Jump to content

Einstein Tower



Ο Πύργος του Αϊνστάιν είναι ένα Αστροφυσικό Παρατηρητήριο αφιερωμένο στον Albert Einstein στο ομώνυμο Επιστημονικό Πάρκο του Πότσνταμ Γερμανίας. Κατασκευάστηκε στην κορυφή του Πότσνταμ Telegraphenberg για να στεγάσει ένα ηλιακό τηλεσκόπιο που σχεδιάστηκε από τον αστρονόμο Erwin Finlay-Freundlich. Το τηλεσκόπιο έκανε πειράματα και παρατηρήσεις για την επικύρωση (ή τη διάψευση) της θεωρία της σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Σχεδιάστηκε το 1917 κατασκευάστηκε το 1919 - 1921, και άρχισε να λειτουργεί το 1924. Αν και ο Αϊνστάιν ποτέ δεν εργάστηκε εκεί, υποστήριξε την κατασκευή και λειτουργία του τηλεσκοπίου και το επισκεπτόταν συχνά. Το ηλιακό παρατηρητήριο λειτουργεί έως σήμερα ως μέρος του Πότσνταμ Astrophysical Institute. Το φως από το τηλεσκόπιο στρέφεται κάτω από τον άξονα στο υπόγειο όπου βρίσκονται τα όργανα και το εργαστήριο.

From the category:

Αστρονομικές δραστηριότητες

· 504 images
  • 504 images
  • 835 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Αυτό το κτίριο σαν μεγάλο γλυπτό του Erich Mendelsohn ήταν πρωτοποριακό την εποχή που κατασκευάστηκε και περιλαμβάνεται σε όλα τα βιβλία ιστορίας της τέχνης. Είναι και τεχνολογικά πρωτοποριακό. Η φωτογραφία που έβαλες μου αρέσει περισσότερο από εκείνη που καταχώρησα στην 1η σελίδα του Σύμπαντος της Τέχνης. Την έβγαλες εσύ; Θέλεις να αναρτηθεί από εσένα ή εμένα;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Με προσβάλλεις τώρα και ηθελημένα. Δεν σε ρώτησα αν το παρακολουθείς και από τακτ μπορούσες να μην το πεις με αυτόν τον ωμό τρόπο. Τέλος πάντων. :?
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης