Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕ ΤΟ ΕΤΧ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ.(ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ WEASNER,ΑΠΟΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ,ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ,Κ.Λ.Π.)

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΖΥΓΗΣΗ.ΑΝ Ο ΣΩΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΖΥΓΙΣΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΟΥ ΤΡΙΒΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΣΦΗΞΙΜΟ ΣΤΟ DEC.KNOB, ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ .ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ,ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 15''.ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΑΠΟ ΜΟΛΥΒΔΟ ΒΑΡΟΥΣ 760 ΓΡ. (με χρηση dew shield) 'Η 510 ΓΡ. ΑΝ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ ΤΟ ΣΚΙΑΣΤΡΟ. ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΤΧ,ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΕ ΜΟΤΕΡ,ΓΡΑΝΑΖΙΑ,ΣΥΜΠΛΕΚΤΕΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ,ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ Κ.Λ.Π. ΤΑ ΑΠΟΤΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ (GO-TO) EINAI ΠΡΟΦΑΝΗ.ΝΑ ΛΑΒΕΤΑΙ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΑΝ ΑΥΞΗΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΤΡΙΒΗΣ(ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΗΤΑΙ ΚΑΤΑ WEASNER)ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΒΡΕΙ ΣΕ ΟΡΙΟ ΣΤΡΟΦΗΣ-ΥΨΩΣΗΣ(HARD STOPS) ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ-ΜΕΙΩΤΗΡΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΡΟΠΗΣ.

Δημοσιεύτηκε
simplekti?trives?ropi? ma gia tileskopio milame? ti na lene kai ta etx.....

Celestron CPC C8 XLT

Celestron NexStar GT - Mak-Cas 4"

Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε

================================================

Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)

Δημοσιεύτηκε
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ FLASHY ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΤΧ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ(ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ).ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΤΧ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΧΘΟΥΝ.(ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ).
Δημοσιεύτηκε
kostakis asxeto alla trexeis kamia eteria? poli os politis grafeis... aggelia, telemarketing klp... (off topic to ksero)

Celestron CPC C8 XLT

Δημοσιεύτηκε
ΟΧΙ ΦΛΑΣΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΩΛΗΤΗΣ.ΟΥΤΕ ΠΛΑΝΟΔΙΟΣ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ.ΟΥΤΕ ΜΕΣΑΖΩΝ.ΟΥΤΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ GADGETAKIA MAS.ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ,ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.ΕΣΥ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΤΗΝ ΙΔΕΑ.(ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ).ΛΕΣ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΩ?
Δημοσιεύτηκε

Γεια!

Ο καλυτερος τροπος αντιμετωπισης των προβληματων του etx ειναι η .... αλλαγη τηλεσκοπιου γιατι το etx ειναι πολυ σωστα..gadgetaki :-P

Καλα να περνατε!

ΥΓ μην γραφεις κεφαλαια ειναι σαν να ουρλιαζεις

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Ειναι σωστο αυτο για τα κεφαλαια.Αγριευει το κειμενο.Συμφωνω για το παιχνιδακι αλλα για την ωρα αποτελει το κυριο (και μοναδικο)τηλεσκοπιο.Συντομα θα αναβαθμιστω,αλλα μαλλον θα το κρατησω και αυτο λογω ''ευκινησιαs''.Προσανατολιζομαι σε 8''-10'' S.C.

Παντωs μετα απο αρκετη ''φροντιδα'' σε worm gears,clutches,balance,power supply(μονο αυτα) εχω φοβερα GO-TO.

Δεν ξερω αν η εντυπωση για το ΕΤΧ θα ηταν η ιδια αν δεν ειχα τεχνικεs γνωσειs .Εχω λαβει αρκετα τηλεφωνηματα που στατιστικα φαινεται οτι τα ''συμπτωματα'' ειναι αρκετα συχνα(δυστυχωs)αλλα ευκολα αντιμετωπιζονται(ευτυχωs).Το αγορασα περυσι μεταχειρισμενο απο αγγελια του καλου μαs astro-vox(σε αριστη κατασταση).Παντοs αναβαθμιζονταs κατι που σε ενδιαφερει σε ''δενει'' και λιγο, με το κατα τα αλλα αψυχο ''μεσο παρατηρησηs''.(με δεδεμενο οτι κατεχειs το αθλημα,γιατι ο ΜΕΡΦΥ τη ''στηνει'' τακτικα)ΓΕΙΑ ΣΟΥ.(φωναξα για να με ακουσειs)

Δημοσιεύτηκε

Γειά σε όλους.

Για να είμαι ειλικρινής, είμαι λίγο «θυμωμένος» με τη Meade. Ενώ μπαίνει στον κόπο να σχεδιάσει και να παράγει πολύ ενδιαφέροντα, έξυπνα και ελκυστικά προϊόντα και μάλιστα σε καλές τιμές, όλο κάτι κάνει και χαλάει τη «μαγιά». Για παράδειγμα, είναι γνωστό στα αστρονομικά forum ότι τα περισσότερα ΕΤΧ πάσχουν στα μηχανικά τους μέρη, και μόνο εκείνοι που έχουν αυξημένες ικανότητες στις βελτιώσεις και επιδιορθώσεις μπορούν να τα φέρουν στην κατάσταση στην οποία θα έπρεπε να βγαίνουν από το εργοστάσιο. Έτσι πρέπει να είναι ένα προϊόν; Να υπόσχεται ως δεδομένα εκείνα που κατόπιν απαιτείται κόπος για να τα απολαύσεις; Είναι προφανές ό,τι η Meade δεν ξοδεύει στο quality control. To ίδιο δείχνει και όταν πωλεί ένα φίλτρο nutral density με ονομαστική διαφάνεια 13% και η πραγματική του δεν είναι με τίποτα πάνω από 8%, δηλ. 40% μικρότερη. Ή όταν διατείνεται ότι με τη χρήση ενός Barlow 2X, #140, ένας προσοφθάλμιος 26mm γίνεται ισοδύναμος με 13mm, ενώ στην πραγματικότητα γίνεται 11.3mm αφού η πραγματική μεγένθuση του Barlow #140 είναι 2.3Χ με τους περισσότερους προσοφθάλμιους Meade.

Με αρκετά πρoϊόντα της δείχνει να απευθύνεται σε ένα κοινό που δεν θα ψάξει και δεν θα αναρωτηθεί για τίποτα παραπάνω απ' αυτά που γράφει το manual. Ακόμη κι αν ο μέσος αγοραστής είναι ακριβώς αυτό, η πολιτική αυτή είναι κατά τη γνώμη μου εσφαλμένη αφού δημιουργεί προβλήματα σε πολλούς άλλους χρήστες. Εν τέλει όμως φαίνεται ότι η Meade παραμένει πολύ ανταγωνιστική μια που τα περισσότερα προϊόντα της αποδίδουν πολύ καλά για τα λεφτά τους, απλά αυτό που παίρνεις μπορεί να είναι κάπως διαφορετικό απ' αυτό που περίμενες. Ο ίδιος χρησιμοποιώ αποτελεσματικά αρκετούς προσοφθάλμιους και αξεσουάρ Meade, κι αν γκρινιάζω είναι επειδή όταν αγοράζω κάτι, δεν θέλω να υπεισέρχεται ο παράγοντας τύχη στις προδιαγραφές. Η Meade ως πολύ μεγάλος και σημαντικός κατασκευαστής έχει τη δυνατότητα να είναι πιό αυστηρή στον ποιοτικό έλεγχο και πιο συνεπής ως προς τις δημοσιευμένες προδιαγραφές. Ελπίζω να γίνεται κατανοητό ότι η παραπάνω κριτική είναι καλοπροαίρετη και ειλικρινής.

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Γεια σαs.Νομιζω πωs δεν ειναι σωστο να ''θεοποιουμε''ορισμενα προιοντα μονο και μονο γιατι ειναι ακριβα στη χωρα μαs.Αν υπολογισουμε την τιμη τουs στην Aμερικη που ειναι και ο κυριοs καταναλωτηs,συναρτηση του αυξημενου βιοτικου επιπεδου,απλα διαπιστωνουμε οτι ειναι φθηνα παιχνιδια για τουs αμερικανουs,και αντικειμενα ποθου για εμαs.Ειναι λογικο λοιπον εμαs, να μαs ''καιει''περισσοτερο,πραγμα που δεν συγκινει καθολου την ΜEADE.Λυσειs υπαρχουν ,απλα δεν εφαρμοζονται.H εμπορικοτητα των προιοντων δε,αποδεικνειει απλα,οτι οι υπευθηνοι marketing ξερουν πολυ καλα τη δουλεια τουs ,και ριχνονταs βαροs στη διαφημηση,παρακαμπτουν τη διαδικασια εξελιξηs-βελτιωσηs,ενω ταυτοχρονα μαs προετoιμαζουν για το επομενο super προιον.Ειναι δε ,τοσο εντονο το φαινομενο,που ανεξαρτητεs (και βιωσιμεs)εταιριεs εκμεταλευονται το γεγονοs.0σο για τιs αποκλισειs απο τα εγοστασιακα τεχν.χαρακτηριστικα που περνανε απαρατηρητεs, uπογραμμιζουν τη εξαιρετικα θετικη σταση και εμπιστοσυνη των πελατων (λογω εξεραιτικου marketing) οι οποιοι ουτε διανοουνται να προβληματιστουν για τιs ''αδυναμιεs'' του προιοντοs που αγορασαν,ακομα και αν αυτεs uφιστανται επιδεικτικα για πολλα χρονια,αποτελονταs αναποσπαστο εργοστασιακο χαρακτηριστικο των προιοντων.Ειδικα για τη MEADE ,η φημη τηs σαν εταιρια ποιοτικων προιοντων,συναγωνιζεται τη φημη του Weasner οι γραμμεs του οποιου ασχολουνται σχεδον αποκλειστικα με την αντιμετωπιση των ''αδυναμιων''(αυτων των ''ποιοτικων προιοιντων'').Τελοs να επισημανουμε οτι σχεδον ολη η γκρινια για τα παραπανω,προερχεται απο χωρεs εκτοs Aμερικηs ,πραγμα που δηλωνει πολλα για τον τροπο που σκεπτονται και αντιδρουν τα ''target groups''.Γεια σαs φιλαρακια.
Δημοσιεύτηκε

apeuthinete se amerikanous kirios i meade :P

Re si min kaneis to tragiko lathos kai pareis Schmidt-cassegrain.... eleos diladi...

Celestron CPC C8 XLT

Δημοσιεύτηκε

Τι θα προτεινεs? Με δεδομενο οτι θα βρισκεται μονιμα σε νησι και θα στηνεται σε μονιμη βαση (καταστασειs σαββατοκυριακου).

ΥΠΕΡ.Μικροs ογκοs ευκολο στησιμο στη σταθερη βαση.

ΚΑΤΑ. Κοστοs/αποδoση σε σχεση με νεuτωνια>10''.

Πρεπει ομωs να παραδεχτουμε οτι για να βαλειs σοβαρη βαση σε μεγαλο κατοπτρικο πρεπει να τα χωσειs.Αs μη μιλησουμε για μετριου μεγεθουs ΑΡΟ.(?)

Υ.Γ. Προσανατολιζομαι σε αγορα μεταχειρισμενου.Δεν συμφωνω οτι οι τιμεs στην Ελλαδα (και στην ευρωπη) ειναι λογικεs. Τα προιοντα ειναι υπερτιμημενα κατα τη γνωμη μου.Αλλωστε γιατι υπαρχει αυτη η υπερπροστασια των εταιριων προs τουs ευρωπαιουs αντιπροσωπουs,και απαγορευουν τουs εκει εμπορουs να πουλησουν εκτοs Αμερικηs?

Ειναι σωστο να μου επιβαλλεται με αυτο τον τροπο (μονοπωλιακα) η βιωσιμοτητα των αντιπροσωπιων?.Μου φθανει η ΔΕΗ να μου χρεωνει οτι γουσταρει.

Υ.Γ. 2. Ζητησα προληπτικα ενα ανταλλακτικο και η αντιπροσωπεια μου απαντησε οτι θα το φερει σε δυο -τρειs μηνεs,που κανει τιs παραγγελιεs γενικωs.Ειδεs η ΔΕΗ? Τελοs,ασχετα με τιs τιμεs ,και τουs λογουs για τουs οποιουs επιβαλλονται,στο παρελθον παρακολουθησαμε με ενδιαφερον την αντιπαραθεση των εκ Θεσσαλονικηs εταιριων.Αυτο φιλοι μου λεγεται σεβασμοs προs τον πελατη.Aυτη η ''μαχη'' ηταν ξεκαθαρη διεκδικιση πελατων ,και ο καθεναs παρουσιασε τα οπλα του.Ανοικτεs ,κοφτερεs κουβεντεs ,σε μια σκληρη αγορα ,που πρωταγωνιστηs ειναι μονο ο πελατηs.Φυσικα υπαρχουν και εταιριεs που δεν μπαινουν στον κοπο να δωσουν λογαριασμο,μια που διατηρουν τη λεγομενη ''αποκλειστικοτητα''.Ο ανταγωνισμοs σε ολουs τουs τομειs ειναι η μονη συνθηκη για αναβαθμιση οποιου επιπεδου.

Αντε να δουμε............

Δημοσιεύτηκε
Γειά σε όλους.

Για να είμαι ειλικρινής, είμαι λίγο «θυμωμένος» με τη Meade. Ενώ μπαίνει στον κόπο να σχεδιάσει και να παράγει πολύ ενδιαφέροντα, έξυπνα και ελκυστικά προϊόντα και μάλιστα σε καλές τιμές, όλο κάτι κάνει και χαλάει τη «μαγιά». Για παράδειγμα, είναι γνωστό στα αστρονομικά forum ότι τα περισσότερα ΕΤΧ πάσχουν στα μηχανικά τους μέρη, και μόνο εκείνοι που έχουν αυξημένες ικανότητες στις βελτιώσεις και επιδιορθώσεις μπορούν να τα φέρουν στην κατάσταση στην οποία θα έπρεπε να βγαίνουν από το εργοστάσιο. Έτσι πρέπει να είναι ένα προϊόν; Να υπόσχεται ως δεδομένα εκείνα που κατόπιν απαιτείται κόπος για να τα απολαύσεις; Είναι προφανές ό,τι η Meade δεν ξοδεύει στο quality control. To ίδιο δείχνει και όταν πωλεί ένα φίλτρο nutral density με ονομαστική διαφάνεια 13% και η πραγματική του δεν είναι με τίποτα πάνω από 8%, δηλ. 40% μικρότερη. Ή όταν διατείνεται ότι με τη χρήση ενός Barlow 2X, #140, ένας προσοφθάλμιος 26mm γίνεται ισοδύναμος με 13mm, ενώ στην πραγματικότητα γίνεται 11.3mm αφού η πραγματική μεγένθuση του Barlow #140 είναι 2.3Χ με τους περισσότερους προσοφθάλμιους Meade.

Με αρκετά πρoϊόντα της δείχνει να απευθύνεται σε ένα κοινό που δεν θα ψάξει και δεν θα αναρωτηθεί για τίποτα παραπάνω απ' αυτά που γράφει το manual. Ακόμη κι αν ο μέσος αγοραστής είναι ακριβώς αυτό, η πολιτική αυτή είναι κατά τη γνώμη μου εσφαλμένη αφού δημιουργεί προβλήματα σε πολλούς άλλους χρήστες. Εν τέλει όμως φαίνεται ότι η Meade παραμένει πολύ ανταγωνιστική μια που τα περισσότερα προϊόντα της αποδίδουν πολύ καλά για τα λεφτά τους, απλά αυτό που παίρνεις μπορεί να είναι κάπως διαφορετικό απ' αυτό που περίμενες. Ο ίδιος χρησιμοποιώ αποτελεσματικά αρκετούς προσοφθάλμιους και αξεσουάρ Meade, κι αν γκρινιάζω είναι επειδή όταν αγοράζω κάτι, δεν θέλω να υπεισέρχεται ο παράγοντας τύχη στις προδιαγραφές. Η Meade ως πολύ μεγάλος και σημαντικός κατασκευαστής έχει τη δυνατότητα να είναι πιό αυστηρή στον ποιοτικό έλεγχο και πιο συνεπής ως προς τις δημοσιευμένες προδιαγραφές. Ελπίζω να γίνεται κατανοητό ότι η παραπάνω κριτική είναι καλοπροαίρετη και ειλικρινής.

Φιλικά, Στέφανος

ΜΕ ΑΥΤΑ που διαβασα θα το ξανασκεφτω να τα σκασωγια ενα meade. (εχω κολλησει με το 14ιντσο) πολλα τα λεφτα ε??? αξιζει?

ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ www.taki.gr
Δημοσιεύτηκε

Μην αποκλειειs τιποτα,αλλα τα ματια σου 14.Εγω αγορασα MEADE οταν αποφασισα (υποκειμενικα)οτι το κοστοs του σαν μεταχειρισμενο (αριστηs καταστασηs)προσεγγιζει την πραγματικη τιμη αποδοσηs/κοστοs.Δεν με ενοχλησαν οι μηχανικεs προχειροτητεs λογω επαγγελματικηs εξοικειωσηs με τετοιου ειδουs ζητηματα(και εχονταs φυσικα και τη διαθεση να ασχοληθω με το θεμα οχι σαν αναγκη,αλλα σαν hobby).Το αριστο αρθρο του Στεφανου, δεν ξερω αν αναφερεται και στα μεγαλα τηλεσκοπια τηs εταιριαs,πραγμα που θα με απασχολησει συντομα.(χωριs να σημαινει οτι θα παρω παλι MEADE).Βλεπονταs,(ρωτωνταs)και κανονταs.

Γεια σου και καλεs επιλογεs.

Δημοσιεύτηκε

Όσον αφορά τα μεγάλα τηλεσκόπια της Meade (8"-16") δεν μπορώ να πώ κάτι αφού δεν έχω χρησιμοποιήσει κανένα. Μερικές φορές σκέφτομαι ό,τι «δεν μπορεί, όταν κανείς δίνει τόσα λεφτά θα παίρνει κάτι πολύ προσεγμένο και αξιόπιστο», αλλά αυτό δεν είναι και πολύ ασφαλές κριτήριο, ιδίως όταν οι αμερικανικές εταιρίες μαζικής παραγωγής μας εκνευρίζουν με συχνά «λάθη» στα φθηνότερα προϊόντα τους. Πάντως, αν κάποτε αποφάσιζα να πάρω ένα μεγάλο καταδιοπτρικό, νομίζω πως δεν θα ριψοκινδύνευα μια αγορά απ' αυτές αλλά θα προτιμούσα κάποια από τις πιο αξιόλογες και αξιόπιστες εταιρίες όπως οι Ιαπωνικές (πχ Vixen, Takahashi) ή εταιρίες που στήριξαν την επιτυχία τους στις αυστηρές προδιαγραφές και στο «ένα προς ένα» quality control (πχ Orion Optics, Astro-Physics). Το after sales service επίσης δείχνει πάρα πολλά για την ποιότητα και τις αρχές μιας εταιρίας (είτε κατασκευαστικής, είτε εισαγωγικής/εμπορικής). Το ζήτημα απλουστεύεται αρκετά αν θυμάται κανείς ότι συνήθως «ό,τι πληρώνεις παίρνεις» - συγκρίνοντας όμως τιμές χώρας παραγωγής.

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕ ΤΟ ΕΤΧ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ.(ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ WEASNER,ΑΠΟΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ,ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ,Κ.Λ.Π.)

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ ΖΥΓΗΣΗ.ΑΝ Ο ΣΩΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΖΥΓΙΣΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΟΥ ΤΡΙΒΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΣΦΗΞΙΜΟ ΣΤΟ DEC.KNOB, ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ .ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ,ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟΙ 15''.ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΑΠΟ ΜΟΛΥΒΔΟ ΒΑΡΟΥΣ 760 ΓΡ. (με χρηση dew shield) 'Η 510 ΓΡ. ΑΝ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ ΤΟ ΣΚΙΑΣΤΡΟ.ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΤΧ,ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΕ ΜΟΤΕΡ,ΓΡΑΝΑΖΙΑ,ΣΥΜΠΛΕΚΤΕΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ,ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ Κ.Λ.Π. ΤΑ ΑΠΟΤΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ (GO-TO) EINAI ΠΡΟΦΑΝΗ.ΝΑ ΛΑΒΕΤΑΙ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΑΝ ΑΥΞΗΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΤΡΙΒΗΣ(ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΗΤΑΙ ΚΑΤΑ WEASNER)ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΒΡΕΙ ΣΕ ΟΡΙΟ ΣΤΡΟΦΗΣ-ΥΨΩΣΗΣ(HARD STOPS) ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ-ΜΕΙΩΤΗΡΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΡΟΠΗΣ. 6974418201

Παραληψη μου προs τουs φιλουs που δοκιμασαν-εφαρμοσαν τη λυση.Συνισταται (ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ) η επαναρυθμιση (training) του τηλεσκοπιου ωs προs την υψωση για βελτιστα αποτελεσματα.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης