Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 87
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Μανο....πολυ μπλε....παρα πολυ μπλε....σχεδον συμπεριφορα αχρωματικου!

Δεν μου αρεσε και η απαντηση του διανομεα που κανει τον "Κινεζο".

Μαλλον δεν κανει τον Κινεζο, ..... ειναι σαφεστατος.

Σου λεει ευθεως οτι αυτη η αποδοση ειναι φυσιολογικη,

δεν θετει θεματα πχ ατελους εστιασης, κακης επεξεργασιας , ή ελλατωματικου τηλεσκοπιου κλπ, πραγμα που σημαινει οτι αυτη ειναι μεση αναμενομενη αποδοση του προιοντος.

Απο την αλλη παλι, ειναι πολυ "χοντρο" για να περιμενουν απο τον πελατη να το δεχθει....

:-k :-k :-k :-k

(Καλα...δεν φοβουνται μην κυκλοφορησεις κανα review στο cloudynights???)

Παντως νομιζω πως με καποιο τροπο, θα διορθωθει η κατασταση.

(διαφορετικος χειρισμος, ισως επισκευη/αντικατασταση αν απαιτειται)

(Οσο για την απαντηση περι χρησης φιλτρου,τι να πω???

Μενει να σου προτεινουν να χρησιμοποιησεις τα σουπερ πιστοποιητικα για να καθαριζεις το φιλτρακι).

Κουραγιο και ευχομαι να τελειωσει το θεμα με τις καλυτερες συνθηκες.

Δημοσιεύτηκε

Άς απαντήσω και εγώ με την σειρά μου.

Απο ότι φαίνεται, τα link με τις φωτογραφίες απο ED80 SW ,ORION ED 80 και WO Megrez 80 δεν τα είδε κανείς,

για αυτό και δημοσιεύω αυτές τις επεξεργασμένες φωτογραφίες άλλων αστρόφιλων με τα συγκεκριμένα ED.

6936595-lg.thumb.jpg.16db7c08e70b7a87493177382d53bd8e.jpg

ED 80 Canon Eos

bernieri_m42.jpg.55d8506026187cceaa3eb0b3979a2980.jpg

ed 80 Canon Eos

M42_Orion_Nebula.thumb.jpg.70198d6527c0a29e94956d0cfc2dcecc.jpg

ED 80 Canon eos

_42_Orion_Nebula.thumb.jpg.1d5e01a83037884700420b456a6d149c.jpg

ed 80 Canon Eos

m42-eos10d-1600.jpg.b19842d43f01d4430765fbfa3f6889c2.jpg

ED 80 Canon Eos 10d

Φιλικά, Νίκος
Δημοσιεύτηκε

Σχετικά με αυτό που λέει ο Βασίλης, σε καμμία περίπτωση δεν υπόσχομαι πουθενά πλήρη αποχρωματικότητα,και μάλλον

δεν έχει καταλάβει καλά.

Αντίθετα, κάνω αναφορά στον σύγχρονο ορισμό του αποχρωματισμού όπως τον διατύπωσε ο Thomas M.Back,ενώ στον ιστότοπο μου δημοσιεύω την

ιστοσελίδα με 'αλμπουμ φωτογραφιών απο διπλέτα με ED FK-61 εδώ: http://www.astro-professional.com/html/astrophotos.html.

Το θέμα που παραπέμπει, κάνει αναφορά στο άν είναι καλύτερο ένα τηλεσκόπιο με FPL-53 ή FPL51-FK-61,FCD-1.

Ο Kostakis δημοσίευσε την παρακάτω φωτογραφία μόλις παρέλαβε το διοπτρικό του με FPL-53.

Οπως βλέπετε , δεν είναι και τόσο αποχρωματικό ακόμη και το αποχρωματικό της Sky Watcher με FPL-53.

Κανονικά ένα τηλεσκόπιο με υψηλό Strehl Ratio ίδιο με του φθορίτη, θα έπρεπε να είναι εντελώς αποχρωματικό

Δεν γνωρίζω όμως άν δημιούργησε σχετικό θέμα στον αντιπρόσωπο που το αγόρασε.Πάντως εδώ, δεν είδα κάποιο σχετικό θέμα.

194260602_CanonEosEvostarFPL-53.jpg.73f87f64eebbbc8db4ac0c8982963074.jpg

Φιλικά, Νίκος
Δημοσιεύτηκε

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δημοσιεύει κανένας μη επεξεργασμένα αρχεία RAW απο Canon EOS και ED 80 sw, την στιγμή που πάρα πολλοί

αστρόφιλοι έχουν χρησιμοποήσει αυτό τον συνδυασμό.

Αφού είναι τόσο αποχρωματικά τα αποχρωματικά των άλλων εταιριών, οι παραπάνω φωτογραφίες πως προέκυψαν ?

Και τελικά, αφού υπάρχει αυτή η απορία του Μάνου,καλό θα ήταν να ξαναδοκιμάσει και το ED 80 SW σε ίδιους στόχους για να συγκρίνει τις φωτογραφίες .

Προσωπικά πιστεύω ότι θα ήταν καλό να μας διαθέσουν αρχεία RAW μη επεξεργασμένα με όλη την πληροφορία απο συνδυασμούς ED και Canon EOS, όσοι έχουν τέτοιους συνδυασμούς εξοπλισμού όπως ο Βασίλης, ο Kostakis και άλλοι αστρόφιλοι για να έχουμε μια πλήρη άποψη

σύγκρισης των εμπορικών αποχρωματικών που κυκλοφορούν στην αγορά.

Πρός το παρόν υπάρχουν οι παραπάνω φωτογραφίες επώνυμων τηλεσκοπίων, που τελικά δεν είναι τόσο αποχρωματικά όσο υπόσχονται.

Φιλικά, Νίκος
Δημοσιεύτηκε

Κακώς απάντησα. Το θέμα δεν με αφορά. Αφορά τον Μάνο κυρίως και σε δεύτερο χρόνο τον Νίκο. Δεν θέλω να μπλέξω πάλι σε "περιπέτειες". Είμαι ικανοποιημένος από τις επιλογές μου. Όσοι δεν είναι ας πράξουν ανάλογα.

Ευχαριστώ.

Φιλικά

Βασίλης

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε

Βασίλη,

πολύ σωστά τα αντέγραψες, αλλά δεν τα κατάλαβες σωστά.

Μπορείς να μετρήσεις το Strehl, και άν είναι κάτω απο 0,96, ή άν το μήκος κύμματος Lambda δεν είναι 7,97, τότε ναι, ισχύουν όλα αυτά που γράφεις.

Αλλά εγώ θα παραμείνω στις φωτογραφίες και δεν πρόκειται να το αφήσω.

Μήπως υπάρχει κάποιος λόγος που θέλεις να αφήσω τις φωτογραφίες απο άλλα τηλεσκόπια ?

Και δεν υπάρχεις μόνο εσύ με SW, υπάρχουν και άλλοι.

Άν δεν θέλεις να δημοσιεύσεις φωτογραφίες φοβούμενος μην απομυθοποιήσεις το τηλεσκόπιο σου , μην δημοσιεύεις.

Δεν σε ανάγκασε κανείς.

Όπως και να έχει, θα προτιμούσα να παραμείνουμε σε φωτογραφίες και όχι σε προσωπικές διενέξεις.

Φιλικά, Νίκος
Δημοσιεύτηκε

Την καλή τύχη την χρειαζόμαστε όλοι Βασίλη.

Καλή τύχη και σε εσένα.

Περιμένω να δώ τις πρώτες μη επεξεργασμένες φωτογραφίες σου .

Καλό θα ήταν για όλους μας βέβαια να το κάνεις αυτό, γιατί όπως έγραψα και πρίν, θα μπορούμε να έχουμε όλοι μια άποψη γύρω απο την αποχρωματικότητα των εμπορικών αποχρωματικών όλων των εταιριών.

Φιλικά, Νίκος
Δημοσιεύτηκε

Νικο,

δεν ειμαι ειδικος, και απλα περιγραφω αυτα που βλεπω.

Το ελαχιστο μπλε που εβγαλε το τηλεσκοπιο μου ηταν στον Σειριο.

Μιλαμε για crush test διοπτρικου.

Σε μεταγεννεστερη φωτογραφηση με πιο προσεκτικη εστιαση δεν ειχα καθολου χρωμα(κι αν ειχα, ηταν ελαχιστο)και δεν αισθανομαι την αναγκη να ανεβασω φωτογραφιες για αποδειξη....

Δεν κοντραρω την υποθεση,παντως με το που δοκιμασα το τηλεσκοπιο μου, (και μαλιστα μετα τη δευτερη φωτογραφικη δοκιμη) το πρωτο πραγμα που εκανα, ηταν να χαρισω σε ενα φιλο απο το φορουμ, το WO 2'' φιλτρο Minus Violet που χρησιμοποιουσα σε ενα 6'' αχρωματικο.

Το φιλτρακι αυτο επισης , δεν το χρησιμοποιησα ποτε (δεν χρειαστηκε) σε ενα SW 80 ED και ενα WO ZS 80 ED των οποιων ημουν (ειμαι) κατοχος.

Εχω λοιπον αρκετη εμπειρια απο Κινεζικα "αποχρωματικα" τα οποια (οσον αφορα τον βαθμο ποιοτητας οπτικων), κανενα δεν συνοδευοταν απο εγγραφα ποιοτητας . και παραθετω την αποψη μου διατηρωντας τις επιφυλαξεις μου ως μη ειδικος.

Την επιφυλαξη μου τονισα επισης και στο προηγουμενο σχολιο μου, οσον αφορα το σωστη χρηση του τηλεσκοπιου, και την πιθανοτητα αστοχιας υλικου (φαινομενο που συμβαινει ακομα και σε ακριβοτερα οργανα).

Επισης δεν θεωρω σκοπιμο να ανεβασω αψογες φωτο απο SW 80 ED(δεν χρειαζεται και πολυς κοπος), γιατι ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν και αντιστοιχες απο τα astro-professional.

Tο θεμα ειναι γιατι το τηλεσκοπιο του φιλου μας δεν εχει αντιστοιχη αποδοση...και κατα τη γνωμη μου, κατι δεν παει καλα (οχι κατ αναγκη στο τηλεσκοπιο, δεν το χειριστηκα εγω αλλωστε).

Θα χαρω ιδιαιτερα αν τελικα αποδειχθει οτι γινεται πολυ κακο για το τιποτα.

Μεχρι στιγμης δυστυχως, εξακολουθω να πιστευω πως το χρωμα ειναι αρκετο (χωρις να εξεταζω τα αιτια εμφανισης του χρωματος).

Επισης πιστευω οτι η επισημη απαντηση των Γερμανων για χρηση φιλτρου, ισως ηταν λιγο βιαστικη, και δεν αφηνει περιθωρια διερευνησης του προβληματος (και μαλιστα τονιζοντας οτι ακομα και με χρηση φιλτρου, ενδεχομενως θα εχει παλι χρωμα).

Ειλικρινης απαντηση μεν(το εκτιμω αυτο), αλλα εμενα προσωπικα δεν θα με καλυπτε.

Κλεινω αναφεροντας οτι δεν ειμαι τυπος που θα απαιτουσε κορυφαιες ποιοτητες χωρις να βαλει το χερι βαθια στην τσεπη.

(για να καταλαβαινομαστε).

Δημοσιεύτηκε

Και πώς εξηγείς τις φωτογραφίες στην σελίδα 4 της συζήτησης, εδώ:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=9437&postdays=0&postorder=asc&start=45

Τα link απο τις δημοσιεύσεις είναι εδώ:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=9437&postdays=0&postorder=asc&start=30

Οι φωτογραφίες είναι απο SW, Orion,WO.

Συνεχίζω να απορώ, γιατί αυτή η άρνηση δημοσίευσης RAW φωτογραφιών.

Φιλικά, Νίκος
Δημοσιεύτηκε

Παιδια αν μπορω να βοηθησω στο να ανεβασω μια Raw απο την προσφατη τριπλετα η απο ροζετα που εχω τραβηξει ευχαριστως να το κανω για να δειτε s.w. ed80 με canon τροποποιημενη ομως και με CWB.

Και αυτο πιο πολυ θα το κανω για τον Μανο και δεν με ενδιαφερει να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν σας το τονιζω =; :)

Δημοσιεύτηκε
Έχω την γνώμη οτί δεν μπορούμε να ανεβάσουμε εδώ RAW λόγο ότι είναι πολύ μεγάλα, αλλά το κανονικά JPG (όχι τροποποιημένα) εξακολουθούν να έχουν τα στοιχεία που θέλουμε πχ. μηχανής χρόνο κλπ.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε

Στο Digital Photo Professional, εμφανίζει το ιστορικό και απο Raw και απο Jpg στο file info , και βλέπεις άν έχει υπάρξει τροποποίηση όταν οι παράμετροι Raw image adjustment και RGB Image adjustment δεν είναι στο 0.

Ενώ στο Photoshop στο file info εμφανίζει και το ιστορικό μετατροπής.

Απλά σε αρχείο RAW υπάρχει πλήρης πληροφορία και η μεταφορά μειώνει την ποιότητα της φωτογραφίας .

Απο RAW, άς το μετατρέψει ο κάθένας σε TIFF 16bit ή ότι άλλο θέλει.

Καθαρά τυπικό θέμα.

Πώς εξηγείτε τις φωτογραφίες απο τα διοπτρικά ED 80 SW, ORION και WO στην σελίδα 4 της συζήτησης ?

Φιλικά, Νίκος
Δημοσιεύτηκε

Και εδώ η σύγκριση των δύο φωτογραφιών με την πιό απλή 2λεπτη επεξεργασία που γίνεται σε όλες τις φωτογραφίες που βλέπετε με άστρα χωρίς χρώμα απο τα παραπάνω γνωστά διοπτρικά ,των οποίων οι φωτογραφίες υπάρχουν στην 4η σελίδα..

Τελικά δεν πήρα κάποια απάντηση, σχετικά με το πώς εξηγούνται οι φωτογραφίες στην 4η σελίδα.

727638832_ManosImages.thumb.jpg.fa22692fcb5767623b5c8f5d998c6593.jpg

Φιλικά, Νίκος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης