sergios Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2002 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2002 Gia sas kai pali apo Kypro,tha ithela na mou grapsete poia tha itan i prosopiki sas epilogi an tha agorazate ena ek twnMeade lxd55 8"sn kai Stellarvue 102D Achromatic Refractor with M4 German Equatorial Mount, M4 aluminum tripod, red dot finder, two Plossl eyepiece, and 1.25" mirror diagonal.Sas efxaristw ek twn proterwn kai perimeno tis apantiseis sas,Sergios Agapiou. [ 10 Αυγούστου 2002: Το μήνυμα τροποποιήθηκε από: sergios ]
psordinas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2002 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2002 Σέργιε, Από αυτά που γνωρίζω για τους δύο τύπους τηλεσκοπίων, θα έλεγα ότι η ιδανική περίπτωση είναι να αγοράσω και τα δύο! Το πρώτο (Smidt-Newtonian με εστιακό λόγο F4 αν δεν με απατα η μνήμη μου) είναι (θεωρητικά) πολύ καλό για αντικείμενα του βαθέως ουρανού και για αστροφωτογραφία λόγω του μειωμένου χρόνου έκθεσης. Το δεύτερο, χωρίς να γνωρίζω τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, είναι πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την παρατήρηση των πλανητών, ως διοπτρικό. Πιθανότατα θα έχει μεγύτερο εστιακό λόγο (μάλλον F8) και θα δίνει καλές εικόνες των πλανητών με καλή λεπτομέρεια (αν και με κάποια χρωματική εκτροπή, που σημαίνει ότι θα βλέπεις τον Δία με ένα μώβ - συνήθως - φωτοστέφανο). Οσον αφορά τα αντικείμενα του βαθέως ουρανού, υπολοίπεται 4" από το πρώτο που ανέφερες, άρα θα υστερεί. Η άποψή μου είναι ότι η αγορά που θα κάνεις εξαρτάται από το τί θέλεις να κάνεις με το τηλεσκόπιό σου - Πλανητική παρατήρηση / Παρατήρηση νεφελωμάτων, αστρικών σμηνών κλπ ? Και τα δύο? Αστροφωτογραφία? Εχεις μόνιμη τοποθεσία παρατήρησης με καλό ουρανό? Θα το μετακινείς συχνά? ... και έπονται πολλές άλλες ερωτήσεις. Τώρα, αν επιμένεις σε αυτά τα δύο μοντέλα, η δική μου επιλογή θα ήταν το κατοπτρικό. Αλλά αυτό έχει να κάνει με τις δικές μου προσωπικές προτιμήσεις. Πέτρος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα