Jump to content

Andromeda Galaxy


Kyriakos61

Προσπαθώντας να βελτιωθώ όσο γίνεται στην επεξεργασία των αστροφωτογραφιών, σας παραθέτω τη φωτογραφία που δημοσίευσα στις 25-9-2011 αλλά με νέα επεξεργασία. Ελπίζω να είναι καλύτερη.

Βασικός εξοπλισμός : ED-80 (Πάει πιά.....), Canon 350D Unmodified + UV/IR Cut Filter, EQ6, Vario Finder+LVI.


From the category:

Γαλαξίες

· 2189 images
  • 2189 images
  • 10318 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Μπράβο Κυριάκο! Θεωρώ πως η δεύτερη επεξεργασία είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την πρώτη! Νομίζω όμως πως σε αυτή την version θα έπρεπε να ήσουν προσεκτικός στον πυρήνα αφού τον έχεις κάψει ενώ στην προηγούμενη έκδοση δεν το είχες κάνει. Επίσης με λίγο πειραματισμό που έκανα εφαρμόζοντας αυτό το plugin HLVG ( http://blog.deepskycolors.com/archivo/2010/04/26/hasta-La-Vista-Green.html ) είδα πως το πράσινο δεν είναι πια ενοχλητικό και το contrast της φωτογραφίας βελτιώνεται σημαντικά. Τέλος να σου πω πως τα αστέρια σου είναι πολύ καλύτερα από πριν. Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός , καλή συνέχεια!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Κώστα και Παναγιώτη σας ευχαριστώ πολύ.

Παναγιώτη, είναι η πρώτη φορά που ανεβάζω ίδια φωτογραφία μου με άλλη επεξεργασία, ακριβώς για το λόγο να λάβω σχόλια θετικά και αρνητικά ώστε να καταλάβω τις διορθώσεις και τα νέα πιθανά λάθη που έχω κάνει. Οπως λοιπόν καταλαβαίνεις παρατηρήσεις όπως οι δικές σου όχι μόνο δεν είναι κουραστικές αλλά επιβάλλεται να τις γνωρίζω. Επίσης, να σου πώ ότι πλέον έχω προσαρμόσει το Vario με την LVI σε ράγα πάνω στον οπτικό σωλήνα και τα ζυγίσματα που έχω δοκιμάσει (μέχρι στιγμής μόνο εντός σπιτιού......) είναι κάτι περισσότερο από άψογα ! Περιμένω με τη πρώτη ευκαιρία να το δοκιμάσω και στη πράξη.

 

Κυριάκος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Κυριακο πολυ ομορφη η φωτογραφια, με βρισκω συμφωνο με τον Παναγιωτη στον Πυρηνα.Την θυμαμαι την Μ31 που ανεβασες στισ 25/9 και βρισκω την καινουργια πολυ καλυτερα δουλεμενη.

 

Το HLVG ειναι πολυ χρησιμο στην εξαλειψη του εξτρα πρασινου οπως ειπε και ο Παναγιωτης στο συνιστω ανεπιφυλακτα!

 

Και παλι Συγχαρητηρια! :wink:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μιχάλη σ' ευχαριστώ πολύ, και σου ομολογώ ότι θυμήθηκα πολλές φορές το σχόλιό σου στη προηγούμενη Ανδρομέδα μου ότι ο συγκεκριμένος στόχος είναι τέρας στην επεξεργασία !

Εχω κάνει και εξακολουθώ πολλές νέες επεξεργασίες προσπαθώντας για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Πραγματικά ......ΤΕΡΑΣ :evil: , το οποίο έφαγε τον ίδιο του το πυρήνα !! Πού θα πάει όμως.....,

Οσο για το HLVG όπως μου προτείνατε ο Παναγιώτης κι εσύ, ναί ήδη το δοκίμασα και η πρασινάδα που υπήρχε ειδικά κάτω αριστερά εξαλείφθηκε.

Συνεχίζουμε πάντα για το ...................καλύτερο.

 

Κυριάκος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αντώνη σ' ευχαριστώ κι εσένα. Βλέπεις το σχόλιό σου συνέπεσε χρονικά με το δικό μου κι έτσι δε πρόλαβα να το διαβάσω !

Η αλήθεια για το πυρήνα να λέγεται ......... :oops:

Τους τελευταίους 2 μήνες έχω δώσει περισσότερο βάρος στην επεξεργασία με το Photoshop CS5 και αυτό έχει ώς αποτέλεσμα να παίζω με πολλές επεξεργασίες της ίδιας φωτογραφίας ώστε να αντιλαμβάνομαι και τη διαφορά. Μή έχοντας πολλές εμπειρίες, είναι εύκολο διορθώνοντας κάτι, να χαλάσω κάτι άλλο. Πάντως είμαι ικανοποιημένος που ως γενική εντύπωση φαίνεται ότι υπάρχει μιά σχετική πρόοδος.

 

Κυριάκος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης