Jump to content

αγορα τηλεσκοπίου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέφτομαι να πάρω κάποιο τηλεσκόπιο. Το κόστος θα είναι περιορισμένο και θα το χρησιμοποιήσω και για φωτογραφήσεις με dslr.

1) υπάρχει κάποιος λόγος να μην πάρω το nexstar 130?

θα ήθελα να έχει τη δυνατότητα να ακολουθεί το στόχο για μεγάλους χρόνους λήψης. έχει αυτή τη δυνατότητα (με κάποια προσθήκη) ή είναι ασύμβατο με αυτό που θέλω

 

2) απο ότι διάβασα απο εδώ , το προσοφθάλμιο καθορίζει τη μεγένθυνση.

Όταν βάλω πάνω τη μηχανή , πως θα καθορίζετε το όποιο ζοομ?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θελεις και τηλεσκοπιο, θελεις να βαζεις πανω φωτογραφικη και θελεις να ειναι και φθηνο. Γινεται?

Ε, μερικα πραγματα απλως δεν γινονται...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

για αρχή καλά πάμε.

Θα με βοηθούσε να μου έλεγες γιατι δεν τα κάνει αυτα το nexstar.

δε λέμε για φωτο που θα μπουν σε περιοδικό .... για τη πλάκα μου .

 

είχα ένα τηλεσκόπιο ίδιας κλάσης (από άποψη μεγεθους - κατοπτρικό) και το είχα ψάξει λίγο αλλά είχε περίεργες διαστάσεις στο προσοφθάλμιο (1,5") και χάλια βάση οπότε πήρε πόδι.

 

τα ηλεκτρονικά του nexstar δεν θα καλύψουν αυτά που θέλω ;

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Λοιπον ξεκιναμε:

1) Απο κανενα τηλεσκοπιο δεν μπορεις εκει που παρατηρεις να πεις: α, ωραιο πραγμα ας το τραβηξω και μια φωτο. Δεν γινεται. Τα αντικειμενα που βλεπεις μεσα απο το τηλε ειναι αμυδρα και θελει ειδικο εξοπλισμο και τεχνικες για να καταγραφουν.

2) Για να καταλαβεις τι μπορεις να κανεις με μια dslr καμερα υπαρχουν δυο πολυ ωραια βιβλια που εξηγουν πολλα πραγματα. Τα αγοραζεις ή τα βρισκεις. Εδω:

http://www.astropix.com/HTML/K_MISC/BOOKS.HTM

http://www.covingtoninnovations.com/dslr/index.html

3) Για εξοπλισμο που χρειαζεται δεν θα μιλησω εγω μια που δεν τραβαω φωτογραφιες, αλλα οι πιο ευκολες φωτογραφιες που μπορεις να τραβηξεις με μια dslr ειναι αυτες που δειχνουν μεγαλο μερος του ουρανου, αστερισμους κτλ. Αυτο γινεται και χωρις εξοπλισμο.

Οσο μικραινει το κομματι του ουρανου (πχ ενα σμηνος ή εναν γαλαξια μεσα απο το τηλεσκοπιο) που θελεις να φωτογραφισεις τοσο υπαρχουν και μεγαλυτερες δυσκολιες.

Αυτα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε μου ειναι πολύ δυσκολο με λιγα λεφτα να τα συνδιασεις ολα. Δες ενα review http://www.jb.man.ac.uk/public/im/cel130SLT.html

 

Προσωπικα πιστευω οτι για παρατηρηση 5.12" ειναι μικρο. Εγω αν αγοραζα το συγκεκριμενο θα ητανε μονο σαν δευτερο οργανο για εκδρομες σε σκοτεινους ουρανους, και παλι ξεροντας οτι η διαμετρος του ειναι σοβαρος περιορισμος.

 

Για φωτογραφηση ειναι δυσκολα τα πραγματα. Κατι η βαση που δεν ειναι καταληλη (ελαφρια, μακρια σωλήνα, αλτ-αζ που σημαινει περιστροφη πεδιου), κατι πραγματακια οπως ποσο καλος ειναι ο εστιαστης, αν θα εστιαζει η μηχανη γιατι συνηθως τα Νευτωνια που ειναι φιαγμενα για παρατηρηση πασχουν, κλπ κλπ Σε γενικες γραμμες ασε το σπορ της φωτογραφησης για αρχη, ειναι δυσκολο, με πολλες λεπτομερειες, θελει υπομονη, επιμονη, πολύ και καλο εξοπλισμο.

 

Και δεν ξερω ποσο καλο (ή γκατζετια της πλακας) ειναι το GOTO του - δεν τα ξερω τα συγκεκριμενα. Παντως το κοστος θα με εβαζε σε σκεψεις, αλλα ας πουνε αλλοι που τα εχουν δουλεψει.

 

Στα 500 που σκεφτεσαι να δωσεις δεν εχεις πολλές επιλογες που να τα συνδιαζουν ολα. Για αυτο θα δεις την κλασσικη συμβουλη παρε ντοπσον. Θα κανεις καλη αρχη για παρατηρηση και αργοτερα βλεπεις. Η κοιτα στα μεταχειρισμενα, ή μαζεψε κατι παραπανω και πηγαινε για κατι καλυτερο που θα σου δωσει αλλες δυνατοτητες αργοτερα.

 

Και ρωτα,ψαξε, διαβασε, πηγαινε σε μια απο τις συναντησεις , η γνωση θα σε γλυτωσει απο πολύ κοπο και λεφτα

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ok

σας ευχαριστώ, θα κοιτάξω τώρα τα link σας.

 

πάντως για να μου λυθεί άμεσα η απορία με τη μεγέθυνση... εκτος απο τη μηχανή και το τηλεσκόπιο ,χρειάζετε και κάτι άλλο για να περιορίσεις το πεδίο?

δηλαδή αν θες να βγάλεις τη σελήνη που δεν θέλει και χρόνο έκθεσης -ούτε να κινείτε το τηλεσκόπιο, σε μεγένθυση (τυχαία λέω) χ50 από ότι βλέπω με το κλασικό φακό που συνοδευει τη καμερα -18mm ,θα χρειαστώ και ενδιάμεσο εξοπλισμό?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για πλανητική κανουν και αυτα τα οργανα. Για οτιδηποτε αλλο δεν το νομιζω. Αλλα δες το review, εχει μια που τραβηξε απο Κρονο, θα δεις τι μπορει να κανει το οργανο. ΑΛΛΑ ειναι με web cam, οχι με DSLR, αλλωστε το λεει, δεν ειναι να του κρεμασεις βαρια πραγματα. Επισης, για να απαντησω σε μια προηγουμενη ερωτηση σου, κατεβασε και τρεξε το CCD claculator του Wondaski http://newastro.wodaski.com/downloads/ccdcalc/ccdcalcfull.exe και θα σου απαντησει παραστατικα περι σχεσης τηλεσκοπιου/καμερας.

 

Οταν βαζεις την μηχανη primary focus η "μεγενθυση" οπως το λες ειναι συγκεκριμενη. Μπορεις να πας σε μεγαλυτερες με barlow ή με EP projection (συνηθως για πλανητικη), ή σε μικρότερες με reducer (αν το οργανο μπορει να υποστηριξει κατι τετοιο). Ψαξε λιγο για αυτα, η αστροφωτογραφηση ειναι λιγο μεγαλο θεμα, δεν μπορει να καλυφθει εδω μεσα

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης