Jump to content

Mare Humorum - Gassendi Crater



Με αφορμή την ωραία και δύσκολη φωτό σε μεγάλη μεγέθυνση του Γιώργου Ταρσούδη θυμήθηκα δύο παλιές δικιές μου στο ίδιο θέμα. Αυτή βγήκε με MEADE LX200+ LPI χωρίς επεξεργασία. 19.5.2005

From the category:

Σελήνη

· 2519 images
  • 2519 images
  • 5181 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Γεώργιος Ταρσούδης

Δημοσιεύτηκε

Κωστή ωραία !!! λες όμως πώς δεν έκανες επεξεργασία ούτε με το Registax? γιατί δεν μπορεί. Και εάν γίνετε να μου πεις με πιο πρόγραμμα τραβάς?
Κωστής Κανάκης

Δημοσιεύτηκε

Το L.P.I. (Lunar & Planetary Imager) είναι μία WEBCAM (CMOS) της Meade. Η κάμερα υποστηρίζεται από το λογισμικό Autostar της ίδιας εταιρείας. Το λογισμικό αυτό επιτρέπει τα καλλίτερα καρέ που τραβιώνται να γίνονται στιγμιαία stacked στην τελική φωτογραφία. Η παρακολούθηση του στόχου γίνεται ηλεκτρονικά. Συνήθως με 50 επιλεγμένα καρέ βγαίνουν καλές φωτογραφίες.
Γεώργιος Ταρσούδης

Δημοσιεύτηκε

Κώστα την έχω αλλά ποτέ δεν μπόρεσα να βγάλω φώτο σωστή με αυτήν. Δοκίμασε Toucam θα καταλάβεις μεγάλη διαφορά. Σε τι format κάνεις την αποθήκευση με το πρόγραμμα της.
maxplanck

Δημοσιεύτηκε

Κώστα, όταν λες "η παρακολούθηση του στόχου γίνεται ηλεκτρονικά", τί ακριβώς εννοείς?
Κωστής Κανάκης

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Γιώργο, πριν από 2 μήνες κατέβασα δωρεάν από τη Meade.com αναβάθμιση του Autostar που περιλαμβάνει το πρόγραμμα envisage. Αποτέλεσμα είναι μεν να βελτιωθεί πολύ το DSI αλλά να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του LPI προς το χειρότερο (Αυτός είναι ο λόγος που οι φωτο του Αρη είναι κατώτερες από παλαιότρες του Δία-Κρόνου που έστειλα). Ετσι ήδη αγόρασα μία Toucam Pro II (τιμή εκπληξη) που θα παραλάβω τη Δευτέρα. Εχω δεί τις επιδόσεις της σε πολλές φωτό και ελπίζω σε καλλίτερα αποτελέσματα. Στο LPI μπορείς να επιλέξεις τα κλασσικά formats. Συνήθως χρησιμοποιώ tiff.

 

Φίλε Maxplanck, στο autostar μπορείς να κλειδώσεις το στόχο μέσα στη live οθόνη στο computer. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το τηλεσκόπιο κάνει πραγματικό tracking, αλλά ότι παρακολουθείται ο στόχος εντός του οπτικού πεδίου του τηλεσκοπίου το οποίο κινείται με τον αστροστάτη. Αυτό γιά πλανήτες ή κρατήρες της σελήνης είναι αρκετό. To πραγματικό tracking γίνεται με άλλο τρόπο τον οποίο δεν μπόρεσα ποτέ να κάνω με το LPI, αν και υπάρχουν ορισμένοι που γράφουν πως το έκαναν.

Γεώργιος Ταρσούδης

Δημοσιεύτηκε

Τι να πω καλορίζικη και καλές φωτογραφίσεις, και εγώ προσπάθησα με το envisage αλλά και με το πρόγραμμα της LPI αλλά τα αποτελέσματα δεν με ενθουσίασαν θα έλεγα με εκνεύρισε και ξανά έβαλα την Toucam Κώστα. Θα με ενδιέφερε να μάθω πόσο την πήρες την Toucam και από που, γιατί αυτή που έχω δεν είναι δική μου.
Γεώργιος Ταρσούδης

Δημοσιεύτηκε

Thanks Κώστα, και καλές φώτο με την καινούργια σου κάμερα.
Despet

Δημοσιεύτηκε

Τελικά η μαγεία αυτου του θέματος μάς σαλτάρει ολους.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης