Jump to content

ΔΡΑΣΕΙΣ.... ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2009


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως είναι γνωστό από το προφίλ μου,είμαι ο Θ.Γ.,εκπαιδευτικός σε Εσπ. ΕΠΑΛ της Ν.Φιλαδέλφειας.

Τα τελευταία χρόνια το ΥΠΕΠΘ,μέσω των Διευθύνσεων,με μία επιτροπή,εγκρίνει στους εκπαιδευτικούς 2ωρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης,είτε για συμπλήρωση ωραρίου,είτε υπερωριακά.Μέσα στις πολλές προτάσεις που κατατέθηκαν απο το σχολείο μου,πρότεινα κι εγώ με μία συνάδελφο το πρόγραμμα "ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ",θεωρώντας οτι η έγκρισή του ήταν δεδομένη, αφ΄ ενός επειδή το 2009 είναι παγκόσμιο έτος αστρονομίας και αφ΄ετέρου επειδή ήταν ήταν καθαρά περιβαλλοντικό και για συμπλήρωση ωραρίου.

Αντ΄αυτού,όχι μόνο απερρίφθη,αλλά και δεν έγινε γνωστό το σκεπτικό της απόρριψης του.Εγκρίθηκαν βέβαια προγράμματα όπως "ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ" και "Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ".

ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ναι, είναι μέχρι κάποιος από αυτούς να δει από τηλεσκόπιο και θα τα πούμε μετά... :evil:
ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ενώ η πρότασή σου κ Θανάση είναι πολύ καλή και μέσα στα πλαίσια του ΔΕΑ για άλλη μία φορά το ελληνικό σχολείο προτάσει τα στήθη του ενάντια σε μία πολύ καλή πρωτοβουλία η οποία θα άνοιγε τα μάτια των μαθητών σε κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον. Τι να πω :!: Ειλικρινά κάποιες φορές ντρέπομαι που είμαι μαθητής ελληνικού σχολείου.
ΑΣΤΡΟΝΌΜΟΣ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε και συνάδελφε Θανάση καλωσόρισες.

Μπράβο για την πρωτοβουλία σου και κρίμα που δεν "έτρεξε" το πρόγραμμά σου.Κάτι αντίστοιχο κάνω και εγώ με τους δικούς μου μαθητές. Πάντως μου φαίνεται πολύ περίεργο γιατί δέκα χρόνια τώρα που με τους μαθητές μου κάνουμε προγράμματα περιβαλλοντικής πρώτη φορά ακούω να μην εγκρίνεται πρόγραμμα και ειδικά πρόγραμμα περιβαλλοντικής. Μήπως στην διαδικασία υποβολής κάτι δεν πήγε καλά; (π.χ. εκπρόθεσμη υποβολή της αίτησης για το πρόγραμμα;). Κρίμα πάντως.

Επίσης για τους φίλους που ίσως δίκαια τα βάζουν με το Ελληνικό σχολείο, τα προγράμματα περιβαλλοντικής δεν εγκρίνονται από το σχολείο αλλά από την Δευτεροβάθμια Διεύθυνση και ως γνωστόν οι διευθύνσεις πολλές φορές βρίσκονται " πολύ μακρυά" από τους εκπαιδευτικούς.

 

Φιλικά

Κώστας Σιδηρόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πραγματικά, να πώ πολλά μπράβο για την πρωτοβουλία σας αυτή!Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμη καθηγητές που προσπαθούν να μεταδώσουν την Αστρονομία!Ειλικρινά όμως, δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο δεν εγκρίθηκε...Τι να πω...

Για μια ακόμη φορά το ελληνικό σχολείο έκανε την δουλειά του.. ](*,)

 

Δεν υπάρχουν λόγια..Κρίμα, πραγματικά κρίμα... :(

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

 

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης