Cylon Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2009 Καλημέρα σε όλους. Πρόσφατα απέκτησα ένα τηλεσκόπιο και μιας και καινούριος στο χώρο θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποιο ιδανικό μέρος (σκοτεινό) κοντά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης για να παρατηρήσει κάποιος τον ουρανό. Επίσης, μπορεί κάποιος να προτείνει μερικά καλά μέρη στην Αθήνα με χαμηλή φωτορύπανση. Ευχαριστώ.
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2009 Καλώς είρθες στην παρέα. Δεν μας ειπες τι όργανο έχεις (θα βοηθήσει στο να σου δωσει κανεις καλύτερη απαντηση). Και οσο για την ερώτηση , η απλή απαντηση ειναι : κανένα. Πρέπει να φύγεις αρκετά μακριά για να βρεις κάπως καλό ουρανό. Μερικοί πάνε Σουνιο, άλλοι εχουν εντοπίσει κάποια σημεια μισή ώρα εκτος Αθήνας (θα ακολουθήσουν φαντάζομαι και αλλες απαντήσεις). Αν ψάξεις στο φορουμ θα βρεις παρομοια θεματα.Αλλα αν δεις μια νυχτερινή φωτογραφία της Αττικής (θα βρεις πολλές και εδω και στο Ιντερνετ) θα καταλάβεις ότι στην ουσία ειναι λίγο χαμένο παιχνίδι, πρεπει να φύγεις αρκετά έξω. Αυτο όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κανεις και την πλάκα σου απο την ταράτσα σου (ή το μπαλκόνι σου), όλοι αυτο κάνουμε μέχρι να μπορέσουμε να παμε σε καλύτερο ουρανό.
Cylon Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2009 Καλώς είρθες στην παρέα. Δεν μας ειπες τι όργανο έχεις (θα βοηθήσει στο να σου δωσει κανεις καλύερη απαντηση). Και οσο για την ερώτηση , η απλή απαντηση ειναι : κανένα. Πρέπει να φύγεις αρκετά μακριά για να βρεις κάπως καλό ουρανό. Μερικοί πάνε Σουνιο, άλλοι εχουν εντοπίσει κάποια σημεια μισή ώρα εκτος Αθήνας (θα ακολουθήσουν φαντάζομαι και αλλες απαντήσεις). Αν ψάξεις στο φορουμ θα βρεις παρομοια θεματα.Αλλα αν δεις μια νυχτερινή φωτογραφία της Αττικής (θα βρεις πολλές και εδω και στο Ιντερνετ) θα καταλάβεις ότι στην ουσία ειναι λίγο χαμένο παιχνίδι, πρεπει να φύγεις αρκετά έξω. Αυτο όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κανεις και την πλάκα σου απο την ταράτσα σου (ή το μπαλκόνι σου), όλοι αυτο κάνουμε μέχρι να μπορέσουμε να παμε σε καλύτερο ουρανό. Καλημέρα φίλε μου και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Έχω ένα Bresser SkyLux 70/700, το οποίο μου έκανε δώρο κάποιος από την οικογένεια μου. Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με την ερασιτεχνική αστρονομία αλλά ποτέ δεν έμπαινα στον κόπο να αρχίσω να το ψάχνω. Τώρα όμως επιτέλους παρουσιάστηκε η ευκαιρία και καταλαβαίνεις . Ξέρω πως το όργανο αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο και απευθύνεται σε αρχάριους για μια πρώτη εξοικείωση, το οποίο είναι αρκετό για μένα για την ώρα. Ήδη μπήκα όμως στο πριζάκι και αρχίζω και κοιτάω τηλεσκόπια στην κατηγορία των 1000-1500 ευρώ αλλά πιστεύω πως είναι ακόμα πολύ νωρίς. Το ΣΚ θα πάω επαρχία και σκέφτομαι να το πάρω μαζί μου μπας και δω κάτι τελικά.
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2009 Με το Bresser-ακι μην περιμένεις να δεις απο Αθήνα τίποτα περισσότερο απο Σελήνη, κανενα Δια και λίγο Κρόνο. Απο επαρχία θα δεις και κανενα Messier αλλα όχι παρα πολλά πράγματα, απλά το όργανο ειναι μικρό. Καλή συνέχεια.
aristotelis Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2009 Καλημερα φιλε μου και απο μενα...!!!!!! Και γω με τετοιο ξεκινησα.... δεν ειναι ασχημο..! Τωρα , για μερος στην αθηνα, δυσκολο... δεν υπαρχει...και γω στη Δαφνη μενω.. την ιδια σκεψη με σενα εχω κανει πολλες φορες.. περσυ τετοια εποχη πηγαινα στον υμητο λιγο πιο κατω απο τις κεραιες.. μη φανταστεις ομως.. ενα αλλο σημειο που ανακαλυψα ειναι πισω απο το ριμπας.. λιγο καλυτερα.. αλλα τι να κανεις.. αν δουλευεις και πολλες ωρες την ημερα δεν μπορεις να πας πολυ μακρια.. Αν θελεις παρεα παντως στις εξορμησεις σου πες!! ειναι ομαδικο το αθλημα!!
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2009 Καλησπερα και απο εμενα.Και εγω Νεα Σμυρνη μενω,και ισχυει οτι για ολη την Αθηνα.Δηλαδη μακρια,οσο πιο μακρια μπορεις.Κατι αρχιζει να γινεται στην ανατολικη Αττικη και σε γυρω βουνα(π.χ. Κιθαιρωνα) Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
nik71 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2009 Καλησπερα και απο μενα παιδια,εγω μενω αλιμο.Παντως και το καβουρι ειναι μια κοντινη παρηγορια θα ελεγα,φτανει το εργαλειο να μην ειναι κανενα θηριο και σου βγαινει λιγο η.....πιστη να το κουβαλησεις Γνωθι σαυτον μηδεν αγαν
Efstathios Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2009 Cylon καλωσήρθες. Δές λίγο τους πλανήτες από την Αθήνα όπου δεν πάιζει ρόλο η φωτορύπανση και μετά μπορείς να πάρεις ένα μεγαλύτερο τηλεσκόπιο. Θα σου πρότεινα όμως όπως και σε όποιον ξεκινάει να ασχολείται να έρθεις σε κάποια εξόρμηση που κάνουμε συνήθως κοντά στην Αττική, Σούνιο, Κιθαιρώνα π.χ και να δείς πώς είναι από πιό μεγάλα τηλεσκόπια και φυσικά από σχετικά σκοτεινό ουρανό. Όπως πολύ σωστά έχουνε παρομοιάσει, ένα τηλεσκόπιο από την Αθήνα είναι σαν ένα παπί ενώ από σκοτεινό ουρανό είναι φεράρι. Οι περισσότεροι ερασιτέχνες παρατηρούμε όποτε μπορούμε σε εξορμήσεις μακρυά από την Αθήνα και φυσικά όταν δεν έχει Σελήνη. Αυτό για τα αντικείμενα βαθέως ουρανού, γαλαξίες, σμήνη, νεφελώματα κλπ, για πλανήτες και Σελήνη μπορείς να τα δείς το ίδιο και από την πόλη. starrynights.blog
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα