.

Φιλικά, Νίκος
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω να απαντώ, άν κάποιοι παρεξηγήθηκαν,θα πρότεινα να μην παρεξηγούνται τόσο εύκολα, άν κάποιοι παρεξηγήθηκαν με αυτά που έγραψα και τα θεώρησαν προσωπικά,δεν είχα σκοπό να βάλλω κατά κανενός,και πολύ περισσότερο

να προσβάλλω προσωπικά κανένα ,παρ'όλο που αυτό έγινε πρός το πρόσωπο μου απο άλλους συζητητές.

 

Εγώ βρίσκω το θέμα πολύ σοβαρό, οπότε συνεχίζω να σχολιάζω:

 

Όταν χρησιμοποιεί κανείς σπόντες και μάλιστα για απρόκλητη επίθεση, φυσικό είναι να τους απαντούν ευθέως. Βέβαια, κι εγώ μπορώ να πω ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου, ενώ εξάλλου μίλησα γενικά για αντιπροσώπους, δεν ανέφερα κάποιον συγκεκριμένα, οπότε γιατί κάποιοι παρεξηγούνται τόσο εύκολα; Αντί να μας ζητηθεί συγνώμη, μας γίναν και μαθήματα συμπεριφοράς. Κατά τα άλλα, σημειώνουμε με λύπη ότι η συζήτηση έχει αρχίσει να παίρνει άλλη τροπή - γιατί άραγε;

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης