Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

http://www.astrovox.gr/terms.html

Γ. Θεματολογία και περιεχόμενο των δημοσιεύσεων

Παρότι η κοινή λογική και ο κοινωνικός κώδικας συμπεριφοράς δεν μπορούν να περιγραφούν πλήρως με κανόνες, τονίζουμε ιδιαίτερα τα εξής σημεία:

1. Τα θέματα του forum είναι αστρονομικού ενδιαφέροντος

2. Δεν επιτρέπονται δημοσιεύσεις που προωθούν την επιστημονική παραφιλολογία (συνομωσιολογίες, αστρολογία, UFO-λογία, κλπ.) ωστόσο η αναφορά σε τέτοια θέματα επιτρέπεται προκειμένου να καταδειχθεί (εμπεριστατωμένα) το ψεύδος κάποιας πληροφορίας ή είδησης, ή να συζητηθεί η έκταση μιας πλάνης. Αναγνωρίζοντας ότι τα όρια της επιστήμης με την παραφιλολογία μπορεί κάποτε να γίνουν δυσδιάκριτα για τον απλό χρήστη, καλούνται τα μέλη να χρησιμοποιήσουν την κρίση και τις γνώσεις τους πριν κάνουν μια σχετική δημοσίευση

Φιλικά

Βασίλης

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε

Η υπαρχη ή οχι του πλατητη χ νομιζω πως ειναι ακρως αστρονομικο θεμα και ενδιαφερει ολους μας

ή κανω λαθος?

αν αποδειχθει οτι δεν υπαρχει τοτε ολες οι αλλες θεωριες που βασιζονται στην υπαρξη του καταρριπρτωνται αυτοματως.

αρα ολα εχουν να κανουν με το αν υπαρχει ή οχι ο εν λογω πλανητης

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ μου φίλε οι Αστρονόμοι έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει τέτοιο σώμα. Μην αρχίσουμε πάλι με ανοιχτά μυαλά και λοιπές μπουρδολογίες..... Έλεος..... Ψάξε λίγο στο forum και θα βρεις όλες τις απαντήσεις για το θέμα......

Αν πάλι θέλεις να συνεχίσεις τις αναζητήσεις σου, υπάρχουν διάφορα search engines και άλλα καταλληλότερα forum.....

Arthur C. Clarke

Δημοσιεύτηκε
Αγαπητέ μου φίλε οι Αστρονόμοι έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει τέτοιο σώμα.....

Και μιας και επανήλθε η συζήτηση και πάλι καθαρά στην ύπαρξη ή όχι ενός άγνωστου πλανήτη, θα μου επιτρέχετε να διαφωνήσω.

Οι αστρονόμοι δεν έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει. Αντιθέτως, συνεχίζουν να ψάχνουν γιά άλλους πλανήτες όπως έψαχναν και μετά την ανακάλυψη του Ουρανού, του Ποσειδώνα , του Πλούτωνα... Της Έριδος...

Έχουν βρεθεί στοιχεία που από το 1981 παραπέμπουν σε ύπαρξη άλλου σώματος στο ηλιακό μας σύστημα. Το μόνο που μπορούν να πουν οι αστρονόμοι είναι ότι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι υπάρχει, αλλά άλλο αυτό και άλλο ότι έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει.

Καλό είναι λοιπόν να μην παρακάπτουμε κάθε θεωρία με την οποία διαφωνούμε βάζοντας τόσο εύκολα την λέξη απόδειξη μέσα.

Φιλικά,

Limneos

Υ.Γ.: Αγαπητέ Βασίλη_Μ, νομίζω πως το καλοσώρισμα στο forum ήταν κάπως ψυχρό, ακόμα κι αν δεν είχα διαβάσει πλήρως του όρους...Αυτή ήταν ουσιαστικά η πρώτη μου επαφή σε συζητήσεις, εκτός από 2-3 posts στην Αγορά Εξοπλισμού...Δεν είμαι εδώ για να διαφωνήσω με κανέναν, απλώς με ενδιαφέρουν οι συζητήσεις περι αστρονομίας και όλα τα σχετικά.

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε
Αγαπητέ μου φίλε οι Αστρονόμοι έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει τέτοιο σώμα.....

Και μιας και επανήλθε η συζήτηση και πάλι καθαρά στην ύπαρξη ή όχι ενός άγνωστου πλανήτη, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω.

Οι αστρονόμοι δεν έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει. Αντιθέτως, συνεχίζουν να ψάχνουν γιά άλλους πλανήτες όπως έψαχναν και μετά την ανακάλυψη του Ουρανού, του Ποσειδώνα , του Πλούτωνα... Της Έριδος...

Έχουν βρεθεί στοιχεία που από το 1981 παραπέμπουν σε ύπαρξη άλλου σώματος στο ηλιακό μας σύστημα. Το μόνο που μπορούν να πουν οι αστρονόμοι είναι ότι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι υπάρχει, αλλά άλλο αυτό και άλλο ότι έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει.

Καλό είναι λοιπόν να μην παρακάπτουμε κάθε θεωρία με την οποία διαφωνούμε βάζοντας τόσο εύκολα την λέξη απόδειξη μέσα.

Φιλικά,

Limneos

Υ.Γ.: Αγαπητέ Βασίλη_Μ, νομίζω πως το καλοσώρισμα στο forum ήταν κάπως ψυχρό, ακόμα κι αν δεν είχα διαβάσει πλήρως του όρους...Αυτή ήταν ουσιαστικά η πρώτη μου επαφή σε συζητήσεις, εκτός από 2-3 posts στην Αγορά Εξοπλισμού...Δεν είμαι εδώ για να λογομαχήσω με κανέναν, απλώς με ενδιαφέρουν οι συζητήσεις περι αστρονομίας και όλα τα σχετικά.

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε
Αγαπητέ μου φίλε οι Αστρονόμοι έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει τέτοιο σώμα. Μην αρχίσουμε πάλι με ανοιχτά μυαλά και λοιπές μπουρδολογίες..... Έλεος..... Ψάξε λίγο στο forum και θα βρεις όλες τις απαντήσεις για το θέμα......

Αν πάλι θέλεις να συνεχίσεις τις αναζητήσεις σου, υπάρχουν διάφορα search engines και άλλα καταλληλότερα forum.....

oπως ειπα και πιο πριν, αυτο που εχει σημασια δεν ειναι το αν υπαρχει ή οχι ο

πλανητης χ , αλλα ο τροπος που επιβαλεις την γνωμη σου και προσπαθεις χωρις να δωσεις καμια λογικη απαντηση να πεις αυτο που νομιζεις.

κανενας επιστημονας δεν λεει οτι ειναι 100% σιγουρος για αυτο που βρηκε , ακομα και εαν μεσα του ειναι 1000% σιγουρος.

ποσο μαλλον για ενα τετοιο θεμα που αφορα ή οχι την υπαρξη ενος πλανητη.

η μετριοπαθεια ειναι μεγαλο προσον!

ακομα και εαν εχεις δικιο για κατι , ο τροπος σου σε κανει μη πιστευτο.

και κατι ακομα , ειπα και παραπανω οτι δεν ασπαζομαι θεωριες τετοιου τυπου(μεταφυσικες κτλ.), και εσυ επιμενεις να λες:

*"Αν πάλι θέλεις να συνεχίσεις τις αναζητήσεις σου, υπάρχουν διάφορα search engines και άλλα καταλληλότερα forum....."*

διαβαζε καλυτερα τα post πριν απαντησεις.

εξυπναδες τετοιου ειδους , δεν ωφελουν σε τιποτα

Δημοσιεύτηκε

Φίλε μου, διάβασε καλά τόσο αυτό το topic όσο και άλλο σχετικό με τον πλανήτη χ και θα βρεις απαντήσεις τόσο από εμένα όσο και από άλλους. Ψάξε λοιπόν και μην μένεις σε εντυπώσεις. Το θέμα έχει αναλυθεί και κλείσει. Σε παρακαλώ μην ξεκινάμε πάλι τις ίδιες ιστορίες.

Αν θέλεις πάλι να συμεχίσεις, τι να σου πω συνέχισε.... και θα στα πουν "άλλοι"......

Arthur C. Clarke

Δημοσιεύτηκε

το οτι δεν μου αρεσει ο τροπος που μιλας σε ενα νεο μελος και προσπαθεις να το παιξεις επιστημονας σνομπαροντας μια απορια καποιου δεν νομιζω οτι εχει να κανει με μεταφυσικες ή οχι θεωριες, ή τυχων αγνωστους πλανητες.

το να λες οτι τετοιου ειδους αποπιες δεν χωραν στο astrovox ,δεν ειναι σωστο.

αν σε ενοχλει αυτο που εγραψε το μελος "limneos" τοτε μην απαντας ή αλλιως εξηγησε του, το γιατι ολες αυτες οι θεωριες ειναι αβασημες.

ps:εγω δεν προσπαθω να ανοιξω κανενα θεμα περι υπαρξης πλανητη χ, εχεις καταλαβει λαθος παρολο που το τονισα τοσες φορες. ](*,)

Δημοσιεύτηκε

Καλα λεει ο Βασιλης μας εχετε ζαλισει τον ερωτα με κατι ανυπαρκτο ελεος αμα θελετε να μιλησετε για επιστημονικη φαντασια υπαρχουν αλλα φορουμ. Και σαν νεο μελος και εσυ mcstar με την σειρα σου δεν εισαι συνηγορος κανενος οποιος εχει προβλημα μιλαει μονος εκτος και αν σε εβαλε ο limneos δικηγορο και δεν το ξερουμε

Το θεμα δεν εχει να κανει με την αστρονομια αλλα με την επιστημονικη φαντασια.

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Δημοσιεύτηκε

Και δεν γινετε καθε φορα που λεει ο καθενας τα τρελα του να προσπαθουν ολοι οι υπολοιποι να αποδειξουν οτι δεν ειναι ελεφαντες για να τον πεισουν.

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης