Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Φίλοι μου γειά σας,

Είμαι ένα νέο μέλος στην παρέα και θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας προκειμένου να προβώ και εγώ στην αγορά ενός τηλεσκοπίου και να απολαύσω έτσι καλύτερα τα θαύματα του έναστρου ουρανού.

Έχω καταλήξει στην επιλογή ενός Dobsonian κατοπτρικού.

Δεδομένης και της τιμής, θα ήθελα την δική σας βοήθεια για την επιλογή μου.

Βρίσκω τα :

- SkyWatcher Dobsonian 8"/f6 με τιμή 549 Ευρώ.

- Celestron StarHopper 8"/f6 με τιμή 473 Ευρώ.

- Orion SkyQuest XT8 Intelliscope 8"/f6 με τιμή 820 Ευρώ.

Θα ήθελα τα σχόλια σας σχετικά με τα μοντέλλα αυτά και την δική σας πρόταση για το ποιό να αγοράρω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά,

Παναγιώτης

Δημοσιεύτηκε
Πάρε αυτό με την καλύτερη τιμή, η προέλευση των οπτικών τους είναι η ίδια (Κίνα), και φύλαξε χρήματα για προσοφθάλμιους, red-dot finder και άλλα αξεσουάρ.
Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε

Φίλε Χρήστο ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να μου απαντήσεις, η αλήθεια είναι πως κάπου μέσα στο ίντερνετ είχα διαβάσει ότι όλες αυτές οι εταιρίες προκειμένου να κατασκευάσουν τα τηλεσκόπιά τους παίρνουν τα οπτικά από το ίδιο εργοστάσιο, κάπου στην κίνα.

Υπάρχει κάποιος που να έχει κάποιο μοντέλο από αυτά? Θα ήθελα τη γνώμη του, αν έχει μείνει ικανοποιημένος ή όχι και καμιά πληροφορία όπως π.χ. προβλήματα που αντιμετώπισε κ.λ.π.

Η επόμενή μου ερώτηση έχει να κάνει με τα προσοφθάλμια, καμιά καλή πρόταση για προσοφθάλμιο προκειμένου να συνοδεύσω το τηλεσκόπιο αυτό? (όποιο τελικά αγοράσω...) Καλύτερα είναι να επιλέξω τύπου Plossl προσοφθάλμιο, ε?

Σήμερα είδα στο Astroshop (www.astroshop.biz) SkyWatcher Dobson 8" Pyrex με 379 Ευρώ και μεταφορικά για την Ευρώπη 40 Ευρώ, χρόνος παράδοσης δε 2-5 μέρες. Να το τολμήσω? Ή είναι καλύτερα να το παραγγείλω από εδώ, έστω και με λίγη διαφορά στην τιμή?

Ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός με τις τόσες ερωτήσεις μου.

Φιλικά, Παναγιώτης

Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη,

έχω "κοιτάξει" απο παλαιό Starhopper και η εικόνα είναι πολύ καλή. Αν πάρεις τελικά Celestron υπάρχει προσφορά για 150 Ευρώ νομίζω στο βαλιτσάκι της ίδιας εταιρίας με 5 προσοφθάλμιους Ploessl, 1 Barlow και μερικά φίλτρα γιά πλανήτες. Εάν προσθέσεις και ένα red-dot finder και το Nightwatch μπορείς να ξεκινήσεις τις παρατηρήσεις χωρίς να σου λείπει τίποτα. Υποθέτω ότι και το αντίστοιχο μοντέλο της Skywatcher είναι παρόμοιων δυνατοτήτων, αλλά αν "ψωνίσεις" απο ελληνική εταιρία πιθανώς θα έχεις πιό άμεση υποστήριξη σε οτιδήποτε προκύψει στην πορεία.

Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε

Φίλε Παναγιώτη

Η πρόταση του Χρήστου συν ένα φίλτρο O3 η UHC για τα νεφελώματα (περίπου 85 €)

και θα απολαύσεις παρατηρήσεις .

Φιλικά

ΑΝΤΩΝΗΣ

"blackjanuaryout"
Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλησπέρα σας,

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας, ήταν άκρως κατατοπιστικές. Το παρήγγειλα σήμερα το τηλεσκόπιο (Sky-Watcher Dobson 8") αυτό με το κάτοπτρο από πυρέξ. Μου είπαν σε επικοινωνία μαζί τους ότι πριν από κανα μήνα το είχαν σε μια προσφορά 100 Ευρώ κάτω από την τιμή καταλόγου (δηλαδή 449 αντί 549) και ότι έχουν μείνει δύο κομάτια και μπορούν να μου το δώσουν σε αυτήν την τιμή και έτσι έκλεισα αυτό. Ελπίζω σε 3-4 μέρες να το έχω στα χέρια μου. Βέβαια στο Astroshop (www.astroshop.biz) ακόμα και με αυτήν την προσφορά των 100 Ε του "Πλανηταρίου", μου ερχόνταν φθηνότερα, αλλά το "πλανητάριο" είναι και Ελλάδα.

Αυτά! Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για όλα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης