Jump to content

Ic 410 Nebula (hubble Colors)



Τοποθεσία : Mauna Keratea Obs (Ιανουάριος 2011)

Telescope : GSO Ritchey Chretien 10" f8

Mount : Sky Watcher EQ6 Pro

Camera : QHY9 mono

Filters : Βaader 2" Ha, Oiii, Sii + Hutech Idas LPS

Guiding : TS Finder 8X50, QHY5, PHD, EQMOD

Exposes :Ha 18 x 900 sec bin 2x

Oiii 9 x 1200 sec bin 3x

Sii 9 x 1200 sec bin 3x

Συνολικός χρόνος έκθεσης 11 ~ ώρες

Λογισμικό : Nebulosity 2, Εq-Mod, Starry night, Deep Sky Stacker, PixInsight, Photoshop CS5


From the category:

Νεφελώματα

· 5221 images
  • 5221 images
  • 26768 σχόλια εικόνας




Προτεινόμενα σχόλια

Νάτα μας... αυτά μας κάνετε και μετά τρέχουμε να μαζέψουμε τα σαγώνια μας απο το πάτωμα!

 

Συγχαρητήρια Αντώνη !

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μπράβο Αντώνη, όμορφο αποτέλεσμα και ωραία οδήγηση.

 

Να ρωτήσω γιατί bin 2x2 & bin 3x3; Δοκίμασες bin 1x1 και είχες θέμα; Στο 2x2 στην ουσία είναι σαν να πήγες την εστιακή στο μισό δηλαδή 1000mm. Στο 3Χ3 περίπου στα 670mm.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ωραίο το πρώτο φώς.Πολυ καλή επεξεργασία.Αντώνη εχεις κάνει καθόλου crop?Βασίλη όταν κάνουμε bining δεν αλλάζει η εστιακή.Τo image scale αλλάζει και κατ επέκταση η ανάλυση.Με binning 2χ2 τα 8,3 μεγαπιξελ γίνονται 2,1 περίπου.Το πεδίο δεν αλλάζει.Προφανώς ο Αντώνης αναγκάστηκε να κάνει binning λόγω του κακού seeing. :wink:
Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλλία γνωρίζω περί binning, τι σημαίνει και τι κάνει και προφανώς δεν αλλάζει η εστιακή και το κάδρο αντίστοιχα. Απλώς είναι "σαν" να αλλάζει η εστιακή στο επίπεδο του image scale και της ανάλυσης που είναι και ο λόγος επιλογής ενός σωλήνα με μεγάλη εστιακή. Στόχος είναι η ανάλυση, αλλιώς θα χρησιμοποιούσαμε ένα σωλήνα μικρότερης εστιακής σε bin 1χ1.

 

Σαφώς αν έχεις θέμα (seeing, καιρός, κλπ) και δεν σου κάθεται το 1χ1, μπορείς να πάρεις 2χ2, 3χ3 κλπ σε βάρος της ανάλυσης. Αυτή είναι η ερώτησή μου στον Αντώνη σε ένα κατά τα άλλα υπέροχο αποτέλεσμα.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Παιδιά σας ευχαριστώ ,

την φώτο την έχω επεξεργαστεί εδώ και κάνα μήνα αλλά δεν ήμουν και πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Τελικά την ανέβασα μιας και στην συνάντηση που την είδαν και τα άλλα παιδιά τους άρεσε.

 

Η φωτο βγήκε σε bin 2χ όχι μόνο λόγω seeing - (image scale 0,56 σε Βin 1 και 1,11 σε bin2 ) αλλά και του διαθέσιμου χρόνου. Όπως ξέρετε μπορώ να φωτογραφίζω μόνο ΠΣΚ εφόσον έχει ξαστεριά και δεν έχει φεγγάρι...

Η φώτο δεν είναι ουσιαστικά το πρώτο φως με το RC αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να φωτογραφίσω σε ιδανικές συνθήκες με το RC που λόγω εστιακής θέλει τον καλύτερο δυνατό ουρανό.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Εμένα με κάλυψες Αντώνη :wink: Στην ουσία περιμένουμε σούπερ αποτελέσματα σε bin 1x1 μόλις οι συνθήκες (ουρανός, χρόνος κλπ) το επιτρέψουν. Τρομερά ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα που θα μας φέρεις :wink:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Μπράβο !!! Δυστυχώς οι μεγάλες αναλύσεις θέλουν και πολύ χρόνο.. Όσο και καλός να είναι ο ουρανός, θα χρειαστείς μερικά ολόκληρα ΠΣΚ για να βγει κάτι καλό σε υψηλή ανάλυση. Εμένα ο ίδιος στόχος μου πήρε 36 ώρες έκθεση ! Θέλει υπομονή η ανάλυση..δεν βγαίνει σε 2 νύχτες. Εύχομαι καλή συνέχεια και αναμένουμε αποτελέσματα απ το RC !
Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλλία δεν έχω κάνει πολύ crop, λίγο μόνο λόγω Stacking!

Iφι είναι γνωστό ότι όσο περισσότερο συνολικό χρόνο λήψεων τόσο το καλύτερο αλλά να μην ξεχνιόμαστε χόμπι κάνουμε, αρκεί να περνάμε καλά και να το ευχαριστιόμαστε!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ωραίος ο Αντώνης και για την φωτογραφία αλλά και για το σχόλιο.Και να προσθέσω ότι το κάνουμε για να περνάμε καλά.... =D> =D>
Σύνδεσμος για σχόλιο
Εννοείται Αντώνη, το χόμπυ είναι για να περνάμε καλά. Δε νομίζω ότι η αφιέρωση αρκετού χρόνου για ένα στόχο στερεί την χαρά πάντως, ίσα ίσα το τελικό αποτέλεσμα σε ανταμείβει..Είναι σα τον συλλέκτη γραμματοσήμων. Λίγα λίγα τα μαζεύεις (τα φωτόνια στην μεγάλη ανάλυση), αλλά όταν ολοκληρωθεί η ''συλλογή'' αξίζει ! :wink:
Σύνδεσμος για σχόλιο

Πολύ ωραία είναι Αντώνη, ..... δεν μπορώ να καταλαβω γιατί την έκρυβες κε Φαρμακόπουλε ; :lol:

 

Και απο εμένα συγχαρητήρια και για το σχόλιο σου.

Σημασία έχει να περνάμε καλά (αυτή είναι η ουσία άλλωστε)

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης