Jump to content

Τροφοδοσία EOS300D απο το power tank


roryt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενα απο τα προβλήματά μου με την EOS ειναι ενα απο τα υποτιθεμενα καλα της DSLR: το οτι εχει δικιά της μπαταρια. Αλλα δεν ειναι λίγες οι φορες που οι μπαταριες με αφησανε στην μεση, στην ποιο ακαταλληλη στιγμη. Δυστηχως η 300D δεν εχει καποιο βύσμα εξωτερικής τροφοδοσίας. Οποτε και η πατεντα.

 

Η ιδέα δεν ειναι δικιά μου, προέρχεται απο το ενα αρθρο που ειχα κατεβασει το 2007 απο το http://yehar.com/ViewHome.pl?page=camera/adapter/ και που δυστηχώς δεν υπαρχει ποιά. Επειδή πιστευω οτι ειναι ενδιαφερον, οποιος θελει μπορεί να το βρει εδω.

 

Η δικιά μου προσέγγιση ειναι λίγο διαφορετική, εγω θελω τροφοδοσία απο το power tank, και για λόγους αυτονομιας απο μπρίζες (οπως και να εχει το πραγμα το power tank παντα το εχω) και για λόγους αποφυγής θορύβου απο το δίκτυο.

 

Επισης δεν μου αρεσε καθόλου το κολπακι με το καρφι στην αρχική ιδεα. Ευτυχως η κάμερα εχει ενα πολύ βολικό πλαστικό καπακι που ανοιγει και μπορει να περασει ενα καλώδιο τροφοδοσίας και ετσι μπορεις να εχεις κλειστό το καπακι της μπαταρίας. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν εξηγούν πιστευω πως το εκανα, οποιος θελει του δινω λεπτομεριες. Για την κατασκευή "θυσίασα" την μαμισια μπαταρια που ουτως ή άλλως ειχε αρχισει να μην κραταει.

 

Υποψη το κύκλωμα ειναι ενα απλό κύκλωμα με το 7808. Δεν χρειαζεται κατι ποιο πολύπλοκο, ιδιως αν τροφοδοτείς απο μπαταρια. Και δουλευει μια χαρα. Ποτε δεν καταλαβα ολη την βαβούρα για την ακριβή τροφοδοσία στη EOS, απλά μετρήστε το ποσο δινουν οι μπαταριες να καταλαβετε. 8V σταθεροποιημένα πιστεύω οτι ειναι μια χαρα (τουλάχιστον εμενα δουλευει)

 

PICT3498.thumb.JPG.a9654079ce754fa9a81bedba89c1547c.JPG

Το τελειωμένο καλώδιο

 

PICT3499.thumb.JPG.f900fae79e9e08c50ce8f277d42aa892.JPG

Η θήκη απο την μπαταρία με το καλώδιο

 

PICT3502.thumb.JPG.a0ea3edd230ce9216d4ef59c0b1c59ae.JPG

Κύκλωμα, δεν χρειάζεται κάτι ποιο πολύπλοκο

 

PICT3503.thumb.JPG.0dcc617507206fce11181e06e4faaa5d.JPG

Τοποθέτηση μεσα στην μηχανή

 

PICT3504.thumb.JPG.be1253a1abcafde125273419808b3bf2.JPG

Πως βγαίνει το καλώδιο εξω

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ελα βρε Δημήτρη, υποθεση μισής ωρας ειναι, ανοιγεις την μπαταρια, ξυλώνεις τις παλιες απο μεσα, κολλάς ενα 7808 με δυο πυκνωτες και ενα καλώδιο, κολλάς απο την άλλη μερια ενα βυσμα για αναπτηρα αυτοκινητου και καθαρισες. Αν δεν παιζεις με κολλητηρι τοτε να το κανονισουμε, φερε τα υλικα και το φιαχνουμε (χρονος δεν υπαρχει!!)
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

=D> =D> =D> =D> :!:

Να τονίσουμε πως γλυτώνουμε από την θερμοκρασία της μπαταρίας που αυξάνει το θερμικό θόρυβο :D

 

Πάντως κάτι μου είχες πει για το κύκλωμα long exposure control σε συνδυασμό με την από κοινού τροφοδοσία canon και laptop (χωρίς inverter) . :-k

Να προειδοποιήσουμε τον κόσμο...

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αυτο που λεει ο Ηλιας ειναι οτι αν εχεις κοινη τροφοδοσια και στην καμερα και στο λαπτοπ (ολα απο το power tank, ή ακομη ποιο γενικά, ολα με κοινή γειωση), καλό ειναι να προσεχουμε την περιπτωση καποια συσκευη να εχει αλλη πολικοτητα στην γειωση (το + αντι για το -) με αποτελεσμα βραχυκυκλωματα. Απο οτι φενεται αυτο συμβαινει με το καλωδιο που ενεργοποιεί την καμερα, οποτε το κυκλωμα καλο ειναι (ή μαλλον πρεπει να ειναι) απομονωμενο με οπτο-απομονωτη (optcoupler) και χωρις κοινή γειωση μεταξυ υπολογιστή και καμερας (οπως περιέργως εχω δει σε πολλά κυκλωματα για τις Canon), απλα και μονο για να ειμαστε σιγουροι οτι δεν θα κλαιμε την καμερά μας.

Εγω θεωρω το ποιο σωστο κύκλωμα το δεύτερο του Covington και οχι το πρωτο, που αναφερεται σε πολλά αλλα sites, και που ειναι με το τρανζιστορ. Στην περιπτωση μου, που τροφοδοτώ απο το Power tank την καμερα, η οπτο-απομονωση ειναι ακομη ποιο επιτακτική (ιδιως μιας και το επομενο βημα μου ειναι να τροφοδοτησω ΚΑΙ το λαπτοπ απο το power tank).

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

=D> =D> =D> =D> :!:

Να τονίσουμε πως γλυτώνουμε από την θερμοκρασία της μπαταρίας που αυξάνει το θερμικό θόρυβο :D

χμμ, δεν θα επερνα ορκο για αυτο, γιατι και το 7808 εκπεμπει καποια θερμοκρασια. Ισως οχι πολύ μεγαλη γιατι η καταναλωση ειναι μικρή, αλλα θα ελεγα οτι μαλλον ερχεται μια ή άλλη.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Ενα μικρο ψυκρακι στο 7808 επιβαλεται γιατι εχει υπερβολικη καταναλωση/απωλεια υσχυος απο 12v-8v (200ma-500ma) και χωρις να δουλευει η μηχανη.Ειναι μεχρι 1.5Α μεχιστο στην εξοδο τον 8v

Τηλεσκόπιο:SW 8"- HEQ5 Prο-Gps

Προσοφθάλμια:Hyperion 8/13mm,SW 10/25,UW 6mm,Vixen 30mm 2",SA 19mm

Barlows:Tvue 2x

Διάφορα:SPC900NC/Telrad,LaserColli,4 Planet Filt

Binoviewer WO,Moon/Sun/UHC-S/8x21 Vixen,Πιξύδα,AccuFocus

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν ξερω απο που βρηκες τα νουμερα που αναφερεις, εμενα η κατασκευη μου τραβαει: 15mA με την μηχανη κλειστη, 130 mA σε λειτουργια χωρις εκθεση και καπου 220mA με εκθεση και το κλειστρο ανοικτο. Δεν εχω δοκιμασει με φλας γιατι δεν με ενδιαφερει. Αν εσενα σου τραβαει περισοτερο, θα ελεγα ελεξε το κυκλωμα σου, κατι δεν παει καλα. Με την καταναλωση που λεω,το 7808 δεν μασαει και η θερμοτητα ειναι αρκετα μικρη για να μην χρειαζεται ψυκτρα. Και σε καθε περιπτωση, αν χρειαστει, τοτε καλο ειναι να φυγει ολο το κυκλωμα απο την θηκη και να ειναι εξωτερικα, αλλιως θα δωσει θορυβο στην μηχανη. Εγω παντως δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο μεχρι τωρα.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης