Gauss Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2009 Παραθέτω φωτογραφία με 2 επιλογές ομάδων προσοφθαλμίων για να μου πείτε τη γνώμη σας: ποιά ομάδα θα διαλέγατε και γιατί. Και οι δύο ομάδες δίνουν περίπου τις ίδιες μεγεθύνσεις αλλά και οι 2 να αφήνουν κάποιες μεγεθύνσεις απ'εξω (300Χ,350Χ η πρώτη κ.λ.π.) Επίσης αν κάποιος έχει να μου προτείνει κάποια άλλη ομάδα ευχαρίστως απλώς πιστέυω ότι έχω κάνει όλους τους συνδυασμούς και αυτοί είναι οι βέλτιστοι ωστε να παίρνω και για τα 2 τηλεσόπια "σωστές" μεγεθυνσεις... Ανάμεσα στο Βέγα,τον Ντενέμπ και τον Αλτάιρυπάρχει μία θέση του ουρανούόπου θα πάω σαν γίνωσκόνη αστρική,για κει σας κλείνω ραντεβού.
Bi2L Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2009 Καλησπερα φιλε "Johann" Λιγο "αναποδα" τα σχηματα αλλα και το ερωτημα <απο οτι εχω συνηθισει βεβαια> Το σετακια που λες πανωκατω βγαζουν τις ιδιες μεγεθύνσεις οποτε θα ελεγα να μην "τρελενεσαι" για την μεγεθύνση αλλα για την ποιοτητα του ειδωλου που θα σου δωσουν.Οποτε τωρα μπορουμε να ερθουμε με τον "ορθο" τροπο να συζητησουμε. Θελεις να αγορασεις: 25mm - 15mm - 10mm - 6mm ή29mm - 12mm - 9mm - 7mm +εναν barlow x2 εχεις ενα Dob8 1250mm και ενα Μak 1500mm καταρχαν να ξερεις οτι το ειδωλο που θα παρεις μεσα απο τον διπλασιαστη δεν θα εχει το ιδιο απολεσμα που θα ειχε αν θα ηταν απο ενα προσ/μιο. Το προσοφθαλμια απο τα δυο γκρουπ εχουν ολα ιδιες προγραφες;; Γιατι αν ειναι να παρεις λ.χ. ενα 10μμ 58 μοιρες και ενα 9μμ 68μοιρες, ειναι προτiμοτερο να παρεις αυτο με τις 68. Σωστα εκανες και επιασες ολη την γκαμα των μεγεθύνσεων αλλα τις πολυ μεγαλες ιδικα την 400χ πολυ σπανια θα την χρεισημοποιησεις. Το αλλο που θα πρεπει να ξερεις ειναι οτι δεν ειναι ολα τα προ/μια το ιδιο καλα για ολα τα αντικειμενα του ουρανου, οχι βεβαια που δεν θα μπορεις να κοιταξεις απο μεσα...απλα αλλη εικονα θ δωσει ενας ορθοσκοπικος φακος σε Πλανητηκη παρατηρηση και αλλη ενας φακος που χρεισημοποιητε περισσοτερο σε Deep Skyn αντικειμενα. Εγω αυτες που χρεισιμοποιω περισσοτερο ειναι 70χ μεχρι 190χ χωρις βεβαια να λοιπουν οι παραπανω ή οι παρακατω μεγεθύνσεις (εχω απο 30χ μεχρι ....900χ το μεγιστο αλλα δεν προκειτε να δω ποτε με τοσο) Ελπιζω να μην σε ζαλισα, πιστευω οτι θα σου απαντησουν και αλλοι σχετικα με αυτο που ρωτησες...εγω απλα σε βαζω σε σκεψεις... Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Gauss Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2009 Σε ευχαριστώ πολυ και φυσικά δεν με ζάλισες! Έχω barlow ήδη Televue, οπότε μιλάμε μόνο για προσοφθάλμια και αυτό ακριβώς που είπες με ενδιαφέρει να μάθω... Για τα τηλεσκόπια που έχω τι προσοφθάλμιους αξίζει να πάρω ως προς τον τύπο ? Σίγουρα εναν ορθοσκοπικο αλλά για DSO σε ποιες μεγεθύνσεις από τις αναφερόμενες? Επίσης τι πεδία στους φακούς προτείνεις για τις ομάδες που παραθέτω συναρτήσει πάντα των τηλεσκοπίων που έχω?Αυτή ήταν η πραγματική ερώτηση εξ αρχής απλώς είπα να κάνω πιο ήπιο ξεκίμημα Ανάμεσα στο Βέγα,τον Ντενέμπ και τον Αλτάιρυπάρχει μία θέση του ουρανούόπου θα πάω σαν γίνωσκόνη αστρική,για κει σας κλείνω ραντεβού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα