NikolasVarveris Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Ενα θεμα που ειναι πολυ συμαντικο για ολους εμας που εχουμε ως χομπι τν αστροπαρατηρηση ειναι το τηλεσκοπιο μας να εχει καλη μεταφορικοτητα (λιγα κιλα και να ειναι μικρο) και αυτο γιατι??? Γτ πολυ απλα δεν μενουμε ολοι στην εξωχη με το δικο μας μερος μακρια απο φωτορυπανση! Οι περισοτεροι πολλες φορες σκεφτομαστε να παρουμε σε μια τσαντα το τηλ. μας και να παμε καπου μακρια!!! Θα θελα λοιπον σε αυτο το topic να προτεινουμε τηλεσκοποια που εχουνε μια πολυ καλη μεταφτορικοτητα και καλες επιδοσεις οπως και θηκες οι μεσα μεταφορας που θα βοηθησουν! Ευχαριστω και περιμενω Βοηθεια.................. Η Γνώση δημιουργήθηκε για να μας ενώνειOχι για να μας απομακρύνει.....
Efstathios Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Ένα celestron nextar 8se είναι ότι πρέπει. Επίσης, 6ιντσο διοπτρικό αχρωματικό f5, κατα προτίμηση της Skywatcher που είναι 6 κιλά, το βάζεις πάνω σε μια porta mount της vixen ή κάποια άλλη λίγο πιό στιβαρή alt az βάση, ή ένα 8ιντσο sct πάλι πάνω σε alt az βάση. starrynights.blog
blackholesun Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 αλλο ενα μικρο με πολλα κιλα ομως το 152 διοπτρικο της brrezzer (λιγο μεγαλυτερο απο το skywatcher του Σταθη).. σου εξοικονομη χωρο ,αλλα τα κιλα του τα εχει...
NikolasVarveris Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 και σε τι τιμη το βρισκεις??? Η Γνώση δημιουργήθηκε για να μας ενώνειOχι για να μας απομακρύνει.....
koulosb Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Εχω το SW 120ED DS-Pro και ειναι 6 κιλα.....δηλαδη μπορω να το βαλω σε αλζιμουθια και να κανω παρατηρηση...... το φοβαμε λιγο...!!! ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
babgia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Εχω το SW 120ED DS-Pro και ειναι 6 κιλα.....δηλαδη μπορω να το βαλω σε αλζιμουθια και να κανω παρατηρηση...... το φοβαμε λιγο...!!! Αν η ατλταζιμουθιακή είναι μια από τις WO-ETZ, S/W AZ5 ή Giro ΙΙΙ, μπορείς να το βάλεις άνετα & μάλιστα δύο τέτοια ένα από κάθε πλευρά, αυτές σηκώνουν μέχρι 10Kgr ανά πλευρά. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
koulosb Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Ωραια ....και μια ακομα ερωτηση.....ειναι ευκολη στο χειρισμο?Δεν εχω δει απο κοντα....με τι ρυθμιζεις τη θεση που θες να στοχευσεις? Και καμια τιμουλα αν ξερετε...!!! ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
babgia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Με το χέρι σαν τα DOB. http://www.arcus-sa.gr/products_accessories_mounts_ez.html http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1560 Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
NikolasVarveris Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=9765 αν μπορειτε πειτε μ! Η Γνώση δημιουργήθηκε για να μας ενώνειOχι για να μας απομακρύνει.....
babgia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Καλά τι έχω πάθει σήμερα & τα μηνύματα μου βγαίνουν διπλά. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
zeg Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 και εγω το σκεφτομουν εναν ελαφρη σωληνα με ελαφρια στηριξη.τελικα πειρα το vmc101L της vixen με την porta mount και εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος..ολο το συστημα δεν ειναι πανω απο 7.5 κιλα. και εχω αξιοπρεπεις πλανητικα ειδωλα ακομα και ο ωριων δειχνει φαντασμαγορικος
sheliak Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Εγω παντως ειμαι της γνωμης οτι το κυριοτερο ειναι η οργανωση.... Θεωρω οτι εαν υπαρχει σωστη οργανωση στον εξοπλισμο που κουβαλαμε δεν υπαρχει κανενα προβλημα μεταφορικοτητας... Μετα απο καμια 20αρια φορες που θα βγει κανεις στο βουνο...η ολη διαδικασια γινεται ρουτινα.... . Δεν ειναι καθολου κουραστικη η ολη υποθεση. Προσωπικα κουβαλαω 2 τηλεσκοπια (το ενα 8αρι), βαση, πλακα οδηγητικου, δυο αλουμινενια βαλιτσακια, ενα εξτρα χαρτινο κουτι με αλλα αξεσουαρ, laptop (μερικες φορες και δυο), μπαταριες, τσαντα με τα φωτογρταφικα, 3 τσαντες ωμου και ενα σκαμνι....ομως μετα απο καμποσες εξορμησεις μπορω να φορτωσω το αυτοκινητο μεσα σε 10 και να στησω σε 20 αν βιαστω....και μαλιστα ξεκουραστα...!(σημειωνω οτι παλαιοτερα μαζι με ολα αυτα που ανεφερα εβαζα στο καρο και ενα 8αρι dob ευχομαι συντομα να το ξανακανω..... γιατι παει πολυς καιρος και μου εχει ληψει... ). Ομως εχω οργανωθει ετσι ωστε να ξερω ακριβως την συγκεκριμενη θεση που θα παρει τοσο μεσα στα βαλιτσακια και τις θηκες οσο και στον χωρο παρατηρησης αλλα και στον χωρο αποθηκευσης ακομα και το τελευταιο βιδακι απο οσα ανεφερα....εχει γινει πραγματικα τυφλοσουρτης... Η οργανωση ειναι το παν!!! Το βαρος και ο ογκος ειναι αμελητεοι παραγοντες!!! (τουλαχιστον για καποιον νεο με δικο του αυτοκινητο......)
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 (σημειωνω οτι παλαιοτερα μαζι με ολα αυτα που ανεφερα εβαζα στο καρο και ενα 8αρι dob ευχομαι συντομα να το ξανακανω..... γιατι παει πολυς καιρος και μου εχει ληψει... ). Πρόσεχε τι εύχεσαι...αλλιώς δεν θα σε λυπηθώ άλλη φορά που θα πρέπει 6 το πρωί να γυρνάς από Βύρωνα στη Πεύκη, και να πρέπει να ξεφορτώσεις κιόλας πριν κοιμηθείς... Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Μικρό, βολικό και αποτελεσματικό!http://www.vixenoptics.com/reflectors/r130Sf.htm "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
sheliak Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Πρόσεχε τι εύχεσαι...αλλιώς δεν θα σε λυπηθώ άλλη φορά που θα πρέπει 6 το πρωί να γυρνάς από Βύρωνα στη Πεύκη, και να πρέπει να ξεφορτώσεις κιόλας πριν κοιμηθείς... Μα πλεον η ολη ιστορια εχει γινει πολυ ευκολη....με 30 λεπτα δρομο ειμαι στο βουνο και το αντιστροφο....εχει γινει πολυ ευκολο...χρειαζομαι μια προκληση για να αποκτησει ενδιαφερον η διαδρομη....
Efstathios Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Η οργανωση ειναι το παν!!! Το βαρος και ο ογκος ειναι αμελητεοι παραγοντες!!! Τότε μετράει και το C14 σάν φορητό? starrynights.blog
PHANTOM Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Εγω ειμαι υπερ των SC 6" η 8".Πολυ ευκολη μεταφορα ακομη και σε μικρη βαλιτσα με πολυ καλη εικονα στην παρατηρηση 4,5 με 5,5 kgr βαροσ.Τα μισα σε μεγεθοσ απο Reflectors η Refractors.Μπορουν να μπουν σε vixen porta η σε EQ3-2 κυριωσ το 6" και να εχεισ μια ευκολη και ελαφρια λιση για παρτηρηση.Η τελος ενα meade ETX 125 σε GOTO.Πιστευω οτι ειναι η πιο ευκολεσ λυσησ για μεταφορα παρατηρησησς. \"ΜΟΝΟΣ ΕΡΧΕΣΑΙ ,ΜΟΝΟΣ ΦΕΥΓΕΙΣ.ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ ΜΟΝΟΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΟΥ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ\" (ΚΥΝΙΚΟΙ)
NikolasVarveris Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2009 παντως σχετικα με το topic εγω εχω κατι http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=519 τετοιο στο μυαλο μου!!! Η Γνώση δημιουργήθηκε για να μας ενώνειOχι για να μας απομακρύνει.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα