mcstar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2009 καλησπερα παιδια θα μπορουσε να εκφερει καποιος μια ολοκληρωμενη αποψη για την εταιρια bresser.?τι γνωμη εχετε ?ειναι ποιοτικα τα προιοντα της(μιλαω κυριος για τα 5" και 6" διοπτρικα και για το 8" κατοπτρικο της σειρας messier)???και οχι για τα πιο φτηνα μοντελα!!!! τα οπτικα μερη τα θεωρειτε καλυτερα ή χειροτερα απο τα αντιστοιχα τηςskywatcher??? ps. ξερω οτι εχετε αναφερθει επανειλημενως και στις 2 εταιριες αλλα τα προηγουμενα posts δεν με καλυψαν. ελπιζω να μη σας κουρασα. ευχαριστω mcstar
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2009 Καλημερα ! Εχω δει , μερικες φορες , μεσα απο το 8" Νευτωνιο . Προσωπικα μου αρεσε και ισως το συγκεκριμενο να ετυχε να ειναι λιγο καλυτερο απο ενα Skywatcher , που χρησιμοποιω πολυ συχνα .Βεβαια μπορει να ειναι και λογς καλυτερων συνθηκων . Πανω κατω θα ελεγα οτι ειναι παρομοια . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
babgia Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2009 καλησπερα παιδια............ειναι ποιοτικα τα προιοντα της(μιλαω κυριος για τα 5" και 6" διοπτρικα και για το 8" κατοπτρικο της σειρας messier)???και οχι για τα πιο φτηνα μοντελα!!!!...........................Πρόσφατα πήρα το Bresser R-152S & έχω δει μόνο μία ώρα μέσα από αυτό Αφροδίτη, Σείριο, Ορίωνα καλό φαίνεται αλλά δεν το έχω βάλει δίπλα σε άλλο να κάνω σύγκριση. Στο σείρειο είχα αλώ αλλά όχι πολύ έντονη, Επίσης έχω & ένα R-102 με το οποίο Σελήνη, πλανήτες που το δουλεύω οπτικά δεν έχω αλώ, σε φωτογραφίες σελήνης είναι σαν να έχω ένα μπλε περίγραμα περίπου σαν να έχει γίνει με στυλό.Από Νευτόνια δεν έχω εμπειρία.Από το MEADE 8" SC (λευκό) σαν το Bresser νομίζω πως είναι ευχαριστημένος αν εξαιρέσης τις ιδιαιτερότητες των SC. Σαν κατασκευεί τα διοπτρικά της Bresser είναι πολύ στηβαρά, πχ το R-102 που έχω ζυγίζει όσο το SW 150/750 περίπου, είναι βέβαια πολύ μακρύτερο μια & είναι f/10. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
mcstar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2009 σας ευχαριστω πολυ παιδια. μηπως εχει και καποιος αλλος καποια γνωμη??? θα συνιστουσατε σε καποιον να παρει bresser??(αναφερομαι παντα στα μεγαλυτερα μοντελα) ευχαριστωmcstar
temp Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2009 Εχω το Νευτωνειο Βρεσσερ 114-900 (σειρα Μεσσιερ).Ο σωληνας ειναι αρκετα καλος οπως και το πρωτευων.Ευθυγραμιζεται πανευκολα και τα προσοφθαλμια που ερχονται μαζι ειναι ανεκτα (το 26 μμ ειναι αρκετα καλο).Φυσικα πιστευω οτι με καποια καλυτερα προσοφθαλμια λογικο ειναι να αποδιδει ακομα καλυτερα.Η ισημερινη στηριξη σχετικα με τα λεφτα της ειναι ικανοποιητικη αλλασε καμμια περιπτωση δεν ειναι HQ5.Σε φωτογραφιση περνεις ανετατα 30- 45 δευτερολεπτα και σε απλη παρατηρηση ο χρονος ειναι πολυ ικανοποιητικος.Στα λεφτα του ειναι καλο σαν μια μεσαια λυση πιστευω.Εγω προσωπικα δενθα το πουλουσα γιατι για να ανεβω κατηγορια το κοστος ειναι αρκετο απο την μια και ειμαι σχετικα ικανοποιημενος απο την αλλη.Στην δικια μου επιλογη τοτε ειχα επιλεξει νευτωνειο για να αποφυγωοσο μπορουσα κακα οπτικα σε φακους που συναντας σε μικρες και μεσαιεςκατηγοριες.Ειχα δει μεσα απο ενα διοπτρικο τετοιο με κακη ποιοτητα φακων (Δεν θελω να αναφερω εταιρεια) και η θολουρα ητανε τρομερη,για αυτο ειχα παρει νευτωνειο οπου μονο η ποιοτητα του καθρεφτη και το προσοφθαλμιο θα με περιοριζε.Επειδη το πρωτευων ειναι κατοπτρο αρα μια καλη ευθυγραμιση και ενα ανεκτα καλο προσοφθαλμιο θα μου εδινε καποιο σχετικο αποτελεσμα καλυτερο.Φυσικα τιποτα δεν απαγορευει να φορτωσεις μεγαλυτερο σωληνα αργοτεραεπανω.(η στηριξη εχει αρκετη ανοχη απο οτι ειδα)Εχω δυο ισημερινες της Βρεσσερ σαν ευκολη λυση (για φωτογραφιση την μια και την αλλη με τον σωληνα μονιμα επανω).Αλλα μην περιμενεις τιποτα "εξωτικο" σε αυτη την κατηγορια.Τα "εξωτικα" εχουνε και "εξωτικο" κοστολογιο.Πιστευω οτι αν φορτωνα ενα Dob (με ιδιες ιντσες ) σε μια ισημερινη τα ιδια ακριβως θα εβλεπα.(προσωπικη εκτιμηση)Αν το αγορασεις φροντισε να παρεις και το μοτερ κινησης μαζι αν δεν το εχει στο σετ μεσα.Δεν μπορω να το συγκρινω με καποια αλλη εταιρεια(skywatcher που ζητας ) γιατι αφενος δεν εχω δει μεσα απο skywatcher αλλα αφετερου γιατι τον βασικο ρολο παιζει το προσοφθαλμιο στην παρατηρηση http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=7545 Εδω εχω και μια φωτογραφια απο σεληνη με Webcam Philips (χωρις τροποποιηση ) .Ειναι συνθεση απο καμμια 15αρια μικροτερες ενωμενεςστο φωτομαγαζο.Ειναι με αυτο το τηλεσκοπιο. http://www.freewebs.com/dslrcontrollercostas/
mcstar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2009 αρκετα κατατοπιστικες οι απαντησεις σας, ευχαριστω, αυτο που δεν εχω καταλαβει , ειναι σε ποια "κατηγορια" τοποθετητε την εταιρια bresserτην θεωρειτε μια καλη ,μετρια, κατω του μετριου εταιρια??θα συστηνατε σε καποιον να παρει bresser ή καλυτερα να το οποφυγει.
babgia Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2009 Σαν εταιρεία με μεγάλα τηλεσκόπια δεν υπάρχει πια, την έχει αγοράσει η MEADE.Τα μεγάλα διοπτρικά αχρωματικά της Bresser νομίζω ότι είναι αξιόλογα, τουλάχιστον αυτά που έχω & έχω δει. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
blackholesun Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2009 Εγω τυχαινει και εχω κυαλια της BRESSER επισης καιπροσφατης αγορας 6ιντσου διοπτρικου, και τα βρισκω αξιολογα και πολυ ποιοτικα, σε συγκρισει που εχω δει απο αλλα κυαλια και αλλα τηλεσκοπια =καμια σχεση, ιδιος οσον αφορα ποιοτητα κατασκευης παρα πολυ προσεγμενα. Δεν το εχω μετανιωσει καθολου για αγορα bresser .Γνωμη δικη μου καθαρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα