Jump to content

Αστροίχνη 75 λεπτών-Αλεποχώρι


alepohori

286 λήψεις των 15s, ISO 1600, 11mm, f/2.8

7D, Tokina 11-16


From the category:

Πορτρέτα του ουρανού

· 2119 images
  • 2119 images
  • 6274 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Πρέπει με αφορμή αυτή τη σύνθεση, να πλέξω το εγκώμιο της αυτονομίας της μπαταρίας της 7d. Η μπαταρία με πλήρη φόρτιση και με μηδενική χρήση της οθόνης της μηχανής, νομίζω ότι βγάζει άνετα 5-6 ώρες συνεχών λήψεων. Νόμιζα ότι θα έμενα από μπαταρία και τελικά έμεινα από κάρτες: Γέμισα 2 κάρτες μνήμης, η μία των 4GB, και η άλλη των 8GB. Βέβαια, τραβάω μόνο σε RAW και αυτό δε πρόκειται να αλλάξει, καθώς προσφέρουν φοβερή ευελιξία.

 

Όπως μπορείτε να δείτε, ο θόρυβος από τα 1600 ISO είναι από ελάχιστος έως ανύπαρκτος. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλω να πιάσω μετέωρα (εδώ έπιασα 2), μπορώ να ανέβω άνετα 0.5 στοπ παραπάνω, αλλά αν το κάνω αυτό, θα πρέπει να μειώσω ακόμα περισσότερο τον χρόνο έκθεσης, διότι με 2000 ISO, f/2.8 και 15s, ε..... δε θα έχω και τον καλύτερο ουρανό!!

 

Εν ολίγοις, οι "γρήγορες" ρυθμίσεις θέλουν μικρούς χρόνους, άρα περισσότερα καρέ. Θα ήθελα και την γνώμη σας.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ωραίος! Έχεις πιάσει τον ουράνιο ισημερινό, ακριβώς πάνω από το δέντρο.

 

Σε μεμονωμένες λήψεις κι εγώ προτιμώ το raw. Το πρόβλημα του όμως είναι ότι πιάνει πολύ χώρο. Δεν ξέρω αν έχει νόημα για star trails. Έτσι κι αλλιώς όταν κάνεις stack ένα μεγάλο αριθμό λήψεων, ο θόρυβος εξαλείφεται.

 

Τις γρήγορες ρυθμίσεις τις προτιμώ όταν θέλω να πιάσω όσο το δυνατόν περισσότερο φως σε λίγο χρόνο, όπως για παράδειγμα σε μια λήψη του Γαλαξία ή σε ένα πανόραμα. Στα star trail όμως δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Το f/4 αντί για f/2.8 και χαμηλότερο iso θα δώσουν πιο ευκρινές αποτέλεσμα.

 

Βέβαια αν πετύχεις διάττοντα, το μεγάλο iso ευνοεί...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Βρε αφήστε ήσυχο τον άνθρωπο. Άκου εκεί να πάρει ccd ο τελευταίος παρατηρητής που απέμεινε... Ήδη έχει ξεστρατίσει πολύ! :D :D
Σύνδεσμος για σχόλιο

Άγγελε που θα πάει....κοντά είναι θα τον χαλάσουμε και αυτόν. :lol: :lol:

Μπράβο ρε Δημήτρη πάρα πολύ όμορφη και καλορίζικος και ο νέος φακός.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Χρήστο όταν τραβάω trails προτιμώ να έχω και μετέωρα. Οπότε με μικρές, πολλές και "γρηγορες"-φωτεινές (2.8, 1600+ ) λήψεις, θα έχω: trails, μετέωρα και δυνατότητα για timelapse. Όσο για το RAW ή JPEG, μάλλον έχεις δίκιο, αλλά δε ξέρω αν η μηχανή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την μετατροπή του RAW σε JPEG και αν μπουκώνει το buffer. Πάντως, με μεσοδιάστημα 1s και σε πλήρες RAW, το buffer της κάρτας μου είναι οριακό.

 

Όντως τα 600 RAW ήταν μεγάλο πρόβλημα. Άφησα τον υπολογιστή όλη νύχτα μόνο για να τα μετατρέψει σε JPEG.

 

Έχω άλλα τόσα αρχεία με Σελήνη. Αυτά θα γίνουν βίντεο.

 

Μάνο, ξέρεις καλά ότι δεν έχω μείνει μόνο εγώ!

 

Thanks!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μπράβο Δημήτρη!!! Πολύ ωραίο!

 

Δημήτρη για να μην παιδεύεσαι με το "Batch Convert" κάνε αποθήκευση των αρχείων και σε Raw και σε Jpeg ταυτόχρονα, είναι αμελητέος ο χρόνος που χρειάζεται παραπάνω η κάμερα να κάνει την αποθήκευση καθώς και ο χώρος που πιάνουν τα jpeg είναι σχετικό μικρός.

 

Πραγματικά το Raw+Jpeg σε γλιτώνει από πολύ κόπο και όχι μόνο αυτό αφού το Jpeg το αποθηκεύει με τις ρυθμίσεις που έχεις βάλει στην κάμερα(όπως το βλέπεις στην οθόνη της) ενώ το Raw και ιδικά το Convert σου βγάζει τα jpeg με τελείως διαφορικό αποτέλεσμα όπου έχει τελικά είναι σαν να έχεις Δύο διαφορετικά Startails!! Αφού αν φτιάξεις Trails απο τα Raw και Trails απο τα Jpeg είναι δύο διαφορετικές εικόνες!!

 

 

Τώρα σχετικά με το τους Χρόνους και τα ISO...

κι εγώ μαζί σου είμαι σχετικά με τους Διάττοντες αφού νιώθεις μια πολύ μεγάλη χαρά όταν καταφέρνεις να αποτυπώσεις ένα θεαματικό Διάττοντα σε κάποια απο τις φωτογραφίες που έβγαλες!! Βέβαια από καλλιτεχνική άποψη ο Χρήστος έχει δίκιο, αφού παίρνεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα... αλλά έχει να κάνει και με το μέρος που φωτογραφίζουμε και σε ποιά φάση βρίσκεται η Σελήνη.

Όσο για το ISO αν θα είναι ένα Stop πάνω ή ένα κάτω... δεν έχεις παρα να το δοκιμάσεις :wink: και νομίζω ότι η καλύτερη μέρα να το κάνεις θα είναι στο μέγιστο απο τους η-Υδροχοΐδες στις 6 Μαΐου!! Αλλά μην βάλεις έκθεση 15sec... δεν αξίζει αφού θα πρέπει να βγάλεις τις διπλάσιες φωτογραφίες!! Ασε πο "καταναλώσεις" τα κλικ της μηχανής αδικα.

 

 

 

ΥΣ

Δημήτρη είσαι ο Τελευταίος Καθαρόαιμος Παρατηρητής :P :D

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης