BOMBER Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2009 Εχω την POWERSHOT G9 η οποια εχει την εντολη ΝD (neutral density). Προφανως ειναι φιλτρο ηλιου το οποιο απ`οτι βλεπω μειωνει την ενταση στο 1/8 η 3 στοπ του πραγματικου επιπεδου. Μπορω εφοσον το ενεργοποιησω να τραβηξω φωτογραφιες του ηλιου η θα μου δημιουργηση προβλημα στον επεξεργαστη. Μπορει καποιος να με ενημερωση σχετικα με αυτην την ιδιοτητα και πως μπορω να παρω φωτογραφιες του ηλιου ακομη και χρησιμοποιωντας την μεγεθυνση.
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2009 Σε καμία περίπτωση! Τουλάχιστον όχι με το φακό της μηχανής στραμένο κατευθείαν στον Ήλιο γιατί θα την καταστρέψει! Τα ειδικά φίλτρα ουδέτερης πυκνότητας ή αλλιώς neutral density (ND) που χρησιμοποιούνται για την παρατήρηση ή φωτογράφιση του Ήλιου μειώνουν το φως 100.000 φορές όχι ...8! Αυτή η μείωση αντιστοιχεί σε 16,6 φωτογραφικά "στοπ" (το 2 υψωμένο στη δύναμη 16,6 δίνει 100.000 περίπου). Η επιφάνεια του ήλιου έχει πολύ υψηλότερη φωτεινότητα απ' όση μπορεί να αντέξει η φωτογραφική μηχανή (ή τα μάτια μας). Συνεπώς μόνο με τα ειδικά φίλτρα παρατηρούμε ή φωτογραφίζουμε τον ήλιο. Υπάρχουν και λίγο φωτεινότερα φίλτρα (μειώνουν κατά 12,6 "στόπ") που χρησιμοποιούνται για φωτογράφιση μόνο, αλλά μόνο μέσω τηλεσκοπίου όπου η μεγέθυνση ήδη μειώνει την επιφανειακή λαμπρότητα του ειδώλου αρκετά. Συνεπώς, πολύ προσοχή με τον Ήλιο! Το ενσωματωμένο φίλτρο της μηχανής χρησιμεύει για πολύ λαμπρές επίγειες σκηνές ή για να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα πολύ ανοιχτό διάφραγμα και να δώσει έτσι μικρό βάθος πεδίου. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2009 Να και κατι που δεν ηξερα....(και το εχω κανει ...1-2 φορες ) Ηλιοβασιλεματα...ανατολες ή γενικα πλανα με τον ηλιο εχει προβλημα η φωτογραφικη;;; ή μονο πολυ κοντινα στον ηλιο;;Την εκλειση ηλιου με τι φιλτρο την τραβαμε;;; (λιγο ασχετα με αυτο που λεει ο bomber... αλλα θα με βοηθησει αρκετα στο να μην κανω καμια ζυμια σε εμενα και στην μηχανη) Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2009 Όταν ο ήλιος είναι πολύ χαμηλά, η ατμόσφαιρική απορρόφηση μειώνει πολύ σημαντικά τη λαμπρότητά του και δεν μπορεί να κάνει ζημιά στη μηχανή. Ωστόσο, σε μεγάλο ύψος με πλήρη φωτεινότητα, έχει ανοίξει πολλές ...τρύπες σε υφασμάτινους φωτοφράκτες των κλασσικών SLR αφού βρίσκονται κοντά στο εστιακό επίπεδο ενός φακού, όταν είναι εστιασμένος στο άπειρο. Ο λαμπρός ήλιος δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται απρόσεχτα στο «κάδρο» μιάς φωτογραφίας γιατί μπορεί να καταστρέψει το φωτοφράκτη ή τον αισθητήρα της (ψηφιακής) μηχανής. Αν πρέπει να συμπεριληφθεί οπωσδήποτε, οι ρυθμίσεις της μηχανής πρέπει να γίνουν όσο είναι στραμένη αλλού, και μόνο την τελευταία στιγμή να στραφεί στο προσχεδιασμένο «κάδρο» για το κλικ, και αμέσως να στραφεί πάλι αλλού. Και δεν είναι σίγουρο ότι κι αυτό είναι ασφαλές, η ευθύνη είναι του χρήστη. Σημειωτέον ότι δεν αρκεί να βγει ο Ήλιος ελάχιστα εκτός κάδρου γιατί ζημιά μπορεί να γίνει σε τμήματα δίπλα από τον αισθητήρα/φίλμ ή στον ίδιο το φακό. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος με τη χρήση ανοιχτού διαφράγματος (2,8 ή 4) παρά με αρκετά κλειστό (11, 16 κλπ).Αυτά όλα για φωτογράφιση χωρίς ειδικό φίλτρο. Με το ειδικό φίλτρο στερεωμένο σταθερά μπροστά από το φακό ή το τηλεσκόπιο υπάρχει πλήρης ελευθερία φωτογράφισης του Ήλιου. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
BOMBER Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2009 Και να κανω και αλλη μια ερωτηση. Στην οθονη της καμερας εμφανιζετε μια κοκκινη κουκιδιτσα η οποια φαινετε μονιμα. Οταν τραβαω φωτογραφια η κουκιδα αυτη φαινετε και στην φωτο. Τι ειναι αυτο. Καμμενο pixel η καποιο αλλο προβλημα. Μηπως γνωριζει καποιος.
BOMBER Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2009 Γνωριζει καποιος φιλος να με ενημερωσει για το θεμα μαλλον του καμμενου πιχελ. Υπαρχει καμια αλλη τετοιου ειδους εμπειρια. Μπορει να χειροτερεψει. Θα πρεπει να το φτιαξω η να το αφησω.
m_fotis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2009 Αν μπορεις, δωσε περισσοτερες πληροφοριες... Η κοκκινη κουκιδα εμφανιζεται παντα στο ιδιο σημειο?Η κοκκινη κουκιδα εμφανιζεται σε υψηλους χρονους εκθεσης?Η κοκκινη κουκιδα εμφανιζεται σε υψηλα ISO? Αν εμφανιζεται στο ιδιο σημειο, το πιο πιθανο ειναι να εχει hot pixel ο αισθητηρας σου. Μπορει να ειναι αστοχια υλικου, μπορει ομως να βοηθησες κι εσυ αν φωτογραφησες τον ηλιο! Αν εμφανιζεται σε υψηλους χρονους ή υψηλα ISO, τοτε το πιο πιθανο ειναι να σου βγαζει θορυβο. Σε αυτη την περιπτωση ομως θα επρεπε να βλεπεις κι αλλες κουκιδες ειτε κοκκινες ειτε πρασινες ειτε μπλε. Και αυτο θα το δεις σε σκοτεινα σημεια της φωτογραφιας.
BOMBER Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2009 Η κουκιδα εμφανιζετε στο ιδιο σημειο. Οταν σκοτεινιαζω την οθονη φαινετε πιο αμυδρη, οταν δινω φως πιο φωτεινη. Σε χρονους εκθεσεις 2-3 δευτερολεπτων ειναι διακριτη. Εμφανιζετε σε ολα τα ISO. Εμφανιζετε στο ιδιο σημειο. Ειναι διακριτη και σε φωτογραφιες χωρις θορυβο.
m_fotis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2009 Δυστυχως ειναι hot pixel. Σε μια γρηγορη αναζητηση στο google, παρατηρησα οτι εχει συμβει και σε αλλους με G9. Επικοινωνησε με τον αντιπροσωπο καλου κακου. Αν τελικα δεν σε ενοχλει πολυ, μπορεις παντα να διορθωσεις την φωτο σου με καποιον image editor.
BOMBER Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2009 Οχι δεν ενοχλει. Αλλα πρεπει να συμβιβαστω με αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα