Jump to content

m_fotis

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της m_fotis Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Δυστυχως ειναι hot pixel. Σε μια γρηγορη αναζητηση στο google, παρατηρησα οτι εχει συμβει και σε αλλους με G9. Επικοινωνησε με τον αντιπροσωπο καλου κακου. Αν τελικα δεν σε ενοχλει πολυ, μπορεις παντα να διορθωσεις την φωτο σου με καποιον image editor.
  2. Αν μπορεις, δωσε περισσοτερες πληροφοριες... Η κοκκινη κουκιδα εμφανιζεται παντα στο ιδιο σημειο? Η κοκκινη κουκιδα εμφανιζεται σε υψηλους χρονους εκθεσης? Η κοκκινη κουκιδα εμφανιζεται σε υψηλα ISO? Αν εμφανιζεται στο ιδιο σημειο, το πιο πιθανο ειναι να εχει hot pixel ο αισθητηρας σου. Μπορει να ειναι αστοχια υλικου, μπορει ομως να βοηθησες κι εσυ αν φωτογραφησες τον ηλιο! Αν εμφανιζεται σε υψηλους χρονους ή υψηλα ISO, τοτε το πιο πιθανο ειναι να σου βγαζει θορυβο. Σε αυτη την περιπτωση ομως θα επρεπε να βλεπεις κι αλλες κουκιδες ειτε κοκκινες ειτε πρασινες ειτε μπλε. Και αυτο θα το δεις σε σκοτεινα σημεια της φωτογραφιας.
  3. m_fotis

    Celestron UHC/LPR filter

    @roryt Ευχομαι να ισχυουν οι φημες. Διαβασα καλα λογια για το baader εδω. @Παναγιωτης Εχεις απολυτο δικιο! Στην αναμονη λοιπον...
  4. m_fotis

    Celestron UHC/LPR filter

    Εχω ενα ελαττωμα. Ενθουσιαζομαι ευκολα! Ειχα κατι χρηματα να ξοδεψω και σερφαροντας στο e-bay το ειδα και το τσιμπησα. Δεν μου περασε απο το μυαλο εκεινη την ωρα να ρωτησω Θα κανω υπομονη λοιπον! Ευχαριστω!
  5. m_fotis

    Celestron UHC/LPR filter

    Γεια χαρά σε όλους! Σήμερα μου ήρθε ένα Celestron UHC/LPR ,που είχα παραγγείλει από εδώ: http://cgi.ebay.com/Celestron-1-25-UHC-LPR-Telescope-Eyepiece-Filter_W0QQitemZ250356566562QQcmdZViewItemQQptZEye_Pieces_Accessories?hash=item250356566562&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1205|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50 Επειδή με αυτό τον καιρό θα αργήσω να το δοκιμάσω, ήθελα να ρωτήσω αν το έχει κάποιος, για να μου πει την γνώμη του...
  6. m_fotis

    Electric Focuser

    Ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια! Της Orion το είχα δει, αλλά είναι άλλο πράγμα η χαρά της κατασκευής!
  7. m_fotis

    Electric Focuser

    Το servo ήταν το πιο ακριβό, περίπου στα 15 ευρώ, αλλά υπάρχουν και φθηνότερα. Δεύτερος έρχεται ο διακόπτης, γύρω στα 12Ε http://cgi.ebay.com/12v-DPDT-MOMENTARY-ROCKER-SWITCH-4-Windows-Locks-Sunroo_W0QQitemZ110189160360QQcmdZViewItemQQptZCar_Electronics_Installation?_trksid=p3286.m20.l1116 Μετά, το ποτενσιόμετρο, γύρω στα 6Ε και τέλος το set με τα γρανάζια και τον ιμάντα, αν θυμάμαι καλά πρέπει να κόστισαν γύρω στα 7Ε μαζί. Η τιμή για το κουτάκι είναι ανάλογα με το μέγεθος. Το συγκεκριμένο δεν έκανε πάνω από 3Ε. Επίσης ξέχασα τη βάση του servo που κόστισε γύρω στα 6Ε. http://www.active-robots.com/products/motorsandwheels/servo-motor-hardware.shtml Θα δοκιμάσω σύντομα να τραβήξω κάποιες φωτογραφίες, ελπίζοντας ότι με το βάρος της μηχανής θα ζορίζεται λίγο παραπάνω και δεν θα είναι γρήγορο. Αν όχι,τότε ίσως αλλάξω το ποτενσιόμετρο ή αναγκαστικά θα αγοράσω ένα μειωτήρα.
  8. m_fotis

    Electric Focuser

    Ψάχνοντας απεγνωσμένα να βρω έναν τρόπο ώστε να μην κουνιέται όλο το τηλεσκόπιο κάθε φορά που προσπαθούσα να εστιάσω κάπου, έπεσα σε αυτή τη σελίδα… http://emediadesigns.com/focuser/ Είπα να το δοκιμάσω και ορίστε το αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησα τα παρακάτω εξαρτήματα + έναν διακόπτη DPDT ON/OFF/ON. ...και ένα video... http://www.youtube.com/watch?v=7dGI96tUyOU
  9. Ψαχνοντας γενικως για καμερες επεσα σε αυτο το site: http://www.astronomycameras.com/en/products/ Κοιταζοντας λοιπον πανω δεξια στη σελιδα, βρηκα ενα διαγωνισμο online: http://www.astronomycamerascompetition.com/en/win/ Οποιος ενδιαφερεται λοιπον, ας ριξει μια ματια.
  10. Λοιπόν, δοκίμασα να κουμπώσω τη μηχανή χωρίς τα tubes και όντως έχω εικόνα. Δυστυχώς όμως δεν νετάρει πουθενά! Δοκίμασα να σκοπεύσω και την σελήνη και τις κεραίες στον Υμηττό. Τίποτα. Δεν με πειράζει όμως. Και με προσοφθάλμια προβολή είμαι ικανοποιημένος. Ίσως όταν αυξηθούν οι απαιτήσεις μου (σίγουρα!) και πάρω άλλο τηλεσκόπιο, θα φροντίσω να το έχω ψάξει διεξοδικά το πράγμα και όχι με βιαστικές κινήσεις. Άσε που θα έχω ξεκοκαλίσει το φόρουμ! Ορίστε και η πρώτη μου αστροφωτογραφία:
  11. Το πρόβλημα μου λύθηκε! Αυτό που έκανα πρώτα ήταν να βάλω το σώμα στον εστιαστη χωρίς προσοφθάλμιο. Λογικό είναι να βλέπω μόνο την "αράχνη". Δοκίμασα να βάλω τα macro tubes και το προσοφθάλμιο και δούλεψε κανονικα! Θα τραβήξω και μερικές φώτο το βράδυ για να βεβαιωθώ. Σ'ευχαριστω Γιώργο!
  12. Γεια χαρά σε όλους σας και καλώς σας βρήκα! Σαν νέος λοιπόν στο forum, έρχομαι με διάφορες απορίες. Τον Αύγουστο αγόρασα ένα Skywatcher 130mm/900mm με στήριξη EQ2 (αρχαία απ’ότι κατάλαβα!). Επίσης είμαι κάτοχος μιας E-500. Αφού έψαξα λίγο στο forum για πληροφορίες (σας ανακάλυψα αργά!), αγόρασα και ένα t-ring. Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Όταν προσάρμοσα την μηχανή, το μόνο που έβλεπα ήταν τα κάτοπτρα του σωλήνα! Σκέφτηκα ότι ίσως χρειαζόταν να βάλω και το προσοφθάλμιο. Τζίφος! Δεν μπορούσα να «κουμπώσω» την μηχανή. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω μια πατέντα. Αγόρασα ένα σετ macro tubes (που παρέλαβα σήμερα), ώστε να μπορέσω να «απομακρύνω» το σώμα από τον εστιαστή ώστε να έχω χώρο για το προσοφθάλμιο. Θα το δοκιμάσω απόψε, αλλά πρώτα θα με ενδιέφερε η άποψη σας για το θέμα. Υπάρχει περίπτωση να καταφέρω κάτι με αυτόν τον τρόπο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη για το μέγεθος του post μου!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης