Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας. Επιζητώ την βοήθεια κάποιου έμπειρου γνώστη του ουρανού, για να λύσω μια απορία που μου δημιουργήθηκε πέρυσι τον χειμώνα καθώς παρατηρούσα τον Κρόνο…

Στα τέλη του Φλεβάρη περί ώρας 21:30 (τοπική) απολάμβανα τον πλανήτη Κρόνο καθώς οι συνθήκες ήταν αρκετά ευνοϊκές. Παρόλο που στην δύση το σεληνόφωτο πρόδιδε κάποια αχνά συννεφάκια, είχα πολύ καλή εικόνα του στόχου (που βρισκόταν ανατολικά) χωρίς βρασμό και λοιπά παρατράγουδα…

Κάποια στιγμή συνέβη κάτι που κυριολεκτικά με πάγωσε. Ένα φωτεινό αντικείμενο εισέβαλε στην εστία θεάσεως που είχα με μια μεγέθυνση της τάξεως 200Χ το οποίο το «ακολουθούσαν» και άλλα δύο… Τρία φωτεινά αντικείμενα στο σύνολό τους με την ίδια πορεία, ταχύτητα και φωτεινότητα, εισέβαλαν στο πεδίο εστίας του προσοφθάλμιου κόβοντάς μου την ανάσα…

Η πορεία τους ήταν από ΝΔ προς ΒΑ, την φωτεινότητα μπορώ να την εκτιμήσω από 9 εως 7 mag. Για την ταχύτητα δεν είμαι σίγουρος καθώς το ύψος των αντικειμένων είναι άγνωστο, αλλά όλη αυτή η παρέλαση μέσα από το πεδίο θεάσεως δεν είχε μεγαλύτερη διάρκεια πάνω από 1,5 έως 2 sec.

Έχω χτενίσει κάθε κατάλογο που μπορώ να έχω διαθέσιμο στην προσπάθεια να εντοπίσω κάποιον ή κάποιους δορυφόρους που να ταιριάζουν στο συμβάν, αλλά οι προσπάθειες έμειναν άκαρπες…

Όλες οι υποθέσεις που έχω κάνει για το τι μπορεί να ήταν αυτά που είδα συνοδεύονται από πολλά ερωτηματικά λόγο περιορισμένων γνώσεων, με αποτέλεσμα να έχει μείνει η υπόθεση στο ημερολόγιό μου ως «θέαση άγνωστων αντικειμένων».

(προς αποφυγή παρεξηγήσεων – δεν εννοώ πράσινα ανθρωπάκια).

Επειδή θα ήθελα να κατανοώ το κάθε τι που βλέπω λύνοντας όλες τις απορίες εμπλουτίζοντας παράλληλα τις γνώσεις μου, θα ήθελα να ακούσω και τις γνώμες κάποιων πιο έμπειρων πάνω στο θέμα που δεν έχω καταφέρει ακόμα να επιλύσω…

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

...κοσμοκράτωρ σφαιρηδόν ελισσόμενος περι γαίαν, οίκε θεών μακάρων, ρόμβου δίνησιν οδεύων... (Απόσπασμα ορφικού ύμνου ΟΥΡΑΝΟΥ)
Δημοσιεύτηκε
Φίλε Γιώργο, αν δεν έπεσα θύμα οφθαλμαπάτης, (πράγμα απίθανο, γιατί το στερεότυπο της όρασης είναι αρκετά σταθερό με τον Κρόνο στο κέντρο της εστίας) τότε είδα τρία ξεχωριστά αντικείμενα που το ένα απείχε από το άλλο ακριβώς την ίδια απόσταση…
...κοσμοκράτωρ σφαιρηδόν ελισσόμενος περι γαίαν, οίκε θεών μακάρων, ρόμβου δίνησιν οδεύων... (Απόσπασμα ορφικού ύμνου ΟΥΡΑΝΟΥ)
Δημοσιεύτηκε
Μέσα από το προσοφθάλμιο ο δορυφόρος περνάει σε 1 δευτερόλεπτο σε μικρή μεγέθυνση, είδα κάμποσες φορές. Στα 200Χ θα περνάει νομίζω σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Θυμίσου καλά τον χρόνο, αλλά άν διέκρινες ότι ήτανε και 3 τότε μάλλον πήγαιναν πιό αργά. Υπάρχει η περίπτωση να ήταν γεωστατικοί, αλλά κάπου θυμάμαι ότι διάβασα σε μία ανάλογη θέαση στο νομίζω στο cloudynights οτι είναι κατασκοπευτικοί δορυφόροι, είναι 3 μαζί.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
συκγκεκριμενα πριν 3,4 μερες εκανα μια ψιλο ψευτοπαρατηρησει απο το μπαλκονι μου στον Πειραια, και ειδα ενα δορυφορο να κινητε παρα πολυ γρηγορα, στην αρχη ξαφνιαστικα , αλλα δια ενστικτου καταλαβα αμεσως οτι προκειται περι δορυφορο... :cheesy:
82758172.gif
Δημοσιεύτηκε

Εγώ το είχα δει με το 8΄΄ dob και με μεγέθυνση 46χ με το 26mm προσοφθάλμιο οπότε ο χρόνος που έγραψες με αυτόν που είχα γράψει ταιριάζει.

Πέρασε ακριβώς μπροστά από τη Σελήνη γι' αυτό διέκρινα σίγουρα ότι υπήρχε κάτι ( μία ευθεία ) ανάμεσα στα τρία αντικείμενα , οπότε ήταν ένα .

Μπορεί και να πετύχαμε το ίδιο αντικείμενο.

Γιώργος. :D
Δημοσιεύτηκε
Πρόκειται για τους 3 κατασκοπευτικούς δορυφόρους των ΗΠΑ οι οποίοι πετάνε σε σχηματισμό. Πολύ κόσμος έχει πάθει τη πλάκα τους με αυτούς.
Σπύρος
Δημοσιεύτηκε

Εγώ είχα κάνει τις εξής υποθέσεις…

1-Στρατιωτικός δορυφόρος με μυστική ταυτότητα.

2-Παράξενο «παρεάκι» μικρών μετεώρων με αρκετά μικρή γωνία πορείας από το σημείο θέασης (κάτι που δικαιολογεί και τον χρόνο 1,5 sec.)

Ξέρει κανείς αν και πόσα αντικείμενα από την ζώνη αστεροειδών είναι ορατά με 200Χ?

Γιατί αν δεν ήταν δορυφόρος, νομίζω ότι μάλλον ήταν επισκέπτης (εισβολέας) από αυτή την περιοχή…

Δημοσιεύτηκε
Ήταν η γνωστή τριάδα δορυφόρων.. :wink:

Που σχηματίζουν ισόπλευρο τρίγωνο.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε
Ήταν η γνωστή τριάδα δορυφόρων.. :wink:

Που σχηματίζουν ισόπλευρο τρίγωνο.

Ωπ! κύριε Μπάμπη, μου τα "χάλασες" αυτό που είδα εγώ δεν ήταν ισόπλευρο τρίγωνο...

Πάνω που νόμιζα και γω ότι λύθικε το μυστήριο...

φτού και πάλι απ' την αρχή...

Δημοσιεύτηκε
Δεν ειναι αναγκη να το ειδες ισοπλευρο τριγωνο ..γιατι παιζει ρόλο η γωνία θέασης .

«Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night

Dylan Thomas (1914-1953)

Δημοσιεύτηκε

Τελικά το μυστήριο δεν ήταν και τόσο μυστήριο…

Σας ευχαριστώ θερμά όλους!

ΔΙΔΑΓΜΑ: Τα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα Α.Τ.Ι.Α. με λίγη προσπάθεια αποκτούν ταυτότητα, ενώ αντιθέτως με λίγη αφέλεια γίνονται αίτια παρατράγουδων που πολλοί «αυτόπτες μάρτυρες» έχουν εξιστορήσει…

Δημοσιεύτηκε
ΔΙΔΑΓΜΑ: Τα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα Α.Τ.Ι.Α. με λίγη προσπάθεια αποκτούν ταυτότητα, ενώ αντιθέτως με λίγη αφέλεια γίνονται αίτια παρατράγουδων που πολλοί «αυτόπτες μάρτυρες» έχουν εξιστορήσει…

Εκτός αν το δείς από πάνω σου :cheesy:

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Ας πούμε οτι είσαι εξωγήινος και έρχεσαι στην Γη με πάσα μυστικότητα για να παρακολουθείς και δεν θέλεις να γίνεις αντιληπτός.

1ον Γιατί ένας τόσο εξελιγμένος πολιτισμός που έχει έρθει απο τόσο μακρυά, πρέπει να πλησιάσει στα 20 μέτρα για να σε παρακολουθήσει???

2ον Γιατί ένας τόσο εξελιγμένος πολιτισμός που έχει έρθει απο τόσο μακρυά, πρέπει να πλησιάσει στα 20 μέτρα για να σε παρακολουθήσει και τελικά αφού έχει διανύσει εκατομμύρια έτη φωτός, στουκάρει (Roswell) στα τελευταία 20 αυτά μέτρα???

3ον Γιατί ενώ δεν θέλεις να γίνεις αντιληπτός κυκλοφορείς με ΟΛΑ τα φώτα αναμμένα σαν τσίρκο?

4ον Γιατί ο αριθμός φωτογραφιών ΑΤΙΑ είναι αντιστρόφως ανάλογος με τον αριθμό των σύγχρονων κινητών με κάμερα που κυκλοφορούν και φωτογραφίζουν ακόμη και μετέωρα την ώρα που πέφτουν?

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες τέτοιες ερωτήσεις. Σκέφτεστε καμμία?

Βοσινάκης Ανδρέας

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης