Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ο Ιαπωνικός δορυφόρος θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένη συντριβή στην επιφάνεια της σελήνης, αύριο 18.30 UTC. Το φαινόμενο ίσως γίνει ορατό, αλλά μόνο από την ανατολική Ασία και Αυστραλία... :(

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://lpod.wikispaces.com/June+9%2C+2009

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Γειά χαρά σε όλους.

Θα ήθελα κατ'αρχήν να σας ευχαριστήσω που με δεχτήκατε στην πανέμορφη αυτή κοινότητα. Είμαι αρχάριος των αρχαρίων και εν αναμονή ενός 8'' Dob. (Φαντάζομαι θα σας ζαλίσω με ερωτήσεις αφού το παραλάβω, αν και το forum βρίθει από πληροφόρηση από μόνο του)

Σχετικά με το γεγονός τώρα, εμένα μου φαίνεται πολύ εντυπωσιακό, και εύχομαι να είχα παραλάβει το τηλεσκόπιο, ώστε να προσπαθήσω να το δω (τι θα μπορούσα να δω άραγε;)

Θα μπορούσε να το καταγράψει κανείς, ώστε να έχουμε οπτικό υλικό απ' αυτό; Βίντεο ίσως ή φωτο; Θα είναι ορατό από Ασία και Αυστραλία, αλλά όπως με χαρά διαπίστωσα το site είναι παγκοσμίου εμβέλειας. :cheesy:

Ευχαριστώ

...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα Μανο, καλοσωρισες στο Astrovox :D

Οπως εγραψε και ο Βαγγέλης το φαινομενο δεν θα ειναι εμφανες απο την Ελλαδα (δυστυχως).

Για να γινει καταγραφη ή φωτογραφιση δεν ειναι δυσκολο πραγμα...αρκει βεβαια να εχεις εμπειρια με φωτογραφιση μιας και το φαινομενο θα διαρκουσε λιγα δευτερολεπτα, πιστευω οτι αρκετοι ερ. αστρονομοι απο την Ασια και την Ωκεανια θα καταγραψουν την συντριβή (αν ωντος φανει απο ερ. τηλεσκοπια) αλλα και να γινει αντιληπτο απο ερ. τηλεσκοπια σιγουρα οι Ιαπωνες επιστημονες θα το καταγραψουν με τα Τηλεσκοπια τους και βεβαια μπορει και ο ιδιος ο δορυφορος να στειλει live την συντριβη του (αν τα συστηματα του δουλευουν).

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Σ'ευχαριστώ πολύ, PapGeo.

Όμορφες φωτογραφίες. (Δεν σας κρύβω ότι μου πήρε λίγο χρόνο να καταλάβω τι έβλεπα, γεγονός που δείχνει την έλλειψη εξοικείωσής μου με τέτοιες εικόνες) Τελικά η πτώση έγινε περίπου στο όριο φωτεινής-σκοτεινής πλευράς, ε;

Από τις 11/6 ψάχνω συνεχώς για σχετικό βίντεο στο ιντερνετ, αλλά κατά περίεργο τρόπο δεν υπάρχει πουθενά κάτι. Άρα αυτές οι φωτογραφίες είναι το μόνο οπτικό υλικό που έχω δει απ' το γεγονός.

Ευχαριστώ και πάλι.

...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Δημοσιεύτηκε
ρε παιδιά εγώ την παρασκευή αλλα και εχτές το βράδυ έβλεπα ένα πολύ λαμπρό άστρο διπλα απο το φεγγάρι....και έχτες το βράδυ αυτο το αστρό πήγε στην άλλη πλευρά που είχε εμφανιστεί αρχικά...τι ήταν μήπως σχετίζεται με αυτό?
And every night someone.Moves all the clocks forward.And the sun seems to.Set always at the sunrise...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα φιλε "Λευκε Νανε" Καλοσωρισες στο Astrovox,

Το Kaguya επεσε στο φεγγαρι την Πεμπτη, οποτε αποκλειετε να τον ειδες να πηγαινει προς τα εκει (εκτος και αν ηταν το φαντασμα του :lol: lol)

Πιθανότατα να ειδες την αποκριψη καποιου αστερα απο την Σεληνη...

κατι αντίστοιχο της Απόκρυψη του Αντάρη από τη Σελήνη 10/5/2009 :wink:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

καλώς σας βρήκα είναι το καλύτερο σαϊτ μεχρι στιγμής που έχω γίνει μέλος....:D

αλλά ρε παιδί μένω μονεμβασιά και καθόμουν σε ένα καλντερίμη και χάζευα τα αστέρια και το συγκεκριμένο ήταν κατω απο το φεγγάρι...και πολυ λαμπρό δλδ νόμιζες οτι ήταν η αφροσίτη ένα πραγμα...

And every night someone.Moves all the clocks forward.And the sun seems to.Set always at the sunrise...
Δημοσιεύτηκε

Ο Διας ηταν :mrgreen:

Οπως πολυ σωστα λεει και κ. Γιάννης Ευφραιμίδης παρακατω... :wink:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Ήταν ο Δίας λοιπόν!

Και μιας και η Σελήνη (κοινώς Φεγγάρι) βιάζεται και κάθε νύχτα την

ίδια ώρα είναι 15 μοίρες ανατολικότερα ...τον προσπέρασε :mrgreen:

Βασίλη σου είπα περίμενε! :lol:

Δημοσιεύτηκε
Γεια σου Γιαννη :D (μαζι γραφουμε ;;; )

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Κάτι ανάλογο (όχι ακριβώς για τους ίδιους λόγους) είχε γίνει και την δεκαετία του '60 όταν η NASA έστελνε τα σκάφη Ranger να μεταδώσουν τηλεοπτικές εικόνες απο την Σελήνη πρίν και αυτά συντριβούν στην επιφάνειά της.

Νομίζω ότι η επιχείρηση είχε τότε στηθεί στην προσπάθεια εξεύρεσης της κατάλληλης περιοχής προσελήνωσης.

Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !

Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...

http://www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε
Για την ιστορία, και μια σειρά από φωτογραφίες εδώ: http://picasaweb.google.com/lh/photo/Mwtzns-myaARFavL9a8ycg?feat=directlink

Στην δεύτερη από αριστερά διακρίνεται η λάμψη από την πρόσκρουση.

Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες. =D>

Πάντως πρέπει να ήταν αρκετά σφοδρή η σύγκουση του δορυφόρου με την Σελήνη, για να φωτογραφήθηκε. :-k

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης