Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Πρώτο, που θα ενδιαφέρει όσους έχουν Canon:

Επειδή το χειμώνα δεν αντέχω να τραβάω με το RC-1 ένα - ένα τα μεγάλης διάρκειας frames στη διαμόρφωση bulb της 400d, επειδή το laptop δεν έχει αμέτρητες θύρες USB, και επειδή δεν ήθελα να πάω προς κάποιο long exposure remote controler με serial καλώδιο, μια και ούτε πιάνουν τα χέρια μου ιδιαίτερα, αλλά και δε γουστάρω τις σειριακές θύρες (κατά τη γνώμη μου υπάρχουν δύο ειδών περίεργοι στο μάταιο τούτο κόσμο, αυτοί που τους αρέσουν οι σειριακές θύρες και αυτοί που τους αρέσουν τα Linux - άσχετο), θυμήθηκα πως η Canon κυκλοφορεί ένα πολύ ωραίο remote controler, το TC-80N3. Όμως το άτιμο, πέρα από το ότι είναι πανάκριβο, δεν κάνει για τις "μικρές" DSLR της Canon. Ψάχνοντας όμως βρήκα πως κάτι καλοί Κινέζοι κυκλοφορούν τη δική τους εκδοχή, ονόματι TR-80 C6. Κάποιες αναφορές σε Cloudynights ήταν πολύ ενθαρρυντικές, οπότε, τώρα που βούλιαξε η Λίρα Αγγλίας, το τσίμπησα από ebay με μόνο 37 ευρώ. Παιδιά, θαυματουργό, όχι αστεία. Βάζουμε την Canon στο bulb, προγραμματίζουμε όσες λήψεις θέλουμε (κατά βάση μέχρι 99), με διάρκεια κάθε frame ως και 99 ώρες, 59 λεπτά, 59 δευτερόλεπτα (...) με όσο χρόνο μεσοδιάστημα στις λήψεις θέλουμε, και πάμε μέσα για ζεστούλα...Μάλιστα, μπορούμε να συνδέσουμε την Canon στο laptop και τα frames να αποθηκεύονται κατευθείαν εκεί - το δοκίμασα, δουλεύει. Θα δοκιμάσω μόνο πόσο αντέχει η μπαταρία του στο κρύο, αν και έχω λύση και για αυτό (σομπίτσα). Θα ανέβαζα και μια φωτογραφία του, αλλά δεν έχει νόημα, είναι ολόιδιο με το TC-80N3 της Canon. Τόσο μαϊμού...

Δεύτερο:

Ψαχνόμουν για καιρό για φακό ή τηλεσκόπιο με εστιακή 400 ως 500 mm. Πειραματίστηκα με ένα καταδιοπτρικό φακό Tamron SP 500mm f/8 που βρήκα στο ebay. Πολύ πρακτικός (ούτε ένα κιλό δε ζυγίζει - θα έκανε το τέλειο οδηγητικό), χωρίς καθόλου χρωματικό σφάλμα (τι να μας πουν και οι τριπλέτες), αλλά ο συγκεκριμένος που αγόρασα ήταν πολυκαιρισμένος και έβγαζε ένα ελάττωμα στα άστρα (κάπου θα τον είχε χτυπήσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και ήταν miscollimated). Οπότε τον πούλησα ξανά στο ebay (με κέρδος, όχι παίζουμε) και μετά από δύο μηνών σκέψη πήρα αυτό:

http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p1151_ED-70---ED-APO-Refraktor---70mm-Oeffnung-und-420mm-Brennweite.html

Που στην πραγματικότητα είναι το STELLARVUE 70ED. Θα έπαιρνα το Zenithstar 70ED, θυμήθηκα όμως πως κάποιος πρόσφατα με χαρακτήρισε "αιρετικό" και αποφάσισα να επιβεβαιώσω το χαρακτηρισμό. Μετά την αγορά, η TS πήγε και κατέβασε την τιμή άλλα 40 ευρώ (εγώ πλήρωσα 330+20 μεταφορικά)...

Έχει και τρίτο:

Είπα καλός ο τηλεφακός μου, ο Sigma 70-300 mm Apo DG, όμως για εστιακή κοντά στα 200mm δε θα ήταν ωραίος ένας σταθερής εστιακής απόστασης με ένα πολύ ανοιχτό διάφραγμα; Να είναι και φτηνός τι άλλο θέλω; Βρήκα λοιπόν ένα manual focus Nikon 180mm f/2.8 ED για 130 ευρώ (ναι), θα τον φορτώσω στην αγαπημένη μου FM2n, ενώ με έναν αντάπτορα μπαίνει και στην Canon.

Όπως καταλαβαίνετε, η φλυαρία οφείλεται στη χαρά μου. Ωραίο πράγμα η κατανάλωση. Αν μου κάνει τη χάρη η Λίρα Αγγλίας, θα τσιμπήσω και μια EOS 50d (τι πράγμα κι αυτό, οι άλλοι καταστρέφονται οικονομικά και εμείς χαιρόμαστε).

Δημοσιεύτηκε

Έχει και τρίτο:

Είπα καλός ο τηλεφακός μου, ο Sigma 70-300 mm Apo DG, όμως για εστιακή κοντά στα 200mm δε θα ήταν ωραίος ένας σταθερής εστιακής απόστασης με ένα πολύ ανοιχτό διάφραγμα; Να είναι και φτηνός τι άλλο θέλω; Βρήκα λοιπόν ένα manual focus Nikon 180mm f/2.8 ED για 130 ευρώ (ναι), θα τον φορτώσω στην αγαπημένη μου FM2n, ενώ με έναν αντάπτορα μπαίνει και στην Canon.

Με γεια, με γεια!

και φακος απο ebay? τοσο κατω? :shock:

Φιλικα, Νικος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης