Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αρχικα για τον Αρη, συμφωνω με αυτο που ειπε πιο πανω οτι δεν ψαχνουμε εξωγηινους στον Αρη απλα ψαχνουμε κατα ποσο θα μπορουσε μελλοντικα να κατοικηθει απο εμας κυριως καθως και την διαφορετικη δομη που θα έχουν ΑΝ υπαρχουν μικροοργανισμοι κατω απο την επιφανεια του. Η δικια μου η απορια ειναι κατα ποσο με τα συγχρονα τηλεσκοπια ψαχνουν πλανητες που ειναι στην "ζωνη" της χρυσομαλλουσας (Goldilocks enigma) δηλαδη εχουν ακριβως τις 7 (αν θυμαμαι καλα) παραμετρους που εχει και η Γη. Επισης εχω και την απορια τι γινεται με αυτο το πειραμα που εχει ξεκινησει εδω κ αρκετα χρονια κ αφορα το πως δημιουργηθηκε η ζωη στον πλανητη μας που φυσικα δεν το γνωριζουμε ακομα.

Ειναι γραμμενο οτι ειμαστε τα μόνα δημιουργήματα του Θεου. Για την ακριβεια ειναι γραμμενο και πολλες φορες μεσα στην Καινη Διαθηκη. Τωρα οσον αφορα ενα post που μιλουσε για τα "εγκληματα" της καθολικης εκκλησιας μισο λεπτο λιγο... Η ορθοδοξη εχει καθαρη ιστορια ? Δεν εχει σκοτωσει ή δεν ξερω τι... Τις σταυροφοριες δεν τις θυμασε? Οι θρησκειες μην κοροιδευομαστε ειναι πολιτικα συστηματα. Εχει χυθει πολυ αιμα στην ιστορια για να επιβιωσει η μια ή η αλλη. Ας μην ξεχναμε επιπλεον στις μερες μας πως τα λεφτα ειναι πολλα. Αντε ας πουμε πως καποιες θρησκειες ειναι σταση ζωης οπως ο βουδισμος και ειναι φιλοσοφια ως προς τον τροπο ζωης nirvana κτλπ αλλα σε καμμια περιπτωση ο χριστιανισμος δεν ειναι φιλοσοφια. Αν μπορουσα να βρω ενα ελαφρυντικο θα ηταν πως συνοψιζεται σε 2 λεξεις αγαπη και αληθεια αρχες αρκετα ωραιες. Δεν μας ειπανε ομως οι Μονικες παπαδες και του Βατοπεδιου αν θα αυτοκτονουσαν για να καθαρισουν τις καρδιες τους και την ιδια την θρησκεια που διατυμπανουν. Δεν συγχεω την εκκλησια με την θρησκεια γιατι αυτα τα 2 ειναι αρκετα διαφορετικα στις μερες μας.

Προσωπικη μου πεποιθηση ειναι οτι οποιοσδηποτε σκεπτικιστης στο μυαλο του εχει κατασταλαξει οτι οι θρησκειες οι παραδεισοι και οι κολασεις ειναι απλα ιστοριες για αγριους και ισως να μην ήταν πιο παλια, και γιναν στις μερες μας οπου η εκκλησια ειναι η ντροπη της θρησκειας μας... Ο μονος θεος ειναι αυτος που εδωσε τις τιμες στους 6 αριθμους που δημιουργησαν τα παντα. Οπως αντιστοιχα ειναι και αυτος που πυροδοτησε την μεγαλη εκρηξη :P. Ειναι αρκετα παραξενη η ομορφια των παντων τριγυρω μας και ειναι αναμενομενο να την βαζουμε δημιουργημενη απο μια ιδιοφυια. Αυτο για τους σκεπτικιστες ομως, οχι για αυτους που κρατανε την Βιβλο και το Κορανι δεν εχουν διαβασει κανενα αλλο βιβλιο στην ζωη τους και προσπαθουν να σε πεισουν...

Αυτα.

Δημοσιεύτηκε

Μηπως το το ενδεχομενο προβλημα που εχει η Καθολικη Εκκλησια σχετικα με την υπαρξη ζωης σε αλλους πλανητες εχει να κανει με οσα αναφερονται στο βιβλιο της ΓΕΝΕΣΙΣ(Παλαια Διαθηκη) για τη δημιουργια του κοσμου???

Εγώ θα εστιάσω στην δική μου πίστη.Την ορθόδοξη.Κ αυτό γιατί όταν λέει κάποιος κάτι για τα εγκλήματα της Καθολικής Εκκλησίας παίρνει μπάλα άθελα του κ την δικιά μας ορθόδοξη.Δεν μπορώ να δεχτώ πως σε αυτό το θέμα η δική μας εκκλησία κάνει πολιτική.Κ αυτό το λέω με σιγουριά γιατί πριν 22 χρόνια ρώτησα έναν παπά αν η εκκλησία μας πιστεύει πως υπάρχουν εξωγήινοι.Κ μετά από σκέψη ξέρεις τι μου είπε?

"Τώρα που το σκέφτομαι δεν υπάρχει τίποτα γραμμένο.Αρα μπορεί ναι μπορεί όχι."

Κ αυτό μου το είπε ο παπάς της γειτονιάς.Ούτε πολύ γραμματιζούμενος ήταν ούτε καμία πολιτική έκανε.

Κ αυτή είναι η θέση την Εκκλησίας μας χωρίς να έχει κάποιον αστρονόμο να την συμβουλεύει.

Ασχετο.... ξερετε οτι υπαρχει ματροπολιτης της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ο οποιος ειναι κορυφαιος ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ και ειχε μεγαλη θεση στη ΝΑΣΑ :shock: :shock: :shock: Μαλιστα λεγεται οτι εγινε Δεσποτης γιατι δεν ειχε αλλο τροπο να φυγει απο ΗΠΑ και ΝΑΣΑ γιατι δεν τον αφηναν......(αν γνωριζει καποιος κατι ας με διορθωσει)

Φιλικά,

Πέτρος

Δημοσιεύτηκε

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=8100&start=0

Φανταστικός διάλογος ενός φανταστικού ιεράεχη μιάς φανταστικής θρησκείας με έναν φανταστικό αστρονόμο σε έναν φανταστικό τόπο αλλά σε πραγματικό χρόνο

ΙΕΡΑΡΧΗΣ. Ότι υπάρχει, είναι δικό μας ήδη.

Λες όμως να βρούνε και τίποτα άλλο;

Και αν βρούνε σε ποιόν θα ανήκει; Θα το έχει φτιάξει ο δικός μας, ή θα μας προλάβουν οι άλλοι; χμμμ :-k :-k

Κάτσε να το καπαρώσουμε από τώρα και βλέπουμε.

ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ. Καλώς, βγάζω ανακοίνωση.

ΚΑΠΑΡΟ δεν γλυτώνουμε με τίποτα ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Δε νομιζω να υπαρξει ποτε θεμα κηδεμονιας.........ο,τι κι αν ανακαλυφθει φυσικα και θα ειναι δημιουργημα του θεου ή των θεων καθε θρησκειας κατα τους πιστους αυτης

Φιλικά,

Πέτρος

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Πρέπει να εξετάσετε και το ενδεχόμενο να έχουν ήδη βρει ζωή στον Άρη εδώ και πολλά χρόνια (από την εποχή Βάικινγκ) και να μην το ανακοινώνουν επίσημα το γεγονός για διάφορους πολιτικο-οικονομικούς και λοιπούς λόγους τακτικής...

Και δεν το λέω μόνο εγώ αυτό. Μαζί μου συμφωνεί τουλάχιστον ένας διάσημος αστροβιολόγος .. (και μαθητής του σπουδαίου Φρεντ Χόυλ)

Ίσως θα πρέπει να ανεβάσω για μια ακόμα φορά να διαβάσετε την περίφημη ημιαπόρητη αναφορά του Brookings Institution (ένα από τα ισχυρότερα θινκ τανκ στις ΗΠΑ) που καθορίζει την πολιτική ανακοινώσεων της ΝΑΣΑ πάνω στο θέμα της εξωγήινης ζωής από την απαρχή της διαστημικής εξερεύνησης.

Δημοσιεύτηκε

Τους έχω διαβάσει.

Ελπίζω να μη λογοκρίνουν διότι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Κατεβάστε και διαβάστε όλοι το Brookings report!

Δείτε τη συγκάληψη τους.

http://www.filejumbo.com/Download/C6D6DC517D3B1D7C

Χαρακτηριστικά σημεία:

σελίδα 215.

Αναφέρει την πιθανότητα ανακάλυψης εξωγήινων ευρημάτων - αρχαιολογίας (Artifacts)

Εξετάζει το ενδεχόμενο Κοινωνικής "Κατάρρευσης" από αυτό το γεγονός.

σελίδα 216

Προτείνει να διεξαχθούν περισσότερες κοινωνικές μελέτες πάνω στην αντίδραση της μάζας στο ενδεχόμενο τέτοιων ανακαλύψεων (κοινωνική μηχανολογία)

Προτείνει το ενδεχόμενο να διατηρηθεί κάποιας μορφής πέπλου συγκάληψης πληροφοριών.

σελίδα 225 της αυθεντικής αναφοράς γράφει για τους "ταλιμπάν" πάσων φονταμενταλιστικών θρησκειών (fundamentalists sects) και πως αυτοί θα αντιδρασουν ..."ηλεκτριστικά" στην περιπτωση ανακοινωσης εξωγήινης ζωής.

Επίσης κατάρρευση του ανθρώπινου επιστημονικού κατεστημένου σε περίπτωση που υπάρξει επαφή με προηγμένη νοημοσύνη κάτοχου υπερανώτερων γνώσεων για το σύμπαν. (Devastation of Scientists and Engineers)

γράφουν μέσα πως θα πρέπει να γίνει κατάλληλη προετοιμασία της ανθρωπότητας για να δεχτει "ψύχραιμα" την ανακοίνωση υπαρξης εξωγήινων.. όλα αυτά .. ήδη από το 1960..

Το Brookings Institution σχετίζεται άμεσα με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και τη Λέσχη Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) δυο από τους πιο ισχυρούς και με τεράστια επιρροή οργανισμούς της αμερικανοατλαντικής "ελιτ"._

Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ για την ανοχή σας. Δεν υπάρχει λόγος ανυσηχίας. Δεν πρόκειται να συνεχίσω άλλο το θέμα. Αυτό που είχα να παρουσιάσω το παρουσίασα.
Δημοσιεύτηκε
Το να μιλαμε σε ενα θεμα για την ανακαλυψη μεθανιου στον αρη και γενικα για την υπαρξη ζωης στο συμπαν για θρησκειες,κατα την προσωπικη μου αποψη δεν ειναι οτι καλυτερο...Και φυσικα ,κατα την προσωπικη μου αποψη παντα,δεν πρεπει να γινεται συγχυση μεταξυ Εκκλησιας και προσωπικης πιστης του καθενος.Η πιστη στην υπαρξη του θεου ειναι λεπτο ζητημα του καθενος,οι εκκλησιες(θρησκειες) ειναι αποκλειστικα οργανωσεις που υπερασπιζονται συμφεροντα..Οπως εχει συμβει πολλες φορες στο παρελθον και θα συνεχισει να συμβαινει,οταν η εκκλησια δεν μπορει να λογοκρινει πλεον,αναγκαζεται να προβει σε παραδοχες και συμπληρωματα.Πρωτα επεμενε οτι η γη ειναι σταθερη στο κεντρο του συμπαντος,μετα δεχτηκε την ηλιοκεντρικη θεωρια..Ετσι γινεται και τωρα...

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Θα συμφωνήσω μαζί σου Γιώργο...Βέβαια δεν θα έλεγα ότι η ΝΑΣΑ κάνει διάφορες συγκαλύψεις κτλ...Για ποιο λόγο??Μην ξεχνάμε τι σάλος έχει δημιουργηθεί για επίσκεψη εξωγήινων στους ανθρώπους,πράγμα που ακόμη και τώρα το θεωρώ απίθανο να γίνεται...Πολλά παραδείγματα τέτοιας ''σύγχυσης'' συμβαίνουν κατά καιρούς,για ουφολογίες και συνομωσίες...Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν με το υποτιθέμενο πρόσωπο του Άρη που δεν ξέρω και εγώ πόσα είχαν ειπωθεί τότε...Και πολλά άλλα...Το ίντερνετ μπορεί να θεωρηθεί σπουδαία ''μηχανή'' για έγκυρες πηγές αλλά μπορεί να γίνει και μέσο διάδοσης παραπληροφοριών....

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης