aristarchus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 ΟΚ! Θα κάνω κάποια πειράματα και θα ανεβάσω αν είναι... Oκ, θα περιμενω ... Για την επαναφορά σε RGB απλά Image Mode --> RGB ?Σωστα. Θα κοιτάξω και για το σκαναρισμα σε grey!Θα μου κανει εντυπωση αν δεν ειναι δυνατο. Ευχαριστώ!! Τιποτα. Να΄σαι καλα. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Για να δούμε... Για να μη γεμίζω με φωτος τις σελίδες εδω (ας βάλει και κανας αλλος...) έβαλα μία στο Imageshack... Οι τιμές των R, G, B δεν είναι οι ίδιες. http://img73.imageshack.us/img73/4856/1colour3qk.jpg Αυτά... Τέλος για σήμερα! Τα υπόλοιπα περί επεξεργασίας θα ειπωθούν μετά το Καστελόριζο, όταν θα έχουμε πολυυυυυ υλικο!!
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Γειά σε όλους! Εδώ και αρκετές ημέρες έχω απορροφηθεί εντελώς με κατασκευές και δοκιμές και πρακτικά δεν έχω μπει παρά ελάχιστα στο astrovox (ποιός να μου τό 'λεγε!) Αισθάνομαι ότι έχω χάσει πολλά ενδιαφέροντα... Ο εξοπλισμός μου για το Καστελλόριζο θα είναι ταυτόχρονα φωτογραφικός και παρατηρησιακός αφού κατά την έκλειψη στο τηλεσκόπιο θα υπάρχει το flip-mirror της Vixen που αποδείχτηκε εξαιρετικά πρακτικό και αποτελεσματικό στις δοκιμές μου. Προσφέρει γρήγορη εκτροπή της φωτεινής δέσμης από προσοφθάλμιο σε φωτογραφική μηχανή και αντίστροφα. Ελπίζω μόνο να καταφέρω να συνδιάσω παρατήρηση και φωτογράφιση κατά τα κρίσιμα λεπτά. Αρκετοί πάντως, τη στιγμή της πρώτης τους ολικής έκλειψης εγκαταλείπουν τη φωτογράφιση για να απολαύσουν το μεγαλείο του φαινομένου! Εύχομαι να μην το πάθω κι εγώ! Ο εξοπλισμός (τα σημαντικότερα) είναι: Τηλεσκόπιο: Vixen ED81S (F=625mm f/7.7)Στήριξη: EQ-5 με ξύλινο μασίφ τρίποδο.Φωτογραφική μηχανή: MINOLTA X-700 (manual) με power-winder για εξοικονόμιση πολύτιμου χρόνου και ηλεκτρικό ντεκλανσέρ (ιδιοκατασκευή).Teleconverter (φωτ/κός διπλασιαστής): Kenko Teleplus 2X, επτά στοιχείων.Ψηφιακή Canon PowerShot G6. Ευτυχώς, η ποιότητα εικόνας με τη χρήση του διπλασιαστή παραμένει εξαιρετική. Τα οπτικά γίνονται F=1250mm, f/15.4 δίνοντας πολύ μεγάλο και οξύ είδωλο του Ηλίου (όσο επιτρέπει το seeing). Θα προτιμούσα βέβαια ένα teleconverter 1.4X για να είμαι σίγουρος ότι θα χωρέσει όλο το εξωτερικό στέμμα του Ηλίου στο καρέ του φίλμ, αλλά με το ζόρι βρήκα και τον 2Χ πρίν από λίγα χρόνια. Η ομορφιά και η ποικιλία των φωτογραφικών οπτικών και αξεσουάρ χάνεται σιγά-σιγά (ή γρήγορα)... Στο νησί θα είμαι από το Σάββατο 25/3. Η χαρά μου που θα συναντηθούμε όλοι μαζί είναι μεγάλη - όπως και η αισιοδοξία μου για τον καιρό. Κι αν δεν μας κάνει τη χάρη, όπως έγραψε κι ο Γιώργος εδώ πριν από μήνες, θα φάμε τα ψαράκια μας, θα πιούμε τα κρασάκια μας και θα κάνουμε παρέα (αυτά θα τα κάνουμε έτσι κι αλλιώς!). Έκλειψη κεφιού και διάθεσης δεν θα συμβεί! Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Καστελλόριζο Μπραβο στην Λαρισσα! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Θα προτιμούσα βέβαια ένα teleconverter 1.4X για να είμαι σίγουρος ότι θα χωρέσει όλο το εξωτερικό στέμμα του Ηλίου στο καρέ του φίλμ, αλλά με το ζόρι βρήκα και τον 2Χ πρίν από λίγα χρόνια. Στο ebay πάντως υπάρχουν δεκάδες τέτοια teleconverter... Εγώ τσίμπησα ένα σήμερα... Δυστυχώς μου φαίνεται όμως λίγο δύσκολο να έρθει μέχρι την Παρασκευή ή Δευτέρα πρωί... Θα δούμε. Ερώτηση: Αν τελικά προλάβω το teleconverter πρέπει να αυξήσω την έκθεση; Αν ναι, κατά πόσο;;
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Αν ειναι 2x 2 στοπ,αν ειναι 3x 3 στοπ.Εγω χτυπησα εναν Kenlock 3x για βιδωτους φακους στο ebay 9.5 λιρες αγγλιας και 4 επιπελον ταχυδρομικα. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
skywalker Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2006 Δε ξερω παιδια η καρδια μου σταματαει οποτε σκεφτομαι οτι μπορει να μην εχει καλο καιρο κατω.... Δε ξερω,ενα ειναι το σιγουρο θα παμε!Βλεπουμε τοτε ΟΛΟΙ μαζι!Προετοιμαστειτε παντως και για τα χειροτερα!!!Ενα πραγμα αλα καταφυγιο του Παρνωνα φετος,αχ τι συκωτακια ηταν αυτα!!! Απο εξοπλισμο θα φερουμε: Canon 350DCanon zoom lnes Ef 70-300mm με 1:4-5.6 Νikon F65Nikon AF Nikkor 28-100mm 1:3.5-3.6 ΕΤΧ-70 Questar 3.5''..(ισως εξηγηση πιο κατω!)(παει ο giorgosgr το βλεπω δεν θα μας αφησει σε ησυχια,θα τρεχει στο νησι περα δωθε με το Questar στα χερια και θα λεει:my precious, my precious....xxxxxx!!! ) Αλλα μαλλον δε θα το παρουμε γιατι απο την πολυ χρηση και λογω της ηλικιας του μονο ο παπαPhillips μπορει να μαζεψει την σκονιτσα που εχει μεσα Εμεις θα φτασουμε Ροδο στις 6:30 την Τριτη και φευγουμε για Καστελοριζο στις 11. Νικος Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,εκει θα βρεις τη λυση...www.orionas.gr
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Φερ το Questar και το camera coupling και ασε τα υπολοιπα επανω μου! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Το μάτιαξα το teleconverter... Πάνω που έλεγα αν θα προλάβω κλπ πάω να το πληρώσω και μου λέει το paypal ότι πρέπει να κάνω μια διαδικασία για να ανεβεί το όριο, και ιστορίες για αρκούδες.... Μόνο 300mm τελικά στο Καστελλόριζο......
skywalker Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,εκει θα βρεις τη λυση...www.orionas.gr
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 @#$%^#@$@#$@$%@%@%@%@$@$^&&*%*^()^*$%^%@#% .........μην παραξενευεστε, εφαγε μπουνια το pc γιατι με το που το ανοιξα και φορτωσε το weather channel με επιασε συγκοπη!!! Monday-cloudy, Tuesday- Cloudy, Wednesday-cloudy!!!!! @#$^*#&^#^$%@$&^$& !!!!!!!!!!! False alarm people!!! Ευτυχως το καταλαβα οταν ειδα οτι η θερμοκρασια εξω εγραφε 2 βαθμους....για το Manchester!!! Αλλαξα τις ρυθμισεις και ανακουφιστηκα!!! A good deal of sunshine απο το accuweather και sunny απο το weather channel desktop... ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ!!!! Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Λιναρας Δημήτριος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Και εγώ τα έχω όλα έτοιμα για το νησί ή μάλλον σχεδόνΘα μπορούσα να ειμαι εκει τη Δευτέρα αλλά μάλλον θαρθώ με το καράβι την Τετάρτη εκτός αν την τελευταία στιγμή βρεθεί κανένα ελεύθερο κρεβάτι απο ακύρωση η έστω ράντζο σε κανα πρόθημο φίλοΤον καιρό μη τον μελετάτε, στο τέλος θα μας κάνει το χατήρι.
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Εχουμε κ λεμε. Τηλεσκοπιο: Bresser skylux 70mm (απ τα lidl)Κιαλια: Κινεζικα 10χ60 εκτως κ μου δωσει ενας φιλος μου κατι Αμερικανικα φοβερα Φωτογραφικες μηχανες: Nikon f70 φιλματη sony DSC p73 ψηφιακηΦακος: nikon ED af nikkor 70-300mm 1:4-5.6 teleconverter: tamron χ2 επτα στοιχειωντριποδας: manfrotto Να δω πως θα τα μεταφερω ολλ αυτα Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
aristarchus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Να δω πως θα τα μεταφερω ολλ αυταΤα μεταφορικα μου θα ειναι 400+ ευρω μονο και μονο για το ΙΧ και ογκο εξοπλισμου. Ετσι και αλλιως ειναι για κατι μοναδικο απο την χωρα μας που θα μας απασχολει σε 10 και σε 20 χρονια. Σκεφτομαι μαλιστα να την κανω και για την επομενη ολικη εκλειψη (01/08/2008) ... Ρωσια, Καναδα, Σκανδιναβικες χωρες ... ισως Καναδα. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
PapGeo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Για να δούμε Αντώνη αν θα ισχύσει και για μας η φράση «κλισέ» που διαβάζω ότι έχει επικρατήσει να λέγεται μετά από κάθε πρώτη ολική έκλειψη ηλίου («Πότε είναι η επόμενη?»). Πάντως κάπου είδα ότι η επόμενη θα είναι μισή σε διάρκεια από αυτήν.
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Η μεθεπόμενη ολική έκλειψη είναι πιό δελεαστική όσον αφορά περιοχές και ώρες. Θα γίνει στις 22/7/2009 και ιδανικός τόπος παρατήρησης είναι η Σανγκάη όπου η ολικότητα θα συμβεί σε πρωινή/μεσημβρινή ώρα! Το έχω ήδη αποφασίσει να πάω αν δεν υπάρξει εμπόδιο. Άλλος για Κίνα; Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Καλα, ακόμα δεν πηγαμε Καστελλοριζο, κανονίζετε για Κινα?!?!? Δεν πατε καλα εδω μεσα!!
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Να δω πως θα τα μεταφερω ολλ αυταΤα μεταφορικα μου θα ειναι 400+ ευρω μονο και μονο για το ΙΧ και ογκο εξοπλισμου. Ετσι και αλλιως ειναι για κατι μοναδικο απο την χωρα μας που θα μας απασχολει σε 10 και σε 20 χρονια. Σκεφτομαι μαλιστα να την κανω και για την επομενη ολικη εκλειψη (01/08/2008) ... Ρωσια, Καναδα, Σκανδιναβικες χωρες ... ισως Καναδα. Φιλε Αντωνη δεν παραπονιεμαι.Ισα ισα που ενα παιδικο μου ονειρο εκπληρωνεται Φιλε στεφανε κι εγω μεσα ειμαι.Εχω σκεφτει κ τι θα πω στη μελλουσα γυναικα μου(αρραβωνιασμενος).Μωρακι μου σου εχω μια εκπληξη.Κι οταν παμε εκει θα της πω.Δεν ακουσες καλα.Εκλειψη ειπα οχι εκπληξη Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Εχω σκεφτει κ τι θα πω στη μελλουσα γυναικα μου(αρραβωνιασμενος).Μωρακι μου σου εχω μια εκπληξη.Κι οταν παμε εκει θα της πω.Δεν ακουσες καλα.Εκλειψη ειπα οχι εκπληξη :lol: Καλά ξεμπερδέματα φίλε μου... Σε βλέπω να αφήνεις τα κοκκαλάκια σου στο νησι!!!!
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Καλημέρα σε όλους! Λοιπόν, καλά νέα ακούω για τον καιρό:ο φίλος ερασιτέχνης μετεωρολόγος μου είπε πριν λίγο ότι ΣΙΓΟΥΡΑ δε θα βρέχει και πως η σκόνη από την Αφρική σήμερα φεύγει και δε βλέπει κάτι καινούργιο να έρχεται..... Μόνο για τη συννεφιά δε γνωρίζει ακόμα αλλά αύριο θα έχει μια πολύ σταθερότερη πρόβλεψη! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Λοιπον λοιπον... 1) C8-NGT2) Tasco 114/5003) Konus 114/9004) TAL 114/900 (το ανακαλυψα μεσα σε ενα απο τα εργαστηρια να μαζευει σκονη...) Βιντεοκαμερες και ψηφιακες μπολικες, φιλματες μπολικες, astrosolar γυαλακια με τη σεσουλα, αφισες, αστροφωτογραφιες, οθονη για προβολη...τι αλλο? Α, ναι..πιτσες, σουβλακι, μακαρονι, (Φωτη κανεις delivery? ) διαφορα ποτα και νεροοοοοοοοο..... και να σου λεει ο καθηγητης, στις 18:00 ελα για το midterm που λεγαμε.. ΕΛΕΟΣ!!! Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Ερασιτεχνικό Αστεροσκοπείο Ρόδου «Εύδημος» 23 Μαρτίου 2006 Θέμα: Ανακοίνωση νέου δρομολογίου για Καστελόριζο και δραστηριότητες στην Ρόδο Αγαπητοί φίλοι. Λόγο της μεγάλης ζήτησης εισιτηρίων για την ημέρα της έκλειψης, ΝΕΟ καταμαράν μπαίνει εκτάκτως στο δρομολόγιο προς Καστελόριζο. Το καταμαράν ονομάζετε «Sea Star» και αναχωρεί στις 29/3/2006 08:00 το πρωί με επιστροφή 16:00 την ίδια μέρα. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 22410 70590 κ. Λατίφη. Να σημειώσω ότι εξακολουθεί να έχει διαθέσιμα εισιτήρια το πλοίο «Προτεύς» πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλ. 22410 37769. Να σημειώσω ότι υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα εισιτήρια από τα καταμαράν για την Δευτέρα 27/3 και Τρίτη 28/3 προς Καστελόριζο. Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι υπάρχει ακόμα ένα διαθέσιμο δωμάτιο (Δίκλινο) στο Καστελόριζο οπότε θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μου. Δραστηριότητες στην ΡόδοΓια τους ενδιαφερομένους που θα μείνουν στην Ρόδο λίγες μέρες πριν, υπάρχει μια ημερίδα με θέμα την έκλειψη Ηλίου στις 28/3/2006 στο πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Πρόκειται για μια σειρά ομιλιών που έχει σχέση με το φαινόμενο, με την συμμετοχή διαφόρων ομιλητών από τοπικά σχολεία και του γνωστού αναπληρωτή καθηγητή αστροφυσικής από το πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Ξενοφών Μουσσά με θέμα «Οι εκλείψεις» σας εσωκλείω το πρόγραμμα της ημερίδας. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 693 2079623 Αυτό είναι το τελευταίο δελτίο που ανακοινώνεται από το αστεροσκοπείο. Ελπίζω να απολαύσουμε όλοι μαζί το μεγάλο θαύμα της φύσης που λέγετε «Ολική έκλειψη Ηλίου» Με τιμήΣτράτος Κουφός (Ερασιτέχνης αστρονόμος) «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
FotisR Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Φίλε Αγάπιε, δώσε μου λίγο χρόνο ακόμα. Δουλεύω σε ένα project όπου το κυρίως θέμα είναι η... διαδυκτιακή καρμπονάρα!!! Δώσε μου λίιιιιγοοο χρόνο!
Evans Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Γεια και απο μενα!!γνωριζετε τιποτα για καιρο στο Καστελλοριζο τη μερα της εκλειψης; φιλικα Βαγγελης
dimos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Σήμερα επέτρεψε ο καιρός επιτέλους και κατάφερα και έβγαλα την πρώτη μου αστροφωτογραφία! Αυτή του ήλιου!Δυστηχώς δεν είχε εμφανείς κηλίδες και περνούσαν κάπου κάπου και σύννεφα που κάλυπταν μερικώς ή ολικώς τον δίσκο του. Από το φίλτρο μου είμαι πολύ ικανοποιημένος, είναι αρκετά ουδέτερο, δίχνει τον ήλιο σε πολύ φυσικό χρώμα, ούτε πορτοκαλί, ούτε καφετί όπως ορισμένα άλλα φίλτρα που κυκλοφορούν.Περιμένω πως και πως να σχηματίσει κηλίδες για να δω πως φαίνονται στις 50 φορές μεγένθυση! Θα δοκιμάσω βέβαια και προσοφθάλμιο για 100Χ πάνω σε μια κηλίδα... (Η φωτογραφία επεξεργάστηκε με το photoshop, για: κεντράρισμα του ήλιου στο κάδρο, μείωση μεγέθους, συμπίεση web-jpeg) Μπορείτε να δείτε τη φωτογραφία μου στο άλμπουμ: (Περιμένω Σχόλια!)http://www.astrovox.gr/forum/album_comment.php?pic_id=1586 Το spaceweather δείχνει ότι υπάρχει μια μικρή συστάδα αμυδρών κηλίδων αλλά με το τηλεσκόπιο μου δεν μπόρεσα να τις εντοπίσω πουθενά σήμερα.http://www.spaceweather.com/images2006/23mar06/midi512_blank.gif Άντε να δούμε και στην έκλειψη τι θα φτιάξουμε. Δυστηχώς δεν θα είμαι Καστελόριζο αλλά ελπίζω να πετύχω μια καλή αστροφωτογράφηση της μερικής έκλειψης στην περιοχή μου την ώρα της μέγιστης κάλυψης (~80%) ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα