Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Ειμαι νεος στην αστρονομια αλλα ασχολουμε με την φωτογραφια και θελω να τα συνδιασω φωτογραφιζοντας την σεληνη και αλλους πλανητες εχω δει αυτα τα τηλεσκοπια NexStar 114 SLT και 114/1000 EQ1 Compact -MOTOR η αν εχετε να μου προτεινετε καποιο αλλο.Μπορω να χρησιμοποιησω της δικες μου φωτογραφικες μηχανες η χρειαζομαι αλλο εξοπλισμο και αν ναι πως μπορω να συνδεσω της μηχανες μου με το τηλεσκοπιο.
Δημοσιεύτηκε

κατ αρχας καλως ηρθες στο forum,με ενα μικρο search θα απαντηθουν ολα σου τα ερωτηματα,αλλα να εχεις υποψη σου:

για καλα αποτελεσματα στην πλανητικη φωτογραφηση ενδυκνειται η χρηση webcam και οχι φωτογραφικης μηχανης,αυτο διοτι το πλεονεκτιμα της webcam ειναι οτι τα frames που συλλεγει μπορουν να στακαριστουν δινοντας μια εικονα πολυ πιο ευκρινη και περισσοτερο λεπτομερη απο την αντιστοιχη μιας φωτογραφικης μηχανης (one shot).

επιπλεον ολες σχεδον οι slr μηχανες κανουν για αστροφωτογραφηση(βεβαια εννοεται οτι υπαρχουν συγκεκριμενες μαρκες για σοβαρη φωτογραφηση,αλλα αν εχεις στην διαθεση σου οποιαδηποτε slr μπορεις να κανεις τα πρωτα σου βηματα με αυτην).

επιπλεον αν θελεις να ασχοληθεις σοβαρα με την αστροφωτογραφηση χρειαζεσαι μια ισημερινη με αστροστατη,που να μπορει να αντισταθμιζει την κινηση της γης.

τελος να εχεις υποψη σου οτι το τηλεσκοπιο με το οποιο θα φωτογραφιζεις καθοριζεται απο τους στοχους που επιλεγεις...(πχ αν θελεις να ασχοληθεις με φωτογραφηση deep sky αντικειμενων κτλ)

οι μηχανες προσαρμοζονται στα τηλεσκοπια με ειδικους ανταπτορες σαν αυτους http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=list&cat_id=85&brand=0

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρα !

Καλως ηλθες στο forum !!

Με τοση διαμτερο δε θα χρειαστεις goto .Ακομη κι αν τα βρισκει αυτοματα

θα περιοριζεσαι στα λαμπροτερα , λογω της μικρης , σχετικα, διαμετρου .

Κοιτα μηπως μπορεις να παρεις μια ισημερινη οπως λεει κι ο Μιχαλης .

Μια καλη λυση ισως θα ηταν , η EQ3-2 με 6'' σωληνα , σε συνδυασμο με το μοτερ ορθης αναφορας , τη πολικη διοπτρα .Με μια φιλματη μηχανη που μπορεις να βρεις πολυ φθηνα μεταχειρισμενη και να ξεκινησεις piggyback φωτογραφηση αν εχεις προσβαση σε σκοτεινο ουρανο .

Ο τροπος που θα συνδεσεις τη φωτ. μηχανη εξαρταται απο τι ειδους μηχανη που εχεις και τι ειδους φωτογραφηση θελεις να κανεις .

Χαιρετισμους απο Σαμο

Αλέξανδρος[/img]

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε
εχω την εντυπωση οτι οι webcams κανουν θαυματα στον συγκεκριμενο τομεα,προσωπικα η πρωτη επιλογη που θα εκανα για φωτογραφηση πλανητων θα ηταν μια webcam,και θα την προσαρμοζα στο 8αρι...βεβαια δν εχω προσωπικη πειρα και ετσι για την πλανητικη ,απλα καταθετω αυτα που εχω διαβασει...
Δημοσιεύτηκε

Φίλε μου καλως είρθες. Η αστροφωτογραφηση (εστω και μόνο της Σεληνης) εχει τα κόλπα της.

Για να σου δωσω ενα παραδειγμα μιας και εισαι σχετικος με φωτογραφία, δεν ειναι σπανιο (μαλλον κοινος τοπος) στην πλανητική φωτογραφιση να τραβας με f/40 ή με εστιακή της ταξης των 10000mm. Θελει ψαξιμο , διάβασμα και υπομονη. Συνηθως μαλιστα στην πλανητική δεν αρκει να τραβας μονες φωτογραφιες, αλλα video που μετα συνθετεις (με διαφορες τεχνικες) για να νικησεις εναν μεγαλο εχθρο (μετα την συννεφια) : το seeing.

Ασε που με (D)SLR εχεις (στην πλανητικη) να λύσεις προβλήματα οπως τους κραδασμους της κουρτινας ή τα μεγαλο πεδιο. Απλα σου δινω μερικα στοιχεία, υπαρχουν πολλά περισσότερα από απλα αγοραζω ενα τηλεσκοπιο και βαζω πανω την μηχανή μου και τραβαω. Η καλυτερη συμβουλή (περα απο το να το ψαξεις περισσοτερο πριν αγορασεις) ειναι να επισκευτεις τις αστροφωτογραφιες ( http://www.astrovox.gr/forum/album.php ) και να δεις τι φωτογραφίζει ο καθενας και με τι εξοπλισμο ανα περιπτωση. Και να κατεβασεις αυτο το προγραμματακι : http://www.newastro.com/downloads/ccdcalc/ccdcalcfull.exe που θα σου δωσει την δυνατοτητα να δεις τι βγαινει με συνδιασμο τηλεσκοπιο/barlow/καμερα (μπορεις να του προσθεσεις και τα δικα σου αν δεν τα εχει στην λιστα)

Και ενα τελευταίο: στην αστροφωτογραφιση μεγαλο ρολο (ισως το Α και το Ω) παίζει η βάση. Σελήνη θα κανεις ακομη και με dobs, πολύ εχουμε κανει και Κρονο/Δια, αλλα μην γελιόμαστε στην πραγματικότητα χρειαζεται στιβαρη βαση. Μετα πανω της "χτιζεις" τον υπολοιπο εξοπλισμο. Η EQ1 που αναφερεις ειναι σκουπιδι, όχι βαση.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης