Jump to content

M27


mrna

Μία μονο ληψη 147 sec με 1600 iso,f/10,canon 350d mod.

Χωρίς flat ,dark, bias, οδήγηση.Photoshop cs4.

Τηλεσκόπιο C6.Τοποθεσία Δροσιά Αττική


From the category:

Νεφελώματα

· 5221 images
  • 5221 images
  • 26768 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Καλά πώς έκανες έκθεση διόμισι λεπτά σε τέτοια εστιακή χωρίς οδήγηση; Πρέπει να μας κάνεις μαθήματα πολικής ευθυγράμμισης!!!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Ο στοχος ηταν αλλος.Ηθελα να δοκιμασω το C6 (που αγορασα προσφατα απο ττον roryt) και να κανω οδηγηση με off axis guider για πρωτη φορα σε αλλο στοχο.Μετα απο αρκετη ωρα προσπαθειας προς ευρεση αστεριου και μην βρισκοντας για να μην εγκαταλειψω διαλεξα το Μ27 χωρις και εγω να περιμενω αυτο το αποτελεσμα.Παντως για να κανω μαθηματα σε αλλους απεχω πολυ ακομη γιατι ακομη χρειαζομαι μαθηματα.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Βρε θηρίο, καλα σου λενε, με 1500mm πως τα καταφερες χωρις οδηγηση ; !!

 

Χαιρομαι που το 6ρακι πηγε σε καλα χερια, του αξιζει.

 

Αντρεα, τι καμερα εχεις για οδηγητική; Η οδηγηση με OAG ειναι λιγο βασανο, ιδιως απο Αθηνα, αλλα μια ευαισθητη καμερα βοηθαει. Αλλιως σκεψου το για κανενα μικρο, ελαφρυ, φτηνο οδηγητικο, τουλαχιστον για αρχη. Βαλε και τον x0.6 και δοκιμασε, και μεγαλυτερο πεδιο και ποιο γρηγορο f και ποιο ευκολη οδηγηση.

 

Καλή αρχη λοιπον και πολυ καλη συνεχεια (και αν χρειαστεις τιποτα εδω ειμαστε)

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιαννη εχω οδηγητικο απλα θελω οταν πιασω κανα βουνο ,ενα ευελικτο και ελαφρυ σχημα.Δεν θελω να κουβαλαω πολλα μαζι μου.

Για οδηγητικη εχω την Phillips spc 900nc απειραχτη.

Τι λες αναμεσα σε LVI KAI QHY-5?

Τωρα επειδη με προβληματισατε πολυ με την συγκεκριμενη φωτο,τσεκαρα τα δεδομενα παλι γιατι ειχα ξαναβγαλει αλλη μια δυο μερες νωριτερα με το ed80 300sec με οδηγηση και ειναι σωστα.Καταληγω στο συμπερασμα οτι μια σειρα "συμπτωσεων" συν οτι ηταν στην περιοχη των τριων αστρων ευθυγραμμισης εδωσε αυτο το αποτελεσμα ,γιατι καποιους αλλους στοχους που εκανα εκεινο το βραδυ ακομη και στα 100 sec παρουσιαζαν ελαφρα trails.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Προσωπική προτιμηση DSI I Pro (~$150 μεταχειρισμενη), αλλα και η QHY-5 λενε οτι κανει καλή δουλεια. Αφου θα εχεις το θεμα "να βρω αστρο να οδηγησω" καλό η καμερα να σε βοηθαει με long exposures (0.5 με 1sec ειναι μια χαρα για την DSI για σχεδον ολες τις συνθηκες στην Αθηνα, στο βουνο πεταει) και με καθαρο σημα.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης