Jump to content

φεγγάρι (πειραματισμός με H-alpha φίλτρο)


premier

φακός 500άρις f/8 (κατοπττρικός)

CCd Mx516 με H-alpha φίλτρο

50 εκθέσεις των 0,01sec.

Eπεξεργασία στο astoart - photoshop


From the category:

Σελήνη

· 2496 images
  • 2496 images
  • 5181 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Το έχω δοκιμάσει με ΟΙΙΙ που βρίσκω ότι δίνει πιο πολύ οξύτητα στις εικόνες μου απο τα άλλα (Ha, SII). Νομίζω ότι αν πάρεις και με τα τρία μπορείς να βγάλεις ψευτοχρωματικές φωτογραφίες που δείχνουν διαφορετική σύσταση!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Αυτό που λες το κάνει ένας ξένος αλλά με επεξεργασία στο Photoshop. Δεν νομίζω να πετύχεις τίποτα με αυτά τα φίλτρα, βέβαια είμαι πάντα υπέρ τον πειραματισμών γιατί στην ουσία πειραματισμούς πρέπει να κάνει ένας ασροφωτογράφος μέχρι να βρει το κατάλληλο πρωτόκολλο η μέθοδο φωτογράφησης για το σύστημα του. Να θυμηθώ να βρω που βρήκα στοιχεία για αυτό που θέλεις να κάνεις την περασμένη εβδομάδα το κοιτούσα και ήθελα να το κάνω και εγώ project. Και ας μας βοηθήσει και ένας φυσικός εάν το φάσμα που κόβουν η αφήνουν αυτά τα φίλτρα να περάσει, θα μπορούσε κάποιος να βγάλει συμπεράσματα για την σύσταση του εδάφους της Σελήνης. Ένα άλλο που πειραματίζομαι αυτές της μέρες είναι να κάνω υπολογισμούς για την μέθοδο φωτογράφησης με eyepiece Projection είναι πιστεύω μια μέθοδος δύσκολη μέχρι να βρεις της κατάλληλες αποστάσεις στο σύστημα τηλεσκόπιο και κάμερα, αλλά άμα το βρεις θα κάνεις το τηλεσκόπιο σου να γίνετε f30 δηλαδή σαν να έχεις τηλεσκόπιο 240", αποτέλεσμα τεράστιες μεγεθύνσεις. Κάποιοι την κάνουν με πολύ καλά αποτελέσματα.

 

Φιλικά Γιώργος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Γιωργο για να πετυχεις f/30 με το SC δεν υπαρχει λογος να καταφυγεις σε προσoφθαλμια προβολη, ενας barlow η φωτογραφικος 3x converter κανει την ιδια δουλεια ευκολοτερα.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Κώστα ,

τίποτα το σημαντικό δεν προέκυψε με τη χρήση του H-alpha φίλτρου. Απλα έκοψε τη φωφτεινότητα της σελήνης αρκετά , διαφορετικά δεν θα μπορούσα να κάνω λήψη με 0,01 sec.(στο AStroart δεν υπάρχουν μικρότεροι χρόνοι έκθεσης).

Σύνδεσμος για σχόλιο

Η Σελήνη είναι ένα σχετικά μονόχρωμο αντικείμενο με ποικιλία τόνων του γκρίζου. Συνεπώς, η χρήση φίλτρων που απομονώνουν περιοχές του (ορατού) φάσματος δεν μπορεί να προσφέρει και πολλά αφού σε κάθε σημείο της περιέχεται η ίδια περίπου αναλογία χρωμάτων (ως συστατικά του λευκού/γκρίζου).

 

Στην πράξη όμως, και για τηλεσκόπια που παρουσιάζουν κάποιο μικρό έστω χρωματικό σφάλμα, η χρήση κάποιου «στενού» έγχρωμου φίλτρου για λήψη ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗΣ φωτογραφίας μπορεί να αυξήσει την οξύτητα της εικόνας, αφού το φώς θα εστιάζεται πιό σωστά. Είναι μιά τεχνική που μπορεί να δοκιμάσει όποιος έχει ένα αχρωματικό διοπτρικό.

 

[Άν θέλουμε βέβαια να είμαστε ακριβείς, πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν λίγες περιοχές της Σελήνης όπου η απόχρωση του εδάφους αποκλίνει ελαφρά από την ουδετερότητα προς θερμότερους τόνους (μπέζ-κιτρινωπό). Ίσως εκεί μιά παράλληλη, AΣΠΡΟΜΑΥΡΗ φωτογράφιση με ένα κίτρινο και με ένα μπλέ/βιολετί φίλτρο να αποκαλύψει τις μικρές διαφορές αποχρώσεων του εδάφους. Στην οπτική παρατήρηση, έχω παρατηρήσει αυτές τις μικροδιαφορές εύκολα, χρησιμοποιώντας όμως τα πλεονεκτήματα του εξαιρετικού binoviewer της Baader, Mark V.]

 

Φιλικά, Στέφανος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης