G.OIKONOMOU Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2009 Το εν λόγω τηλεσκόπιο δεν έχει δει το φως των αστεριών πάνω από 10 φορές συνολικά. Αυτό το εξαιρετικά γρήγορο (f/4) παραβολικό κάτοπτρο του R200SS, με διάμετρο 200mm, δίνει εικόνες υψηλής ευκρίνειας χωρίς ίχνος χρωματικού σφάλματος! Το πακέτο του R200SSDG περιλαμβάνει το σωλήνα μαζί με έναν ερευνητή, δύο στεφάνια, μια πλάκα προσαρμογής σε στήριξη και φυσικά τον ειδικό οπτικό σχεδιασμό που εστιάζει ειδικά στην αστροφωτογράφηση. Η επιφάνεια του πρωτεύοντος κατόπτρου είναι φτιαγμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας επιστρώσεων. Το μεγάλο άνοιγμα του κατόπτρου και το συμπαγές μέγεθος του σωλήνα κάνουν το τηλεσκόπιο ιδανικό για τη φωτογράφηση νεφελωμάτων, αστρικών σμηνών και κομητών. Το οπτικό πεδίο στην κύρια εστία είναι 2.6°×1.7°, αν χρησιμοποιηθεί φιλμ 35mm, δηλαδή όλο το σύμπλεγμα της περιοχής του ξίφους του Ωρίωνα μπορεί να χωρέσει στη φωτογραφία! Αν χρησιμοποιηθεί ο διορθωτής κόμης, οι εικόνες που θα πάρουμε θα είναι ευκρινέστατες, χωρίς κόμη, από τη μία άκρη του πεδίου ως την άλλη. Ο εστιαστής είναι τύπουrack & pinion 2 ιντσών και περιλαμβάνει αντάπτορα για προσοφθάλμια, 1,25 ιντσών επίσης. Με εστιακό λόγο f/4 δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους, όταν φτιάχνεται η επιφάνεια ενός 8-ιντσου παραβολικού κατόπτρου. Η τεχνική Poly-Order Aspherical Mirror Molding Technique που χρησιμοποιεί η Vixen είναι υψηλής ακρίβειας, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η ιδανική παραβολοειδής μορφή του κατόπτρου. Ο Νεύτωνας επινόησε το κατοπτρικό τηλεσκόπιο, αλλά η Vixen τελειοποίησε το σχεδιασμό ευρέως πεδίου (Richfield) στα κατοπτρικά τηλεσκόπια. Με μικρό μήκος (71 cm) και με πολύ μικρό βάρος (5,3 κιλά) το R200SS επιτρέπει φωτογραφήσεις μεγάλου πεδίου (2.6° x 1.7°) με μηχανές φορμά 35mm. Ταιριάζει τέλεια σε όλες τις ισημερινές στηρίξεις Vixen, SkyWatcher και Celestron. Το πουλάω για λόγους αναβάθμισης (TAKAHASHI) Μαζί με το τηλεσκόπιο φυσικά δίνω και τον 1. TELE-EXTENDER ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚOΣ ΑΝΤAΠΤΟΡΑΣ (VX3839) Φωτογραφικός αντάπτορας o οποίος πολλαπλασιάζει την εστιακή απόσταση του κατοπτρικού τηλεσκοπίου R200SS της Vixen επί τον παράγοντα 1,9, δηλαδή από 800mm γίνεται 1500mm. Βιδώνει εντός του εστιαστή στη θέση του υποδοχέα του προσοφθαλμίουΓια φωτογράφηση κύριας εστίας είναι απαραίτητο το αρμόζον στην μηχανή, δαχτυλίδι Τ-Ring. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για οπτική χρήση με τη βοήθεια αντάπτορα προσοφθαλμίου. Δεν χρησιμοποιείται παράλληλα με τον διορθωτή κώμης (Coma Corrector) R200SS. To βάρος του ανέρχεται σε 100gr. 2. Coma Corrector-3 R200SS - Διορθωτής κόμης To οπτικό αυτό εξάρτημα είναι ειδικά σχεδιασμένο για την εξάλειψη του σφάλματος κόμης από το τηλεσκόπιο R200SS. Το σφάλμα κόμης εμφανίζεται σε όλα τα κατοπτρικά τηλεσκόπια και εξαλείφεται μόνο με τη χρήση διορθωτικών φακών.Η χρήση του συγκεκριμένου εξαρτήματος εξασφαλίζει σχεδόν τέλεια διόρθωση σε όλο το εύρος του πεδίου, ενώ ταυτόχρονα δεν μεταβάλλει την εστιακή απόσταση και συνεπώς τη μεγέθυνση του τηλεσκοπίου. Στο διορθωτή κόμης-3 έχουν αλλάξει οι επιστρώσεις των φακών ώστε να μειωθούν οι ανακλάσεις λαμπρών άστρων που παρατηρήθηκαν στο διορθωτή κόμης-2. Κατάλληλο για φωτογράφηση κύριας εστίας (απαιτείται T-Ring), αλλά και για οπτική παρατήρηση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με το TELE-EXTENDER
G.OIKONOMOU Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2009 τιμή 1150 εωρώ(καινούρια όλα αγγίζουν αυτή την στιγμή τα 1600ευρώ)τηλ επικοινωνίας 6945.75.80.08
G.OIKONOMOU Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2009 νέα τιμή 1100ευρώ
Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2009 Αστρόφιλε πιστέυω ότι δεν αξίζει να δώσεις ένα τέτοιο ΣωλήναΈχω το VC200L και ευτηχως που δεν το πούλησαΤα τηλεσκόπια vixen Δέν είναι όπως τα άλλα και απο την στιγμή που το έχεις πληρώσει θα χάσεις χρήμματα στον αέρα.Ένα 50ευρω δεν το πετας στον δρόμο το κρατας καλα στο χέρι μην σου πέσειΠου να πεταξεις 150-200-250 ευρω έτσι απλά.Είναι κρίμα Εκτος και αν υπάρχει Σοβαρος Λόγος.Ένα κινέζικο τηλεσκόπιο έχει Σφάλματα στην εικόνα.Οι Ιάπωνες έχουν προσεγμένα οπιτκά και προσέχουν το όνομα της εταιρίας τους και Συκγεκριμένα η VIXEN Μία Σοβαρή Εταιρία Αστρονομικων Οργάνων κιαλλιων κτλ.Αν κάνεις αναβάθμηση πρέπει να πας σε takaxasi (που σημαίνει βγάλε πολύ χρήμμα Δεν έχω δικαίωμα να σου πω τι θα κάνεις με το δικό σου σωλήνα απλα πιστέυω ότι δεν του αξίζει να πουληθει.Ανταποκρίνεται επάξια στην Αστροφωτογράφηση και την Παρατήρηση δίνοντας σίγουρα εικόνα με όνομα.Δεν διαβασα την αγγελία οπότε έγρσψα και λανθασμένα.Αν πάρεις τακαχάσι με φως 8ιντσων έχει μεγάλη διαφορά απο το vixen στα λευτά αλλα δεν ξέρω στην εικόνα αν έχει ΔΙΑΦΟΡΑ.
G.OIKONOMOU Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2009 ΄χρήστο σε ευχαριστώ πολύ για τισ συμβουλές κκαι την προσέγγιση θα τις λάβω υπόψη μου σοβαρά ...
Dimitrisk Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2009 Αστρόφιλε πιστέυω ότι δεν αξίζει να δώσεις ένα τέτοιο ΣωλήναΈχω το VC200L και ευτηχως που δεν το πούλησαΤα τηλεσκόπια vixen Δέν είναι όπως τα άλλα και απο την στιγμή που το έχεις πληρώσει θα χάσεις χρήμματα στον αέρα.Ένα 50ευρω δεν το πετας στον δρόμο το κρατας καλα στο χέρι μην σου πέσειΠου να πεταξεις 150-200-250 ευρω έτσι απλά.Είναι κρίμα Εκτος και αν υπάρχει Σοβαρος Λόγος.Ένα κινέζικο τηλεσκόπιο έχει Σφάλματα στην εικόνα.Οι Ιάπωνες έχουν προσεγμένα οπιτκά και προσέχουν το όνομα της εταιρίας τους και Συκγεκριμένα η VIXEN Μία Σοβαρή Εταιρία Αστρονομικων Οργάνων κιαλλιων κτλ.Αν κάνεις αναβάθμηση πρέπει να πας σε takaxasi (που σημαίνει βγάλε πολύ χρήμμα Δεν έχω δικαίωμα να σου πω τι θα κάνεις με το δικό σου σωλήνα απλα πιστέυω ότι δεν του αξίζει να πουληθει.Ανταποκρίνεται επάξια στην Αστροφωτογράφηση και την Παρατήρηση δίνοντας σίγουρα εικόνα με όνομα.Δεν διαβασα την αγγελία οπότε έγρσψα και λανθασμένα.Αν πάρεις τακαχάσι με φως 8ιντσων έχει μεγάλη διαφορά απο το vixen στα λευτά αλλα δεν ξέρω στην εικόνα αν έχει ΔΙΑΦΟΡΑ.Με συγχωρείτε που παρεμβαίνω αλλά εδώ είναι οι "Μικρές Αγγελίες" αν βλέπω καλά και έχουν κάποιους χαλαρούς κανονισμούς, έχω καταλάβει λάθος;Τι εξυπηρετεί αυτό το σχόλιο;
astrovox Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2009 Είναι αλήθεια ότι τέτοια σχόλια καλό είναι να γίνονται με προσωπικό μήνυμα. Χρήστο Παζαρένκα, οι αγγελίες είναι ευαίσθητο θέμα με την έννοια ότι κάθε σχόλιο, ακόμα και το πιο καλοπροαίρετο, επηρεάζει έναν πιθανό αγοραστή οπότε ας δείχνουμε λίγο προσοχή στο τι γράφουμε δημόσια και τι με πμ. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2009 ΕνημερώθηκαΕπίσης με ενδιαφέρει να το πάρω του Έστηλα Πμ
blackholesun Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2009 Δεν πιστευω οτι εξυπηρετη καποιο σκοπο.. Dimitrisk δεν ξερω τι εννοεις , αλλα στην αγγελια , στην αναγκη , και στο προσωπικο πουλα του καθενος , δεν εχεις δικαιωμα να λες κατι τετοιο. αν δεν σου αρεσε το σχολιο ας μην απαντουσες. Δεν σου ειπε κανεις να αγορασεις με το ζορι.
Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2009 Έτσι που τα κανα δεν ξέρω πως να Διορθώσω,παρα μόνο να βλέπω τα χάλια μου.Δεν ξαναγράφω ποτε ξανα σχολιασμους .ΟΚ.Τιποτα αλλη φορα γιατι δεν έχει καλο τέλος.Χαιρετω@
blackholesun Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Χρηστο μου σε ξερουν πολλα παιδια εδω μεσα επισης και το αστροβοξ, δεν εκανες τιποτα χαλια. Ειχες την καλη θεληση να γραψεις σε ενα φιλο τιποτα παραπανω.
G.OIKONOMOU Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2009 χαλάρωσε χρηστάκη δεν έγινε τίποτα αν εγω γουστάρω να πουλήσω δεν μπορεί να με σταματήσει κανένας το ίδιο και όταν θέλω να αγοράσω!!Γράψε ότι θές και όποτε θες !!!!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα