Draco Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2009 Παιδιά καλώς σας βρίσκω και πάλι μετά απο μια σχετικά μεγάλη απουσίααπο το forum και απο την αγαπημένη μου ενασχόληση.Δυστηχώς κάποια προβλήματα -ευτυχώς περαστικά- δεν μου επέτρεψαν να είμαι κοντά στο αγαπημένο μου χόμπι.Καιρό τώρα βασανίζομαι για την αγορά μιας κάμερας οδήγησης αλλά θέλω να αποφύγω laptop, εξτρά μπαταρίες, προγράμματα οδήγησης κτλπ. Βρήκα λοιπόν αυτή http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1715 και θέλω να μου πείτε αν αξίζει τον κόπο.Δεν ξέρω αν κάποιος την έχει ήδη δοκιμάσει αλλά ψάχνοντας στο internet διάβασα καλές κριτικές. Δείτε και εδώ http://www.lvi-cameras.com/cameras.asp για μια πιο αναλυτική περιγραφή. Θα εκτιμούσα την βοήθειά σας.ΦιλικάΚώστας EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2009 Κωστα, απο οτι φενεται προσπαθουν βα καλυψουν το κενο που εχει αφησει ο ST-4 της SBIG. Εβγαλε και η Baader (δες εδω http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=108684 ) αλλα αν τα κοβω καλα πρεπει να ειναι το ιδιο μοντελο με διαφορετικό ονομα. Το θεμα ειναι οτι μπορει να γλιτωνεις τον υπολογιστή, αλλα ποσο ρεαλιστικο ειναι αυτο την σημερων ημερα; Δεν ειναι μονο η οδηγηση, με τον υπολογιστη κανεις και αλλα πραγματα.Και εγω κοιταω για κατι τετοιο (περισσοτερο για να γλιτωσω απο τα πολλά καλωδια) αλλα η τιμή με αποτρεπει, παρα ειναι ακριβο γκατζετ βρε παιδι μου ...
Draco Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2009 Είναι αλήθεια Γιάννη οτι η τιμή είναι όντως αποτρεπτική. Διάβασα και την γνώμη σου στο topic που μου ανέφερες και εκεί βρήκα μια εξαιρετική αναφορά που έχεις κάνει για το τι ακριβώς χρειαζόμαστε εμείς που θέλουμε να μπούμε στο ''τριπάκι'' της οδήγησης. Εγώ για παράδειγμε έχω την SPC 900 και διαθέτω κι ενα μικρό Netbook της Acer αλλά και πάλι το σκέφτομαι πολύ να κάνω οδήγηση μέσω υπολογιστή γιατί σκέφτομαι ότι θα πρέπει να κουβαλάω εκτός απο τα καλώδια και μια δεύτερη μπαταρία μαζί μου για την τροφοδοσία του. Δεν γνωρίζω αν με καλύπτει μόνο το Power tank των 17VA που διαθέτω. Νομίζω πως όχι..και για μένα το θέμα κουβαλήματος δεύτερης μπαταρίας είναι αποτρεπτικό. Γι' αυτό προσανατολίζομαι στην αγορά μιας τέτοιας λύσης που μόνο φτηνή δεν είναι. Αν ξεφύγουμε όμως απο το οικονομικό, το θέμα είναι :Κάνει σωστά τη δουλειά της ή θα πάει τζάμπα η οικονομική θυσία??Αυτή είναι και η επόμενη ερώτησή μου. ΦιλικάΚώστας EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2009 Δεν γνωρίζω αν με καλύπτει μόνο το Power tank των 17VA που διαθέτω. Αν το Acer που λες ειναι απο αυτα τα μικρα 10" που κυκλοφορουν τωρα τελευταια, υπαρχει μπαταρια για αυτο που το παει χαλαρα στις 6 ωρες, την ειχα δει σε λειτουργια στην Γερμανια πριν 2-3 μηνες. Δεν ξερω για το τανκ αν θα σε βολεψει, εξαρταται απο το τι αλλο υποστηριζει. Εγω δοκιμασα να τροφοδοτησω το 15" IBM μου, μαζι με την βαση και την DSLR απο το τανκ και με αφησε στην μια ωρα. Ο Σταματης (sheliak) εχει κανει οδηγηση με ενα μικρό Acer, δεν του στελνεις ενα π.μ. ; Κάνει σωστά τη δουλειά της ή θα πάει τζάμπα η οικονομική θυσία?? Το συγκεκριμενο δεν το ξερω. Φανταζομαι το ονομα Baader (αν τελικα ειναι το ιδιο μοντελο) ειναι καποια εγγυηση. Αλλα σε γενικες γραμμες ειμαι λιγο σκεπτικος, ποσο απο την λογική του πχ PHD μπορεις να βαλεις σε ενα ενα τοσο μικρο υπολογιστή, και τι ευκολια μπορει να εχεις απο ενα LCD ; Και αφου τελικά θα το κουβαλας που θα το κουβαλας το λαπτοπ....
Draco Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2009 Το mini Acer που έχω είναι το προηγούμενο μοντέλο με 8.9'' οθόνη και δυστηχώς με μπαταρία 2200mAh. Η μπαταρία του κρατάει το πολύ 2 ώρες. Βέβαια υπάρχει η δυνατότητα για αγορά μεγαλύτερης μπαταρίας 6 κελιών που όπως είπες μπορεί να κρατήσει περίπου 6 ώρες και κοστίζει γύρω στα 100€.Πάντως είμαι αρκετά μπερδεμένος με την όλη ιστορία..και δεν ξέρω τι κάνω..Θεωρητικά πάντως το Power tank των 17Αh μονο με το μικρό Acerάκικαι την τροφοδοσία της στήριξης θα έπρεπε να με βγάζει για κανα 4ωρο...Για να δώσω ρεύμα απο το Power tank στο Acer θα πρέπει να αγοράσω κι εναν μετατροπέα ρεύματος σαν κι αυτόν http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=915114&catalog= έτσι δεν είναι? EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2009 Πολύ φτηνό μου φενεται για να βγαζει συμμετρική κυμματομορφή, προσοχή, κυκλοφορουν μουφες και καιγονται και τροφοδοτικα και motherboard Εγω προτιμησα ενα DC converter απο ebay που απο 12V δινει διαφορες τασεις μεχρι 21V DC, χωρις μετατροπή σε 220 και ημιτονικό. Θελει προσοχη για βραχυκυκλωματα μεταξύ συσκευων, αλλα θεωρητικα αποδιδει καλύτερα απο τους inverters εναλλασομενου. Αλλα οπως ειπα με αφησε στην μια ωρα. Αν μαλιστα ειχα και την μπαταρια του λαπτοπ πανω (οποτε το ρευμα που τραβαει ειναι λαπτοπ + αυτο της φορτισης) τοτε τα φτηνει σε 10 λεπτα. Νομιζω οτι η καλυτερη λύση χωρις αλλη μπαταρια ειναι αυτη της 6cell που ειναι και ποιο φορητη. Σκεφτομαι και εγω να παρω ενα τετοιο μικρο στις 10" ακριβως για χρηση στο χομπυ, ειναι μικρο, βολικο, και ακομη και με 100ευρω η εξτρα μπαταρια, πολύ ποιο φτηνο απο αλλα. Και τα λεφτα του ειναι αυτα του autoguider που λες, αλλα διατανε, ειναι κανονικο λαπτοπ!!
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2009 Mια δοκιμή θα σας πείσει για το τι μπορεί να κάνει το lvi.600sec η διάρκεια της φωτογραφίας από την πρώτη δοκιμή που πραγματοποίησα χωρίς καλά-καλά να το ξέρω.Κώστα αν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με την Canon και όχι με ccd τότε να το πάρεις το Lvi,πίστεψε με αξίζει το κόστος του. http://www.astropixel.gr
sheliak Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2009 Οντως οπως τα λεει η ανδρεας το LVI κανει δουλεια.... Σχετικα με τα netbook το μικρο της asus (εχω το eee pc901) δουλευει τελεια. Τρεχω ταυτοχρονα την οδηγηση (παιρνοντας ουσιαστικα ρευμα και για την web cam απο αυτο) μαζι με το προγραμμα της ccd και το astroart και με την μπαταρια που εχει κρατει κοντα 4 ωρες...(το φορτιζεις και μια ακομα ωρα απο το αυτοκινητο και εχεις εξτρα ενα 2-ωρο ακομα....)Απο την αλλη μολις βγηκε και το eee pc 1000 με λιγο μεγαλυτερη μπαταρια (~+2ωρες αυτονομιας).
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2009 Δεν με παραξενεύει οτι κανει δουλεια, αφου θελει να καλύψει το κενο της αγορας που αφησε το ST-4 (ειναι οντως δελεαστικό να εχεις την οδηγηση ανεξαρτητη), αλλιως θα το ετρωγαν τα σκοταδια οπως εγινε με αναλογα της Meade. Απλα σκεφτομαι οτι σε αυτα τα λεφτα ενα μικρό λαπτοπ δινει περισσοτερη ευελιξία να κανεις και αλλα πραγματα. Και εβλεπα τις προαλες εχουν βγει πολλά μικρα λαπτοπ στα ιδια λεφτα.
m 51 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2009 Προς Αντρέα 72 και Σταμάτη (sheliak):Το είδα και γω για το LVI στο σάιτ του πλανηταρίου πριν 3 μέρες, και ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα.... Είναι όμως δοκιμασμένο επίσημα? Υπάρχουνε κριτικές από άλλους ερασιτέχνες σα κι εμάς? Σίγουρα είναι σπουδαιότατο το γεγονός ότι δε φορτώνεται παραπάνω ο υπολογιστής, έχοντας να κάνει δύο δουλειές, τόσο τη λήψη της αστρονομικής εικόνας, όσο και την οδήγηση, που είναι ίσως η πλέον επιβαρρυντική λειτουργία σε όλο το φάσμα της αστροφωτογράφησης.Εν γένει, είναι εντυπωσιακό εργαλείο.... για να δούμε τις κριτικές που θα ακολουθήσουν (αν ακολουθήσουν) και να μην εκτραπούμε από τον ενθουσιασμό μας και προβούμε σε μία αγορά, που μία στο δις., αποδειχτεί μούφα. Εγώ πάντως, το έχω βάλει για τα καλά στο μάτι.... Οψώμεθα λοιπόν.... Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
Draco Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2009 Ανδρέα και Σταμάτη πάνω που είχα αρχίσει να ψάχνομαι για Eqmod, phd εξτρα μπαταρίες κτλπ, ήρθε η γνώμη σας να μου τα αλλάξει πάλι όλα.Τελικά δεν ξέρω τι να κάνω. Βέβαια αν το όλο πακέτο ήταν λιιιγο φθηνότερο δεν θα το συζητούσα. Τα 400 όμως ευρώ είναι πολλά για εμένα. Απο την άλλη εχω εμπιστοσύνη στην άποψη του Ανδρέα και για να είναι κατηγορηματικός, κάτι θα ξέρει..Τι να πω ρε παιδιά...εχω μπερδευτεί. Με τα 400 ευρώ θα πάρω οδηγητικό, δαχτυλίδια οδήγησης, κλπ Απο την άλλη σκέφτομαι την ευκολία της LVI και αναθεωρώ.Βοηθάτε ρε παληκάρια. Τι να κάνω τελικά? EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2009 Οδηγητικό και δακτυλίδια να ΜΗΝ παρεις με 400 ευρω,ειναι πολλά. Ενα φτηνο διοπτρικο το βρισκεις για ψιχουλα (~$30-$35). Δακτυλίδια βρισκεις με ~55 ευρω. Συνολο περίπου 90 ευρω, οχι 400. Συν μια μπαταρια 6 cells για το λαπτοπ, πας στα 190. Αν δεν ειχες ηδη το λαπτοπ να ελεγα σκεψου το, αλλα τα νουμερα μιλανε μονα τους .... Just my 2 cents
sheliak Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2009 Θεωρω παντως οτι το LVI ειναι σε δοκιμαστικο επιπεδο ακομα. Νομιζω οτι το μονο που μπορουμε να πουμε με ασφαλεια αυτη την στιγμη, ειναι οτι κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες, κανει αυτο για το οποιο ειναι σχεδιασμενο. Γενικα παντως, δεν θεωρω δυσκολια την χρηση laptop. Η ευελιξια που σου δινει ο συγκριμενος τροπος οδηγησης με τις ρυθμισεις που εχεις την δυνατοτητα να μεταβαλεις πιστευω οτι ειναι σημαντικη!
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2009 Kώστα κοίταξε να δεις.Αν έχεις λαπτοπ ήδη(κάμερα έχεις από ότι ξέρω την spc)και το μόνο που σου λείπει είναι οδηγητικό και δαχτυλίδια ε τότε προτίμησε αυτήν την λύση.Θεωρώ ότι είναι αρκετά οικονομικότερη από το Lvi.Εγώ προτίμησα το Lvi διότι δεν είχα τίποτα από αυτά,οπότε μου ήρθε πιο φτηνά από ότι να αγόραζα λαπτοπ,κάμερα και τα σχετικά.Πάντως(προσωπική μου άποψη)γενικά από το να κουβαλώ όλα τα συμπράγκαλα στο βουνό προτιμώ την αυτόνομη οδήγηση του Lvi.Ήδη κουβαλώ αρκετά πράγματα οπότε δεν είχα διάθεση και για άλλα. http://www.astropixel.gr
Draco Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2009 Kώστα κοίταξε να δεις.Αν έχεις λαπτοπ ήδη(κάμερα έχεις από ότι ξέρω την spc)και το μόνο που σου λείπει είναι οδηγητικό και δαχτυλίδια ε τότε προτίμησε αυτήν την λύση.Θεωρώ ότι είναι αρκετά οικονομικότερη από το Lvi. Τελικά Ανδρέα θα ξεκινήσω με το Netbook. Ήδη σήμερα που με έτρωγε η τσέπη μου αγόρασα μια μπαταρία 6 cell για το μικρό Acer και θα με βγάζει περίπου 5 ώρες χωρίς να κουβαλάω άλλη μπαταρία..οπότε ξαχνάω το Lvi και προχωράω με το Laptop. Είμαι ακόμα λίγο μπερδεμένος με το Eqmod και το Phd αλλά πιστεύω ότι στην πράξη και με λίγη βοήθεια θα τα καταφέρω. Οδηγητικό και δακτυλίδια να ΜΗΝ παρεις με 400 ευρω,ειναι πολλά. Ενα φτηνο διοπτρικο το βρισκεις για ψιχουλα (~$30-$35). Δακτυλίδια βρισκεις με ~55 ευρω. Συνολο περίπου 90 ευρω, οχι 400. Όχι προς θεού Γιάννη δεν θα έδινα 400€ για οδηγητικό και δαχτυλίδια. Δεν τρελάθηκα ακόμα.. Στο κόστος έβαζα και την μπαταρία για το laptop + ένα φίλτρο που έχω βάλει στο μάτι για την Canon. Γενικα παντως, δεν θεωρω δυσκολια την χρηση laptop. Η ευελιξια που σου δινει ο συγκριμενος τροπος οδηγησης με τις ρυθμισεις που εχεις την δυνατοτητα να μεταβαλεις πιστευω οτι ειναι σημαντικη! Σταμάτη σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τη βοήθειά σου.Καλό διάβασμα.. EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα