Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Το αντικείμενο της φωτογραφίας φαίνεται ΕΤΣΙ και στην παρατήρηση? Όχι (ελπίζω :lol: ).

οχι βεβαια !!!

Η ισημερινή στήριξη "απογειώνει" τόσο την ποιότητα παρατήρησης? Δίνει πιο καθαρές, πιο "χρωματιστές" εικόνες απ' ό,τι η DOB με τον ίδιο σωλήνα?

Μπορει να σε βοηθαει να ξεχωρισεις λεπτομερειες - ιδιως στις μεγαλες μεγενθυσεις - αλλα κατα τα αλλα οχι και τοσο.

Δημοσιεύτηκε

Πριν λίγες μέρες που φυσούσε παιδιά, και συγκεκριμένα το προηγούμενο Σάββατο 13/6 νομίζω πως ζήσαμε μια από τις καλύτερες νύχτες στην Αθήνα από πλευράς seeing και γενικότερης διαύγειας...για πρώτη φορά κατάφερα και είδα με γυμνό μάτι το μεγαλύτερο κομμάτι του Ηρακλή ο οποίος είναι, όπως ήδη γνωρίζετε, πολύ αμυδρός για μέσα στην Αθήνα..απίστευτο! :shock:

Περιττό να σας πω πως ΟΠΟΤΕ και να περπατώ έξω, (συγκεκριμένα είχαμε πάει μια βόλτα προς Θησείο) είμαι την περισσότερη ώρα με το κεφάλι ψηλά κάνοντας starhopping με τα μάτια :D μόλις συνειδητοποίησα τι συνέβαινε από πάνω σκέφτηκα ότι όταν γυρίσω θα αδράξω την ευκαιρία!

Έβγαλα έξω στην ταράτσα το SW Dob 12" Flex και είδα Μ13 και Μ57 πολύ χαλαρά και υπόψιν δεν έχω ακόμη κάποιο UHC ή OIII φίλτρο...προσεχώς :wink: !Αμυδρά πάλι αλλά πολύ καθαρά!! το Μ13 έσπαγε εύκολα με Nagler 9mm T6..Ιδανικές συνθήκες για τέτοια φωτορύπανση..ακούγεται αντιφατικό..κι όμως!! Δίας πεντακάθαρος..τι να πω...δεν το πίστευα..να'ταν κάθε μέρα έτσι..

Αυτή η νύχτα προήλθε ύστερα από πυκνά σύννεφα που φύγανε και ταυτόχρονα έπιασε και ελαφρύ δροσερό αεράκι...

Και να σκεφθείτε ότι κάποτε στην Αρχαία Αθήνα, οι πρόγονοί μας έβλεπαν στον ίδιο ακριβώς ουρανό...ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!! ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) Ααααχ..δώστε μας τον ουρανό μας πίσω ρεεεεε...να βράσω τον "πολιτισμό" των φώτων σας...ας το κόψω εδώ γιατί αυτοεκνευρίστηκα!!! :evil:

Νομίζω η υπογραφή μου από κάτω με εκφράζει όσο τίποτα!!!

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης