Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Τον τελευταίο καιρό είμαι σε έρευνα αγοράς για αυτα τα καινούργια gadget που κυκλοφορούν... τα netbook. Πιστεύω ότι με 300-350 ευρώ (όχι παραπάνω!! εκεί περνάμε σε άλλο επίπεδο) μπορείς να κάνεις πολλά βασικά πράγματα και σε πολυυυυ μικρό όγκο..

Προσωπικά θα με βολέψει πάρα πολύ.. και η πρόταση έρχετε...

Η ιδέα για τη χρήση ενός netbook για οδήγηση στην αστροφωτογράφηση, στα μάτια μου φαντάζει μάλλον πολύ καλή, καθότι όπως υπολογίζω

πρώτον δεν θα έχει πρόβλημα να τρέξει κάποιο πρόγραμμα οδήγησης, δεύτερον δεν είναι όσο ακριβό είναι ένα λάπτοπ άρα θα πάει πιο άφοβα στα βουνά και τα λαγκάδια,

τρίτον έχει μεγαλύτερη αυτονομία σε γενικές γραμμές, ειδικά με 6cell μπαταρία...

και τέταρτον... βγάζει λιγότερο...φως...:mrgreen:

Τις γνώμες σας..

Δημοσιεύτηκε

Τηλέμαχε ,

Βασικά και εγώ πιστεύω σε όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα που αναφέρεις σε σχέση με τα netbook. Tο μόνο πρόβλημα που πιστεύω ότι υπάρχει είναι ότι τα συγκεκριμένα φτηνά netbook είναι μικρής υπολογιστικής ισχύς και ίσως να μην τρέχουν σωστά τα απαραίτητα λογισμικά που χρειάζονται να λειτουργούν παράλληλα όπως π.χ. starry night , phd guide , maxim dl και eq mode.

Σύντομα θα δανειστώ το netbook από έναν φίλο ώστε να το δοκιμάσω.

Το σίγουρο είναι ότι για την έκλειψη της Κίνας θα είναι η ιδανική λύση λόγω μικρού όγκου και βάρους.

Δημοσιεύτηκε

Εγώ πάντως πήρα αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906653

και δουλεύει μια χαρά όλα τα προγράμματα που μας ενδιαφέρουν. "Είδε" με ευκολία webcam, στήριξη, DSLR και συνεργάστηκε άψογα με Maxim, DSLRfocus, PHD, PS CS3, EQMOD.

Μικρό, δυνατό, ευέλικτο και φθηνό. Μου έκλεισε ένα κενό που δημιουργήθηκε με την έλευση νέων "κλειδωμένων" (και encrypted HDD) από την εταιρεία μου. Οπότε έκλεισε το κεφάλαιο σχετικά φτηνά και με ελάχιστο όγκο.

Δεν ξέρω αν βοήθησα αλλά το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Φιλικά

Βασίλης

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε

Και γω για Acer θα πάω...

Αυτό που σκέφτομαι είναι η μπαταρία.. μια 6cell θα μας έκανε πολύ καλή δουλειά, αλλά δεν ξέρω τι φοράνε αυτοί, ή αν μπορώ να το πάρω με άλλη μπαταρία..

Τι αυτονομία έχει περίπου;

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά δεν ξέρω για netbook. Το σκεφτόμουν πριν λίγο καιρό γιατί η κουμούτσα που έχω είναι 17 ιντσών, αλλά σε συμπέρασμα δεν κατέληξα. Μάλλον αν έχεις ήδη ένα λάπτοπ, καλύτερα να κρατήσεις τα 250 - 300 ευρώ. Επίσης, με προβλημάτισε η υπερβολικά μικρή οθόνη, τουλάχιστον αν είναι να χρησιμοποιείς προγράμματα σαν το CdC, ή το Starry Night. Πάντως από ισχύ, τα προγράμματα autoguiding τα σηκώνουν, ακόμα και το IRIS, αλλά για πιο απαιτητικά σαν το Starry Night Pro στις τελευταίες εκδόσεις του, δεν ξέρω. Το σίγουρο είναι πως για επεξεργασία εικόνας είναι ακατάλληλα (κατ' αρχήν μικροσκοπική οθόνη). Βασικά, το μόνο που κάνουν σίγουρα είναι autoguiding, αλλά σε αυτά τα λεφτά σχεδόν φτάνεις ένα μεταχειρισμένο ST4. Με προβλημάτισε επίσης ότι έχουν μόνο μία ή δύο θύρες USB και συχνά χρειάζονται και τέσσερις (π.χ. εγώ που οδηγώ με SPC900 θέλω μία για να συνδέσω τη CG5, μία για την SPC900, μία να συνδέσω την Canon και αν είχα μια τέταρτη, θα συνέδεα και το...mouse). Α, προσοχή, τα πιο μικρά netbook έχουν περίεργο πληκτρολόγιο. Από την άλλη, είναι μικρά, ελαφρά και αν κανείς δεν έχει λάπτοπ και χρειάζεται μόνο για την αστρονομία, τότε είναι μια πολύ καλή λύση, γιατί το λάπτοπ σε αυτή την περίπτωση είναι μάλλον υπερβολικά ικανό (και ακριβό).

Τώρα, φαντάζομαι πως σε δυο-τρία χρόνια θα έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ (και να δείς που τότε έξι θύρες USB θα μας είναι λίγες). Έτσι που προχωράει η τεχνολογία, σε λίγα χρόνια θα συνδέουμε τα τηλεσκόπιά μας στα κινητά μας. Πήρε πρόσφατα το μάτι μου ένα netbook με μία θύρα USB αλλά και μία σειριακή, για φαντάσου. ΗΡ ήταν.

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά για laptop/notebook θα πρότεινα να μείνετε μακριά από Acer (αν και πολύ καλά) γιατί υπάρχει πρόβλημα με το service τους και πιθανώς να υπάρξει ταλαιπωρία (τα στέλνουν Ιταλία).

Προτιμήστε κάτι σε Hewlett Packard και Toshiba... γιατί απ'όσο γνωρίζω έχουν καλύτερο service.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε
Υπάρχει πάντα η κατηγορία με οθόνες 12" ή 13.3". Κατά τη γνώμη μου οι διαστάσεις ευτές είναι καλός συνδυασμός ευκολίας-μεγέθους. Κάτω από 10" είναι μεν πολύ καλοί για μετακινήσεις, αλλά δεν είναι τόσο εύχρηστοι στο αστρονομικό τραπεζάκι.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΤΟ ΜΣΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΘΧΑΡΙΣΤΙΜΕΝΟΣ ΟΙ 10 ΙΝΤΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ PHOTOSHOP,INDESING KAI ΑΛΛΑ ,ΟΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ
Δημοσιεύτηκε

Τηλέμαχε, την πραγματική του αυτονομία δεν την έχω τσεκάρει στο έπακρο, αλλά ο δείκτης της μπαταρίας (όσο αξιόπιστος μπορεί να είναι) δεν κατέβηκε κάτω από τα 3/4 σε μια νύχτα που δούλευε 4 ώρες.

Στέφανε, στο τραπεζάκι ήταν σούπερ εύχρηστο. Βέβαια την επεξεργασία την κάνω στο desktop σπίτι αν και το netbook μπορεί άνετα (ίσως έχεις θέμα λόγω οθόνης).

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε

Και εγω κατι τετοιο σκεφτομαι..

Μιας και απο χτες κλαιω το λαπτοπακι μου (11'' ibook της macintosh) που χρησιμοποιουσα ως τωρα..

Για ριξτε καμια καλη ιδεα για οταν μαζευτει κανα $$$..

No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,

no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!

16/5/09

Δημοσιεύτηκε

εγω που εχω το eeePC παντως, (9" οθόνη) μια χαρα τρεχει photoshop, stellarium, και cartes du ciel..

Δεν το εχω χρησιμοποιήσει σε φωτογραφιση, αλλα νομιζω οτι αν ειχε κανονικό δίσκο και οχι SSD, θα έγραφε βίντεο χωρις τα "παγωματα" που κανει τωρα..

οπότε μακριά απο δισκους SSD, μπορεί να καινε λιγοτερο ρεύμα, και να μη "χτυπανε" ποτέ.. αλλα σε ταυτόχρονη εγγραφή-ανάγνωση εχουν ταχύτητες της προηγούμενης δεκαετίας..

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης