Jump to content

δοκιμη θετικης προβολης με τα ''Υπεριων''


KOSTAKIS

EOS 350 D/T RING/BAADER ADAPTER T2-M43/HYPERION 21,13,08mm.

Λογω καιρικων συνθηκων η πρωτη (ανυπομονη) δοκιμη εγινε σε επιγειο θαυμα.


From the category:

Διάφορες αστρονομικές φωτογραφίες

· 434 images
  • 434 images
  • 883 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Τα Υπεριων ειναι προσοφθαλμιοι της baader,και οι φωτογραφιες ειναι αποτελεσματα της προσθηκης τους στο σωμα της μηχανης.Λογω των διαφορετικων εστιακων αποστασεων τους,οπως βλεπεις,μεταβαλεται και η μεγενθυνση.Αυτο που ειναι αξιοσημειωτο ειναι η μεγαλη ευκολια της afocal μεθοδου(διορθωνω, ''θετικης προβολης''),και οι καλες επιδοσεις των συνδιασμων.

Παραθετω τις φωτογραφιες,γιατι ξερω οτι το θεμα ''Υπεριων'' απασχολει αρκετους φιλους.Αν επιτρεψουν οι συνθηκες,θα ανεβασω αποτελεσματα ''ουρανιας'',και πιο προσεκτικης δοκιμης.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κώστα και εγώ εχθές παρέλαβα των 13mm και έπαθα πλάκα με τον φακό. Απλά να σε ρωτήσω το δακτυλίδι που περιγράφεις είναι ένα. Γιατί εγώ πήρα ένα και μάλιστα και εγώ έχω την EOS και στην αρχή φοβόμουν να βιδώσω το T-ring με τον φακό γιατί το Ring ήταν πολύ κοντό και νόμιζα ότι θα βρει ο φακός της Canon με το φακό του προσοφθαλμίου !!! Και ποία φώτο είναι τον 13mm.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλημερα Βασιλη!!!

Δεν βαζω το φακο της μηχανης.Πανω στο τ-ring της μηχανης,μπαινει ανταπτορας της baader(τ-2/μ43),πανω στον οποιο βιδωνει το Υπεριων.

Να επισημανω οτι κατοικω πολυ μακρια απο την Ακροπολη(8,9 km σε ευθεια,συμφωνα με το AutoRoute).Σε φωτογραφια χωρις το τηλεσκοπιο,η Ακροπολη φαινεται σαν μια φωτεινη κουκιδα,που μετα βιας ξεχωριζεις μερικους ογκους.!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Σωστά τα λες Maxplanck. Afocal θα ήταν αν χρησιμοποιούσε και τον φακό της Canon 17/55mm. Εγώ πάντως που το δοκίμασα είναι πολύ βαρύ και δεν ξέρω πως θα κάτσει με τόσο βάρος στον εστιαστή βέβαια έχω πάρει εστιαστή grayford και πιστεύω να αντέξει. Αλλιώς έτσι σκέτα ας το ξεχνούσα !!! Βέβαια όπως θα ξέρετε ακόμη δεν έχω τηλεσκόπιο οπότε πειράματα δεν μπορώ να κάνω. Κώστα ξέχασες να μου πεις ποια εικόνα είναι με τα 13mm Hyperion? Η ποιο καλή πάντως είναι η πάνω δεξιά και σε τι τηλεσκόπιο το δοκίμασες.

 

Φιλικά Γιώργος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Επιτρέψτε μου να κάνω κάποιες διορθώσεις στα παραπάνω αφού αρκετοί προσπαθούν να γνωρίσουν την αστροφωτογραφία απ' αυτά που γράφουμε εδώ.

 

1. Κώστα, η μέθοδος που εφάρμοσες δεν είναι βέβαια afocal, όπως ήδη διόρθωσαν ο Βασίλης και ο Γιώργος, αλλά "θετική προβολή" (positive projection). Στην afocal μέθοδο ο φακός της μηχανής μένει στη θέση του, όπως και ο προσοφθάλμιος στον εστιαστή.

2. Βασίλη, δε λέγεται ούτε parfocal (παραεστιακός). Αυτός ο όρος χαρακτηρίζει μια ομάδα προσοφθάλμιων φακών όταν εστιάζουν όλοι στην ίδια θέση του εστιαστή. ("Ο Α φακός είναι parfocal με τον Β".)

 

3. Γιώργο, είναι Crayford και όχι grayford. Το όνομα του εστιαστή προήλθε από την αστρονομικό σύλλογο Crayford Manor House (United Kingdom) στον οποίο ανήκει ο σχεδιαστής του, John ("Jack") Wall.

Με τον 13mm έχει τραβηχτεί η εικόνα κάτω αριστερά όπως σου έχει ήδη απαντήσει ο Κώστας. Όμως το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό στην afocal.

 

Συγνώμη αν ακούγομαι σαν τον ...Σπιρτούλη απ΄τα στρουμφάκια!

 

Καλές φωτογραφίες,

Στέφανος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Χα-χα.Στεφανε,επειδη αντικατεστησα τον φακο της μηχανης με προσοφθαλμιο,θεωρησα οτι εξακολουθει να ισχυει ο ορος ''afocal''.

Zητω συγγνωμη για την ανακατοσουρα.Γιωργο ειναι με LX-90.

Πολυτιμα τα σχολια του ''Σπιρτουλη''στρουμφ.Θα με ενδιεφερε και καμμια παρατηρηση απο τον ''gr.ινιαρη''στρουμφ!

Βασιλη ακου να μαθαινεις!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ο Στέφανος δεν είναι μόνο σπιρτούλης στην οπτική αλλά ένας από τους πολύ καλά κατέχοντες της γνώσης προσοφθαλμίων και τεχνικών. Sorry για το Crayford και όχι grayford δαίμων του τυπογραφείου!!!! Κώστα ευχαριστούμε για το τεστ σου πολύ καλό.

 

Γιώργος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης