Jump to content

Σελήνη 25/3/2011


alepohori

Ήθελα και εγώ να έχω στη συλλογή μου ναό Ποσειδώνα με φεγγάρι! Μόνο που εκτίμησα λάθος το γωνιακό ύψος του ναού από το σημείο του δρόμου που περίμενα τη Σελήνη! Την περίμενα να σκάσει πίσω από το ναό στις 00:38 και ήδη είχε πάει 00:50 και άφαντη η Σελήνη. Αμέσως παράτησα τη μηχανή και το τηλεσκόπιο μέσα στη νύχτα και άρχισα να τρέχω μπροστά ώστε να φέρω τον ναό πιο ανατολικά. Φτάνω σε ένα μεγάλο πάρκινγκ, ψάχνω να δω τη Σελήνη, αλλά άφαντη πάλι! Είπα να ρισκάρω. Γυρίζω πίσω πάλι τρέχοντας, φορτώνω όλο τον εξοπλισμό και άρχισα πάλι να τρέχω για το μεγάλο πάρκινγκ. Κάπου τότε άρχισα να τη βλέπω χαμηλά και έτρεξα όσο το δυνατόν πιο προς τη θάλασσα. Εκεί επιτέλους τη περίμενα και λαχανιασμένος ίσα που πρόλαβα να εστιάσω και να επανακαδράρω.

 

Αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω μεγάλο ISO, καθώς έπρεπε να μειώσω τον χρόνο έκθεσης για αποτροπή κουνήματος, λόγω του ελαφρού αέρα, του κακού ζυγίζματος της βαριάς μηχανής στο μακρύ Skylux, αλλά και λόγω του f/10.

Αυτή είναι μια απλή έκδοση, μέχρι να ετοιμάσω την πιο σύνθεση manual blending που πήρα με 3 καρέ bracketing με σκοπό να αναδείξω λεπτομέρειες στο ναό, χωρίς να καεί η Σελήνη.


From the category:

Σελήνη wide field

· 500 images
  • 500 images
  • 1582 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Βασίλη, είναι και ο αισθητήρας, αλλά η αποθορυβοποίηση του Lightroom είναι εντυπωσιακή. Πού να δεις φωτό στα 3200!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Αν και εχω σιχαθεί να βλέπω αυτόν τον ναό μαζί με φεγγάρι(ήλιο,αεροπλάνο,ούφο κ.λ.π)το αποτέλεσμα δεν παύει όμως να είναι εξαιρετικό φίλε.Μπράβο!!! :D :D
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης