Jump to content

olympus ή nikon?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια θα ήθελα μια μικρη βοηθεια. Προκειτε να αγορασω φωτογραφικη μηχανη για αστροφωτογραφια αλλα με προβληματιζει κατι. Μου ειχαν προτεινει την olympus E-420. Εψαξα και τη βρηκα σε δυο μαγαζια με διαφορα 140 e. Ειναι μεγαλη διαφορα για το ιδιο μοντελο και σκεφτηκα μηπως υπαρχει καποιο προβλημα...

Επιπλεον μου αρεσε και η Nikon D60 όμως δεν ξερω αν ειναι καλη για αστροφωτο. Τη φωτογραφικη θα ηθελα να τη χρεισιμοποιησω και γενικοτερα για ερασιτεχνικη φωτογραφια.

Το βαρος της μηχανης παιζει μεγαλο ρολο για την αστροφωτογραφια; Περιπου τι βαρος θα πρεπει να εχει για τηλεσκππιο skywatcer κατοπτρικο με στηρηξη EQ 3-2;

"Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε"

Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ως αρχάριος και εγώ στην αστροφωτογραφηση και προσπαθωντας να οργανωθω ακομα θα σου ελεγα τα εξης

την νικον δν την εχω χρησιμοποιησει αλλα ξερω εναν φιλο που την χρησιμοποιει με εξαιρετικα αποτελεσματα στην αστροφωτογραφηση,θα σου προτεινα να ακουσεις καποιους πιο εμπειρους απο δω μεσα.

αυτο που εχω να πω ειναι σχετικο με την βαση που αναφερεις,κατα την αποψη μου ΔΕΝ κανει για αστροφωτογραφηση με τηλεσκοπιο ,παρα μονο για να προσαρτησεις πανω της την μηχανη σου και να παρεις φωτογραφιες ευρεως πεδιου.Εξηγω γιατι το λεω

-κατ αρχας σαν βαση δν ειναι τοσο στιβαρή

-εαν το κατοπτρικό σου ειναι 8 ιντσες και πανω αμφιβαλλω κατα ποσο θα μπορεί να το σηκωσει και μαλιστα με μια μηχανη πάνω

τελος δν θα σου προτεινα να εχεις σαν κριτήριο αγορας το βαρος της μηχανης ,διοτι αυτο αναλογα με την μηχανη ειναι διαφορετικο ,αυτο που πρεπει να κοιταξεις ειναι να παρεις μια βαση που να σηκωνει αρκετα κιλα(βλεπε HEQ5,μερικοι υποστηριζουν μαλιστα οτι τουλαχσιτον μια τετοια βαση πρεπει να εχει οποιος σκεφτεται σοβαρα να ασχοληθει με την αστροφωτογραφση)

βεβαια εαν εχεις ηδη αγορασει την EQ2-3 τοτε αγοραζοντας την μηχανη εισαι ετοιμη να πραγματοποιησεις τις πρωτες ληψεις ευρεως πεδιου!

καλη συνεχεια ,ελπιζω να σε βοηθησα εστω και λιγο! :mrgreen:

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

http://mechntua.blogspot.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο

Σ ευχαριστω για τις συμβουλες. Το τηεσκοπιο μου ειναι 6 ιντσες. Μπορω δηλ αν θελω αργοτερα να αγορασω μονο στηρηξη???

Εμενα παντως ακομα με προβληματιζει... 140 ευρω διαφορα ειναι πολλα ανα μαγαζι για την ιδια φωτογραφικη..

"Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε"

Σύνδεσμος για σχόλιο

ως προς την διαφορα μην ανησυχεις ,απλα ψαξε και παρε την πιο φθηνη,βεβαια με προσοχη και καλο ψαξιμο τους κατααστηματος απ οπου θα την αγορασεις!

με μια πολυ συντομη αναζητηση την φθηνοτερη νικον σε οσα μαγαζια εψαξα την βρηκα εδω

http://www.e-germanos.gr/e-germanos/products/showCloseUp.eg?productListId=47007&selectedCategoryId=13

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

Σύνδεσμος για σχόλιο

μιχαλη σ ευχαριστω

Αυτη ακριβως ειχα βρει κι εγω και μαλιστα στο γερμανο!

Οποια και αν διαλεξω τελικα θα χρειαστω ανταπτορα ε?

Σύνδεσμος για σχόλιο

ναι θα χρειαστεις και εαν την θελεις αρχικα μονο για αστροφωτογραφηση μπορεις να παρεις μονο το σωμα της μηχανης ,ετσι θα σου ερθει φθινοτερα! :mrgreen:

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

Σύνδεσμος για σχόλιο

Θα χρειαστεις τον αντιστοιχο ανταπροτα για το αντιστοιχο ειδος φωτογραφησης που θες να κανεις .

Αν θες απλως piggyback δε χρειαζεσαι .Πρεπει ομως να σκευτεις τι φακους θα χρησιμοποιεις .

Για κυρια εστια θες ενα T-ring .

Ψαξε και για ενα ντεκλασερ , δεν ειναι ακριβα .

Αν μπορεις βρες πληροφοριες για το amp glow που παραγει ο καθε αισθητηρας .Προσωπικα βρισκω οτι στη D50 ειναι καπως αρκετο αλλα οχι ενοχλητικο και φευγει με dark frames .Απο την αλλη αυτη ειναι η γνωμη μου .

Αστροστατη εχεις για τη στηριξη σου ? Μπορεις αργοτερα να αγορασεις μονο στηριξη .

[/img]

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Σύνδεσμος για σχόλιο

οχι δεν εχω αστροστατη

για να καταλαβεις με την αστροφωτογραφια θα ασχοληθω σοβαρα πρωτη φορα τωρα οποτε ειμαι αρκετα αρχαρια.

βολιωτη σχετικα με την olympus και Nikon που λεω πιο πανω τι εχεις να μοθ προτεινεις; Ποια θεωρεις πιο καλη?

Σύνδεσμος για σχόλιο

ειδα οτι ψαχνεις και για olympus για δε και εδω!!!

http://www.photoagora.gr/olympus-e-420-kit-me-14-42mm-and-40-150mm.html

καλη τιμουλα και με δυο φακους

meade sn6 f/5_BRESSER

mount:skywatcher eq6

Σύνδεσμος για σχόλιο

την Ε-420 ειδα κι εγω. Πως γινετε ομως να εχει τετοια διαφορα στην τιμη; Εγω τη βρηκα με 260. Συμπεριλαμβανονται 2 φακοι γιαυτο?

Σύνδεσμος για σχόλιο

μαλλον επειδη εχει τους δυο φακους!!!παντως απο οτι βλεπω εχουν πεσει πολυ η τιμες εγω το προηγουμενο μοντελο ε-410 με την ιδια προσφορα(με τους δυο φακους) πριν ενα χρονο την ειχα παρει 600 ευρω.παντως αν διαθετεις λιγα χρηματα παραπανω υπαρχει και αυτο!!!

http://www.photoagora.gr/olympus-e-520-kit-me-14-42mm-and-40-150mm-lenses.html πολυ καλη μηχανη!!!!(δικη μου αποψη)

meade sn6 f/5_BRESSER

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δεν θελω να παρω κατι υπερβολικο γιατι ειμαι πολυ αρχαρια ακομα. Γυρω στα 350-400 τη θελω. Τι παραπανω εχει η olympus E-520 με τη nikon D60?

Σύνδεσμος για σχόλιο

συγκριση!!!!

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=nikon_d60%2Coly_e420%2Coly_e520&show=all

καποιος ποιο εμπειρος μπορει να σου τα πει καλυτερα!!!

meade sn6 f/5_BRESSER

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αν παρεις την Ε 420 τοτε καλυτερη τιμη θα βρεις εδω http://cptpapadakisphoto.gr/product_info.php?products_id=132

Παντως δες και την Ε 520 που εχει και σταθεροποιητη εικονας στο σωμα της μηχανης και δεν εχει πολυ μεγαλη διαφορα τιμης. Μπορεις να την δεις εδω http://cptpapadakisphoto.gr/product_info.php?products_id=139

''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Σύνδεσμος για σχόλιο

οκ σ ευχαριστω :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο

η nikon εχει βαρος 470 περ gr. Μηπως ειναι βαρια για τη στηριξη EQ 3-2?

Σύνδεσμος για σχόλιο

+ βαρος φακου αν μπει piggyback .

Τι ειδους φωτογραφηση θελεις να κανεις ?

Δε θυμαμαι ακριβως ποσο σηκωνει η EQ3-2 . Δε νομιζω οτι ειναι τοσο βαρια για τη στηριξη σου .

Θα τη ζυγιζεις μαζι με τη μηχανη πανω .

Θα δω καλυτερα τις διαφορες αναμεσα σε αυτες τις 2 μηχανες και και θα σου πω τη γνωμη μου . Εννοειται οτι θα τραβας σε RAW .Της NIKON το αντιστοιχο (NEF ) δεχεται μια μικρη επεξεργασια πρωτα .Δε ξερω αν το κανει αυτο και η Olympus .Θα το δουμε .

Μη ξεχνας τον αστροστατη .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Μου ειχαν προτεινει την olympus E-420. Εψαξα και τη βρηκα σε δυο μαγαζια με διαφορα 140 e. Ειναι μεγαλη διαφορα για το ιδιο μοντελο και σκεφτηκα μηπως υπαρχει καποιο προβλημα...

Η διαφορά της τιμής οφείλεται στον επιπλέον φακό, στην μια περίπτωση η μηχανή προσφέρεται με ένα φακό (14-42mm) ενώ στην άλλη υπάρχει και ο δεύτερος φακός zoom (40-150mm). Για περισσότερες πληροφορίες ρίξε μια ματιά εδώ

Εννοειται οτι θα τραβας σε RAW .Της NIKON το αντιστοιχο (NEF ) δεχεται μια μικρη επεξεργασια πρωτα .Δε ξερω αν το κανει αυτο και η Olympus .Θα το δουμε .

Της Olympus το αντίστοιχο raw ονομάζεται ORF (Olynpus Raw Format) και ασφαλώς δέχεται επεξεργασία μέσω του Olympus Master 2 (πρόγραμμα αποθήκευσης και επεξεργασίας των εικόνων που δίνει η Olympus με την αγορά κάθε μηχανής). Μετά την αρχική επεξεργασία το αρχείο μπορεί να αποθηκευτεί σε μορφή tiff, jpeg κλπ και να υποστεί περαιτέρω επεξεργασία μέσω άλλων προγραμμάτων όπως πχ το photoshop.

Ελπίζω να βοήθησα.

"Καί είς τήν σκοτιάν βαθείαν,

είς τό απέραντον διάστημα,

τα φώτα σιγαλέα κινώνται

των αστέρων λελυπημένα" Α.ΚΑΛΒΟΣ. . .

φιλικά

Δημήτρης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αν σε ενδιαφερει το βαρος και το μεγεθος οι Olympus ειναι οι πιο μικρες και οι πιο ελαφριες.
''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Σύνδεσμος για σχόλιο

παιδια ευχαριστω πολυ, μαλλον τη Nikon θα παρω αφου κι εδω απο το συλλογο φωτογραφιας αυτη μου προτεινουν.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Για τιμες δες και στον Κατερελο. Εχει αρκετα καλες τιμες... Εχω παρει 2 μηχανες απο αυτον κ τις δυο ηταν αψογος και στην καλλιτερη τιμη της αγορας...

www.katerelos.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης