Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλησπέρα. Όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα κάποια σχετική αναφορά για το κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα γράσα στις στηρίξεις μας.

Η δική μου EQ6 αγοράστηκε πρίν ακριβώς ένα χρόνο και δεν έχει δουλέψει πάνω από 10 φορές. Μου γεννήθηκε λοιπόν εύλογα η απορία για το άν και πότε πρέπει να αλλαχθούν τα γράσα της, ή ακόμα και αν πρέπει να γίνει κάποια περαιτέρω συντήρηση. Στο επίσημο site της Skywatcher δεν βρήκα κάποια σχετική αναφορά σε θέματα συντήρησης της συγκεκριμένης βάσης.

Πρέπει λοιπόν να πάει σε μάστορα ή βάση μου και κάθε πότε, ή μπορώ κι εγώ να αλλάξω αυτά τα περιβόητα ''γράσα'' #-o #-o

Θα εκτιμούσα πολύ την βοήθειά σας μιας και πιστεύω ότι είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολλούς απο εσάς.

Φιλικά

Κώστας

EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα Κωστα,

Υπαρχουν καποια Θεματα με την αλλαγη γρασου σε EQ6, με αρκετες φωτογραφιες μαλιστα :wink:

δες αυτο: Αλλαγή ρουλεμαν HEQ5 - HEQ6

και καπου εχει και για γρασο....

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα μια πολύ καλή σελίδα με φωτογραφίες είναι αυτή:

http://avex.org.free.fr/dossiers-pratiques/eq6/index-eng.html

είμαι σίγουρος πως το θέμα έχει συζητηθεί και παλαιότερα με ένα μέλος του αστροβοξ να αλλάζει και τα ρουλεμάν.

Για τα ρουλεμάν λένε πως μπορεί σε κάποιους τυχερούς να σου δώσουν ακόμα και -10 μείωση περιοδικού σφάλματος.

Σπύρος
Δημοσιεύτηκε
Εχω την εντυπωση οτι ισως χρειαζεται αλλαγη στα γρασα καθε 4-5 χρονια (χωρις να ειμαι σιγουρος)

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά σας ευχαριστώ για τα link και τις πληροφορίες.

Σίγουρα δεν θα επιχειρήσω να κάνω κάτι τέτοιο μόνος μου.

Το κυριότερο όμως ερώτημα μου είναι το κάθε πότε και αν πρέπει να αλλάξω τα γράσα στην EQ6. Υπάρχει δηλάδή κάποιος χρονικός ή ποσοτικός περιορισμός στην χρήση της ? Μπορώ για παράδειγμα να έχω την στήριξή μου για 10 χρόνια με τα μαμίσια γράσα της ?

EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Δημοσιεύτηκε
Εχω την εντυπωση οτι ισως χρειαζεται αλλαγη στα γρασα καθε 4-5 χρονια (χωρις να ειμαι σιγουρος)

Βασίλη πάνω που έγραφα είδα την απάντησή σου... :cheesy:

Αν όντως ισχύει αυτό που λες έχω ψωμί ακόμα... :cheesy:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης