Jump to content

Μ81 + Μ82


eliasg2004

Και αυτή η φωτό είναι του φίλου Robert. Ίδιο setup: EM200, νευτώνειο 200/1000, SBIG 2000XM από το ίδιο βουνό στη Βόρεια Πολωνία. Για να μεταφέρω τα λεγόμενά του: "λίγες ώρες λήψεων και δύο μέρες επεξεργασία στο photoshop" :) Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Robert δεν είναι αστροφωτογράφος αλλά παρατηρητής και ΑΤΜ. H ΕΜ200 και η SBIG είναι ενός φίλου του..

Και οι δύο φωτό μου άρεσαν και είπα να τις μοιραστώ μαζί σας ...


From the category:

Γαλαξίες

· 2188 images
  • 2188 images
  • 10318 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Ηλία υπάρχει πράγματι νέφωση στην περιοχή, αλλά δεν ξέρω αν είναι αποτέλεσμα της επεξεργασίας ή πραγματική απεικόνιση... Μία φωτό που είχα δει παλαιότερα που κατέγραφε αυτή τη νέφωση ήταν αποτέλεσμα πολύωρων (και ...πολυήμερων) εκθέσεων.

Σπύρο δεν το γνωρίζω, αλλά θα ρωτήσω. Ξέρω ωστόσο ότι πριν δυο χρόνια δούλευε ένα κλασικό 10ιντσο cassegrain το οποίο τελείωσε και φέτος "βελτιώνει" ένα 16άρι lightbridge..

Σύνδεσμος για σχόλιο

Πανω που πηγα να πω, νατα μας ο Ηλίας, εβαλε μπρος το 120 :)

Ο φιλος σου μας πεταξε τα μάτια εξω, να κάπως έτσι :shock: :shock: :shock: :shock:

 

Ηλία η νεφωση υπαρχει αλλά ειναι πολυ δυσκολο να φανει, θελει σκοτεινο ουρανο και ή να στρεσαρεις τον γαλαξια πολύ ή να χρησιμοποιήσεις τεχνικές επεξεργασίας σε διαφορετικά επίπεδα των wavelets και μετά συνθεση τους.

Πολύ καλή δουλεια, (θέλω μονιμο παρατηρητηριο σε σκοτεινο ουρανο, μια παραμουντ, ενα ΤΑΚ, μια καμερα εκ Αγ. Βαρβάρας (της Αμερικής) και συνταξη..... :cry: :cry: :cry: :roll: .)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Αυτό είναι τέλειο! Το υψηλότερο σημείο σε μια αστροφωτογραφία είναι όλος αυτός ο συνδιασμός, πιστεύω ότι ο Robert δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από αυτό. Πραγματικά σκίζει και αποτελεί ένα φοβερό παράδειγμα για όλους μας που θα πρέπει να μάθουμε και να βελτιωθούμε από αυτήν την εικόνα. Μπράβο του, άντε και στα δικά μας.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Καταπληκτικες και οι δυο παιδια μπραβο :D

 

Υ.γ.Ας ειμασταν και εμεις σε βουνα με καλους ουρανους και καλυτερα θα βγαζαμε Αντωνη να εισαι σιγουρος (παραπονο κλαψ κλαψ :cry: ).

Αχχχχχχ #@#$@$@$@$@ την φωτορυπανση μου μεσα :evil:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Είναι από τις αρτιότερες φωτογραφίες του ζεύγους που έχω δει! :shock:

Καθαρή, εστιασμένη, ακούνητη, χρωματικά άψογη, ένα αποτέλεσμα που τείνει στο τέλειο. Νομίζω πως θα έπρεπε να ασχολείται μόνο με την φωτογραφία στο εξής!!

 

Ηλία, του είπες για το account ????? !!!!!

 

Αυτό το νέφος όπως λέτε είναι το IFN (Integrated Flux Nebula) το οποίο βρίσκεται σε όλη την περιοχή εκείνη...

 

Η αλήθεια είναι πως αυτή δεν είναι μια επίσημη ονομασία αλλά μια που επέλεξαν κάποιο ερασιτέχνες (όπως π.χ. ο Steve Mandel) για να περιγράψουν νέφη που βρίσκονται πολύ ψηλά πάνω από το γαλαξία μας και φωτίζονται όχι από κάποιο ή κάποια άστρα αλλά από όλα τα άστρα του γαλαξία.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Σωστός Ηλία. Δεν ξέρω κάν άν υπάρχει επίσημη ονομασία. Το IFN πάντως κάθεται ότι πρέπει για το NP101, οπότε την επόμενη φορά που θα είναι ψηλά αυτοί οι στόχοι τίμησέ το. Εγώ πάντως το έχω βάλει εδώ και καιρό στο πρόγραμμα.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης