Jump to content

C15 - The blinking nebula



MEADE LX200 10', DSI, 170X4sec, Foc.Reducer 5,0, AltAz mode derotated with drizzle.

Εχει κάποιος φίλος δοκιμάσει αυτόν το στόχο??


From the category:

Νεφελώματα

· 5214 images
  • 5214 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Κώστα και εγώ το καλοκαίρι με την DSI μερικά βράδια μας παρουσίαζε αυτό το φαινόμενο. Πρέπει να είναι λόγο της υγρασίας της ατμόσφαιρας. Για τον στόχο που ρωτάς δεν είμαι ειδικός να απαντήσω.

 

Φιλικά Γιώργος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Κώστα,με το DSI φωτογραφίζω και εγώ,αλλά δεν είχα δοκιμάσει να βγάλω το συγκεκριμένο αντικείμενο.Θα ήθελα την άποψή σου σχετικά με το πλανητικό Έϊμπελ 39 που το έχω βάλει στο user object του autostar suite,και έχει μέγεθος 12,9 και εύρος 3΄by 3΄, στον Ηρακλή,και θέλω να το βγάλω από την Πάρο το Πάσχα.Παρεμπιπτόντως,να σου πω οτι για το LX 90 μου,παρήγγειλα αντίβαρα και για τους 3 άξονες,αλλά δεν ξέρω ΚΑΘΟΛΟΥ να κάνω οδήγηση (δηλαδή ποιο καλώδιο από τα δύο θα συνδέσω,τι αριθμούς βάζουμε στο start network server,τι γράφουμε εκεί που λέει enter,όταν επιλέξουμε το telescope στο DSI Imaging,και τι settings βάζουμε στο drizzle).

 

Γιάννης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Φίλε Γιάννη,

 

Το Α39(NGC6210) είναι πολύ αμυδρό και το Πάσχα θα είναι κοντά στο Zenith γύρω στις 04:30. Να αρχίσεις τη φωτογράφηση κατά τις 02:00, ώστε να έχεις το καλλίτερο αποτέλεσμα όταν θα φθάνει στο zenith.

Τώρα τα περί οδήγησης συνοπτικά. Συνδέεις το καλώδιο RS232 (τηλεφωνικό) στο computer και στο τηλεσκόπιο νομίζω στο LΧ90 είναι δεξιά από το καλώδιο το handbox. Προσοχή! Στη συσκευασία υπάρχουν 2 ίδια φαινομενικά καλώδια μόνο που η μία άκρη είναι διαφορετική. Στο ένα καλώδιο είναι 4pin και στο άλλο 6pin. Προσαρμόζεις το καλώδιο που ταιριάζει στο τηλεσκόπιό σου (μάλλον το 6pin). Στο computer χρειάζεται adaptor γιά USB ή και γιά σειριακό (περιλαμβάνεται στη συσκευασία). Τώρα βρίσκεις το COM port της θύρας USB ή σειριακής. Στο autostar, στην επιλογή telescope--> communications --> comm port setup, ορίζεις την comm port και κάνεις setup με τις παραμέτρους που γράφουν οι οδηγίες. Ολες οι ρυθμίσεις είναι σημαντικές.

Σύνδεσμος για σχόλιο

(συνέχεια)

Αφοί ολοκληρώσεις πηγαίνεις στην επιλογή telescope --> protocol--> autostar via comm port. Πρέπει να έχεις επικοινωνία με το τηλεσκόπιο το οποίο εννοείται ότι είναι ανοικτό! Αφού βεβαιωθείς ότι επικοινωνεί απο το ίδιο path επιλέγεις none και διακόπτεις την επικοινωνία.

Πρέπει να έχεις από πρίν κατεβάσει από το Meade.com --> users support το autostar update που περιέχει το envisage & το drizzle. Μετά πηγαίνεις image --> dsi imaging (έρχεται το envisage και όχι το παλιό πρόγραμμα)

Σύνδεσμος για σχόλιο

(συνέχεια)

Επιλέγεις (κέντρο αριστερά) telescope, ορίζεις την comm port και πρέπει να συνδέεσαι με το τηλεσκόπιο. Κοίταξε κάτω αριστερά πρέπει να γράφει telescope connected. Απο το σημείο αυτό διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες του dsi manual που υπάρχουν σε pdf file στο cd rom σχετικά με το autoguide. Είναι απλές και κατανοητές. Τώρα σχετικά με το drizzle είναι πολύπλοκο να περιγράψω εδώ τη λειτουργία η οποία υπάρχει σε απλό manual στο users support της Meade. Ολα τα downloads είναι δωρεάν. Αξίζει όμως να γράψω δύο πληροφορίες σχετικά με το drizzle. Πρώτον μπορεί να κάνει derotation όταν τραβάς με στήριξη Alt Az. Αυτό μπορεί να γίνει κατά το αυτόματο stacking πάνω στη λήψη ή εκ των υστέρων με επεξεργασία/ Δεύτερον σε ότι αφορά τα εξωτικά περί αύξησης της ανάλυσης κλπ έχω παρατηρήσει ότι θα πρέπει να έχεις RAM πάνω από 512 που έχω εγώ. Η ταχύτητα είναι εξαιρετικά αργή, δηλαδή είναι πρακτικά αδύνατον να επωφεληθείς. Προφανώς η NASA το έφτιαξε γιά τα δικά της computers. Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι. Καλή επιτυχία και άν χρειαστείς βοήθεια γράψε μου.

 

Φιλικά

 

Κωστής

Σύνδεσμος για σχόλιο

ΚΩΣΤΗ,ΠΕΤΥΧΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ.ΒΡΗΚΑ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ.ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ,ΤΟ ABELL 39,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ NGC 6210. TO ABELL 39.ΕΧΕΙ R.A. 16.27.30 DEC. +27.54.00

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ,ΑΦΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗ MEADE ΚΑΙ UPDATE 4 ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:ΚΑΤ’ΑΡΧΗΝ,ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ IR ΦΙΛΤΡΟ ΤΟΥ DSI ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΩ ΓΑΛΑΞΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ (ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ) ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ SINGLE SHOT KAI WEB MODE ΣΤΟ SAVE PROCESS.EΠΙΣΗΣ,DRIZZLE,ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ 2000 ΚΑΙ ΒΑΛΕ

Σύνδεσμος για σχόλιο
Γιάννη μπράβο και καλές μακρές εκθέσεις. Το IR φίλτρο του DSI είναι ακριβώς επάνω από το CCD. Δεν ρισκάρισα ποτέ να το βγάλω γιάτι μου φαίνεται ότι δεν θα ξαναμπεί στη θέση του. Μπορείς να φωτογραφίσεις γαλαξίες. Τις επιλογές που γράφεις δεν τις γνωρίζω (είναι στο νέο update??) Δεν το φορτωσα ακόμη. Γιά το drizzle τι εννοείς 2000??
Σύνδεσμος για σχόλιο

ΚΩΣΤΗ,ΤΟ IR ΦΙΛΤΡΟ,ΒΓΑΙΝΕΙ,ΕΑΝ ΞΕΒΙΔΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΡΑΦΕΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΞΕΧΕΙ.ΤΟ IR,ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ DSI,ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΡΑΦΕΤΙ,ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠ ΤΟΥ DSI.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΩ ΓΙΑ ΛΗΨΗ,ΜΕ ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΧΘΕΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 2000,ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ DRIZZLE.ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ,ΑΛΛΑ

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ WINDOWS 98,ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ,Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ,ΕΙΝΑΙ 6ΕΤΙΑΣ (ΗΤΑΝΕ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ),ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης